BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, April 30, 2013

:cabaran 3 liter air sehari:


uolls mampu tak lalui nya?
aku kadang kadang mampu buat dan
kadang kadang hanya boleh telan 2 liter jerp
tue pon aku dah termengah mengah tau
pastu biler dah minum banyak sangat air
maka banyak kali jugaklah aku ulang alik ke toilet
perut pun rasa sebu jek sebab penuh dengan air
tapi takpe..minum air masak/kosong banyak kebaikannya
so nak tubuh badan yang sihat kene lah minum 3 liter air sehari

*gambar ulang tayang sebab takde gambar best

Friday, April 26, 2013

:do your homework:


kuikuikui......homework lah sangatkan
padehal tak pegi school lagi hahahahahaha
hurm ginilah kot kalau mirza dah sekolah nanti
aku tutup tv dan mengadap dier buat homework
dah settle homework baru boleh tengok tv
tapi itu kalau mirza dan sekolah
sekarang nih belum lagik ke school hahahaaa

cumanya mirza sedang belajar menulis dan melukis sendiri
sambil sambil tue aku sedang train tangan dier untuk
pegang pen atau pensil dengan betul hahahaha
biler anak dah pegang pen nih memang aku akan kawal habis ler
kalau tak nanti kang dinding rumah aku jadi mural pulak
setakat nih belum jadi lagi lah alhamdulillah
cuma tang lantai rumah jek hahaha itu pun secara tak sengaja

mirza suka melukis tapi lukisan dier seme nya
bertemakan pengangkutan berat contoh
lori sampah...lori tanah...bus....tractor....
lori sampah lagiiii...lori trailer...lori tesco.....lori giant
trailer bawa kereta....bomba....lori sampah..lori minyak
dan bermacam macam jenis lori lagilah

haaa kalau uolls tengok yang aku list tue 
semenya pengangkutan berat kan
yaaaa kalau aku cakap pengangkutan berat
maksudnya pengangkutan berat ler
kalau ko suruh dier lukis kete dier mengamuk taknak
kalau ko suruh dier lukis motosikal pun taknak
melukis mesti nak pengangkutan berat saje okeh

biler dah penat melukis dier mendera aku pulak
mendera tue maksudnya di suruhnya aku melukis pulak
nak mak nih tak pandai melukis tau tapi
biler dah tiap tiap hari duk melukis kat anak
makanya tangan nih aku rasa dah jadi berseni sikit
kalau tak asalnya tangan aku memang tangan takde seni
bab bab melukis memang aku fail okeh hahahaha
okbai thanks for reading uolls happy weekend

Thursday, April 25, 2013

:comel tak henpon saya?:

assalamualaikum seme +____________+
sekejap jer kan dah hari khamis.....
sekarang nih masa bukan berlalu tapi berlari
 oklah beb aku bukan nak cite bab masa pun
 cuma harinie nak cerita sesuatu
sesuatu yang buat aku suka dan happy
cerita ape tue???? ce cite ce cite hehehehe
(cita tak best pun tapi nak gak cite sebab aku takde idea)
tadaaaaaaaaa casing baru untuk henpon aku


comel tak?comel tak?
mestilah comel....HELLO KITTY kot 
cuma kaler jek tak PINK

sorilah yerp ai tahu henpon ai bukan android
bukan smartphone yang orang seme 
duk berlumba lumba pakai tue
hurm henpon ai cikai jer okeh +______+
cikai cikai pun beratus jugak tau 
takpelah cikai pun janji boleh sms, boleh col sudah
nak beli smartphone boleh jek...tapi
aku lebih suka hidup di bawah kemampuan
(bukan hidup dengan kemampuan)
lebih suka mementingkan keperluan dari kehendak


dah lama dah casing nih takde sebab pecah
sudahle pecah terkopek pulak tue
ini seme gara gara tangan mungil gatal mirza
lama jugak aku duk memikirkan nak ganti ke tidak

