BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, September 10, 2013

:pertanyaan tentang dekorasi ruang dalaman:

  tengahari semalam aku dapat satu emel pertanyaan
bertanya tentang dekorasi ruang dalaman
emelnye tertulis begini 

From: Aqil Zafran <xxxxxx@yahoo.com.my>
To: "rmun_07@yahoo.com" <rmun_07@yahoo.com>
Sent: Monday, September 9, 2013 12:05 PM
Subject: hai kak mun


assalamualaikum... 
hai kak mun..salam perkenalan... 
saya ade terbaca blog kak mun 
dan begitu tertarik dengan dekorasi dalaman tue 
urm...boleh x nk minta pendapat kak mun
bagaimana nk mencantik kan ruang n bg nmpk x serabut??? 

<nurul>

alamak alamak terkejut aku sekejap tau
ai nih bukan ler perunding hiasan dalaman
apetah lagi pereka pereka hiasan dalaman hahahaha

aku nih cumalah insan biasa sahaja...biasa means biasa lah
rumah aku pun aku hias ala kadar jek beb
hias ikut citarasa sesuka hati hahahaha
aku pun takde menetapkan tema untuk rumah aku tue
yang penting kemas dan simple
simple means tak serabut dan xbanyak barang 
tapi kan macam kejamlah pulak kan 
kalau aku tak sudi membalas emel adik nih
sudah ler dier sudi nak membaca belog aku
dan akan bertambah kejam kalau aku tak reply sebab
 dier sudi nak emel kan aku pertanyaan
so memang amat kejam sangat lah 
kalau aku tak membalas emel pertanyaan dier tue
so nih balasan aku untuk adik nurul

Walaikumsalam...
hye nurul...salam perkenalan untuk awak jugak....
thanks sebab awak sudi membaca blog akak ni
dan thanks jugak sebab sudi hantar pertanyaan itew.....
kat sini akak ader bagi sikit tips camner nak mencantikkan ruang dan bagi ianya nampak tak serabut..hopefully tips yang akak bagi nih berguna lah yerp untuk kamu...

- pertama sekali jangan guna or letak banyak perabot..(hanya beli perabot asas saje)
- jangan gantung banyak frame gambar sehingga penuh ruang rumah
- kurangkan atau jangan guna langsung benda yang bercorak...macam langsir..karpet....bantal kecik atas sofa.....alas meja....dan sebagainya....kalau adik guna yang plain lagi bagus dan kalau nak bercorak cuba cari corak yang agak tak berserabut sangat.....
- seeloknya gunakan langsir yang plain....dan cerah
- gunakan kaler yang plain macam...putih atau cream untuk efek ruang nampak luas dan tak serabut....dan kurangkan penggunaan kaler yang gelap


tadi kan aku cakap aku nih bese bese je
so aku bagi tips pun tahap bese bese jelah haha
nak bagi tips yang gempak gempak pun tak pandai
so aku harap adik nurul puas hati lah dengan jawapan aku
kalau still tak puas lagiiii takpe adik boleh jer emel lagi akak
nak lagi best bagi jek gambar contoh rumah adik 
mungkin dari situ lagi senang akak nak tolong adik
papepun ini adelah pendapat akak
if pembaca ader pape nak tambah boleh jer
dipersilakan tambah komen uolls di ruangan komen yerp 
sekali lagi thanks uolls sebab sudi baca blog aku hehe

1 comments:

Ayu azmir said...

Singgah sini... slam selasa

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...