BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, May 30, 2013

:takberapasihat:

mata mengantuk
 badan nih lemau sana sini
kepala pening pening lalat
tekak tak berapa nak sedap
perut asyik lapo mintak di isi
mulut pulak keje duk mengunyah makanan
biler begini mood aku pun sudahhhh kelauttttttttt

*apepuntakbolehbuattakkalaubegini*

Wednesday, May 29, 2013

:ai is gembiraaaaa sangatttt:

assalamualaikum seme +_____+
harinie aku ader berita gembira hehehe


iaitu aku sudah cashout duit nuffnang
wah berita gembiralah sangat khennnn
of course ler ai is gembira sangattttttt
sebab ini adelah kali pertama aku cashout
itue pun gigih ler aku duk menahan diri 
selama beberapa tahun untuk cashout
tujuannya nak menyimpan lebih banyak
supaya nanti boleh buat pengeluaran yang bagus


sudahnya harinie aku adelah tekad sangat
nak jugak cashout duit nuffnang yang tak seberapa itew
  tak seberapa pun boleh dapat tablet satu taw hahaha

tapi papepun aku takdelah hebat sangat kan
berbanding dengan blogger blogger lain 
yang lagi masyukkkk yang cashout tiap tiap bulan tue

selama 3 tahun berblogging inilah pestime tau
nak merasa duit dari hasil penat lelah berblog
hahaha yang penting penat sangat ker...
eh penat okeh sebab kene memikio ape lah nak update ni

*alhamdulillah dengan rezeki yang diberikan olehNYA

Tuesday, May 28, 2013

:jom amalkannya:



blogshop aku tengah buat SPECIAL OFFER sekarang nih
kalau uolls rajin terjah lah yeee cuci cuci mata


Monday, May 27, 2013

:dari angan angan menjadi kenyataan:

assalamualaikum seme
setelah 3 hari bercuti maka harinie
dengan keterpaksaan aku masuk keje jugak

semenjak dua menjak ini 
kemalasan aku semakin menjadi jadi
so untuk kembalikan mood bekerja
aku cuci mata tengok decorations rumah orang
pasai ape rumah orang...bukan rumah sendiri??
sebab aku dah muak dengan rumah sendiri haha
eh takdelah muak pun cuma mata nih macam
jemu mengadap pemandangan yang sama setiap hari
dan sambil tengok rumah orang sambil aku berangan angan


 teringin nak ader sudut macam nih 
walaupun aku takde bakat menjahit hahaha
tapi takpe sebab aku boleh tukar dari sudut menjahit
ke sudut berblogging (nampak sangattt blogger tegar)


teringin jugak nak ader ini di depan rumah aku
walaupun aku tau rumah aku hanyalah rumah sementara
tapi takpelah akan aku simpan saje angan angan ini
harap boleh di tunaikan suatu hari nanti INSYAALLAH


 teringin aku menjadi jadi biler aku tengok bilik di atas ini
yang penuh dengan warna...ceriaaa sangatttt tau
tapi dalam mimpi je boleh dapat tau hehehe


 teringin jugak nak ader ruang makan begini
aku suka warnanya, lembut dan menenangkan
tapi ini jugak hanya dalam mimpi je +_____+


 teringin nak ader ruang tamu begini
sebab ape sebab cantik sangat ok dari rumah aku

ok ok aku rasa baik aku stop.....dari duk teringin itu ini
baik aku bersyukur jelah dengan ape yang aku ader
walau aku dah jemu dengan deko rumah aku 
at least aku ader rumah hokayyyyy
berbanding dengan orang yang takde rumah tueee 

tapi takpe tak salah kan aku berangan hehehhe
lagipun bukan kene duit pun nak berangan nih
ko bukak je google pastu ko search je rumah cantik
macam macam rumah cantik  keluar
pastu ko tatap jelah rumah tue lama lama
sambil duk berangan angan hahaha
manalah tau kan suatu hari nanti ko dapat rumah cmtu
dari angan angan menjadi kenyataan INSYAALLAH

Wednesday, May 22, 2013

:Melaka day2 Melaka River Cruise:

assalamualaikum seme +____+
ekceli aku malas benor nih nak update
tapi sebab nak habiskan jugak entry Melaka nih
maka kenelah buang MALAS tue kan

sape belum baca dari mula boleh klik link di bawah
PERCUTIAN KE MELAKA 2013

pukul 12 tengahari ngam ngam soiii kami checkout

ramai lagi yang tengah menunggu nak check in

lepas check out kami terus ke Pantai Klebang
motif pegi sana sebab nak try Coconut Shake

satu untuk aku satu untuk incik b

muka happy sebab dapat menikmati
Coconut Shake Pantai Klebang

komen aku bolehlah tapi takdelah
sampai ko rasa nak lagi...nak lagiiiiiiiii dan lagiiiii
rasa dier oklah best makan time panas terik
mungkin femes sebab kat area tue
satu satunya yang menjual coconut shake ni

dah settle lunch seme kami ke Bandar Hilir semula
tujuannya adelah nak naik Melaka River Cruise
mirza yang beria okeh nak naik
asyik ler duk sebut nak naik bot...nak naik bot
 
nie lah budak yang nak sangat naik bot


muka mirza dah burn okeh (main panas lagiiii)
muka pun masam sebab kepenatan
tapi dalam penat penat tue ader hati lagi nak naik bot

nasib aku tak main air
so takdelah burn muka aku hehehe

jauh jugak bot nih pergiiii
berbaloilah aku membayor tiketnya
aku rasa dalam 30-45 min ader kot aku atas bot ni

sampai rasa bosanlah hahahhaa
tapi sebab anak aku suka apeadehal
layan jelahhhhhhh

dah settle naik bot kami terus chow balik
dalam kete aku dengan mirza bantai tido
mirza penat aku lagilah penat hahahahahhaha
tapi sian jugak kat laki aku drive sensorang
sebab bininya p bantai tido kat belakang  dengan anak
sekian tamat sudah entry jenjalan ke Melaka edisi 2013
thanks uolls sebab sudi membaca dan komen hehe

