BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, June 27, 2013

:sesak nafas:

assalamualaikum seme
semalam iolls mc sebab sesak nafas

pagi-pagi pergi klinik amik neb
lepas neb terus rasa lega alhamdulillah
kalau tak berat jek dada nih nak bernafas
seme keadaan dalam serba salah
baring salah
mengiring salah
duduk pun salah
seme lah serba salah

lepas kene neb terus doc bg mc sehari
untuk berehat - rehat di rumah
dan harinie even dah ok 
aku masih lagi rasa malas nak pegi kerja
kali ini memang mencabar sangat tau
takpelah aku redho je janji semenya selamat
 

Tuesday, June 25, 2013

:silent reader:

aku adelah malas nak berpikir maka
hadaplah belog yang tak berupdate nih
BE banyak yang tengah running tau
tapi malasnya hanya diri sendiri saja yang tahu
tiap tiap hari duk berblogwalking sebagai silent reader
 jangankan nak update nak bagi komen pun ai is malas tau

Wednesday, June 19, 2013

:mc dua hari:

assalamualaikum seme
hye uolls aku kembali setelah MC dua hari
harinie pun bertabah jeee datang keje
hopefully dapatlah bertahan sampai ke petang 
 pendek saje aku update kali nih
kalau rajin aku update lah lagi yer hehehee

Friday, June 14, 2013

:mirza kene grounded:

ramai yang tak tau 
kenapa mirza kene grounded hahahar
yelahkan sebab aku tak bagitau hehehehehe

maka mehla harinie aku mengkhabarkannya
baru-baru mirza ikut papa dier g kedai henpon
sebab nak topup broadband aku 
(yeee aku pakai prepaid broadband)
tak lama lepas tue laki aku call aku
bagitau yang mirza dah nanges-nanges nakkan menan

aku pun cakaplah beli jelah yang kecik
toksah beli yang besar-besar tue
mahal okeh sudahle mirza tak pandai jaga barang
seme menan mirza tak tahan lama sebab
tangan mirza yang duk gatal kopek sana sini

okeh berbalik kepada cite tadi
laki aku call lagi sekali cakap mirza taknak
mirza takmo yang kecik nak jugak yang besar tue
sudahnya aku cakap tak payah beli
dokong jek dier bawa masuk dalam kete
dan blah terussssss

15 min aku tunggu takde pun lagi sampai rumah
aku call laki aku semula nak tanya kat mana
laki aku cakap de kat kedai lagi mirza takmo balik
pastu aku dengarlah suara mirza melalak lalak
(alahai incik b pun berlembut sangat dengan anak )

korang bayangkan pegi pukul 10
tapi pukul 10.30 tak balik balik lagi.....
aku nak pegi pun aku tak larat
lagi satu kalau aku pegi aku mesti akan angkat dier
takut pulak dier meronta ronta nanti kang tertendag perut aku
sudahnya aku mintak tolong mak abah aku pegi amik

5 minit berlalu mak abah aku sampai dengan mirza
mak aku cite kat aku dari simpang dah dengar dier melalak
seme orang kat area tue duk tengok je mirza

aku dah tak koser nak cakap ape
sudahnya aku grounded kan saje mirza
dua bulan takleh kemana mana
aku nak g jenjalan ke nak g beli barang ke
akan aku tinggalkan dier kat rumah mak aku
dan aku takkan beli papepun untuk dier selama 2bulan ni
main saje mainan yang ader kat rumah tue
semoga lepas nie dier lebih behave
itulah ceritanya kenapa mirza kene grounded

