BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 29, 2013

:benda baru maka terujanya pun lebih lah sikit:


dapat benda baru mesti teruja ye dok
gitulah jugak dengan mirza nih
orang dah lama kepingin motosikal sendiri
biler dah ader nih duk main yang tue jelah
hat yang lain seme nye dah tak diendahkan

tak boleh main siang...main malam malam
dah siang tak sempat hahhaa
aku sampai rumah pun dah pukul 6:30 ptg
dengan nak masak seme mana lah sempat kan
incik b pulak jangan cakap lah
sibuk jek memanjang...malam baru balik
hurm ginilah orang makan gaji mencari rezeki
takpelah bukan untuk sape pun kan, untuk anak bini dier jugak

kalau dier dah merengek sangat sangat kami bawa jelah
dari dengar dier duk merengek hahahhaa
bek bawa men kat luar jap so biler dier dah penat
nanti pandailah di ajaknya kami masuk dalam rumah
alaaa bukan lama pun dier nak men kat luar tue

tapi kan kalau mirza tak merengek nak men kat luar
takdenya aku laki bini nak membawanya
kami just buat dono jelah +_____+

Thursday, March 28, 2013

:sape kata rumah aku sentiasa kemas je :

 hahahaha memang silaplah kan
tambah tambah biler dah ader anak
confirm lima minit lepas kemas bersepah balik
tapi takpe aku kene redho sebab 
budak budak tengah membesar nih memang begitu
semenyee dier nak explore okeh

buktinye aku bagi uolls tengok gambar kat  bawah tu
gigih tak aku sebab lampirkan bukti sekali hehehe


ko tengok habis tunggang langgang rumah aku
dengan bakul bakul mainan dier bawa kuar sekali
 bukan main sangat pun tapi habit suka buat sepah

  
 dah habis memunggah...dier memanjat pulak
pastu korang tengok arrr si mirza tuh
siap cekak pinggang bagai sambil tengok 
kesepahan yang dah dibuat olehnya

huisshhh urut dada sambil beristighfar aku
sabar...sabar banyak banyak mun 
 kalau aku suruh dier kemas sendiri
nanti kang dier menangis dulu baru nak kemas
aku pun tak paham kenapa perlunya menangis dulu
pastu sambil kesat kesat airmata sambil kemas mainan

mungkinkah mirza cuba main politik disitu
maksud aku cuba untuk menagih simpati aku
kalau aku simpati kat dier mesti aku tak suruh dier kemaskan
arghhhh takde maknanya nak simpati simpati
pandai buat sepah pandai lah kemas sendiri       

Wednesday, March 27, 2013

:3rd Birthday Uwais Mirza:

assalamualaikum seme +_____+
dua hari bercuti dua hari jugaklah blog aku sepi
cuti pon bukan sebab pergi bercuti ke ape
sebab mak aku ke Penang +_____+
so aku kene lah cuti untuk menjaga mirza
    
hari isnin bersamaan 25 hb baru baru baru nih
adelah birthday mirza yang ketiga
dah 3 tahun dah anak bujang aku tue
so dah alang alang aku cuti
meh kite celebrate birthday mirza

1. masak pasta
2. kuar pegi beli satay n kek 
3. balik rumah prepared makanan
4. celebrate birthday mirza bertiga


ekceli kali nih kami celebrate kat rumah je hehe
celebrate bertiga di rumah sendiri sewa
bertiga pon best okeh hahahha
sebab leh lepak lepak makan makan
manja manja dengan anak dan suami sendiri
 uishhh nak jugak tue manja manja hahaha
ye arr nanti kang manja manja kat luar 
orang cop aku bini yang mengada ngada
so sudahnya better buat jek kat rumah hehehehe


 makanan pada hari itu +____+
aku masak pasta.kenapa pasta? sebab mirza suka
pastu incik b beli satay.kenapa satay?
sebab mirza dan papa dier punya kesukaan
pastu beli kek kat kedai kek
kenapa kek?ofkos le kene de kek kan
dah nama pun nak celebrate birthday hahaha


kek hari jadi mirza pilihan dier sendiri
sebab ape dier pilih yang ini??
sebab ader lori kecik dan spiderman di situ
ikutkan aku nak amik yang upin ipin lah kali nih
sebab mirza kan suka nau dengan upin ipin tue
tapi biler dier tertengok kek nih 
terus cakap "ma mirza nak yang ni"
sambil tangan tunjuk lori tu..hahahaha


