BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, November 30, 2012

:cerita malam jumaat:

assalamualaikum seme +______+
malam tadi malam jumaat kan
kalau kat indonesia diorang panggil malam kliwon

asal malam jumaat jee mesti berlambak ceirta hantu kat tv
channel lain aku tak berapa nak tengok sangat tapi
cite hantu kat tv3 malam tadi aku tengok
bukan setakat tengok tapi aku memang follow pun cerita tue

tahu cerita ape....?cerita DENDAM SARAKIT
permulaan cerita tue bagi aku oklah kan
tapi biler semalam dah masuk 8 episod aku rasa muak 
kalau korang nak tau selama 8 episod aku ikut cerita nie
selama itulah aku rasa cerita nih takde isi langsung
tiap tiap minggu cerita yang lebih kurang sama

si SARAKIT nie kacau orang tue lah kacau orang nih lah
pastu dahhhh habisssssss tunggu next week pulak
kacau pulak guna taktik yang sama..takde beza...
pastue SARAKIT nih pulak kejap muncul kejap tak
macam bukan cerita hantu....aku yang tengok pun pening
pening sebab jap kat sini jap lagi kat sana
cerita hantu tapi bagi aku membosankan dan takde
scene scene terkejut dan seram bagi aku
so aku tengok selamba takde cover dengan bantal ke ape

tapi tuelah dalam duk bosan dan muak tue
aku nak jugak tahu kesudahan cerita tue camner
yelahkan sebab aku dah ikut dari mula tetiba tak tau ending
cerita tue macam mana mestilah frust kan hahaha
so terpaksalah jugak aku hadap dan tengok
sambil berharap cerita ini akan berakhir hehehhee 

Thursday, November 29, 2012

:leceh:

assalamualaikum seme +_______+
pagi tadi dah selamat godek godek blog
sebab nak tambah limit baru
step adelah banyak maka buatlah secara 
perlahan lahan dan bersabar okeh
dan sekarang aku dah berjaya hehehehee
 so sekarang aku ader 2 email acc yang boleh sign in blog
nak guna yang mana satu pun boleh
cumanya kalau ko nak update bergambar ko kenelah 
guna account email yang baru tew tau baru boleh upload
untuk permulaan nih macam leceh jugaklah bagi aku
tapi nanti lama lama oklah kot hehehehe 

Wednesday, November 28, 2012

:belum sempat:

assalamualaikum uolls +______+
 aku belum sempat lagi nak oter blog aku nih
 semalam de keje sampai petang
harinie kalau takde keje sangat bolehlah buat eh

harinie aku masih lagi tak sihat  tapi aku tetap datang keje
sebab aku masih dalam mood bertahan dan bertahan
kalau tak tahan terpaksa lah pegi clinic dan amik mc

aku rasa malas nak amik mc dikala pihak atasan
tempat aku keje nih bersikap beginiiiiiii
begini tue bagaimana eh??....hurm takpelah
malas pulak aku nak bercerita kat sini
biarlah harinie hari diorang esok lusa sape tahu khennnn
papepun thanks for reading......

Tuesday, November 27, 2012

:tak boleh upload pics kuota dah penuh:

assalamualaikum seme +_____+
semalam aku emergency leave sebab mak aku tak sihat
sian pulak aku nak tinggalkan mirza dan pergi keje
so aku amik jelah emergency leave ...
harinie aku datang kerja seperti biasa tapi
dengan simptom simptom nak demam
walaupun terasa nak demam tapi aku gagahkan jugak
datang keje harinie...kalau jap jap lagi 
aku tak larat terpaksa lah aku amik mc jugak

memula tadi ingat nak update pasal
pegi kenduri kawen kawan di seremban
tapi tetiba takleh upload pic pulak sebab dah penuh 
bak kata mamaelly sayang pulak kan nak delete
so nantilah eh aku adjust camner  