:rugi pulak kalau tak update:

sekarang nih ader lima CPUV yang
tengah running kat dalam belog aku....
biler ader campaigns yang tengah running nih
semacam rugi pulak kalau tak update blog hehehe
tapi dengan keadaan aku yang macam nih
nak update ape pun aku tak tau
gambar dahle malas nak amik
otak pulak malas nak berpikir haha
 so mehle kite update cite bese bese jeee

btw hari ini sudah hari jumaat 
tak sabar nak cuti.boleh merehatkan diri di rumah
biler keadaan macam nie aku adelah malas nak kuar
di tambah pulak dengan mirza yang kene grounded
tak boleh kuar kemana mana kecuali
dari rumah aku ke rumah neneknya saje
maka berehat sajelah di rumah sendiri

esok aku ader tiga jemputan kenduri
2 kenduri kawen, 1 kenduri doa selamat
insyaALLAH kalau aku larat aku pegilah
kalau tak sorry lah eh aku kirim kat mak aku jelah
dahle sekarang cuaca panas..lagilah tak selesa
nak lelama duduk kat luar rumah hahaha

sebelum aku duk merapu tak tentu pasal
baik aku stop kat sini dulu hehehe
ader idea aku update lagi eyh

Thursday, June 13, 2013

:keadaan aku sekarang:

aku makan tak lalu
biler makan pedih ulu hati
dah pedih nak minum air masak pun tak lalu
kang kalau paksa minum jugak muntahlah ko di situ
minum boleh tapi sikit sikit je lah
kalau nak minum mesti air manis
air manis pulak mesti yang de ais baru lalu minum
kalau tak heyyy jangan haraplah aku nak telan
sekarang pergi dan balik keje pun abah aku hantarkan
kalau drive sendiri mulalah meloya pening seme ader
nasib abah aku tak mula keje lagi 
kalau tak terpaksa jugaklah aku drive sendiri
pastu biler drive sendiri sampai jek opis
mulalah rasa semacam tak sihattttttt jeee
biler pagi pagi lagi dah rasa macam tue
bawalah rasa tak sihat tue sampai ke petang
kalau tak dapat nak menahan terpaksa ler aku mc
hoiiii rekod pun dah buruk asik mc mc mc jeee
emergency leave pun dah berlambak hokeh 
dah macam mana nak buat kenelah sabar banyak2
ini seme dugaan dan harapnya keadaan ini sekejap saje
insyaALLAH aku harap semenya selamat kali ini amin

Tuesday, June 11, 2013

:hasil seni yang tak kene tempat:


assalamualaikum seme +______+
hye uolls..lama benor aku tak munculkan diri
banyak sebab musabab nye
takpelah itu nanti nantilah aku cite eh


korang nampak tak ape yang aku cuba tunjukkan tu
kalau tak nampak korang klik jeee pada gambar tue
biar gambar tue kuar besar dan clear hehehe

inilah namanya kalau terlebih rajin
sampai atas comforter aku di contengnya
hasil seni anak aku mirza pada tengah malam
homaiiiii nak pengsan aku tengok tau
dahle di contengnya pastu besar pulak tueeeee
nak marah nak pukul apepuntakboleh
sebab hati dah panasss aku membebel jeee
sambil membebel aku jentik gak skali dua kat tangan tue

please lah mirza...mama dah bagi kertas
kamu conteng sajeee atas kertas tueee nak
yang kamu pergi conteng atas comforter kawen mama ni kenapa
menangis jugaklah dier sambil cakap "sorry mama"

ye memang kamu boleh minta maaf tapi camner nak buat nih
uolls tau ape mirza menjawab dengan aku
"mama letaklah sabun pastu berus jelah sampai hilang"
haaaaaaaaaaa senang betui dier menjawab eh
dahle buat salah ader hati lagi tue duk menjawab dengan aku

haishhhh sabo jelah...istigfar aku sambil urut dada
sudah! kamu buat salah jangan tido dengan mama
tido je kamu tepi papa tue hahahha
terus nanges mirza biler aku cakap camtue

pastu aku tanya dier kenapa menangis?
"mirza nak mama..mirza nak tido dengan mama"
hati ibu takdelah sekeras mana kan hehehehe
sedih pulak aku tengok dier menangis sambil cakap cmtu
sudahnya aku panggil dier tido sebelah aku

dan kalau uolls nak tahu 
sampai ke hari ini aku masih tak buat 
pape lagi dengan comforter aku tue tau huhuhuhu

*bileotakbuntuapepuntakboleh*

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...