bercinta okeh nak suruh dier pandang camera
korang leh tengok sendiri gambar kat atas tue
buat peace tapi mata tertumpu pada lori atas kek


punyalah lama lilin tue menyala sampai mencair


dah dapat lori dengan spiderman


maka kek dilupakan begitu saje....memang dasar
dasar budak budak sungguh kan hehehe


apelah yang dibuatnye tue....ish ish
sampai aku panggil suh tengok camera pon 
deme berdua nih buat tak tau je okeh


muka bajet comel mintak pelempang haha
anak kat sebelah pulak duk sibuk men menan
dan seperti biasa takmo tengok camera


okeh gambar nie laki aku snap nak kene kan aku
nasib time laki aku snap aku tengah mengunyah
buatnye tengah nganga besar-besar
sambil masukkan makanan dalam mulut
mau pengsan orang tengok gambar aku camtu
terus hilang kejelitaan aku muahahaha 
jelita lah sangat khennn pang sedas baru tau


dan tadaaaaa inilah hadiah pemberian papa n mama
(tapi duit ofkos lah sumber dari papa kan)
untuk anakanda nya yang tersayang
semangat okeh si mirza nih
sampai moto pun nak amik yang kaler merah 

lepas makan kami keluar g giant n tesco pulak
sebab incik b nak cari barang dier
tapi tak lepak lama pun sebab mirza sibuk nak balik
mulut duk meratip nak men motor..nak men motor

*tak kisah nak celebrate kat mana dan dengan sape pun
janji hati ikhlas sudah cukup buat kite gembira

Friday, March 22, 2013

:camner eh berpantang untuk yang keguguran?:

memandangkan aku baru jek lepas gugur
ramai yang tanya pada aku
orang yang keguguran berpantang camner?
aku pun tak berapa nak pasti hahaha

tapi yang aku tau berpantang orang gugur nih kan
lagi ketat dan rumit dari yang bersalin
nak nak kalau sudah buat proses dnc 
itu yang aku tau ler kan....

korang tau tak camner???
kalau tau cecite sikit kat aku nih
sedikit sebanyak boleh jugak di buat panduan kan
dan kalau rajin leh aku share pada next entry aku nanti 
           

Thursday, March 21, 2013

:cerita penuh aku keguguran last part:

pada sesape tak baca dari mula boleh klik link kat bawah tue

Part I, Part II, Part III,

aku pun balik semula ke katil dan bagitau kat incik b ape yang dah aku lalui...5 minit lepas tue mak bapak aku sampai dengan mirza...mirza lak menangis nangis takut tengok aku terbaring jek atas katil dengan pakai baju hospital yang tak berapa nak cun tu..hahahaa...

kemudian lepas waktu melawat mak, abah, mirza dan suami aku balik....suami aku balik untuk ambik beberapa barang aku. lagipun kalau incik b duk tunggu aku pun bukan boleh buat ape ape...sebab pape pun nasib aku tunggu pukul 3:30 petang tue nanti.so better dier balik kan

lepas jek diorang balik terus aku rasa dahaga yang amat sangat tapi aku tak boleh nak minum air sebab doc dah arahkan aku untuk berpuasa....pada saat tue aku rasa aku letih sangat tapi aku tak mampu untuk melelapkan mata sebab "hari" aku belum lagi habis....aku hanya mampu berdoa dan berdoa saje dan sambil tue aku sms dengan kawan kawan opis aku, merekalah yang banyak bagi sokongan dan nasihat pada aku...thanks pada uolls seme atas dorongan dan nasihat pada haritue sedikit sebanyak aku dapat kumpulkan kekuatan untuk tempuhi hari tue..... 

masa tue aku rasa kenapa lambatnya masa berputar....aku nak cepat cepat habiskan hari aku..aku nak tau nasib aku....dan aku berdoa sangat sangat aku takmau lalui dnc tue..aku berharap sangat moga semenya keluar dengan sendirinya..cukuplah..cukuplah kesakitan yang aku tempuhi dan aku tak sanggup lagi nak lalui kesakitan dnc tue...(even bius pon kan)

sampai waktu 3:30 ptg nurse mahupun doctor takde sape pun datang dan panggil aku untuk buat dnc..aku bersabar dan berdoa.aku tak putus putus berdoa agar dipermudahkan segalanya untukku dan pada pukul 4:30 ptg doctor sampai dan arahkan aku ke bilik rawatan....aku baring dan doctor terus scan...hasil scan menunjukkan semenya telah keluar dan aku tak perlu lalui dnc.masa tue aku menangis..menangis sebab ALLAH makbulkan doa aku...doa seme orang yang mendoakan aku....syukur alhamdulillah ALLAH memudahkan hari aku....