Thursday, May 16, 2013

:update: penginapan kami 2hari1malam di Melaka:

 disinilah kami menginap (dua hari satu malam)

harga untuk penginapan berserta breakfast untuk dua orang
dan berserta dengan 2 gelang nak masuk Water Park
(mirza seme free sebab under 4 years old) adelah RM 148 
plus Rm50 sebab aku pegi time weekend
so total aku bayar RM198 (still under my budget)


murah eh?.............memang murah ler bagi aku haha
aku beli kat Groupon tau dengan harga RM148
harga sebenar pakej nih adelah RM489.00
dan kalau uolls tengok  harga untuk 2D1N
 di laman web nya pulak dalam RM286.00 
so harga yang aku bayar tue still lagi murah lah heheheeeee

overall aku sangat sangat berpuas hati
staff yang cekap..coffee house yang bersih 
dan banyak makanan....bilik pun bersih
memang 5 bintang lah aku bagi


ruangan lobby

lift de tiga eh so takde masalah bersesak ke ape

bilik kitaorang..studio suite

luas dan selesa

toilet yang bersih dan luas

coffee house

area budak budak nak main

area game

pemandangan dari atas...Bayou Water park

tempat parking kete yang banyak
memang takde masalah nak park kete
lagipun de guard yang jaga uolls nye kete

kami parking depan lobby sebab dekat haha

kredit pada website Bayou Lagoon Park Resort
sebab seme gambar di atas diambil dari sana
so uolls yang nak pergi Melaka dan tak tau nak stay mana
ape kata uolls cuba stay di sini memang terbaik
okeh sekian review tak berbayar dari aku teeeheeeee

*tempat baru memang bersihlah kan

Wednesday, May 15, 2013

:Melaka day 2 Bayou Lagoon Water Park:

asalamualaikum seme +______+
bangun pagi lepas mandi dan solat subuh
kami terus turun ke bawah untuk breakfastttt

kul 7:30 pagi orang dah ramai tau
so pepaham jelah biler dah ramai orang nih
aku pun takde makna nak tangkap gambo bagai

lepas sarapan terus keluar ke Bayou Lagoon Water Park
mirza memang tak menyabar sangat dah
takleh nak lepak lama lama dalam Bayou Coffee House

aku adelah malas nak cite panjang lebor
maka uolls tengok jelah eh aksi dan gelagat mirza

cerrrr suka ler tue dapat main air
tadi masa duk dalam Coffee House tue
dier duk berzikir je kat telinga aku tau
mirza naik main air....
mirza nak main air.........sabo jelah haha

warm up dulu 

basah basah kaki dan tangan

suka ler tueee dapat main air

memula aku masuk orang tak ramai lagi
lepas 30 min tu baru penuh dengan orang


papa dier jelah yang melayan mirza

eh aku melayan jugak
layan mengambik gambo diorang ekekeee

gelungsur nih ler mirza dgn incik b naik
gelungsur ke bawah haaa terus tenggelam sat dalam air
nasib mirza tak nanges cool je anak aku tue
aku yang tengok dari jauh mencuak tau




sukaaaaa sangattttt

bapak dengan anak sama jeeee
aku dah malas nak main main air nih
dulu masa zaman muda remaja single lagi boley la
tapi biler dah jadi mak mak nih malas nak membasahkan diri
takat basah tapak kaki sampai buku lali bolehlah

apartment tempat kami menginap 2hari1malam

banyak bilik okeh so aku rasa kalau
uolls walk in check in takde masalah kot
tapi aku rasa lebih baik kalau uolls book awal awal
sebab senang sampai sana jek terus amik kunci bilik
hurm lama jugaklah mirza main air...puas pujuk suh naik
nasib lastnya dier nak naik jugak hehehe
lepas naik bilik kami bersiap n terus check out.....
terima kasih sebab sudi membaca dan
cerita ini akan di sambung kemudian ceaaa skema sangattttt

Tuesday, May 14, 2013

:simple sudah:

korang panggil ape???
lempeng?atau
pankek?atau
peknga.....???????
tak kisah lah panggil ape pun
sebab ikut mana pun ianya sama jek hahaha


menu makan malam hari jumaat lepas
punyelah takde idea nak masak ape
sudahnya buat lempeng cicah sambal sardin sudah

nasib incik b okeh tak menreject hehehe
mirza pun suka jugak siap cicah sambal lagi
mulanya aku bagi dier jem strawberry untuk di cicah
tapi dier takmo cicah....pastu sibuk nak cicah sambal

 buat takde banyak pun tapi still ader lebihan jugak
biler dah berlebih maka janganlah nak membazir pulak
membazirkan amalan syaitoonirrajimmmmm
esok paginya aku makan dengan mirza bagi habis

kawan aku tanya kenapa aku letak dalam tupparware?
sebab aku takde tudung saji besar 
maka aku letak makanan aku dalam bekas bertutup
nak makan bukak..taknak makan ko tutuplah semula
senangkan....memang menyenangkan kerja aku
lagipun nampak kemas sikit hehehehe

*psttt psttt nak habaq mai tue pestime okeh aku buat lempeng

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...