BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, December 31, 2013

:membebel di hari terakhir 2013:

harini hari terakhir untuk tahun 2013
esok dah masuk tahun baru 2014
dan sudah boleh bukak buku baru yihaaaaaaaaa

sejak akhir-akhir nih aku kerap merasakan 
semalam pergi checkup pun berat dah tak naik
dan nurse tue ader bagitau kat aku
kalau berat dah tak naik dari sebelum ini
itu petanda aku akan bersalin
yeah kalau ikutkan timing mirza 38 weeks dah keluar
untuk adik baby kali nih aku tak tahulah
kalau ikut timing macam mirza alhamdulillah ler

 biler aku cerita pada laki aku tentang 
sakit Braxton Hicks nih kan
tau korang dier cakap ape dengan aku
"haaaa eloklah tue kalau dah nak bersalin"
"dah tak sabar dah nih nak jumpa baby"

hoihhhh aku yang menahan sakit
dier pulak yang seronok tau nak jumpa baby
kan best kalau sakit nak bersalin tue 
laki laki jugak boleh merasa sama
baru depa tau sakitttttttt nye lahai tak tertahan

sekarang tido malam pun sudah tidak lena
kejap kejap jaga..kejap kejap jaga
biler tido pun dah tak lena, mulalah liat nak bangun pagi
walaupun liat nak bangun pagi tapi aku gagahi jugak huhu

ramai yang tanya kenapa aku tak cuti bersalin awal???
cuti dan berehat di rumah sambil menunggu masa bersalin
jawapannya memang tidaklah aku nak bercuti awal
cuti bersalin pun hanya dua bulan jerr 
buatnya aku lambat bersalin bukan ker rugi cuti tue
lagi elok kalau aku datang kerja..buat buat bz
dan tetiba dah sampai masa bersalin terus pergi hospital

dah hujung hujung nih ceritanya pasal bersalin jer kan
fuhhh aku harap kali nih di permudahkan olehNYA
ape ape pun aku mohon maaf pada korang seme
andai ader salah dan silap aku pada korang
andai ader entry entry aku yang menyinggung perasaan korang
aku mohon maaf lah ye.....

2 comments:

nanonano said...

mun,
kite sama skrg menunggu hari,
hehe aku due 7hb, cuak gak ni sbb mika dlu awal smggu, kalau ikotkan sok luse dah,
tp still xde sakit2 ke apa lg,
so tetap meneruskan harian mcm biasa,
masih menapak ke opis..
semoga dipermudahkan utk kite bersama, insyaAllah

Maimun Razali said...

nanonano:owh yeke..lagi awal dari mun lah.....insyaALLAH.....

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...