aku yang bagaikan tidak percaya...berkali kali aku tanya pada doctor tue untuk kepastian.betul ke aku tak perlu buat dnc...betul ker???dan confirm betul seme doctor tue terus cakap kat aku yang aku boleh balik ke katil aku semula dan kalau nak makan boleh makan terus dan aku akan di tahan di wad selama satu malam untuk observation.

sunyi jek sebab katil tepi dan depan aku takde orang

sampai jek ke katil aku perkara pertama yang aku lakukan adelah dengan meneguk air mineral yang di tinggalkan oleh incik b.....haus beb..aku memang haus...rasanya last aku minum air masa breakfast pagi tue....haha.n then terus aku sms kenkawan aku bagitau keadaan aku yang terkini.semenya mengucapkan syukur sebab aku tak perlu lalui dnc...tak lama kemudian incik b datang bersama mak dan mirza..

tetiba terus aku rasa lapar dan nasib mak ade bawa nasi dan sup ayam...licin aku makan semenya....pastu datang pulak makanan hospital...yang tue pun aku makan jugak muahahaha....lepas sehari semalam di hospital keesokkan pagi nya aku dah boleh keluar wad.

Alhamdulillah segala-galanya berjalan dengan lancar....doctor n nurse HTJ seme melayan aku dengan baik.....dan sepanjang aku berasa di HTJ hanya doctor perempuan yang ader dan yang check aku dari masa ke semasa. memang aku sangat sangat berpuas hati lah dengan layanan yang aku dapat masa di sana.memang superb lah aku bagitau kat korang.....


okeh sekian saje cerita penuh dari aku.thanks beb sebab sudi baca

:cerita penuh aku keguguran part III:

bahagian pertama di sini Part I
bahagian kedua di sini jugak Part II

maka yang bakal kamu kamu baca ini adelah bahagian ketiga..hopefully yang terakhirlah...i is berharap sangat muahahaha....ekceli cite yang uolls baca nih aku dah cut cut sikit sebab takmo taip dan bagi korang baca yang panjang panjang sangat tapi ya ampun...masih jugak panjang so aku adelah tak boleh nak buat ape ape....hahahhaa

sebelum masuk toilet aku ambik segala kelengkapan aku kat incik b..dan terus tukar pakaian..seluar aku basah dengan darah jek tau..sambil tukar pakaian sambil menangis dalam toilet...sedih beb memang sedih...tapi aku kene kuat.lepas tukar seme aku menuju ke katil aku.

aku dan incik b borak borak...dan kemudian pada pukul 12.30 tengahari aku dipanggil masuk ke bilik rawatan untuk checkup. aku pergi dan aku lihat ada 2 doctor perempuan sedang menanti aku....aku disuruh baring sebab deme nak scan...bukan scan perut yee puan puan tapi scan di bawah tuttttt....hahahaha...

patutnya kalau scan bawah kite akan rasa sakit...tapi aku rasa takdelah sesakit mana pun sebab mungkin aku dah memang sakit hahaha....sambil scan sambil doctor terangkan pada aku....jelas aku tengok pada skrin memang dah tak nampak kantung seperti sebelum sebelum nih dan doctor tanya aku ader pape tak kuar.pape tue means janin...dan aku cakap ader...masa kat rumah..dan aku confirm tue memang "benda" tue.

so dier kata hokay.... kite nak check bawah sekejap sila bertenang ye puan.pastu aku dengar dier mintak nurse ambikkan spekulum.uolls tahu tak spekulum.kalau yang dah buat pap smear for sure dah tahu kan hahaha....kalau tak tahu pergi google sendiri hahaha keji tak aku...oklah oklah aku letak kat bawah nih gambar spekulum tue untuk tatapan korang semua....aku dah penah buat pap smear so biler dier sebut spekulum aku dah terbayang kesakitan yang akan aku tempuh itu nanti


aku tengok jek doctor tue...dier amik spekulum tue terus dier masuk kan kat tuttt aku....perghhhh giler kentang doctor tue muka dier selamba habis...aku pulak duk menahan sakit sambil beristighfar dan berdoa banyak banyak semoga ALLAH permudahkan urusan aku hari tue hukhukhuk...............


