BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, October 31, 2012

:5 petua wajah berseri:

korang nak tak wajah korang berseri-seri jeee
kalau nak jangan malu jangan segan 
cubalah 5 petua nih insyaALLAH


  ape korang tak nampak eh???  takpe takpe
kalau uolls malas nak clik picture tue nak baca 
meh aku describe sikit eh

petua1
amalkan membaca "YA QAWIYYU"
(maksudnya WAHAI YANG MAHA KUAT)
selepas memberi salam kedua, selepas solat

petua 2
jangan cuci muka (dengan cleanser)
pada waktu pagi kerana amalan ini akan
menghilangkan seri wajah .cuci muka sebelum tido

petua3
gunakan jari tengah untuk menggosok muka
sewaktu mencuci muka atau menempek pelembab

petua4
berselawat 3 kali dan tiup ke atas bedak muka setiap 
kali sebelum berbedak dan berdoa
"Ya ALLAH serikanlah wajahku agar yang
memandang berasa senang denganku"

petua5
membaca doa ketika melihat cermin
"Ya ALLAH, sebagaimana kau cantikkan wajahku,
maka perelokkanlah pekertiku"

senang je kan nak cantik 
cuma rajin dengan tak je nak amalkan

:bersungguh betul korang eik:


sampai tak cukup meja nak review drawing

Tuesday, October 30, 2012

:tahap kronik dah nih:

aku rasa mood aku dah macam kelaut
nak ambik gambar buat enty kat belog pon malas
nak blogwalking pon malas
tapi keinginan nak update tue ader hehehe
sebab banyak kot CPUV campaigns duk run kat blog aku ni 

hurm petang petang nak balik masak pun malas
nak kemas rumah lagilah malas
tapi semenya tetap dilaksanakan sebab 
kalau aku tak buat sape lagi lah kan nak buat
nak harap laki aku dier balik keje dah lambat
so mana ader masanya nak buat tue seme
haishhh ape punye perasaan malas lah kan

:elok elok sihat tetiba dapat penyakit:

assalamualaikum uolls seme
sejak akhir akhir nie seme sibuk dengan produk acai beri kan
makan produk tue badan boleh kurus langsing

ekceli ader sorang sedara aku nih jual produk nih
duk promote promote ler kan kat sedara-sedara lain
yang sape nak turunkan berat badan tue bolehla makan kan
sebab dier dah makan dan dah nampak hasilnya

tapi dier tak promote kat aku lah
sebab mungkin bagi dier aku dah langsing hahaha
langsing????hurmmm langsing lah sangat kan
tapi dier promote ler kat abang aku dengan adik aku
so aku pon cari lah info info tentang acai beri tu kat tenet

dan ape yang mengejutkan aku adelah




aku baca pon takut okeh
elok elok ko sihat takde penyakit
pastu tetiba dapat penyakit sebabnya ko nak langsing

so akhir kata dari aku amalkan gaya hidup sihat sudah
ko makan benda benda tue pon bukan boleh kekal lama
tambah tambah kalau ko tak jaga makan
for sure lepas tue badan ko akan naik semula 

*sepupu aku baru makan seminggu acai beri nih terus jadi sesak nafas

Monday, October 29, 2012

:rasa kasihan pada diri sendiri:

sebenarnya dah lama aku membeli penyangkut tudung nih
seingat aku lah kan waktu shopping raya kat mydin
beli pon atas desakan suami hahaha +______+
dier kata kan senang kalau tudung sangkut kat sini aje

yelah yelah tanpa membantah aku terus beli
pastue dah beli berkurun kot baru nak guna hahaha
 guna pon time tue sebab dah tak tau nak buat keje ape
so tengok tempat tudung tue aku pon rajin rajinkan lah diri

memula masa lipat tudung tue aku rasa macam eh tak cukup nih
kalau tak cukup means aku kenelah pegi membeli lagi


sudahnye lepas lipat n gantung tengok tengok haaaa
cukup cukup je satu penyangkut tue untuk SEMUA tudung aku
nampak sangat tudung aku sikit kan
yelah mana tak sikitnye aku beli time nak raya jeee
tue pon sebab nak match kan dengan baju raya
kalau tak takdelah aku rajin nak beli pon hahahaaa
mana yang buruk buruk tue aku dah buang dah
malas lah aku simpan banyak banyak buat menyemak jeee
 
biler dah tengok cenggini rasa kasihan pada diri sendiri
sebab asyik duk pakai tudung kaler yang sama jeeee
niat nak membeli memang ader sebab nak tambahkan koleksi 
tapi malasnye lah aku nak jenjalan cari tudung semata-mata huhu
kalau dulu time belaja berlambak lambak tudung aku tau
siap boleh sedekah lagi kat mak aku hahhaa sebab banyak sangat
tapi sekarang entah ape pulak aku pikir heh +_______+
sampaikan membeli tudung pon setahun sekali jeeee sobs sobs

