BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, October 23, 2012

:laki aku nak amik maid:

ye ye itu yang di suarakan oleh laki aku semalam.....aku rasa bukan tiba tiba jee tapi mesti ader sebab.dan aku terus tanya kat dier kenapa tetiba je b nak amik maid??

seterusnya laki aku menjawab dier kesiankan tengok aku balik keje penat-penat nak masaklah, nak kemas rumah lah, nak basuh baju lah itu lah inilah...so itu yang dier decide nak amik maid...so nanti maid tue akan buat kesemua kerja rumah except menjaga anak sebab tang menjaga anak itu adelah tanggungjawab aku

serius beb aku tak penah terpikir pun nak hire maid..biarlah aku susah macam-mana pun nak handle all the house chores...berpenat lelah pun aku sanggup sebab aku rasa puas kalau aku buat semenya sendiri...

ye ye kekadang aku ader merungut sebab tak larat nak kemas itu lah inilah tapi as a woman aku rasa biasa lah kan..perempuan kan suka perhatian hahahaaaaa so motip aku merungut tue nak ambik perhatian ler tue hehehehe

tapi korang tahu lah kan lelaki nak senang jee..."sudah sudah jangan merungut nanti kite amik maid eh".......woooooooo terus nak amik maid....baru merungut sikit hahaha...

papepun aku 200% reject lah cadangan laki aku tue atas banyak sebab....terutamanya aku tak suka ader orang luar sentuh barang-barang aku..keduanya kalau amik aku nak letak maid tue celah mana???? rumah aku nih bukan besar pon...bilik untuk maid pun takde tau so tak payah le berangan nak amik maid....ketiganya dah macam macam dah kes maid yang kite dengar dan lihat kan so paham paham sendiri jelah

*mungkin ader baik dan buruknye amik maid nie kan

5 comments:

Ann Ilias said...

PROS - balik kerja rumah dah kemas, lantai licin, rak takde habuk, kain dah cuci, baju dah berlipat

CONTRAS - privacy kurang, nak deal perangai dia, tu belum campur yang suka buat hal, banyak ckp, banyak complaint, dan macam-macam lagi

Babe, ni exp sendiri. first 2 month memang bahagia. lepas ittew daku makan hati pasal sokmo dia komplen mcm-mcm psl anak aku. at last aku kasi dia pergi ke majikan lain. baru puas hati haha.

sweethOneY said...

Kita pulak request kat husband nak amik part time maid. Yang datang seminggu 2 kali tu. Prefer mcm tu dari yang dok sekali dengan kita.

nanonano said...

mungkin anak dh 3,4nanti blh ambik maid kot eh? hehe ms tu mesti rumah dh besar kot :D

chempaka said...

no! no! no!

chempaka said...

no! no! no!

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...