Thursday, November 22, 2012

:nak je aku tampar budak tue:

semalam masa aku on d way nak sampai rumah
tetiba dari jauh aku ternampak 5 budak tengah berjalan 
di tengah tengah jalan yang aku nak lalu tue
so aku pon tak kisah sangat +______+
sebab aku dah pikir mesti diorang ke tepi time aku nak lalu

tapi malangnya lah aku semalam sebab 3 orang ke tepi dan
tinggal lah lagi 2 orang yang tak berapa nak ketepi
jalan buat bodoh depan kete aku dengan berlagak nya
dan biler aku dah sampai dekat depan diorang pun
betul-betul depan diorang still lagi diorang tak ketepi
sampaikan aku kene slow n brek kete aku

cer korang bayangkan lah ape perasaan aku tika tue
of course lah aku marah kan marah sangat sangat hokayyyy
kalau aku tak brek aku rasa aku dah langgar kot budak tue
dan budak tue bukan buta beb mesti dier nampak aku nak lalu kan
so ape masalahnya budak tue sekarang nih
apekah ko buta hati...atau ko saje nak aku langgar ko hah????

biler aku brek baru budak tue ke tepi dengan muka bangga
bangga sebab aku tak berani nak langgar dier kot
aku masa tue dalam kete terasa darah aku naik mendidih 
dan muka aku merah ditambah lagi geng dier gelakkan aku
ko ape hal eh nak sombong pulak...please lah belaja pun tak habis lagi
pastu ader hati nak berlagak sombong dengan aku khennnnn

aku marah dan aku terus menerus tekan hon sekuat hati
seme yang ader kat luar rumah tengok aku
arghhhh lantaklah orang nak tengok pun kan
aku rasa masa tue nak je aku keluar dan bagi penampar
kat budak tue....nak je aku bagi ceramah bagai kat dier
tapi aku tak terbuat sebab aku pikir ape aku dapat 
kalau tampar budak tue....daripada aku kotorkan tangan
pegang budak tak berakal tue baik aku blah

memang aku blah terus balik rumah tapi
hati aku sakit.sakit sangat sangat tau sebab 
aku terpaksa memendam perasaan marah aku tue 
takpelah eh harinie hari kau mana tahu esok lusa hari aku

Wednesday, November 21, 2012

:faktor umur:

uolls makan untuk hidup atau
hidup untuk makan????
aku bukan ape tau sebab aku rasa sekarang nie
aku yang jenis hidup untuk makan
sebabnya lepas sarapan pagi terasa lapo
lepas makan nasi tengahari terasa lapo lagi
nanti kang pukul 4 minum petang sampai je rumah
pukul 6.30 ptg terasa lapo lagiiii
malam pon sama...asyik lah duk makan makan jek
perut dah rasa membuncit okeh +________+
aduhhhh... nanti kang menahan lapor perut masuk angin
biler dah masuk angin mulalah nak erkk sana erkk sini
pastu kalau lagi dasyat biler angin dah naik kepala
mulalah sakit kepala lah.....nak muntah leee haishhhh
ape kenalah dengan sistem badan aku nih
keeee sebab faktor umur eh hahahahaa 
manalah tahu kan aku nih bukan muda belia lagi
tapi nak kata tua sangat tue takdelah yerkkk 

Tuesday, November 20, 2012

:rumah terbakar panggil bomba:

assalamualaikum seme +_______+
hye uolls harinie alhamdulillah cuaca cerah
aku harap cerah ler sampai ke petang kan hehehehe

harinie tak tau nak membebel ape
so meh aku nak cite pasal anak bujang aku nih
seperti yang korang sedia maklum 
budak si mirza nih dah pandai bukak pagar dapur
so no point aku letak pagar tue
lagipun aku takut lah tangan mirza tersepit ke kan
so aku dengan rela hati bukak safety gate tue

biler dah bukak safety gate tue khennn
apelagi senang  jelah dier nak masuk dapur
dah masuk tue paham paham jelah kan budak budak
tangan duk tengah mengatal gatal nak pegang macam macam
maka ini yang aku dapat tangkap haritu

 
  selalunye dier main benda tue depan aku , memang kene cubitlah
tetiba haritue aku duk mencari dier tetiba aku dengar ketik ketik
sekali haaa aku tengok dier duk main dapur gas 
hamboiiii mirza nanti kang terbakar rumah habissss tau  

hurm aku dah habis akal dah camner nak buat nye
supaya mirza tak main lagi dapur gas tue huk huk
uolls de idea tak nak mengatasi masalah ini   

