BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, June 29, 2012

:berita baik vs berita buruk:

BERITA BAIK
pagi tadi aku dapat sms dari mara bahawa
permohonan aku untuk jawatan PLV di MARA berjaya
dan aku dikehendaki menghadiri sesi teori/amali
maklumat lanjut sila ke laman web MARA

 BERITA BURUK 
pastu aku terus check sekali haaa pusat sesi pemilihan:-
Kolej Kemahiran Tinggi Mara Balik Pulau,Pulau Pinang terkejuttt aku

baru tengah sedap-sedap melayan berita baik tetiba dapat berita buruk
 ye yeee memang aku boleh pegi sana naik flight tapi kan
masalahnye sekarang nie aku nak balik kampung minggu nie
hari isnin tue pulak aku sambung cuti balik kampung
temuduga pada 3 JULAI 2012 bersamaan SELASA minggu depan

apesal lah singkat masanya...aku dapat tau harinie..
tup tup hari selasa minggu depan dah kene attend
aku tak kisah le kalau lokasinya area sini-sini jerp...
tapi tuuuu haaaa kene naik atas ke utara nun....haish sabo jelah 
takpelah mungkin bukan rezeki aku kotttt redho jelah

:l.o.r.r.y:

uwais mirza memang suka amat suka LORRY
pegi mana-mana asal nampak lorry jeee
terjerit-jerit leeeer mama lorryyyyy
 pastu semalam incik b beli lorry besar untuk mirza 

 happy dapat main lorry ben 10 dier
 
menyengih kat aku ler tuuuuuuu sabo jelah

ye yeee mama tau kamu happy dapat lori besar
tapi ingat mirza jangan duk main kasar2 sangat nanti rosak
bile dah rosak confirm mama akan amik 
buang terus dalam tong sampah...settle hahahhahaaa
 

Thursday, June 28, 2012

:dekorasi apartment:

assalamualaikum seme +_______+
aku kan suka godek-godek cari sumber
inspirasi deko rumah tetiba terjumpa gambar ini

 hijauuuuuu putihhhhhhhhhh
  
 tenang dan sejuk je mata memandang

ruang makan yang comel

memang sesuai untuk rumah jenis apartment....
rumah pon tak nampak mengecil je kan
sebab guna kaler softtttttttt gitu....

Wednesday, June 27, 2012

:lama giler tak balik sana:

 mirza@mesra mall terengganu
 
hujung minggu nie mahu balik ke kampung suami
lama okeh dah tak balik ...seingat aku last bulan january aritu

plan nanti hari sabtu nak pegi ke bukit gambang water world dulu
dah syoik mandi manda hitam legam seme kat sana
barulah kami sekeluarga bergerak balik ke kijal...
insyaallah kami laki bini plan jeeeee 
pape pon tengok waktu dan ketika itu hehehehe 

aku jugak plan nak tempah kek kat nano mak mika
tapi bile baca entry kaki na retak semula aku tak jadilah
sian kat ko na....better ko rehatlah secukupnya ye....

Tuesday, June 26, 2012

:ada hantu bawah katil mirza:

"mama..mirza takut"

"mirza takut ape?"

"mirza takut hantu"
 
"hantu kat mana mirza...."

"hantu tue bawah katil mirza........"(sambil tunjuk bawah katil dier)

"hantu tue buatpe kat mirza"

"dier tumbuk mirza kat perut............."(sambil tunjuk perut dier tue)

 berapa kali tanya pon mirza akan jawab benda yang sama jugak 
aku tak pasti ianya betul-betul atau sekadar drama mirza
tapi melihat akan ketakutan luar biasa mirza tue aku jadi takut

aku kan beru jeee semangat tengok anak tido atas katil sendiri
(walaupun selama nie mirza memang tido atasa katil sendiri pon)
tetiba ader pulak gangguan-gangguan dalam rumah aku nih
menyebabkan mirza takut untuk tido atas katil dier sendiri

jangan kata nak tido..aku kadang-kadang suruh amik 
pampers dalam bilik dier pon dier boleh takut-takut peluk aku
dulu sebelum-sebelum nie mirza tak takut pon....
selamba je masuk bilik ambik pampers even aku tak buka lampu

sekarang nie kami laki bini tengah megusahakan
untuk mengahalau gangguan gangguan yang ader kat rumah tue
jika usaha kami tak berhasil terpaksalah aku panggil ustaz from darulsyifa
 pape perkembangan akan aku update kemudian lah yerp

