BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, October 11, 2012

:nak cantik baca ini:

sekarang kan seme duk kecoh makan itulah makan inilah untuk cantik dan yang terbaru makan vitamin C untuk mencerahkan kulit. tapi aku kan jenis tak suka sangat makan-makan tue seme sebab takut nanti kang tak makan kulit muka akan menjadi seperti biasa +_________+ so aku amalkan jelah makan makanan berkhasiat untuk mendapatkan sumber vitamin C itu.dan info ini aku jumpa die news yahoo singapore dan memandangkan aku takde idea lagi nak update so aku share ianya dengan korang.
pertama: guava
memang kaya dengan sumber vitamin C, aku suka beli jus guava letak dalam peti ais minum sejuk sejuk sedap

kedua: red sweet pepper
haaaa yang ini pun mengandungi vitamin C okeh...dulu jarang makan tapi bile dah tau nih leh la makan selalu

ketiga: kiwi
memang kaya dengan vitamin C yerp..buahnye pulak sedap...kalau sape tak suka makan cenggitu jerp bolehla buat pavlova letak kiwi kat atasnya

keempat: orange
duh ini seme orang tahu kan.satu biji orange mengandungi 70mg vtamin C.masam tapi penuh khasiat

kelima: green sweet pepper
sama jugak dengan yang kedua itu....lepas nih kene lah selalu selalu makan kan

keenam: grapefuit juice
tak penah mencuba lagi so lepas nih kalau terjumpa wajib cuba

ketujuh: vegetable juice cocktail
maksudnya juice tomato lah eik..memang berkhasiat tambahan untuk awet muda.aku selalu makan gitu je tomato.sedapppp

kelapan: strawberries
auwwww yang nih memang kesukaan aku sangat sangat tau..pantang jumpa okeh ngap terus.kaya dengan fiber dan antioxidants termasuk vitamin C

kesembilan: brussels sprouts
kaya dengan vitamin C jugak......aku suka sayur nih sebab senang jerp nak masaknye

kesepuluh: cantaloupe
eh ini ader jugak vitamin C eh....memang jarang makan hahaha tapi lepas nih kene lah selalu makan. buat pengat labu ker.....

senangje kan nak dapatkan sumber vitamin C....lagi senang kalau uolls selalu makan buah dan sayur....dan yang penting air kosong jangan lupa minum tau.....

2 comments:

aziyana said...

fakta menarik mengenai vit c:
setiap hidangan vitamin c dari buah-buhaan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin c. buah2an akn menghasilkan vit c yg lengkap dlm masa 10hr lpas buah ranum. so buah yg tak ranum mengandungi vit c yg sedikit. kandungna vit c pd buah akan berkurangan kepada separuh bila dipetik dan musnah bila terdedah kepada kepanasan

mun said...

aziyana:owh yeke yana thanks for sharing

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...