BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, December 12, 2012

:rentetan kisah rezeki terhebat tahun ini:

assalamualaikum +______+

syukur alhamdulillah sekali lagi ALLAH perkenankan doa aku dan incik b...ekceli aku mula plan masa mirza 2 tahun 5 bulan..dan selepas 3 bulan baru di berikan rezeki ini alhamdulliah ....means sekarang mirza sudah dua tahun lapan bulan lah yerp.....

macam mana aku leh tergerak nak buat pregnancy tect tue????ekceli period aku dah 3 hari lewat..pastu di tambah pulak dengan cramp cramp di bahagian perut dan kesihatan aku yang tak berapa nak memberangsangkan sejak akhir akhir nih....  

memula memang niat nak tunggu seminggu baru nak buat test....sebab aku takmo lah kecewa kan macam sebelum sebelum nih, tapi kenapa entah perasaan ingin tahu tue tinggi sangat.....dalam erti kata yang lain tak sabar..yelahkan kalau peknen syukurlah kan tapi kalau tetiba tak aku kene jumpa doctor lah kan....sebab peot tak datang dan tak peknen....takut jugak tetiba dapat penyakit ke ape....mintak dijauhkanlah....

hari khamis lepas balik keje tue terus je aku ke klinik aisyah dan beli 2 upt test....sampai je rumah terus aku masuk bilik air dan test...sambil tunggu sambil berdebar-debar...pastu aku tengok laju jeee naik 2 line syukur alhamdulillah Ya ALLAH dan terus aku panggil laki aku...pastu laki aku pun mai tengok...dier tengok jeee terus mengucapkan syukur alhamdulillah.....memang nampak lah incik b happy....

pastu kali kedua aku test hari jumaat pagi tue...aku terbangun pukul 4 pagi sebab rasa nak ke tandas..tetiba teringat ader lagi satu test tue so aku amik dan buat lah lagi sekali....alhamdulillah result yang sama muncul.....

dah confirm dua kali buat dua dua double line maka pagi tue aku ajak laki aku p clinic nak confirmkan dengan doctor. sampai turn aku jumpa doctor aku cakap jeee terus kata nak confirmkan pregnancy...pastu doc tue tanya aku bile last period..aku pun cakap lah...n then dier tanya lagi..dah buat ke test kat rumah..aku cakap dah buat....dua kali aku buat...

pastu doc tanya ader bawa tak result tue..aku cakap tak bawa lah pulak tapi gambar aderlah...so aku tunjuk lah kat doctor gambar tue...doc cakap okeh nih confirm pregnant sebab line nye terang...so tak perlu lah buat test lagi eh....so doctor kira n then dier cakap kandungan aku dah 5 minggu...dan edd aku 12.08.2013.INSYAALLAH.
 

14 comments:

MaR said...

alhamdulillah....tahniah...ramai kan geng UB dpt baby 2013....

mun said...

mar:alhamdulillah...terima kasih mar....

aziyana said...

heheheh akhirnya...tahniah for both of u :)

nanonano said...

wuuuuu syioknye,
jeles weh,
tp aku belom ade kekuatan lg nk trbuka hati ke arah ni,
tskk..tgk org preggy lg jeles, mengapakah?? haha

mun said...

aziyana:thanks yana.....

mun said...

nanonano;jeles jom peknen sama-sama hehehee

sweethOneY said...

Mun !!! Alhamdulillah, congrats ! Tumpang happy untuk Mun. Kita ni tengah tunggu masa berdebar jugak tatau lah baby kita sebaya ataupun tua setahun nanti. Hehe

Jaga diri ok !

Ayu azmir said...

whhh.. alhamdulillah... tahniah... saya nak jugak... doakan saya/...

mun said...

tengkiu

mun said...

ayu:tengkiu....hopefully lepas nih rezeki awak lah pulak yerp....

sharEna said...

wahh..best bace citer ni...kite nk bb sept 2013 boleh?ekekeke =P

mun said...

sharena:boleh je ena..insyaALLAH lepas nih mana tahu rezeki ena pulak

NURUL JAMIAN said...

baru perasan entri ni. Tahniah Mun

NURUL JAMIAN said...

baru perasan entri ni. tahniah mun

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...