BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, October 8, 2012

:biarlah aku bersederhana saje:

yerp hidup aku memang simple dan sederhana

- aku takde kete besar cukuplah kete cik chev aku untuk aku p keje

- aku takde rumah yang besar cukuplah rumah yang
  ader sekarang nih untuk berteduh (rumah pon sewa lagi)

- aku takde berangan nak pakai benda-benda berjenama
  cukuplah aku boleh bertukar ganti jika barangan aku rosak

- aku tak malu pakai beg takde jenama

- aku tak malu pakai kasut jenama bese bese sajeee 

- aku tak malu pakai baju n jeans jenama ape eh tuee
  sumpah aku tak malu sebab aku bukan jenis pentingkan jenama pon
  janji baju tue sedap di pakai murah apedehal kan

 - aku tak kisah pakai henpon cikai walaupun orang cakap 
   henpon aku boleh baling anjing..anjing pon mati okeh. 
   aku tak kisah sebab henpon nie laki aku hadiahkan kat aku
   aku tak kisah ianya murah atau mahal yang penting
   laki aku ingat nak bagi sumthing kat aku

- aku tak kisah walaupun aku tau laki aku mampu
  tapi aku bukanlah jenis yang meminta minta kan lagipun
  aku memang jenis yang simple dan suka bersederhana 

- aku pegi keje takde pakai bergaya pon hurm just pakai suar jeans,
   tshirt n sarung jaket company, kalau orang tengok 
   orang anggap aku nih bawah sangat tapi takpe aku tak kisah pon, 
   biarlah aku je tau ape jawatan aku sekarang nih 

- yerp aku memang tak kisah even orang seme
  dah pakai tudung lilit sana lilit sini tapiiii
  aku still lagi setia dengan tudung bawal aku tau 

- aku tak kisah orang seme nak pakai barangan kemas
  banyak-banyak besar-besar keee, aku cukuplah dengan 
  set emas putih pemberian suami ketika kawen 3 tahun lepas 

totally aku memang suka keadaan aku sekarang dan aku bersyukur sebab aku dapat ape yang aku nak. syukur sangat sangat alhamdulillah :)

*kesederhanaan itu satu ketenangan buat aku

3 comments:

NURUL JAMIAN said...

bersederhana itu lebih manis sebenarnya kan mun

sweethOneY said...

Asalkan kita puas, senang hati memang tak perlu kisahkan pandangan orang lain :)

sharEna said...

bagus..bagus....xpayah nk jadikan life orang lain sbg kayu pengukur =)

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...