BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, October 18, 2012

:surau yang kotor dan tak terjaga:

assalamualaikum seme +________+

petang semalam macam bese sebelum balik aku ngan kawan-kawan akan turun ke surau untuk solat asar, belum pun masuk surau kami seme dah terbau sesuatu yang busuk pastue tengok depan surau penuh dengan air. kami pon pelik...air ape pulak nih kan terpaksa lah kami berhati hati masuk ke surau supaya air yang busuk tue tak terkena kitaorang

dah masuk baru je kat depan pintu surau sekali  haaa kau penuh depan surau dengan air macam banjir dan kawan aku si watie muka dah merah nak muntah hahaha seriously aku cakap kat korang memang busuk betul bau air tue okeh, lastnye kitaorang decide untuk solat di rumah jeeee

dan pagi tadi semasa aku membeli kuih di cafe ader sorang kakak nih tegur aku n then dier tanya kat aku, aku de tak turun surau petang semalam. aku pon cerita lah kat dier hal petang semalam tue, dier tak turun lagi masa tue tapi kawan2 dier yang dah turun seme naik balik sebabkan bau busuk tue

pastu aku tnya akak tue air ape dari mana...n then akak tue pon cakaplah air dari saluran pembentung kan petang semalam hujan lebat lebat sangat so maybe tersumbat dan air kuar ikut lubang yang de dalam surau tue patutlah bau nye menusuk sangat ke dalam hidung pastu aku tengok air tue pon kuning semacam je tau

hurm entahlah aku kadang-kadang sedih gak huhuhu aku sedih sebab menengokkan keadaan surau yang kotor dan tak terjaga, lantai tempat amik air sembahyang berdaki, karpet dalam surau busuk bau kepam pastu dengan rambut yang melekat lekat pada karpet yang banyak tue

belum lagi dicampur dengan sampah yang ader huhuhu, pastue haritue air dari aircond menitis dan sape entah yang bijak pandai tak tutup aircond. tengahari tue tengok-tengok aircond terpasang tapi tak sejuk sebab dah rosak dan air yang menitis dalam baldi dah melimpah ruah ke atas karpet..busuk habis karpet
 
ekceli aku kadang-kadang bile masa free ade gak tolong bersihkan surau tue dengan kawan-kawan tapi itulah kalau kite je jenis pembersih yang lain tue buat dek jeee tak boleh buat ape gak kan so aku harap ade lah kesedaran pada diorang2 tueu ntuk sama sama jaga kebersihan surau kat opis nih 

okbai tengkiu

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...