BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, May 13, 2013

:Melaka day 1 Part 3:

aku kan memang suka buat entry sambung sambung

so korang layan jelah eh hehehehe
lepas jek settle naik Menara Taming Sari
kami terus check in di Bayou Lagoon  Park Resort
cerita pasal tempat itu akan di upkan kemudian yerp

dapat kunci bilik...mandi..solat pastu
aku peram mirza bagi tido hahahaha
mesti dier penat kan dari siang duk jalan jek
nanti malam nak jenjalan lagi heheeeee

 lepas maghrib terus gerak mencari tempat makan best
tak tau nak mencari area mana lastnya laki aku
tanya member dier tempat makan best
berdekatan bukit katil...dan alhamdulillah
kami jumpa tempat best iaitu di
IKAN BAKAR ANJUNG MUARA SUNGAI DUYONG

 ini adelah aksi spontan


ralit sangat duk tengok orang menyanyi kat atas tue

makan jeli kelapa sementara tunggu makanan sampai

hamboiiiii anak beranak suka mengusha eh

yeayyyy suka suka makanan dah sampai

aku order ikan jenahak masak tiga rasa, ketam bercili..
udang goreng butter dan kailan ikan masin
order camtue pun boleh nak tercekik makan tau
yelah dua orang jek yang makan aku laki bini
mirza bukan makan banyak pun, banyak main adelah

so far makanan nye takde lah best giler so so jee
tapi bahan mentahnya memang fresh lah yeee
total makan kat sini oklah takde mahal mana pun
seperti mana jangkaan pertama aku hehehe

aku yang meralit membetulkan mainan mirza
sempat lagi dier pau aku belikan lori untuk dier

sudahnya tak lama pun hayat lori tue

ini pemandangan dari luar
kami dah nak balik dah tapi bukan balik resort
kami nak ke bandar hilir nak jenjalan lagiiii

sebab beca nih terlalu comel bagi aku
dan sebab aku dah tak lalu nak jalan kaki
maka moh kite ke Jonker Walk dengan beca ini
laki aku macam pasrah jek sebab kene nek beca comel nih

aku tak penah naik beca so macam seram jugak
seram sebab takut terjatuh (aku kan berat lemak)

lepas jenjalan di Jonker Walk tanpa membeli papepun
kami berjalan kaki menuju ke Menara Taming Sari
sebab ape ke sana sebab kami park kete kat situ
senang okeh park kat situ lagipun kami
dah beli kupon untuk sehari

sempat le tengok kete kete hebat nih
hebat sebab penuh dengan lampu
pastu dengan sound system yang boleh
memecahkan gegendang telinga aku hahaha

dah macam funfair dah aku tengok
opppsss jangan marah

suka betul dier dapat tengok kete tue

 dahlah mirza jom ler kite balik huhuhu
kaki mama pun dah tak larat nak jalan lagi nih
kite balik bilik mandi mandi n berehat


sebab esok pagi pagi ader lagi aktiviti yang nak dibuat

2 comments:

Azi3 said...

slmt dtg ke mlka sis ;>

Asma said...

Ikan bakar kedai ni tak sedap, kena try yg lagi satu tu, betul2 tepi laut, tapi yg tu slalu ramai orang..

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...