*hopefully usaha kami berhasil lah yerp dan
mirza boleh tido dengan tenang atas katil sendiri

Monday, June 25, 2012

:hari minggu aku:

assalammualaikum seme +_____+
huh 2 hari cuti aku rasa macam tak cuti sangat pon
ke sana ke sini..buat tue buat ini
tahu tahu dah kene masuk keje balik

hari jummat malam tue lepas maghrib 
aku pegi subang jumpa kawan lama...
kul 1 pagi jugak lah baru gerak balik rumah
gitulah gayanya bile lama tak jumpa kan

esoknya hari sabtu....pagi macam beselah duduk rumah
kemas-kemas rumah..basuh baju masak bagai seme
tengahari incik b dah balik katanya nak ajak kuor cari barang

hurmmmm bile dah kuor nih paham paham le kan
tambah-tambah bile gaji dah masyukkkk....
sedaplah mensyoping (aku ler tueeee)
 barang incik b tak dapat lastnya
 barang mirza dengan aku di beli nyeeee

sebelum balik kami makan dulu di burger king
selalu sangat makan di kfc n mcd tapi
haritue tukar angin selera sikit
tambahan pulak burger king ader buat promotion...
tapi aku ginilah kalau tekak melayu khennnn
memang tak masuk sangat pong hahaha
malamnyeee aku duduk rumah saje berdua dengan mirza
sebab laki aku p main bola di damansara +______+

esoknya hari ahad pulak kami plan ke nilai 3
mahu mencari baju melayu dan baju kurung sedondon
untuk pak mertua dan mak mertua di terenngganu nun
nasib ko aku dapat cari sedondon kalau tak pengsan
orang dahle ramai dengan panas teriknya
okeh takpe panas duniaaaaaaa mun sabo jelah

alang kepalang dah sampai nilai 3 kan
aku carilah barang-barang untuk mendeko rumah...
banyak yang aku cari jumpa tapi satu je tak dapat (sedih)
tapiii takpe boeh cari kat tempat lain lagi heheheeee

malam nya pulak aku pegi memborong barang dapur 
lepas dah settle memborong barang dapur
adik aku text aku katanya suh datang lepak rumah mak

okeh bebeh...aku sampai jeee tengok2 ha kauuuu
penuh satu meja makanan...nie nak kenduri ke ape nih
kfc adooo...domino pizza pun adooo huih
perut aku dahle penuh sebab baru lepas dinner
last2nya aku makan sekeping pizza jeee..
yang lain aku tatap dengan mata jelah sebab aku dah kenyang
kul 12 malam jugak aku balik rumah....kul 1 lebih baru tido
nasib pagi nieeee aku tak mengantuk tau.......

Friday, June 22, 2012

:sidai seluar dalam:

ape kes nih tetiba jer tau..
tetiba je tadi aku check keywords blog aku kat nuffnang
pastu dalam banyak-banyak tue aku jumpa "sidai seluar dalam"
apekah yang kamuuuuuu cari di sini haaaaahhhhhh
okeh papepon yang penting ape yang kamu cari takde di sini

HARAP MAAF

:tergolek dah:

assalamualaikum salam jumaat seme
harinie 22hb tapi entry aku untuk bulan nie baru ada 14 tau
nampak sangat jarang update dah sekarang nie
takpelah sempat lagi nak mengejar hingga ke hujung bulan


haaaaa tu diaaaaaaaa mirza tergolek tido dah
aku suruh tido takmo tido..sanggup menahan mata
lastnya bile dah tengahari time nak makan baru nak tido

selalu nya mirza akan main sorang-sorang kat depan
aku pulak beselah sibuk buat keje kat dapur
memasak, dah siap masak mengemas pulak pape yang patot

bile aku dengar macam senyap je kat depan aku jenguk
kadang-kadang dier tengah tengok tv....
kadang-kadang dier tengah main tapi tak bersuara
kadang-kadang jadi gitu lah tetiba je tengok dah tergolek tio 
bile dah jadi gini kesian pulak aku tengoknya
tapi tuelah aku suruh tido elok-elok takmo...
nak jugak tergolek gini baru nak tido tau.............