lepas masuk jek spekulum tue aku dengar macam dier mengunci skru kot kat tepi spekulum tue pastu dier amik kapas n gunting dier masukkan kat bawah aku punye tue..dier tarik segala isi isi yang ader.isi isi di sini means "benda" tue kot.hahaha.sebab masa dier tarik tue aku rasa panas jek biler benda tue keluar okeh...

kemudian dier pusing pulak spekulum tue ke arah kiri dan kanan dan kunci semula...dier masukkan kapas dan tarik segala benda yang sepatutnya keluar biler kite dah gugur......sakit masa tue hanya ALLAH jek tahu dan pada masa tue aku harap cepat cepatlah proses tue berlalu sebab aku rasa dah tak tahan sangat nak menahan kesakitan tue.....dah selesai seme dier keluarkan spekulum tue dan lagi sekali dier scan melalu bawah dan hasil scan masih ader lagi sikit yang tertinggal dalam tu

so doctor tue kata dier akan bagi ubat kecut rahim supaya "benda" yang tertinggal tue akan keluar habis seme..kalau tak aku kene melalui proses dnc...dan doctor arahkan untuk aku berpuasa sebab nanti dalam pukul 3.30 petang aku akan melalui proses dnc.dnc uolls dnc...hahahaha kecut perut aku dengar perkataan dnc nih....

sorry beb sorry banyak banyak coz aku kene buat sambungan lagi......

Wednesday, March 20, 2013

:cerita penuh aku keguguran part II:

bahagian pertaman di sini Part I
sambungan keesokan hari nya.......

Selasa 5 Feb 2013

aku bangun pagi tengok darah semakin banyak macam datang peot, perut dan kaki aku sakit dan cramp seakan period pain allahuakbar..aku menangis dan terus aku kejutkan incik b dan aku cakap kat incik b...."b...saya rasa saya sedang mengalami keguguran" dan aku minta supaya dier redho dan bersabar banyak banyak dengan apa yang terjadi.

aku cakap lagi kat suami aku....bahawa dier kene kuat sebab aku akan kuat kalau tengok dier kuat....aku tengok mata incik b dah berair dan bertakung tapi kenapa air mata tue tak jatuh depan aku...mungkin dier takmau tunjukkan kesedihan dier depan aku....sebab kalau aku nampak dier menangis aku akan turut menangis jugak......aku berdoa pada ALLAH jika memang tiada rezeki aku, aku mohon ALLAH permudahkanlah segala galanya....

aku mandi dan bersiap untuk ke klinik KK....lepas settle seme sebelum kuar rumah tetiba aku rasa perut aku sakit yang amat sangat....dan aku rasa seperti ada benda yang mahu keluar....cepat cepat aku ke toilet...dalam toilet aku menahan sakit yang teramat sangat.....lebih kurang 5 minit aku menahan sakit tetiba aku rasa benda panas keluar dari bawah...aku tengok janin aku keluar...

Ya ALLAH patutlah aku rasa sakit yang amat sangat...rupanya rupanya "benda" tue nak keluar. aku panggil incik b dan tunjuk pada dier...incik b pandang aku dan dier terus cakap kat aku bersabarlah yang mungkin belum rezeki kita lagi....aku menangis...:(

lepas tue aku terus ke klinik dan dapatkan surat refer hospital.lepas breakfast aku dan incik b terus ke HTJ..dalam perjalanan ke sana aku menahan kesakitan yang amat sangat..huhuhu.air mata tak payah cakaplah kan.sampai je kat sana aku rasa darah aku turun macam air terjun dan sakitnye hanya ALLAH yang tahu....

pukul 11 pagi aku sampai sana dan terus aku cakap kat incik b yang aku rasa aku tak boleh nak berjalan sebab darah penuh kat seluar aku dan aku rasa lemah sangat so aku mintak incik b pergi ke kaunter dan request wheel chair untuk aku.lebih kurang 5 minit datang sorang attendant hospital (akak) membawa wheel chair untuk aku.....