kebetulan semalam aku ke pasar malam dengan member
sudah settle kami membeli barang untuk di makan
masa nak balik tu singgah jap tempat jual casing henpon 
duk belek belek lastnya ternampak casing comel tue
aku tengok jer terus tangkap cintan wa cakap lu
hati terus berkenan okeh..tak tengok dah yang lain 
tokey tue pulak terus sarung kat henpon aku
aku pulak dah malas nak pikir banyak sebab hari dah hujan
maka aku terus jek membayar (rm10 je tau)
 
hurmmm lama betui aku duk tangguh tangguh nak beli
lastnye semalam beli jugak casing baru untuk henpon aku tu
hehehehehe...beli  pun kat pasar malam jer tau
alaaaaa tak kisahlah beb....lagipun casing henpon je kot

Tuesday, April 23, 2013

:baik baik saje:


..........insyaALLAH..........

Friday, April 19, 2013

:rumah apartment pun boleh deko cantik cantik tau:

 assalamualaikum seme +_____+
harinie bosan takde keje plus dah hari jumaat
hurm tadi masa aku duk godek godek folder deco
aku terjumpa gambar deco apartment nih
terus aku de idea nak share dengan korang seme
rumah nih apartment jer tapi biler dah deco terus nampak superb


 ceria je aku tengok ruang tamu nih
even ader macam macam kaler tapi still tak serabut


 ruang makan yang selalu orang akan letak cermin besar
fungsi utama cermin besar ini sebab nak bagi efek luas


 pandangan dari ruang tamu
tuan rumah nih hanya meletakkan perabot asas
that why ler rumah dier nampak lapang dan luas
dan lagi satu tak nampak serabut dan sempit


 pandangan dari dapur....
kemas ....teratur dan tak banyak perabut
simpleeeee jeee aku memang suka

 

kabinet tv yang comel untuk tv yang comel
simple kan aku suka sangat tau
even rumah kecik..tapi kalau pandai hias
tentu hasil dier comel dan cantik jugak +______+

*weekend nih takleh kemana mana sebab nak settlekan projek rumah

Thursday, April 18, 2013

:jalan jalan di Blue Coral Aquaria KL Tower:

ekceli lama dah aku membeli tiketnye
beli pun sebab ader deal yang murah hehehehe
pastu dari seminggu ke seminggu duk bertangguh jek
sudahnya minggu lepas aku nekad kene pegi jugak
kalau tak pegi jugak sampai hujung bulan nih 
alamatnya takleh le nak guna dah tiket tue  
sebab expired date nye sampai 30 April nih hahahaha

pergi pun dah lambat tapi nasib tak ramai orang
sampai jek sana nasib ade parking kosong alhamdulillah
lepas parking terus je mencari di manakah blue coral tue
nama jek lahir kt keyell tapi kl tower pun tak penah jejak
yang nih kire first time okeh aku jejak sana
itu pun sebab nak membawa mirza tengok fish   


  bawa pun camera hp yang tak canggih
so gambar pun takde lah canggih mana hahaha 


 nie ikan dalam kolam besar yang aku bergambar tadi
dalam gambar nampak kecik
tapi real besar okeh aku tengok pun takut

 ambik gambar pun kene dari ehsan lampu dalam akuarium
kalau tak memang tak nampak ler hikhikhik


tadi bapaknye ketap mulut
sekarang mirza pulak ketap mulut
stress haku tau tak..dahle kene adjust betui2

dah nama pun akuaria kan 
so gambar ikan lah yang banyak eh
korang tengoklah ikan ikan tue hehehehe
yang takde nama tu maksudnya aku tak tau namanya
aku letak yang tau jek hahahahaha



nemo nemo


 udnag galah

 ikan jerung


  ikan buaya





 mirza panggil ikan darah


cantikkan beb ikan nih 
tang badan dier macam ade lampu

lasttttt sebelum balik


 ingat nak naik kete kuda nih
tapi mirza takmo nangis nangis takutkan kuda tue
sudahnya bergambar jelah ye +_________+


haaa ini budak yang mengada ngada tadi
tak sempat haku nak jenjalan tempat lain
sibuk jer ajak balik...huhuhu +____+

masuk je dalam kete tak sampai 5 minit
dah tertidur patutler sibuk ajak balik nak tidur rupanya


cenderahati yang di rembat dari sana 
fridge magnet dan sekeping gambar +________+

kalau nak tahu lebih lanjut uolls boleh klik website nya
BLUE CORAL AQUARIUM KL TOWER

