BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, June 14, 2013

:mirza kene grounded:

ramai yang tak tau 
kenapa mirza kene grounded hahahar
yelahkan sebab aku tak bagitau hehehehehe

maka mehla harinie aku mengkhabarkannya
baru-baru mirza ikut papa dier g kedai henpon
sebab nak topup broadband aku 
(yeee aku pakai prepaid broadband)
tak lama lepas tue laki aku call aku
bagitau yang mirza dah nanges-nanges nakkan menan

aku pun cakaplah beli jelah yang kecik
toksah beli yang besar-besar tue
mahal okeh sudahle mirza tak pandai jaga barang
seme menan mirza tak tahan lama sebab
tangan mirza yang duk gatal kopek sana sini

okeh berbalik kepada cite tadi
laki aku call lagi sekali cakap mirza taknak
mirza takmo yang kecik nak jugak yang besar tue
sudahnya aku cakap tak payah beli
dokong jek dier bawa masuk dalam kete
dan blah terussssss

15 min aku tunggu takde pun lagi sampai rumah
aku call laki aku semula nak tanya kat mana
laki aku cakap de kat kedai lagi mirza takmo balik
pastu aku dengarlah suara mirza melalak lalak
(alahai incik b pun berlembut sangat dengan anak )

korang bayangkan pegi pukul 10
tapi pukul 10.30 tak balik balik lagi.....
aku nak pegi pun aku tak larat
lagi satu kalau aku pegi aku mesti akan angkat dier
takut pulak dier meronta ronta nanti kang tertendag perut aku
sudahnya aku mintak tolong mak abah aku pegi amik

5 minit berlalu mak abah aku sampai dengan mirza
mak aku cite kat aku dari simpang dah dengar dier melalak
seme orang kat area tue duk tengok je mirza

aku dah tak koser nak cakap ape
sudahnya aku grounded kan saje mirza
dua bulan takleh kemana mana
aku nak g jenjalan ke nak g beli barang ke
akan aku tinggalkan dier kat rumah mak aku
dan aku takkan beli papepun untuk dier selama 2bulan ni
main saje mainan yang ader kat rumah tue
semoga lepas nie dier lebih behave
itulah ceritanya kenapa mirza kene grounded

4 comments:

mama_ka0ri said...

alaa..siannya dia..
anak kita sama..tak reti nak jaga mainan elok2..

anyway, pregnant ek..tahniah..:)
take care yer..

Puan Jiha said...

wah dua bulan tak kuar rumah Mirza... kalau Aqeef nanti die buat perangai kat rumah sebab asek terperap aje tau hehehe

bile bawak keluar...die bebas berlari laju sampai ibu and ayah tak larat nak kejar dah hahah

antalya said...

wow tegasnya mun. I surrender xleh wat camni. marah sekejap je pastu bila ank dh nangis sure hati jd cair pegi peluk cium ank tu blk semula hahaha. tp Mya xpenah wat perangai mengamok teruk kt kedai mcm mirza lah. memberontak skejap je pastu okla dia

Mademoiselle Ctiey said...

Mun buat ct rasa kagum... kalo ct pun ct akan wat camtu.. Insyaallah smoga mirza akan jadi anak soleh.. amin..

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...