BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, May 31, 2012

:dapat 2 payslip:

semalam dapat payslip...
tapi peliks sebab dapat 2 payslip
rupanya-rupanya dapat bonus...
memang tak dijangka-jangka dapat bulan nie
papepon syukur alhamdulillah rezeki kami sekeluarga  


belum pasti lagi nak buat ape dengan duit tue
maybe simpan dulu kottt sebab bonus haritu pon ader lagi

:nak cepat saje:


bz beeeeeeeeee sikitlah sebab aku kene siapkan
individual development plan (IDP)
pass borang kat aku semalam tahu2 esok dah kene submit dah
tension jap aku nak pikir ape nak isi...huhuhu

:bertukarrrrrrrr:

asssalamualaikum seme +________+
papepon harinie sudah khamis..pastu jumaat
pastu sabtu.....phew phew tak sabar nak p kenduri zura
mahu tengok zura kawen.....mesti lawaaaaaaaaa kan

haritue masa pegi cameron highlands aderlah
aku borong set set strawberry nak letak dalam kete
 bile dah letak lupa pulak nak kepochi kat belog hahaha

so memandangkan harinie tak tau nak kepochi ape
makanya mehla aku cherite sikit tentang set strawberry tu 

set asal kete aku adelah theme cj7 dibeli oleh incik b 
masa memula aku beli kete tue (as a gift kot)

  
aku pakai set tue sampailah awal tahun nie hihihi
nak tukar sayanglah pulak kan..
benda elok sebab aku duk cuci selalu

lastnya masa pegi cameron highlands haritue
tetiba tengok set strawberry yang murah..(kat pasar malam)
biler murah mulalah aku buat TERbeli kan hehehee
maka inilah hasilnya bile bertukar tema

  
dari cj7 berdiri....ke strawberry berdiri hahahhaa
perasaan masa bawa kete haritue besttttt
sebab baru rasa macam munlovestrawberry hahahaha 
okbai....bosan-bosan aku update lagi eh hehehe 

Wednesday, May 30, 2012

:aku bajet macam kete aku ler kan:

ramai yang tertanya tanya kan kan
eh betul ke tue kerete baru kami
hahahha..papepon aku gelak dulu lah ....

sebab toyota caldina tue kete orang sebelah
tapi parking pulak kat depan rumah aku
so aku bajet macam aku ader kete baru ler kan

nak buat camner kan dah dapat jiran yang macam tue
suka suki parking depan rumah kite..redho jelah
padahal depan rumah sendiri kosong tue hahaha

*mana mampu nak pakai caldina sekarang nie
5-6 thn lagi mungkin lah kot hehehe

:ww: kereta baru:


kereta baru lah sangatkan +_________+

Tuesday, May 29, 2012

:alamak ape aku nak jawab nih?:

pagi tadi lepas bersiap seme aku kejutkan mirza
suruh dier bangun dan aku boleh change diapers dier terus
kejut..kejut sambil cakap...
"mirza nak pegi rumah nenek tak?"
mirza sambil mata terpisat-pisat...
"nak...rumah nenek kat mana?"
"hurm....rumah nenek kat enstek"
"enstek tue kat mana?"
"enstek tue kat negeri sembilan...."
"ngeri sembilan tue kat mana?"
"kat malaysia sayang"
"malaysia tue kat mana?"
alamakkkk ape aku nak jawab nie
banyaknye soalan mirza....

balik sekejap lagi mama jawab eh..hahahhaaa

;gara-gara tahi kucing:

assalamualaikum seme +______+
semalam tak update sebab aku lupa bawa berukband
lupa gara-gara tahi kucing melekat kat tayar kete pagi semalam

sudahle aku nak pegi keje...tetiba terlenyek pulak tahi kucing fresh
terlenyek pon sebab nak elak kucing tue kat tengah jalan
huh tension jap mak pagi semalam tauuu....
kene lah aku mencuci dulu sebelum pegi keje kan, takkan ler
 aku nak bawa tahi kucing yang bau yang semerbak tue pulak

cuci pulak mengambil masa yang lama sebab banyak yang terlekat
lebih kurang 15 min jugak aku mencuci tayar kete aku tue
dah siap siap cuci pastu chowwww terus pegi keje
dah sampai opis...on pc seme tetiba teringat berukband tertinggal 
maka semalam aku hanyalah berblogwalking jelah...