Monday, November 19, 2012

:kun fa ya kun:

lama weyh aku menatap pc nih
makin lama makin aku tak tau ape nak update
hurm tadi de baca berita yang diana dianalle pregnant
wah tahniah tahniah syukur alhamdulillah rezeki
 dalam pada tue ramai jugak khenn yang sangsi sebab
diorang kan baru jee kawen dan tak sampai pulak sebulan
tetiba dapat berita DD mengandung
haaaaaa itulah kuasa ALLAH s.w.t..
jika DIA kata KUN FA YA KUN..maka jadilah iaaa

maka sapelah kite hendak menidakkan kejadian ALLAH s.w.t
DIA MAHA MENGETAHUI SEGALANYA
           

:hidup ini perlu diteruskan:

assalamualaikum seme
harinie aku kembali bekerja dan berblogging
setelah empat hari terperuk terperam di rumah....

cuti memang best sebab boleh duduk rumah
bermalas-malasan....bangun lambat setiap pagii tapi
malas malas pun kene jugak buat kerja rumah
kalau aku tak buat sape lagi nak buat kan kata isteri mitahli
 pape pun pagi nih aku takde idea lagi nak update
dan hidup ini perlu diteruskan pece no war 

*sedih tengok mangsa mangsa kekejaman ISRAEL 

Wednesday, November 14, 2012

:sampai biler nak berblogging?:

1. biler mula berblogging?
    tahun 2010 masa tue tengah sarat mengandungkan mirza

2. belajar dari sape nak buat blog and join nuffang?
    hurm aku belajar dari kawan aku...dier yang memula buat blog dan ajar aku macam-mana nak join nuff pastu tetiba aku pulak yang lama dalam bidang nih sebab kawan aku dah quit dah

3. buat belog sebab suka, minat or terikut ikut dengan kawan?
    firstly masa buat belog nih sebab terikut-ikut dengan kawan tapi sekarang memang minat dan suka berblog

4. mostly kamu blog tentang ape?
   kebanyakan tentang life diri sendiri lah...tentang anak dan tentang ape ape saje yang nak dikongsikan bersama

5. ader tak anon yang komen di blog kamu?
    setakat nih belum ader lagi lah...tapi manalah tau kan satu hari nanti.

6. kamu tahu tentang blog sejak biler?
   honestly aku start membaca belog since aku duk bz buat preparation nak kawen...aku baca belog myaishah, aku baca belog dayu....dan ramai lagilah

7. kamu berblog sebab dapat duit dari nuffnang atau memang sebab minat?
   of course lah sebab minat kan..kalau nak sebut pasal duit nuff tue berapalah sangatkan tapi aku bersyukurlah daripada tak dapat langsung kan.

8. kawan kawan opis tahu ke belog kamu nih?
    kebanyakan nya tak tahu sebab aku malas nak kepochi hahaha..lagi pun mak segan lah nak setakat blog cikai2 mak nih apelah sangatkan lainlah kalau dah tahap redmummy tue bolehla kan

9. ramai tak follower blog kamu?
    nak kata ramai sampai beribu tue takde lah kan...setakat nih ader 120 orang dah yang jadi follower blog aku..kebanyakannya aku tak paksa eh..semenya sukarela sebab aku rasa lebih baik begitu.
  
10. sampai biler nak berbloggong?
   entah mungkin sampai bila bila kot hahaha....selagi terdaya nak berblogging.              

*salam maal hijrah buat semuanyaaaaaaaaa 

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...