Thursday, June 21, 2012

:gigih untuk menjadi lebih kreatif:

assalamualaikum seme +_____+
tahun nie tetiba aku dengan kawan2 aku jadi kreatif
nak tahu kenapa tak?sebabnya gigih siapkan 
kad buatan tangan sendiri untuk birthday kenkawan

 bahagian depan kad....gigih punch kertas kaler2
pastu gigih pulak lekat satu persatu

bahangian belakang kad....
guna paint je tau edit gambar 4 sekawan tu
 
nie pulak satu lagi kad untuk ctiey...
lupa pulak mak tangkap pic dalam nye cmner....

walaupun nampak simple tapi bagi aku yang xkreatif nie oklah kan  

*picture nie seme aku tangkap guna henpon baru tau
cantik jugaklah kualiti gambarnya....

Wednesday, June 20, 2012

:ww:sama bEsAR:

 padahal gegirl tue dah 3 tahun lebey

Friday, June 15, 2012

:comforter murah:

haritue masa jalan-jalan dan makan makan
sempatlah aku merembat single comfoorter set untuk mirza

sales sampai 70% maka tinggal 2 jek design yang aku suka
nak beli dua dua macam tamak pulak kan
nak amik salah satu tak tau nak pilih yang mana
lastnya aku mintak tolong mirza pilihkan  hihihi


 3 kali tanya 3 kali jawapan yang sama nak yang ini


siap aku beli bantal baru kat mirza......awwwwww

lembut je tau, material cotton pulak tue confirm tak panas
yang panas cuaca kat luar tue hihihi +____+  
ader rezeki lepas nie aku nak rembat lagi satu set leh buat tukar2

*katil tue aku tak beli pon...pemberian ihsan mak aku

Thursday, June 14, 2012

:gemuklah macam nie:

sejak 2 menjak aku asyiklah makan kek jerp
baru-baru kami sepakat nak tempah kek karamel 
dekat satu kakak nie..dier sama tempat keje dengan kitaorang

 promotions price rm20,harga biasa rm30

tadaaaaa bukak bukak je dah boleh bau kesedapan kek nie

satu kek bahagi 4 orang......
potong siap2 letak dalam bekas masing2 
eh tetiba tenampak biskut cornflakes belakang tueee

balik rumah letak dalam peti ais....bile dah sejuk baru aku makan
perghhhh sedaplah weyh makan sejuk-sejuk......karamel dier pon ok
lepas nie aku ingat nak order lagi seketui nak bawa balik makan kat rumah

Wednesday, June 13, 2012

:ww:hadiah TERkejut:

hadiah wed anniversary dari incik b i likeeeeee

:ini cara aku:

aku kan tak pandai sangat memasak tau apetah lagi 
nak baking membaking nieee hahahaa
tapi aku gagahkan jugak balik keje masak untuk keluarga

ekceli aku bukan nak show off kat uolls seme bahawa
aku nie rajinnnnnnnnnn sangattttt memasak tetapi

aku cuma rasa tak berbaloi kot beli makanan kat luar tue
kadang-kadang sedap..kadang-kadang tak sedap....
bile tak sedap mulalah sentap takmau makan kan kan
bile dah tak makan..mulalah membazir kan..haaaaaaaaaa
sebab tue lah aku nie camne pon usaha jugak memasak tau

aku jugak rasa memasak adelah satu cara nak pikat hati suami 
 tak kisahlah aku masak simple ke...masak 2-3 jenis lauk ke
suami tetap puji dan berterima kasih sebab masak untuk beliau
paling best aku selalu dengar "sedapppp ayang masak"
seme orang suka di puji kan termasuk lah aku hehehehe