*harinie drive kete berhati hati sikit sebab nanti kang kene lagik

Friday, May 25, 2012

:best kot kalau hari-hari macam nie:

semalam balik terus masuk dapur nak masak sekali tengok


 jeng jeng jeng semenya dah siap terhidang tau
wahhhh best kot kalau hari hari macam nie
terus hilang segala sakit pinggang aku hah *tetiba*

semalam incik b mc sebab ader appointment dengan doc gg
so aku tak budget lah laki aku akan masak kan hehehe
sekali tengok dier masak daaaaa..banyak pulak tue lauknya
walaupun simple...tapi syukur alhamdulillah kan
ader orang tolong masakkan untuk aku dan mirza hihihi

so sebagai membalas budi laki aku yang rajin tue
aku telah memakan nasi sampai tambah 2 kali
maka dengan itu musnah harapan diet aku...kelaut lah jadinya

:the latest of liliana mardiana:

assalamualaikum seme +________+
tiap tiap hari aku senyum kelat kan...tapi hari nie lagi kelat
sebab lenguh lenguh pinggang tak menghilang lagi hukhuk


kenal tak sape nie....dulu aku ader crite pasal beliau
baru-baru nie aku bukak belog beliau skema itu hot

tetiba eh..eh..dah tutup aurat rupanya.....alhamdulillah
sejuk hati aku memandangnya sejuk lagi perut mak yang
 mengandungkannya....syukur alhamdullilah makin cantik kan
aku suka tengok kulit dier..flawless gebu jerp...jeles sekejap heheheh

Thursday, May 24, 2012

:demam sebab pregnant ker??:

assalamualaikum seme +_____________+
dua hari aku tak update blog bukan bermakna aku takde idea
tapiiii sebab aku tak sihat....2 hari demam badan flat terussss
rumah suami uruskan mirza pulak mak yang tolong jagakan

ekceli hari isnin dah terasa sikit-sikit dah masa kat opis
balik tue pulak aku rasa seram sejuk je badan nie..terus makan ubat tido
tup tup pukul 3 pagi, rasa badan mengigil kesejukan,badan panas giler
nak pegi klinik time tue memang tak larat sangat nak bangun tau
tambah tambah tengok mirza sedap tido...
tak sampai hati nak kejutkan dier

last2 tido balik..kul 8 pagi baru pegi klinik..kul 9.30 pagi dapat mc
lama giler aku duduk dalam klinik tue nak jumpa doctor....
hari pertama flattttt...nak bangun makan pon tak larat
hari kedua ingatkan dah ok...rupanya belum lagiiii
so gagahkan jugakle amik mc untuk hari kedua.....huhuhu
hari ketiga harinie...demam dah kebah tapi sakit2 pinggang masih lagi
tekak rasa perit dan payau...makan pon tak lalu sangat......

member seme kata aku demam sebab peknen...YER KEEE???
hahhaa entahle aku tak buat pon lagi pregnancy test tue
ingat nak tunggu peot datang kalau tak datang boleh lah buat....

Monday, May 21, 2012

:misteri sakit kepala aku:

kenapalah tetiba sakit kepala datang menyerang nie
aku rasa dah seminggu kot aku tak sakit pala
tetiba harinie sakit pulak kepala nih
tak larat dah nak menelan activefast dengan uphamol nih

haritue p check kat klinik panel area enstek tue
doctor cakap takde pape pon seme nya ok jee
pastue selang 2 hari aku g pulak klinik panel kat opis aku nih
sama jugak jawapan yang aku dapat..takde pape pon

hurm...kalau takde pape nape pulak kepala aku sakit eh
tetiba macam misteri pulak kan sebab seme nye ok saje
nak kata tak cukup rehat...aku rasa ok je kotttt hahaa
sebab mirza bukan budak kecik lagi kene bangun malam seme 
 bertambah pulak pening kepala aku nih memikirkan sebabnya 

*penin pala nie jugaklah penyebab aku kurang update blog...huhuhu

:position closed:

assalammualaikun seme +____+
selamat hari isnin lah yerp.....

eh eh mun ape yang "position closed"  tue???
ni haaaa...aku tiap-tiap hari duk apply keje lain
pastu kan kebanyakan keje yang aku mintak tue
result nya semenya tertera "position closed" huhuhu

hurmmmm takpelah takde rezeki lagi kotttt 
(hahahhaa ayat penyedap hati padehalllll teringin 
sangat nak blah dari company nie... +___+

tapi takpe aku akan teruskan usaha mengapply keje lain jugak
sampailah aku dapat.....jangan mudah putus asa mun gambateeee

Friday, May 18, 2012

:lunch box company:

semalam keluar arahan dari pihak atasaan
tak boleh ader pirates software dalam pc company
so semalam seme staff duk sibuk membuang leeee hehehee

maka harinie gambo aku akan takde watermark lah eik....

 selain dari berite tue, semalam aku dapat lunch box company
dan majalah sports and recreation club...+________+

inilah untungnya menjadi ahli kelab sukan company
tiap-tiap tahun dapat barang......sebelum sebelum nie 
aku dapat payung, t'shirt, thermos flask.....dan terbaru lunch box

ekceli kalau korang nak tahu aku nie nama jerppp
jadi ahli kelab sukan tapi pape sukan pon aku tak join...
hahahahaha....kira macam aku nie ahli tidur lah yerppppp