:selepas 3 hari bercuti raya:

assalamualaikum seme
amecam cuti 3 hari best tak???
raya haji uolls camner ok tak????
aku macam bese-bese jeee...balik kampung subang
di pagi raya without incik b, tapi aku dah bese dah hahaha

ekceli gambar raya satu pon nan ado okeh
aku adelah kemalasan nak capture sana sini
mak aku pagi raya masak nasi minyak
mak mentua aku pon masak nasi minyak jugak
wah dua dua mak aku nih punya citarasa yang sama heh 

aku lak adelah berlengang kankung jeee bawa anak ke rumah mak
serius beb ingat nak buat sesuatu malam raya tue 
so adelah sesuatu buah tangan untuk mak abah aku
tapi malas dah menguasai diri so ape pon tak boleh hehehehe
 

Wednesday, October 24, 2012

:raya haji kene keje +_______+:

ape perasaan korang biler dapat tahu 
raya haji nie laki korang kene keje????
aku takde perasaan sebab dah bese kot hahahhaa
  
*kalau korang lak camner eh

:kat mana nak cari bomoh eh?:

cari jelah kat mana mana pun kan 
kat kampung kau keeeee atau pun
kat kampung jiran kau ke tapi yang penting
jangan tanya aku kat mana kau nak cari bomoh
sebab aku tak penah main main bomoh nih hahaha

 seperti biasa clik pada gambar lah yerp

giler ape....aku nih masih ader akal fikiran tau
masih boleh pikir baik dan buruknye
haishh inilah orang zama sekarang
makin moden makin suntuk pikirannya tau
apelah yang nak dikejarkan sangat dunia nie
sementara je pun kan so pikir pikirlah semula +______+

:burger bakar abang burn@ nilai:

assalamualaikum seme +______+

semalam incik b balik awal 
sebab konon konon nak pegi makan mcd
tapi biler sampai di nilai kami pegi makan burger bakar
sekarang femes hoh orang duk p makan burger bakar
so aku dengan incik b nak gak merasa ape bestnye kan

BURGER BAKAR ABANG BURN
MMA SANTAI CORNER
PUTRA NILAI


 so semalam aku cuba berger daging bakar special
dan incik b pulak mencuba berger kambing bakar 


yang nie incik b punye burger Kambing bakar yummysss 
aku tengok sedap tapi aku tak rasa pon sebab aku tak suka kambing


nih burger daging bakar special aku punya
nak kata sedap sangat sampai nak datang makan lagi tue taklah
sebab aku nih bangsa tak suka makan burger sangat pun
tapi biler aku tanya laki aku sebab burger memang fav dier kan
 dier kata sedap n berbaloi lah dengan harga nye...

Tuesday, October 23, 2012

:laki aku nak amik maid:

ye ye itu yang di suarakan oleh laki aku semalam.....aku rasa bukan tiba tiba jee tapi mesti ader sebab.dan aku terus tanya kat dier kenapa tetiba je b nak amik maid??

seterusnya laki aku menjawab dier kesiankan tengok aku balik keje penat-penat nak masaklah, nak kemas rumah lah, nak basuh baju lah itu lah inilah...so itu yang dier decide nak amik maid...so nanti maid tue akan buat kesemua kerja rumah except menjaga anak sebab tang menjaga anak itu adelah tanggungjawab aku

serius beb aku tak penah terpikir pun nak hire maid..biarlah aku susah macam-mana pun nak handle all the house chores...berpenat lelah pun aku sanggup sebab aku rasa puas kalau aku buat semenya sendiri...

ye ye kekadang aku ader merungut sebab tak larat nak kemas itu lah inilah tapi as a woman aku rasa biasa lah kan..perempuan kan suka perhatian hahahaaaaa so motip aku merungut tue nak ambik perhatian ler tue hehehehe

tapi korang tahu lah kan lelaki nak senang jee..."sudah sudah jangan merungut nanti kite amik maid eh".......woooooooo terus nak amik maid....baru merungut sikit hahaha...

papepun aku 200% reject lah cadangan laki aku tue atas banyak sebab....terutamanya aku tak suka ader orang luar sentuh barang-barang aku..keduanya kalau amik aku nak letak maid tue celah mana???? rumah aku nih bukan besar pon...bilik untuk maid pun takde tau so tak payah le berangan nak amik maid....ketiganya dah macam macam dah kes maid yang kite dengar dan lihat kan so paham paham sendiri jelah