 selain tue kalau aku masak aku boleh berjimat cermat
bukanlah berjimat cermat sampai aku tak penah atau
tak boleh makan kat luar langsung haha +____________+

cumanya kalau hari hari bekerja aku memasak 
aku rasa sudah boleh berjimat sikit lah kan berbanding
kalau aku makan kat luar.... paling koman pon rm20
rm20 tu aku boleh beli lauk seminggu kat zemart tau

keempatnya pulak, dah tentu tahap kebersihan lah kan
kalau memasak sendiri nie confirmlah kan
tahap kebersihan kite kite tue macam-mana kan
tapi kalau makan kat luar nie belum tentu lagiiiii kan 

kelima nya pulak, aku bolehlah asah skill memasak aku nie
tadikan aku cakap aku tak berapa nak master sangatttt
so dengan memasak setiap hari di rumah dapat lah belajar
dan mencuba macam-macam resepi dari buku resepi mak aku

hurmmm cukup kottt lima je reason aku bagi hehehe
kang aku bagi banyak banyak orang bajet aku bagus pula
papepon terpulang lah pada cara masing-masing
ini cara aku...hidup aku.....keluarga aku
cara uolls mungkin berbeza dari cara aku kan.....

Tuesday, June 12, 2012

:tak berapa nak baru:

pagi nie kene cepat-cepat update +_____+
 sebab jap lagi kene join discussion lagiiiii

ekceli aku dah beli basikal nie lama..masa birthday mirza haritu
tapi asyik tertagguh jeee nak update kat belog kan

basikal nie aku rembat kat kedai basikal kat nilai 3
suka sangat mirza bile dapat basikal
dah ade basikal nie petang2 memang wajib lah main kat luar
 
 bukan reti mengayuh lagi..main tolak je dengan kaki

 anak aku nie memang peramah...orang lalu je dier angkat tangan

 peel baru bile aku suh tengok kamera....

 apesal ntah suka buat muka gitu

 keje aku menolak dier jelah..bile aku malas dier tolak sendiri

okbaiiiakunakmasukdiscussion

Monday, June 11, 2012

:surprise birthday party:

assalamualaikum seme +________+
harinie lambat sikit update
bukan sebab monday blues hehehehe tapi 
sebab kene join discussion team 

harinie aku nak update cite hari jumaat lepas
ekceli hari jumaat lepas kami ader buat surprise birthday party

aku pon malas nak membebel panjang-panjang so uolls tengok lah ye
 
surprise birthday cake..dua dua tempah di leaoven

yang pertama diraikan NAJMI

dan kedua nya adelah CTIEY

 red velvet cake 

dan chocolate buttercake

 seme tengah sibuk mensetting nak ambik gambo

potong je terus takde lilin-lilin dan nyanyi-nyanyi

 ctiey sayang nak potong kek tue...
tapi acanher pon kene potong jugak kan...hahaha

tempat adelah terhad..sebab ramai giler orang kat situ
jadinya duduklah celah tue...dahle sempit meja pon kecik
nasib baik leeee semenya comel lote belaka

last picca sebelum potong kek dan makan..... 
kenyang makan kek..lastnye seme tak habis makan mcd
takmo membazir tapau jelah balance kek dan mcd untuk di bawa balik

Friday, June 8, 2012

:6 JuNe 2012:

anniversary ke-3 tahun nie kami celebrate di Garden Cafe Alamanda
disebabkan incik b keje malam dan dier takleh cuti
maka aku yang keje pagi nie lah kene cuti

pada hari kejadian pagi-pagi lagi dah siap sedia seme
just tunggu incik b balik bersiap dan terus gerak
sebelum gerak ke alamanda kami breakfast dulu di as-salam bistro
lepas kenyang seme baru lah terus gerak ke alamanda
kami sampai sana dalam pukul 10:30 pagi......