*kaler lunch box tue kurang menarik kannn

Thursday, May 17, 2012

:mama buat baby:

ape perasaan korang bile baca tajuk aku kat atas tue eik
hihihi..jangan salah sangka pulak tau...
tue permintaan mirza pada aku blurpppp
suka sangat mintak macam tue tau....


ekceli mirza bukan suruh aku buat adik untuk dier
tapi yang sebenor-benornya dier suruh aku
dukung dier macam aku dokong dier masa baby-baby tue
sambil tue cakap lah..."alaaaah baby baby mama nie"
haaaaaaaa gitu jerp hihi... nak bermanja agaknya anak aku nie

mungkin agaknya bile mirza dah dapat adik nanti
dier tahu kot dier tak boleh nak manja-manja sangat
mungkin itu perasaan dier tapi bagi aku
insyaallah aku akan sayang seme anak-anak aku sama rata 

Wednesday, May 16, 2012

:firstime masak sup ketam:

haritu incik b beli ketam tau
ingat nak masak ketam masak cili padi
tup-tup incik b request suh buat sup
biar betul laki aku nie....????

aku sudahle tak penah buat sup ketam
tetiba dier request gitu....celah mana aku nak cari resepi
kalau dier bagitau awal-awal boleh lah aku cari kat tenet
masa kat opis..nie tak dah malam baru bagitau

okeh..takpelah dah laki request so nak tak nak buat lah kan
dengan skill memasak aku yang hanya 30% nih
aku beranikan diri buat sup ketam ikut resepi campak campak

dan hasilnya alhamdulillah incik b kata lulus

 gambar nie aku amik kat belog resepimingguini

sup ketam yang aku masak tak sempat nak ambik gambo nya

laju je aku ngn incik b makan..tau tau dah habisssssss hehehe
tapi yang aku masak tue tengok rupanya sama jeee dalam tue

:merajuk:

merajuk sebab aku marah dier sepahkan mainan
hahaha aku panggil pon dier takmo dah pandang aku

Tuesday, May 15, 2012

:dah berpuluh kali okay:

bosan leeeee hari-hari macam nie
dah berpuluh kali kot aku dengar benda yang sama jerp
so jangan expect aku nak menunjukkan minat sangat

:exam PTD punye cerita:

semalam bz dari pagi sampai lah ke petang
hari nie pon sama....so pagi-pagi nie aku curi masa
dulu sebelum aku kene masuk bilik meeting

12 May baru-baru nie kan aku ade bagitau korang
masa aku taip entry tue kan
aku pon tak pasti nak pegi ke tidak

pikir punya pikir...last last aku pegi jugak
 aku kene kat sek men keb mantin....
dekat jeee dalam 30 min jerp dari rumah aku
kenapa situ.....sebab aku pilih area negeri sembilan

 nie paper pertama....pengetahuan am
cuak memang cuak tau sebab aku dah lama tak sit exam

 nie diorang seme duk collect paper pertama tadi
 fuhhhh soalan takde susah sangat tapi banyak yang tak tahu huhu

 nie pulak paper kedua ....mathematic 
ekceli soalan takde susah mana tapi kalkulator tak leh guna so
jadilah susah kan sebab kene kira manual...masa pon sikit je diberi

lepas tue paper ketiga pengertian dan kefahaman esei
tak susah sangat..just tandakan jerp jawapan nya

paper keempat pulak esei bahasa melayu...
part nie aku main taram jerp sebab lama kot tak buat esei

paper last pulak esei bahasa inggeris....
jangan tanya aku mcm mana sebab aku taram jugak
dan paper last nie habis 3:45 ptg tau...

bayangkan aku dari pagi sampai ke petang duduk sana
fuh penattttt gile aku hari tue..bukan penat ape
penat memerah otak...hahahaa...

aku tak berharap sangatlah kan...cuma
manalah tahu tetiba kali nie nasib menyebelahi aku kan hihi

Monday, May 14, 2012

:aku pantang.......:

aku pantang orang cakap tak elok belakang aku
aku pantang orang yang hipokrit...manis mulut di depan saje
aku pantang kalau lepas makan tak basuh pinggan terus
aku pantang orang yang cakap je lebih tapi tak reti buat
aku pantang orang yang suka membeza-bezakan orang nih

Friday, May 11, 2012

:esok kene sit exam PTD:

assalamualaikum....salam jumaat seme...
cepatttt je kan dah hari jumaat....
esok 12 May akan diadakan peperiksaan PTD di seluruh negara
aku adelah salah seorang calon yang di jemput 
untuk menduduki peperiksaan itue esok....