aku duduk atas wheel chair dan aku tunjukkan surat refer hospital pada akak attendant tue....alhamdulillah ALLAH permudahkan urusan aku sebab akak tue kata nih terus jek pegi bahagian OnG..nasib kamu ader surat refer nih..senang nak uruskan tak payah tunggu lama lama....alhamdulillah sekali lagiii

so akak tue lah yang menolak dan membawa aku ke bahagian OnG..sementara incik b pegi parking kete...sampai jek bahagian OnG...terus dier bawa aku ke kaunter dan kebetulan kat kaunter tue ade doctor Rajesh..(doctor pakar OnG)....dan aku terus bagi surat refer tue pada doctor tue...dier baca n then terus dier cakap aku kene masuk wad...+_________+ aku dah agak dah aku kene tahan wad...nasib baik aku ader bawa segala barang kelengkapan aku

dan alhamdulillah sekali lagi ALLAH permudahkan urusan aku sebab akak (attendant hospital) tue yang menguruskan segala kemasukan aku ke wad...sementara aku pulak tengah pikir macam mana aku nak contact laki aku nih..henpon aku lupa nak bawa. hurm pastu dengan muka tak malu aku pun bagitau lah kat akak tue aku nak contact laki aku tapi aku tak bawa henpon...huhu....pastue terus akak tue bagi henpon dier kat aku suruh aku col laki aku...tapi aku tak col pun..aku just buat miscall jek kat laki aku....lepas tue terus laki aku call aku balik...dan aku cakap lah aku kat mana dan tengah tunggu dier untuk nak masuk wad nih......

lebih kurang 5 minit laki aku muncul....akak tue terus tolak aku menuju ke wad OnG bahagian early pregnancy..sampai jek kat sana.....lepas buat pendaftaran seme aku di suruh tukar baju wad kaler hijau..sebelum aku masuk toilet nak tukar baju aku ucapkan terima kasih kat akak attendant tue sebab banyak tolong aku.....dan aku bersyukur sangat sangat pada ALLAH sebab permudahkan segala urusan aku.

perghhhhh panjang tak panjang cite aku hahahhaa.. ader lagi nih nak sambung....tunggu tangan aku hilang lenguh dulu muahahaha

:cerita penuh aku keguguran part I:

dulu aku lemah dan bersedih so aku tak dapat nak luah dan cerita segala yang terjadi pada aku....tapi kini aku mampu dan kuat untuk cerita dan imbas kembali apa yang terjadi pada aku

Isnin 4 Feb 2013

aku pergi keje macam biasa....sesudah sampai di opis aku tapau nasi goreng dan nescafe o panas... sebelum breakfast aku masuk toilet coz terasa nak pee pee dan tengok ada blood spot....aku rasa tak sedap hati dan aku terus call incik b bagitahu dier mengenai blood spot tue...aku jadi panik..aku tak tahu nak buat ape..nak pergi klinik kat kilang belakang doctor tak datang lagi....sebab masa tue baru pukul 8.30 pg kot tak salah aku...

n then aku decide nak call kawan aku nadia dan tanya dier ape patut aku buat...(aku panik so aku tak boleh nak berpikir masa tue). lepas call nadia....aku terus pegi jumpa immediate superior aku (nasib dier datang awal haritu) dan aku bagitahu aku nak balik coz ader blood spot dan aku nak pegi jumpa doctor...n then dier kata ok, kalau mc or cuti (emergency) just inform je kat dier...aku pun ok dan terus blah....

aku call incik b dan aku bagitahu yang aku on d way nak balik rumah....dan incik pun sama jugak on d way balik...dan aku cakap kat incik b kalau aku sampai dulu kat klinik KK aku akan terus jumpa doctor tau dan dier kata ok....dan nanti dier pun akan terus ke klinik KK.

sampai je di KK...terus aku ke kaunter dan bagitahu pada nurse yang bertugas di situ aku nak jumpa doctor emergency coz ader blood spot.....nurse tue pun kata ok....tunggu sekejap. ekceli dalam 15 minit jugaklah aku menunggu nama aku untuk di panggil....sambil menunggu sambil aku beristighfar dan berdoa banyak banyak semoga kandungan aku selamat...lebih kurang 15 min gitu incik b pun sampai....dan alhamdulillah nama aku terus di panggil untuk berjumpa dengan doctor.
masa berjumpa dengan doctor tue aku ceritakan segalanya dan dier scan perut aku....doctor cakap kantung masih lagi elok dan cantik tapi janin still jugak tak nampak....dan ikut masa scan tue kandungan aku baru berusia 7 weeks ++...(kalau ikut last period aku dah 12w ++) uolls nampak tak ada perbezaan di situ....