tapi sampai takdelah makan terus kan sebab kenyang lagi
so kami jenjalan dulu sekitar alamanda....beli pape yang nak beli
bile sudah tengahari perut pon dah lapo baru lunch kat sana 

 pestime sampai teruja tengok dekorasi nya

 muka mirza macam tertelan cicak.....mengantuks lah tue

tengah pilih menu sambil tangan duk hayun buaian

 mirza duk melayan mata.....

 hurm...mata mirza dah kecik

tertidur terus mirza.....mengantuk sangat kotttt
takpelah mirza tido boleh aku dengan incik b makan 

teriyaki chicken chop with kiwi vs mango incik b punye

aku punye pulak....seafood arrabitta with iced blended mocha
 
licin kami kerjakan..yang lebih sikit tue aku tinggalkan untuk mirza

muka tuan tanah yang kekenyangan

lepas main dish..kite pekena dessert pulak eh
caramel chocolate banana cake....
hurm oklah cake dier cuma manis sangat

time nak balik mirza still lagi tido.....
nak taknak kene lah angkat jugakkan takkan nak tunggu pulak
biler dah angkat tue terjagalah dier...nasib baik tak meragam 

nak bergambar jugak dengan piano besar hehehe

okeh last picca sebelum balik
niat asal memang nak balik tapi biler masuk alamanda
dengan perut yang dah kenyang.....hurmmmm
sempat lagi aku merembat barang-barang yang nak dibeli
dah selesai seme kami terus gerak balik sebab incik b keje

Thursday, June 7, 2012

:suka mengigit:


budak nie kalau dier geram habis seme orang dier gigit
aku dah tak tau nak buat camner okeh
incik b kene lagi teruk..sampai bertanda
aku penah gak kene tapi takdelah sampai bertanda
haishhhh kedang-kadang bile anak suka mengigit nie
aku jadi seram nak join pape aktiviti sosial nih...

kalau aku p mana-mana pon aku selalu akan berjaga-jaga
kalau tetiba mirza terjumpa budak...cepat-cepat aku elakkan
bukan takmo bagi dier berkawan tapi +_______+
aku nak elakkkan dier dari mengigit orang

*korang ader petua tak eh nak bagi hilang hobi mirza nih

Wednesday, June 6, 2012

:semoga rumahtangga kita sampai ke syurga:

assalamualaikum seme +_______+
harinie genap 3 tahun perkahwinan aku dengan incik b
tak sangka aku...pejam celik pejam celik tau tau dah 3 tahun


aku selalu berdoa semoga 
rumahtangga yang dibina ini sampai ke syurga  insyaALLAH amin

Tuesday, June 5, 2012

:memenuhi undangan kawan di Kuala Pilah:

assalamualaikum +________+
hari sabtu baru-baru nie aku pegi kuala pilah
mengahdiri majlis perkahwinan kawan aku zura

ikut plan asal nak pegi awal...tapi tetiba pulak bapak aku
ader appointment dengan tok kadi..so gerak sana lambat sikit ler

gerak lambat sikit jeeee tapi kami stuck dalam jem 3 jam kot
 dahle stuck dalam jem tetiba pulak 
tayar pancittt lastnya kul 1.30 ptg sampai
 
masa nie mak aku tengah mengambil makanan
mirza kat sebelah tue duk kira ape ntahhhh

 haaa tudiaaaa mak dengan bapak aku 

 panas-panas dijamu pulak dengan aiskrim memang terbaikkkk lah

 pestime mirza makan aiskrim....
nak makan tapi jap jap tanya aku "ape nie mama?"

 zura dengan inchik suaminya

 pelamin yang cantikkkkkkk

 wajib kot bergambar dengan pengantin cenginii

 apesal aku dengan suami zura jerp yang tengok kamera

 haaaaa ini ok tapi mirza pulak masam mencuka


ituelah jelah gambar yang ader....
biler perut dah kenyang.....tekak pon dah basah
bergambar dengan pengantin pon sudah maka kami bergerak balik
ke sepang sebab ader lagi satu kenduri di sungai pelek 
ginilah gayanya kalau cuti sekolah
 memenuhkan perut dengan nasi kenduri jee

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...