*mungkin ader baik dan buruknye amik maid nie kan

Monday, October 22, 2012

:akhirnya pengantin muncul jugak:

hahahaha aku sambung lagiii
tapi kali nie gambar pengantin je yerp
hahahaaaa disebabkan pengantin sampai lambat 
so lambatlah jugak aku tepek kat blog nih +_________+
 
berarak masuk ke khemah untuk makan beradap dulu
 
tetiba pengapit hilang

doa dibacakan oleh Ustaz Kamal (kawan mak aku)
 
kurlasss okeh siap ade pelayan lagi...
so takdelah orang orang yang duduk kat situ segan nak amik lauk

dah siap seme makan baru masuk bersanding
dah kenyangkan barulah boleh bersanding dengan happy sekali
 
sesi menepung tawar yang hanya dilakukan oleh belah kami saje

incik b takde, mirza pon tido
so bolehlah eh aku berlagak macam anak dara
 
disebabkan mirza tido so aku dengan incik b
dah  macam pasangan baru lepas kawen

 matiiii lah puji diri sendiri hahahaaaa

 ok done selesai sudah entry berkaitan wedding abang aku

:weekly cleaning schedule:

harinie takde mood sangat nak update blog
so aku just share jer benda nih dengan uolls eh

 seperti biasa klik pada gambar untuk lebih jelas

aku dah tak ingat kat blog mana aku ambik nih
tapi aku kredit pada tuan punye belog eh
kerja rumah memang tak pernah habis kan +____+
tambahan pulak pada yang dah ader anak anak seperti aku nih
so untuk memudahkan uolls seme 
ape kata dalam seminggu nih kite try schedule nih nak x
kalau ada yang serasi dan boleh ikut maka kite teruskan jelah eik
 kalau tak buat jek schedule sendiri ikut masa sendiri habis cerita haha

*blerghhhhh entry nih memang merapu gile kan

Friday, October 19, 2012

:menunggu pengantin yang tak kunjung tiba:

 tetamu dah semakin ramai yang datang
cuaca pulak even nampak macam mendung tapi terik

 silakan silakan hehehe

 dihujung meja buffet kami letak doorgift

tujuannya senang nak bagi
orang datang amik nasi lauk pauk terus dapat doorgift
tak payah le nak melilau ke meja nak bagi doorgift

the girlsssss 

bergambar bersama tukang pegang bunga manggar

cer tengok mirza tu...penat lah tue berlari 

seme menunggu kedatangan rombongan pengantin

bersedia pape yang patut

adik aku col abang aku tanye biler nak sampai nih

lambat okeh diorang sampai +________+
tetamu tetamu seme dah berkumpul nak tengok diorang

sue kawan baik aku time skolah dulu
tue baby comel tue anak dier lah tue
thanks sue sebab sudi datang yeee

ambik berkat dokong baby orang muahahaha

comel okeh baby nih rasa nak gigit gigit jer
bukan aku jer yang geram tau hahaha

member opis datang
thanks korang sebab sudi datang hehehe

to be continue

:mood malas memasak melanda:

semalam hari malas sedunia sebab aku malas nak masak
yeke mun??? rasanya dah 2 minggu kot ko malas nak masak hahaha

maka untuk dinner aku buat banana roll jer untuk mirza
dan untuk aku dengan laki aku aku buat roti telur bawang


dalam pinggan nie untuk mirza yerp
mudah dan cepat nak disediakan (bagi orang malas macam aku)

papepon memang senang je nak membuat nye tau
uolls sediakan pisang roti, telur n breadcrumb (kalau ade)
gulung pisang kemas-kemas dalam roti 
pastu celup telur ...celup pulak dalam breadcrumb (kalau ader)
n then goreng atas pan dengan sedikit minyak


 ketamakan berlaku hahahah
aku suruh dier gigit dier p masuk seme
pastu mulalah nak kunyah pon susah
 dalam pada susah pon bile aku tanya dier "sedap tak mirza ?"

ini jawab dier


mulut penuh nak jawab jadi dier tunjuk good jelah
 memang good lah sebab dier suka makan buah terutama pisang


kusyuk betul makan ye mirza


cepat je dier makan tau
tahu-tahu dah habis nak basuh tangan hahaha
papepon anak suka mama setuju kan mirza
lepas boleh lah mama buatkan lagi yeeee sayang
 

Thursday, October 18, 2012

:sekitar majlis 29 September 2012:

harinie kite sambung balik cerita kenduri haritue




punyelah aku gigih mengesat peloh anak aku nih
tue pon jenuh pujuk suh duk diam2 tau
tapi sekejap jelah duk diam nye pastu mulalah berpeluh balik 
 
kul 11 orang dah mula datang
nih bahagian makanan nasi minyak 
 
yang ini pulak bahagian dessert.....

