BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, February 28, 2013

:ketawa bersama menangis tidak bersama:


bak kata mirza ketawa bersama menangis tidak bersama..
sesedap rasa je kan die tukar lirik lagu tu.. 

Walaupun bibir mengukir senyuman 
tapi dalam hati hanya Allah Maha Mengetahui segalanya 
Entahla dalam hati kata redho tapi terkadang 
aku tewas dengan ujian Mu Ya Allah

Sesungguhnya aku hambaMu yang lemah..yang hina. 
Aku buntu Ya Allah..aku tak tahu ape patut yang 
aku buat untuk meredhokan segala yang terjadi. 

Yup aku tau seme duk nasihat kat aku kata sabar mun..
kamu kene redho ada hikmah disebalik apa yang terjadi 
tapi Allahuakbar hanya Allah je tahu 
ape yang aku rasa,ape yang dah aku lalui

Perit beb memang perit nak diterima tapi sapelah aku 
untuk menidakkan apa yang terjadi...
semenya soal hati, bila ianya terjadi hati aku kosong, 
musnah hancur berderai maka ape lagi yang tinggal? 
memang takde papelah kan haha

:4hari 3malam di Kijal:


assalamualaikum uolls...
harini aku kembali bekerja setelah bercuti ke kijal kampung suami.
alhamdulilah Allah permudahkan urusan perjalanan aku 
dan urusan ketika aku di kampung haritu..mirza pun ok je. 
Takdelah menangis melalak nak nenek ke ape..
lagipun kat kampung ramai je orang melayan dier so takdelah die bosan
dan tetiba teringat kat nenek.hahaha....
cumanya yang tak best tu sebab kat sana musim hujan maka
takdelah aktiviti jalan2, nak mandi laut pun takleh sebab ombak besar
lagipun aku masih lagi dalam berpantang 
so nak aktif ke sana ke sini tu aku tak berapa nak berani lagilah hehehe

Friday, February 22, 2013

:3 ekor je:


tiap tiap tahun wajib ada tarian singa kat opis aku....ate dah owner company nih bangsa cina hahaha cumanya tahun ni cuma ada 3 ekor je..makin tahun makin sikit..maybe sebab nak cut cost kot.yelah makin lama seme jadi makin mahal haha ok itu je aku nak membebel harini esok aku nak jalan jauh insyaallah doakan semoga perjalanan aku selamat pergi dan balik hehehe

Thursday, February 21, 2013

:aku kini 64kg:

3 bulan mengandung berat badan aku mencecah 64kg...hahaha jangan xpercaya.,habis seme kembang semangkuk badan aku.. Sebab tue ler lepas je keguguran haritu aku da tanam niat nak kurus kan badan before aku peknen semula...dan atas alasan tuelah uolls seme kene menatap entry entry aku yang boring sebab takda gambar...sorilah eh..bukan nak fake ke ape cuma nya buat masa nie aku takde mud sangat nak bergambar sakan macam dulu haha faktor usia?maybe..tapi ape ada pada usia.itu seme angka okeh papepun thanks pada uolls yang rajin bangat bukak dan baca blog aku walaupun aku update ciput je.

Wednesday, February 20, 2013

:ww:sempat makan sebiji je:

Tuesday, February 19, 2013

:aku risau:


ini lah budak yang xmau balik rumah,balik sekejap je...main main main pastu biler bosan die datang kat aku cakap 'mama mirza nak nenek'...aduh penin pala aku tau. Kadang kadang dah tengah malam aku dengan incik b kene gagahkan diri jugak untuk hantaq mirza ke rumah nenek die..puas aku pujuk, macam macam aku buat tapi dier still jugak nak kesana..kalau tak di hantar jugak....meranalah dengar dier duk meraung tanpa henti...... hurm aku bukan ape kesian gak kat mak abah aku diorang nak berehat tapi sudahnya kene menjaga cucu Hujung minggu ni kami nak ke terengganu..balik kampung dan jalan jalan...aku tak tahula nanti kat sana mirza macam mana.risau!

:im back:

Assalamualaikum uolls...im back.actually aku da mula keje semalam..tp semalam aku tak ada keinginan nak update lagi sebab aku tengah dalam mengambil mood. Al maklumlah kan aku kan bercuti selama 2minggu..so habis seme otak berkarat....dan plus semalam aku baca seme entry entry uolls yang lepas yang aku tak sempat nak baca haritu.thanks jugak pada kenkawan yang bagi komen dan nasihat pada aku..aku hargainya sangat sangat..

Thursday, February 14, 2013

:dugaan terhebat aku tahun ini:

assalamualaikum seme
uolls seme sihat....aku sihat alhamdulillah
penghujung tahun 2012 aku diberi rezeki terhebat
syukur alhamdulillah ALLAH perkenankan doa kami suami isteri

dan awal tahun 2013 iaitu pada tahun ini
aku diuji dengan dugaan terhebat  ALLAHUAKBAR
sesungguhnya aku redho dengan ujian mu YA ALLAH.....

sebenarnya aku tak tau nak cerita dari mana
hurmmmm aku dah karang sikit tapi masih lagi sebagai draf 
papepun aku bagi ringkasan tentang kejadian tue dulu lah yerp

ekceli ader keluar spotting pada hari isnin 4 February 2013
keesokan harinya 5 February 2013 aku bleeding dan aku 
terus ditahan di wad.....bleeding non stop dan aku di sahkan 
complete miscarrige so proses d n c tak perlu dilakukan
syukur alhamdulillah subhanallah allahuakbar

masa tue aku hanya berdoa jika ini bukan rezeki aku
aku pohon pada ALLAH semoga permudahkan urusan aku
semoga dipermudahkan "ianya" untuk keluar sendiri...
dan alhamdulillah ALLAH permudahkan segala urusan aku

Monday, February 11, 2013

:dugaan sungguh:

assalamualaikum seme +______+
belum pun habis berpantang akibat dari keguguran 
mirza demam campak pulak
demamnya takde lah  panassss sangat
cumanya tonsil kat tekak dier membengkak
dan sekitar mulut pun turut membengkak
kesian kat anak aku tue nak makan pun takde selera
+_________________+

Thursday, February 7, 2013

:aku keguguran:

assalamualaikum +_____________+
aku kini mc 2 minggu dan dalam keadaan berpantang
yup aku sedang berpantang sebab aku keguguran...

innalillahiwainailahirojiun

INSYAALLAH ader rezeki yang lebih baik menanti
aku yakin dengan perancangan ALLAH untuk aku sekeluarga

Sesungguhnya kite datang dari ALLAH
 dan akan kembali kepada ALLAH.
YA ALLAH, berilah aku pahala dalam musibah ini,
dan gantikanlah bagiku dengan sesuatu yang 
lebih baik daripadanya...
INSYAALLAH

*cerita lebih lanjut akan aku up kan kemudian INSYAALLAH

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...