* jom tengok produk baru di munshop007.blogspot

Wednesday, April 17, 2013

:lunch@asam pedas kg.jijan with bff:

hari sabtu lepas aku tak keje
tapi incik b kene keje +________+
kebetulan kawan aku nak try makan
dekat kedai asam pedas kg jijan

alahaiiii dekat sangat kot dengan rumah aku
alang alang depa nak pegi makan
dan alang alang laki aku keje so aku plan
nak join diorang pegi lunch kat sana ler

seperti di janjikan pukul 12 tengah hari
seme wajib de kat sana..ceh wajib lah sangat kan
bukan ape kalau lambat sangat takut ramai orang
biler dah ramai orang dah tentu takde meja kosong kan
sebab aku dah banyak kali kene beb hahhaa
balik dengan perut kosong jek sebab dah penuh


abc sedap tapi manissss sangat


aku order air asam boi  dengan mee sup
 banyak betul mee sup dier..penuh sampai nak tertumpah
pastu milo ais untuk mirza....pantang tengok orang minum ais


kawan aku ct order teh ais dengan nasi dan asam pedas
nadia pulak order abc, epal asam boi dengan nasi ayam


haaaa tudia mee sup aku
kan aku cakap kat korang penuh sangat
btw rasa dier sedaplah kene dengan tekak aku


kawan aku nye nasi ayam
hurm lupa lak nak tanya dier sedap ke tak
tapi aku tengok dier makan habis jek hahaha
sedaplah lettew +_______+

dan lagi satu kalau uolls seme tengok
seme makanan dan minuman dalam bekas plastik
air pun dalam bekas plastik mcm ko beli kat pasar malam tue

hurm rupa-rupanya kat sini memang stail dier cmtu
 mungkin tokey dier pikir senang kot
tak payah nak membasuh segala pinggan mangkuk
sebab tue seme guna pakai buang jek

dan lagi satu kalau ko makan tak habis kan
ko tapau jek terus bawak balik heheheh
dah tak payah nak susah susah suruh dier tapawkan

overall oklah makanan dier tengah tengah ler aku bagi
dari segi kebersihan pulak aku tengok memang bersih
cuma bab nak parking kete tue susah sikit ler
sebab kedai nih tepi jalan hokeh hahaha
so pada sesape yang nak mencuba boleh pergi
kat kg jijan sepang (dekat je dengan bandar enstek)
dah sampai sana korang tengok kedai pink tepi jalan
maka itulah kedai asam pedas kg jijan yang aku cite nih

Tuesday, April 16, 2013

:lebih subur di atas tanah???:

lama kan aku menyepi tapi aku tetap ader je
ader duk  blogwalking blog korang seme
cumanya aku TAKDE  idea nak update ape
so dari aku duk merapu macam macam baik 
aku mensenyapkan diri...mensenyapkan?

harinie nak cite pasal pokok bunga
walaupun hanya ader beberapa pasu sajork
tapi aku tetap bersungguh nak cite kat uolls
besungguhlah sangat macam rumah ader taman bunga 

ekceli kan uolls pasu pasu tue semua sudah selamat
laki aku alihkan ke atas tanah di depan rumah
hurm...aku tau cite tanpa gambar memang tak best


so meh aku tepek sikit gambar sebenar benarnya
ginilah keadaan rumah aku sekarang
sebab musabab laki aku alih seme nye di atas tanah
adelah pokok even dalam pasu pon kalau letak atas tanah 
ianya akan subur dan takkan mati

