BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, December 26, 2012

:beratnya ujian ini:

Berjalanlah dengan penuh harapan walau hidup ini tak selalu bahagia, 

Sedekahkanlah satu senyuman walau dihati tak lagi mampu bertahan, 

Berhentilah memberi alasan walau ingin menyatakan kebenaran, 

Belajarlah memaafkan walau diri sendiri terluka,

Hiduplah dalam Iman walau hari dipenuhi dugaan dan 

Berpeganglah kepada Allah walau Dia tidak kelihatan... 

Bukti kasihNya, kita wujud didunia pinjaman ini. 

Ada sebab bila berlaku sesuatu perkara dan 

Yakinlah ALLAH swt menguji setiap hambaNya.

:tiAdA mAaF bAgImU:

Seperti dalam cerita saja
Ada yang baik dan ada yang jahat
Tapi ternyata kita sama tak berhati

Kau menipuku sesuka hati
Hatiku perit, jantungku terkoyak
Tak ada pernah aku menyangka
Kau sekejam ini..........

Kau dan aku, tak terbeda
Engkau manusia, aku manusia
Semua punya hati, punya perasaan
Bisa terluka..............

Mungkin saja
Aku mendendam 
biar pun ku manis
Tapi aku benci
Dulu kita baik
Tapi kini lain
Tiada maafku

Jalan kita memang harus begini
Tak usah menyesal
Kau kan yang mahu
kau yang membuat keesalahannya
TIADA MAAF BAGIMU

Friday, December 21, 2012

:jika:


jika takde ape pun tak boleh buat 
maka bertabahlah...

Thursday, December 20, 2012

:bertuah atau tidak ini seme rezeki:

lucky draw...
lucky draw...lucky draw...
nama pun lucky draw +______+
so sape yang dapat tue memang lucky lah eh
yang tak dapat tue gigit jari jelah hukhuk

aku kan malas nak join lucky draw nih
sebab aku tau aku tak bertuah/tak pernah bertuah
selama hidup lah kan aku rasa tak penah lagi kot
aku menang mana mana lucky draw nih sedey :(

entahlah memang rasanya tak bertuah lah
samada nombor tue tak ngam dengan aku  
atau pun tangan aku nih takde tuah masa letak no tue
atau pun memang takde rezeki aku hahaha

    semalam kan ader lucky draw 
masa meeting sports club kat level 5 nih
tapi satu pun aku tak dapat
hadiah takdelah gempak sangat tapi okay lah
aku duk aim mixer hahaha
tetiba dapat ke orang lain.......
dahle tunggu sampai majlis habis tapiiii
satu pun aku tak dapat hahahaha
memang takde rezeki lah kan nak menang

*best tengok orang-orang bertuah semalam     

:nasi basi:

semalam ader meeting sports club
dan jugak pengundian comitteee
meeting tue aku memang tak join lah
cumanya aku pegi mengundi jer
mengundi pun takdelah best sangat sebab 
orang orang yang tercalon tue banyak yang tak kenal
yang kenal cuma ader 2-3 orang jek sokay lah kan
after that dapat no lucky draw dengan kupon makanan
lucky draw kul 3.30 ptg tapi kami pegi awal tkut terlepas
dan makanan nye makanan tengah hari
aku ader lah amik makanan tue sebab dapat kupon kan


tapi sayangnye makanan tue dah basi dan berbau
nasible aku tak makan terus hahahhaa
so tak dapeklah nak makan kan
takpelah takde rezeki aku dengan kawan2 semalam
so aku dengan member turun lah pegi membeli
makanan kat cafe bawah tempat kami selalu beli makan tue
sekali tengok banyak lauk yang dah habis
cafe pulak penuh dengan orang
rupanya bukan kami jek terkena makanan basi
ramai yang terkena sebab tue lauk kat kafe habis 

Wednesday, December 19, 2012

:simptom malas memasak:

harinie aku nak buat pengakuan
pengakuan di mana dah sebulan lebey aku tak masak
 der bukan tak masak pasal malas
tapi sebab tak larat dan takde mud nak masak
kalau rajin aku tapau jek kat luar
kalau malas aku makan kat rumah mak
nasib rumah mak dekat hew hew hew
 kalau tak terpaksalah merajinkan diri menapau jugak

dulu masa pregnantkan mirza aku still duduk dengan mak
so soal nak masak n tapau menapau nih takdelah
sebab aku balik keje je mak dah hidang makan atas meja
 so no need to worry balik keje nak makan ape
nak beli kat mana nak itu nak ini
but sekarang aku adelah tak ader pilihan
samada tapau atau makan di rumah mak
selalu sangat makan di rumah mak pun aku segan
          yelahkan kite dah bekeluarga tapi masih menyusahkan mak

aku tau mak aku tak kisah sebab aku anak dier
tapi aku still segan jugaklah kalau tiap hari begitu
aku harap cepat-cepatlah simptom malas memasak nih berlalu
 sebab aku dah muak makan makanan luar
yang kadang-kadang tak kene dengan selera aku