kawan baik mak n abah aku datang dari PENANG

sapelah yang abah tunjuk tue kan

haishh laki aku nih tukang jaga bunge manggar pulak ke

 tetamu yang semakin ramai

:surau yang kotor dan tak terjaga:

assalamualaikum seme +________+

petang semalam macam bese sebelum balik aku ngan kawan-kawan akan turun ke surau untuk solat asar, belum pun masuk surau kami seme dah terbau sesuatu yang busuk pastue tengok depan surau penuh dengan air. kami pon pelik...air ape pulak nih kan terpaksa lah kami berhati hati masuk ke surau supaya air yang busuk tue tak terkena kitaorang

dah masuk baru je kat depan pintu surau sekali  haaa kau penuh depan surau dengan air macam banjir dan kawan aku si watie muka dah merah nak muntah hahaha seriously aku cakap kat korang memang busuk betul bau air tue okeh, lastnye kitaorang decide untuk solat di rumah jeeee

dan pagi tadi semasa aku membeli kuih di cafe ader sorang kakak nih tegur aku n then dier tanya kat aku, aku de tak turun surau petang semalam. aku pon cerita lah kat dier hal petang semalam tue, dier tak turun lagi masa tue tapi kawan2 dier yang dah turun seme naik balik sebabkan bau busuk tue

pastu aku tnya akak tue air ape dari mana...n then akak tue pon cakaplah air dari saluran pembentung kan petang semalam hujan lebat lebat sangat so maybe tersumbat dan air kuar ikut lubang yang de dalam surau tue patutlah bau nye menusuk sangat ke dalam hidung pastu aku tengok air tue pon kuning semacam je tau

hurm entahlah aku kadang-kadang sedih gak huhuhu aku sedih sebab menengokkan keadaan surau yang kotor dan tak terjaga, lantai tempat amik air sembahyang berdaki, karpet dalam surau busuk bau kepam pastu dengan rambut yang melekat lekat pada karpet yang banyak tue

belum lagi dicampur dengan sampah yang ader huhuhu, pastue haritue air dari aircond menitis dan sape entah yang bijak pandai tak tutup aircond. tengahari tue tengok-tengok aircond terpasang tapi tak sejuk sebab dah rosak dan air yang menitis dalam baldi dah melimpah ruah ke atas karpet..busuk habis karpet
 
ekceli aku kadang-kadang bile masa free ade gak tolong bersihkan surau tue dengan kawan-kawan tapi itulah kalau kite je jenis pembersih yang lain tue buat dek jeee tak boleh buat ape gak kan so aku harap ade lah kesedaran pada diorang2 tueu ntuk sama sama jaga kebersihan surau kat opis nih 

okbai tengkiu

Wednesday, October 17, 2012

:soalan demi soalan:

banyak sungguh pertanyaan yang aku dapat
contohnye macam kat bawah nie lah

Q: kak macam-mana nak booking wad 1st class hospital serdang eh
A: kamu boleh rujuk entry caj besalin di hospital serdang

Q: akak beli kat mana eh mini water dispenser tuh
A: beli kat pertonas dik...carilah mana mana petronas berdekatan yerp

Q: akak boleh bagi tak link blog tuala sulaman tue
A: sila email akak rmun_07@yahoo.com

Q: frame gambar tue cmner eh nak buat sendiri?
A: frame tue tak buat sendiri tapi beli je kat ikea
yang buat sendiri tue deko deko nye aje

Q: akak camner eh nak tukar susu anak?
A: akak penah buat entry nih sila rujuk cara menukar susu anak

dan banyak lagilah sebab itu jer yang aku ingat
soalan soalan nih dikemukakan pada ruang komen belog aku
so untuk memudahkan aku dan uolls yang bertanya tue
lepas nih kalau ader pape pertanyaan boleh lah email aku eh
nih email aku rmun_07@yahoo.com
tapi pada yang malas nak email tue bolehlah tulis je kat komen tue
cumanya kadang-kadang tue takut aku terlambat balas 
ataupun kan terlepas pandang huhuhu 
ok bai tengkiu

:kosong kosong:


air kosong wajib minum 3 liter sehari 
tapi mampu ker hahaha

Tuesday, October 16, 2012

:sebelum majlis bermula:

assalamualaikum seme +_______+
nak upload gambar-gambar nih pon makan masa kan
hurm tapi xpelah bersabar jelahkan
dah ko yang sibuk nak upload kan so kenelah sabar sikit

mirza n the gang

kecomotan dah

iye iye jeee mirza buat peace

bapak aku tengah arrange pape yang patot

mak aku pon sama tengah mengecheck buat kali terakhir

 sibuk aku suruh depa seme pakai bunga hahaha

laki aku dengan adik aku yang bongsu...

muka aku lagi hahahha 

bilik simple jeeee hasil kerja tangan adik aku

pelamin pon simple

 sedara dari singapore sudah sampai

 khemah pengantin

 khemah untuk tetamu

abah menemankan sedara singapore makan

to be continue yerp...........

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...