dan lagi satu kalau letak atas simen macam gini


pokok tak berapa subur dan lama lama akan mati gitu jek
sebab nya simen panas berbanding tanah

 itulah sedikit nasihat yang laki aku dapat dari sorang jiran
hurm biler dipikir pikir balik ader betul jugak kata jiran aku tue
makanya tanpa berpikir panjang terus jelah laki aku alih ke tanah

 dan amazingly lepas alih ke tanah aku tengok pokok aku cukup subur   
mungkin pokok pokok ni mendapat cukup sinaran matahari dan air kan
dan yang penting base atau tapak nye sejuk  (kan atas tanah)
gambar selepas seminggu di atas tanah tak sempat nak snap
nanti kalau aku sempat aku share dengan uolls eh...
sharing is caring kan +____________+   

Wednesday, April 10, 2013

:uolls makan tak lauk semalam?:

aku makan jer muahahhaaa
alkisahnya petang semalamlah
duk lepaking dengan kengkawan aku nih

pastu kawan aku sorang nih cite lah 
dier memang tak makan lauk semalam
kalau masak dier akan pastikan
makanan itu akan habis waktu tue jugak

selalunya laki dier lah jadi mangsa hehe
menghabiskan balance makanan yang ader tue
sebab katanya dier tak suka menyimpan
makanan dalam esbok sebab nanti 
makanan tue akan ke tong sampah jugak


sambal telur bidan terjun (ader lagi balance)
sebab aku sorang je yang makan malam tadi
incik b kan kerja malam hahaha
so balance nye aku simpan dalam esbok
 
macam aku pulak kalau makanan tak habis
aku akan simpan dalam esbok dan 
esoknya aku akan keluarkan makanan tue panaskan
dan makan bersama lauk pauk haritu
tapi terkadang time malas nak perangat tue
memang akan ke tong sampah jugak lah hehe
 aku cakap berdasarkan pengalaman lah ye
bukan seme makanan yang disimpan dalam esbok
tue nanti akan di makan jugak oleh kami hehe  

hurm lain orang lain caranya kan
takde pape salah pun bagi aku
ikut selera dan selesa masing masing lah kan
so uolls pulak macam mana??

Tuesday, April 9, 2013

:dah ganti pose ke belum?:

aku sedang dalam proses penggantian
harinie masuk hari ketujuh
alhamduillah dah nak masuk 7 hari aku pose

memula tue memang macam liat sikit kan
tapi dah masuk hari kedua ketiga
alhamdulillah dah rasa okay  hehehe
even pose ganti aku tetap tak tinggal sahur

selalu memang aku akan makan nasi berlauk lah
siap buat air nescafe panas tau hehe
cumanya pagi tadi aku makan kuih dengan
minum air masak banyak banyak jer
sebab masa bukak pose tadi tue aku dah makan 
banyak, siap bertambah nasi lagi hahaha

hurm ituelah sebabnya masa aku bangun sahur pagi tadi 
aku takde rasa lapar sangat cuma rasa haus jek
dan aku pun tak terasa nak makan nasi ke ape
itu yang aku makan kuih seketoi jek
dengan minum air masak banyak banyak

harapan aku dapat lah aku menghabiskan
 hari ini dengan jaya nya +_________+

Monday, April 8, 2013

:weekend yang best sangat:

assalamualaikum seme +________+
hari sabtu lepas aku keje (sabtu minggu pertama jek)
kebetulan incik b pada hari tue kene keje malam
so takde ler aku menghantar mirza ke rumah mak

pagi pagi bangun dah siap seme nak pegi keje
aku request kat laki aku suh hantar aku pergi keje
sebab haritue i is malas nak bawa kete sendiri

alang alang dah laki tolong hantar
so ape kata sebelum masuk opis
kite p pekena breakfast dulu.....baru best hahaha
 dah selesai breakfast zasss terus masuk opis


dan ini incik mirza yang sedang menyibuk kat opis aku
dahler tue menyibuk pulak kat meja kawan aku
sian uolls kan kene jap melayan si mirza nih