:nasi lemak ikan bilis:

uolls tahukan rancangan kat tv9 pepagi tue
alaaaa rancangan namanya NASI LEMAK KOPI O
haaaaa mak aku selalu gak tengok pagi-pagi
mak aku lah yang tengok bukan aku sebab
aku pagi pagi dah pegi keje hadap pc nih
 biler masa pulak aku nak hadap cerita tue kat opis nih
ekceli uolls, aku bukan nak cite tentang rancangan tue
tapi aku nak cerita tentang rancangan tue dah berubah tajuk
haaa uolls nak tahu tak ape nama baru nye
 sedap sedap orang duk tengok
NASI LEMAK KOPI O
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tetiba jadikkkkkkkkk
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NASI LEMAK IKAN BILIS
uolls nak tahu tak sape yang tukar
sape lagilah khennn kalau bukan si mirza nih
sesedap rasa je ko eh tukar nama rancangan orang 

memula aku duk dengar gak dier duk cakap
nasi lemak ikan bilis.nasi lemak ikan bilisssss
so aku tanya dier nape harinie makan nasi lemak ke kat rumah nenek
tak dier cakap...dier kata kat tv tue yang nenek tengok
ooo tue nasi lemak kopi o lah mirza
taklah mama tue nasi lemak ikan bilis  
nasi lemak kan ader ikan bilis kat dalam tue.... 
oooooooooooooo wokeh  

Tuesday, December 18, 2012

:pelangi ini:


pestime aku dengar kata kata nih di blog aishah
pestime dengar terkesan jugak di hati ini
ada betul jugak kata kata ini kan
sesuatu yang terjadi akan ader hikmahnya
ALLAH takkan sesaje buat begitu pada kite
sebaliknya DIA ade merancang sesuatu yang terbaik buat kite

:awal pagi:


simptom awal pagi

sakit ulu hati

tekak meloya jer kejenye

badan rasa letih dan lesu

rasa sleepy sangat sangat

kalaulah boleh tido sekejap heavennye aku rasa

+________________+ 
   

Monday, December 17, 2012

:jangan mengeluh:

 
setiap kesusahan ada kesenangan, setiap kepayahan ada
kemudahan. Apabila kamu diberi peluang, maka 
bersungguh-sungguhlah mengusahakannya.
Dan, hanya kepada Tuhanmu sahaja kamu meminta pertolongan..
   

Friday, December 14, 2012

:kene tumbuk:

entahlah hari nie semacam tak tau nak update ape
rata-rata semenya kat belog membebel pasal bola semalam
aku pulak macam takde idea ape nak komen pasal bola
 first sebab aku nih memang tak minat sangat bola
second sebab tak reti nak komen komen nih
ketigalnya aku rasa adatlah kan ader menang ader kalah

dahle semalam laki aku kecewa pasal team kite kalah
aku pulak kene tumbuk dengan si mirza
kene pulak tue tang perut...hukhukhuk senak jap

ekceli aku tak bajet pun dier nak tumbuk tau
sebab dier kata nak usap usap baby dalam perut
sekali haaaa hambek usap usap ditumbuknye
nasiblah tak berapa kuatkan cumanya rasa senak sikitlah

haishhh mirza menjeles lah tue
sebab seme duk sibuk dengan adik baby kan
  budak budak tak paham lagi so sabo jelah
nanti adik dah de depan mata sibuk nak jaga 
lepas nih aku kene lah berhati hati
yelahkan takkan nak tadah jeee biler dah kene tumbuk  

harinie pulak aku rasa badan tak berapa nak sihat
sudah rasa sikit sikit morning sickness tu
asal masuk toilet jeee tengok toilet bowl nak muntah
mulut pulak rasa payau payau kalau telan air masak
hopefully aku bertahan lah sampai ke petang 

Thursday, December 13, 2012

:idaman tekak aku yang mengada-ngada:

sebelum tahu aku pregnant haritu kan
aku teringinnnnnnn sangat nak makan yong tau fuu
teringin sampai terasa dalam tekak wokeh
padahal aku tak suka pun makanan tue selama nih
kalau laki aku membeli ke memang aku tak makan
nak rasa sikit pun takde hati hahaha

tapi haritue kan aku nak nak nak je makan
masa tue kat opis okeh aku tengah bekerja
pastu waktu tea time petang tue aku turun nak beli
yong tau fu aunty nih sekali dah habis lah...
bahan nye ader tapi kuahnyeee dah habis hukhuk

pastu balik rumah pesan kat incik b tolong belikan
nasib de jual tau depan pasaraya CS kat enstek tue
kalau tak kenelah menunggu hari yang ader pasar malam

balik ruumah dan taraaaaaaaaa


 yong tau fuu idaman tekak aku yang mengada -ngada
   so malam tue nasi memang haku tak pandang langsung
sebab aku duk makan yang nih jeek...
makan sikit pastu berenti tengok tv...pastu makan lagi 
pastu makan lagi sampai lah habis....
masa makan tue memang terasa lah kenikmatannya
tapi cer sekarang benda nih depan mata aku takde 
rasa kot nak makan habis satu pinggan macam haritue   
  mengidam mengidam rupanya ader isi hehehe 

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...