lepas scan tue doctor tanya aku nak pergi GH tak? kalau nak dier nak buat surat refer HTJ terus...aku bincang dengan incik b dan aku decide aku taknak pegi lagi sebab perut aku pun takde sakit pape..dan darah dah tak kuar dah...yang ader hanya spot pagi tadi tue jeee....so doc dengar explaination aku dier kata its ok...terpulang pada awaklah...so dier bagi MC 2 hari untuk aku berehat di rumah.

on d way balik rumah...aku tapau lunch dan makan sama sama dengan incik b.lepas makan seme aku suruh incik b pegi keje semula coz aku bagitau dier aku ok dan jangan risau aku takde ape ape.lepas incik b pergi keje aku baring baring depan tv dan tertidur......jaga jaga dah pukul 6 petang.....aku pun masuk lah toilet nak mandi....niat mandi awal sebab takmo kesejukan kalau aku mandi lewat nanti....masa nak mandi tue aku tengok bleeding makin banyak...aku redho :(

aku tunggu incik b balik dan terus kami ke klinik berdekatan dengan rumah.....hasil scan doctor cakap kantung aku masih elok cuma janin jek tak nampak lagi dan ikut masa scan tue kandungan aku baru berusia 8weeks ++...(masih lagi tak sama....)

doc suruh aku banyakkan berehat dan banyakkan berdoa....dan doc pesan kalau gugur jugak aku dan suami kene redho...banyak sebab kalau ianya gugur...first mungkin belum rezeki kamu...second mungkin janin tak berkembang dengan baik dan sihat dan ketiga ALLAH nak beri kamu rezeki lagi hebat dari yang ini INSYAALLAH.....banyakkan berdoa
to be continued sebab tangan i is letih nak menaip hahaha

:kerana sayang:

Selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita dalam keadaan teruji.

Selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita terkeliru.

Selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita terluka.

Selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan kita terkilan.

Selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis.

Dan selalunya orang yang kita sayang,
suka membuatkan ianya hadir
bila memerlukan dan pergi tanpa
meninggalkan pesan...

Dan kita terpaksa melepaskan orang yang kita
sayang..kerana kita sayangkannya..
*berbaloi ke kite syg seseorg tu...?*

Tuesday, March 19, 2013

:jika ia sebuah cinta:

Jika ia sebuah Cinta,
ia tidak cantik,
namun sentiasa menarik,

Jika ia sebuah Cinta,
ia tidak datang dgn kata2,
namun sentiasa menghampiri dgn hati,

Jika ia sebuah Cinta,
ia tidak terucap dgn kata,
namun sentiasa hadir dgn sinar mata,

Jika ia sebuah Cinta,
ia tidak hanya berjanji,
namun sentiasa cuba memenangi,

Jika ia sebuah Cinta,
ia mungkin tidak suci,
namun sentiasa harmoni,

Jika ia sebuah Cinta,
ia tidak hadir krn permintaan,
namun hadir krn ketentuan,

Jika ia sebuah Cinta,
ia tidak hadir dgn kekayaan dan kebendaan,
namun hadir dgn pengorbanan dan kesetiaan

:apo kono eh jang:

mirza suka sangat dengan lagu tue
(bukan mirza jek bapak dier pun sama naik)
kalau tetiba dalam kete kuar lagu tue
kat radio..mulalah dier buat peel sendiri
menyanyi dan menari macam kat rumah
padahal dalam kete tue muahahaha

dan kalau kat rumah pun sama eh
ko jangan cuba cuba nak alih channel lain
kalau ko cuba jugak ko dengar arr suara dier menjerit
nak jugak tengok dan dengar lagu tue 

 
dan nie pulak peel dier tengah makan kepek
alaaa macam biskut bantal tue..tapi nih panjang
panjang macam jari kite....+_______+
muahahaha aku yang beli tapi aku sendiri pun tak tau


 aku saje saje jek nak snap picture dier
tapi uolls tengoklah aku suruh dier makan 
dier punya akal pegi wat hantu gigi kat aku

haishhhh kecik kecik dah pandai nak takutkan aku
dah pulak tue tangan siap buat peace lagi hek
mirza nih memang sebijik sejiban ikut aku
aku dolu dolu sampai ler sekarang
kalau tangkap gambo je tangan mesti nak peace yo

wokeh sekian saje entry merepek dari aku
hurm macam ginilah orang takde idea nak update
tapi sebab banyak CPUV tengah running
so aku update lah jugak walaupun cite so so saje 