dah tamat waktu koje moh kite pulang
sebab ader kenduri kawen yang perlu dihadiri
memula ingat nak balik rumah tukar baju segala
tapi memandangkan dah pukul 4 petang 
so aku pergi begitu saje (nasib baju sopan sikit haritu)

sampai jek kat tempat kenduri
sekali tengok masih ramai lagi tetamu yang ada
even dah pukul 4 petang uolls hahaha

aku makan ala kadar jek (dah kenyang hahaha)
sebab tadi lunch dah makan nasi dangan sup ayam
lepas makan takleh nak lepak lama lama
sebab mirza dah merengek rengek mengantuk
 aku jumpa tuan rumah untuk minta diri pulang dulu


 sampai jek kat rumah aku terus mandikan mirza
lepas mandi teitba mirza jadi aktif
owhhh mungkin dah segar kot +_________=


kemudian kami keluar sebentar ke pasar malam enstek
tapau bihun sup satu dan murtabak sekeping
balik dari pasar malam incik b terus pergi keje
aku pulak masuk terus dalam rumah dengan mirza
sebab petang tue memang hujan lebat gilerr

n then mirza mintak susu, lepas minum terus tertido
tak sempat nak bagi dier makan bihun sup huhu
aku pulak malam tue makan murtabak sekeping jek
sebab aku adelah penat sangatttttt
lepas makan aku tengok tv jap pastu terus terlena


esoknya pagi pagi bangun awal dan terus kemas rumah
lepas kemas rumah tetiba terdengar incik b balik
aku pun ape lagi terus ajak incik b kuar sarapan
nasib laki aku ok kan jek....hahhahaaa
dah kenyang kami bawa mirza main taman sekejap......
sebab dari semalam lagi dier duk merengek nak men taman

biler bahang panas matahari dah mula terasa
(padahal baru pukul 10 kan)terus aku ajak mirza balik
tapi bukan balik rumah pun sebab aku ade agenda lain

ke mana???ke nursery bunga di nilai
alasan pergi sana sebab nak jenjalan cuci mata 
tengok bunga bunga kat situ dan nak tanyakan
tentang pokok lantana aku yang satu tak menjadi tue
nasib jugak laki aku ok kan saje muahahaha


sampai sana terus aku cari tokey nursery tue
tanya itu tanya ini..so sekarang pokok itu
dalam proses pembaikpulihan (harap kamu ok)

pastu aku jalan jalan dalam nursery bunga tue
tetiba aku terbeli 3 jenis pokok bunga
pokok bunga matahari kecik (kaler kuning)
pokok bintang (kaler purple)
dan pokok hati (kaler maroon)

sampai jek rumah terus incik b buat
thanks biey...lain kali tolong ai lagi yeee
hurm dah penuh dah area tepi tue dengan pokok2
lepas nih takde dah kot nak membeli lagi
sebab aku rasa dah takde tempat dah nak letak
cukuplah yang ader tue...just membela jek mana yang ader
hopefully semenya menjadi lah yeeee

tengahari pulak aku masak sebab malas nak kuar dah
lepas settle makan tengahari kami seme tertidur
ingat nak tidur sekejap jek tapi 
tertidur pulak sampai ke petang hikhik
pukul 5:30 petang baru terjaga
jaga jek terus solat asar


pastu aku ajak mirza main kat luar rumah
nak kuar tak sempat dah sebab incik b kene p keje


habis semenya di bawak keluarnya okeh
pastu nanti aku jugak yang nak kene mencuci
seme menan tue baru boleh di bawa masuk ke rumah



pastu malam lepaking jek dalam rumah
aku memang takkan kuar pun sebab 
nak menengok ABP malam tadi
sambil tengok sambil melayan mirza main
habis jek ABP aku tutup tv dan terus tido

ok dah tue jek cerita weekend aku
so ape yang best sangatttt tue??? haha
bestler sebab dapat spend masa dengan
dua lelaki kesayangan aku  +_______+

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...