Monday, March 18, 2013

:makang ikang:

memang suami aku orang terengganu
tapi suami aku tak penah cakap
loghat terengganu tue kat rumah
so dari mana datang nye makang tue
nak kata selalu balik terengganu...tidak jugak
hurm mungkin sebab darah daging nye asal terengganu
so dengan secara tak langsung anak aku 
pandai cakap loghat terengganu
bukan makang jeee tau
ikan pun dah jadi ikang
   tak kisah lah kan cakap loghat papepun
yang penting kite seme satu malaysia ecewahhhh
 

:pasaipa:

"pasaipa nih"
"pasaipa jadi macam nih"
"pasaipa tak boleh bukak nih" 

 kat mana entah mirza belajar cakap macam tue
mungkin dier duk tengok tv sangat kot
tue yang jadi dari kenapa ke pasaipa
dah macam orang penang dah aku tengok okeh
      

Friday, March 15, 2013

:kau bahagia tak?:

hoihhh mestilah aku bahagia
der ape punya soalan lah.............
aku tau kenapa ramai yang duk cakap
aku tak bahagia tue seme hahaha
nih mesti gara -gara aku upkan entry 
entry macam orang tengah putus cintaaaaa 

hahaha aku nak putus cinta apekebenda dek non oit
aku kan dah kawen dah ader anak pun
lagipun kami sekeluarga bahagia alhamdulillah
syukur alhamdulillah ALLAH kuatkan jodoh kami
bahagiakan hidup kami sekeluarga..syukur sangat sangat 

kalau ader bergaduh or salah paham ke ape beselah kan
dah nama pun suami isteri...adatlah berumahtangga nih
mana ader yang berjalan lancar sangatkan
sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pulak suami isteri
choiiiiiii bermadah pulak aku kan hahahaa

tetapi entry entry sedih tue takde kaitan langsung
dengan hubungan kami suami isteri tau
percaya lah memang tak ader langsungggggggggg
cumanya ianya berkaitan dengan orang luar
yang menganggu gugat kehidupan kami sekeluarga
sape???owh aku takleh la bagitau kat korang
sebab aku taknak bukak aib orang dekat blog aku
lagipun ape aku dapat kalau aku ceritakan kat sini pun 

even dier dah buat macam macam dekat aku sekeluarga
tapi aku takkan jugak bukak aib dier di sini
papepun ALLAH kan ader so aku berserah je padaNYA
bak kata pepatah buat baik di balas baik
kalau kau buat jahat akan dibalas jahat jugak
hidup ni kan karma....cuma antara sedar tak sedar jek
ALLAH bagi hukuman tue pada kite betul tak.......
so berhati hatilah..mungkin harinie kau buat kat orang
esok lusa entah entah ader pulak orang buat kat kau 

:rindu:


apesal seme kawan kawan alam maya
aku terutama nya blogger semenye menyepi
sharena....nano....nurul...yun....dan ramai lagiiii
mana uolss seme pergi eh..SENYAP jeeee
uolls tak rasa ke aku rindukan uolls seme.............

Thursday, March 14, 2013

:kosong:


sepanjang aku hidup di dunia nih
dah banyak benda yang aku harungi
dah banyak dugaan yang aku tempuhi
dan dah banyak perkara yang aku lalui +_______+

so sekarang perasaan aku kosong
kosong sangat sangat kosong ................
kosong yang seperti tidak ader di isi dengan ape sekalipun

tapi ape yang terjadi pada aku
menjadikan aku lebih matang..........
menjadikan aku lebih banyak bersabar.........
menjadikan aku seorang yang sentiasa berhati hati.......

walau ape pun terjadi aku percaya ALLAH sentiasa ader 
bersama aku tak kira ape jua keadaan aku sekalipun.............

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...