ini adelah kali keempat okay aku di panggil menduduki nya
hurm tapi esok tengoklah macam-mana eh....
malas pon ader tau sebab exam tue sampai petang
aku bab bab tick jawapan tue okeh jeee leh taram
tapi tang esei tue lah aku lemah sangat sangatttt huhuhu
 
tips ptd....entahlah aku rasa takde sangat kot
yang penting kene sentiasa bersedia........hehehe

Thursday, May 10, 2012

:perancangan hidup aku:

assalammualaikum seme +_______+
harinie bosan sebab berukband tak bawa
pastu pulak tenet opis serverdown.....

nasib baik kawan bagi pinjam broadband dier
kalau tak..tak tenteram hidup nie sebab tak buka blog
nampak sangattttt kan aku dengan belog tak leh dipisahkan

ekceli aku takde bahan sangat nak update ape harinie
just nak membebel jeee..tapi nak bebel ape pon aku tak tau

hurm pejam celik pejam celik tetiba dah masuk bulan 5
sekejap je nanti dah nak masuk bulan 6 (my 3rd wed anniversary)
sekejap je kan aku rasa setengah tahun 2012 berlalu
ape aku dah buat dan capai eh sepanjang setengah tahun tuee
aku pon tak pasti. ini kene check diari semula....+____+

lepas je bulan 6 dah nak puasa..pastu beraya
pastu aku akan sibuk tolong mak aku menguruskan
majlis perkahwinan abang kembar aku
dan tetiba dah nak masuk bulan 10.....wahhhh

budak nie pun dah boleh harap...boleh lah bagi adik nanti

sekejap je kot dah sampai penghujung 2012
tahun depan aku akan meninggalkan siri 20an aku &
bermula lah siri baru..aku harap dengan bermula siri baru
aku dapat meningkatkan kerjaya aku..hidup aku & keluarga aku
insyaallah amin......ok bai cau dulu nak p masuk discussion

Wednesday, May 9, 2012

:menderhaka kejap:

adeh penin pala tengok drawing melambak-lambak
lagi penin bile ader drawing yang hilang
dah celah mana nak cari pulak information yang diorang nak nie

bila penin tengok gambar anak terus rasa fuhhh LEGAAAAAAA
 tapi kan lega nye sekejap jelah nanti kang penin pala balik

eh rambut mirza sudah panjang tau..rimas aku tengok
suh incik b potong dier takmo..dier kata biar je panjang
arghhhh rimas lah aku tengok...sudahle panjang pastu xkemas pulak tu
budak tue pon duk tergaru je pala dier sbb rimaskan rambut tue tau
takpe-takpe weekend nie aku nak bawa mirza g salon potong rambut

*sorry ye incik b saya menderhaka kejap...hahahaa

:cer bela binatang lain sikit:

 hye korang selamat pagi seme
hurm cuba korang teka apekah binatang ini


nak kata arnab bukan kan


nak kata hamster pun bukan kan..... 

jeng jeng jeng ianya adelah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


nama bese dier LANDAK


nie seme adik bongsu aku punye keje lah nie
takde keje last-last di beli nye sepasang binatang nie 
kaler putih tue jantan...kaler gelap tue betina

pastu suruh abah aku bela kan bagi pihak dier
pelik pelik sungguh citarasa adik aku nie
dulu bela iguana...pastu membela burung hantu...
sekarang nie pulak bela hedgehog 2 ekor nih

dahle binatang nie tak berapa nak mesra manusia
kalau kite pegang bergulung lah dier

 macam nie

nak tengok dier gerak-gerak pon masa makan lah
tue pon susah nak tengok muka "comel" dier tue

mirza suka tengok binatang nie pastu tanya aku
"mama..landak buat ape tue"
"mama landak nak pegi mana tue"
asyik lah duk tanye benda yang sama jeeee
aku pun sampai dah tak tahu nak jawab ape hahaha 
last-last aku surh dier p tanya pak su dier sendiri

Tuesday, May 8, 2012

:resepi kuih sagu gula melaka:

  nano tanya aku yang aku buat tue kuih ke air
 jawapannya kuih ler na..tapi saje je mun letak dalam gelas
okeh meh aku share resepi ngn korang kuih sagu gula melaka nih

 nie gambar aku amik kat tenet (kredit to belog nye)

bahan-bahan:
2 cawan sagu (ikut suka)
5 cawan air (ikut suka)
gula melaka aku guna seketul besar
susu cair (kalau guna santan masak atas api
n then letak garam sedikit)

cara-caranya mudah saje:
- masak gula melaka dengan selai daun pandan sampai mendidih dan cair
- rendam 2 cawan sagu tadi dalam air bese dlm 30 min
- didihkan 5 cawan air dalam periuk
- apabila air mendidih, toskan sagu yang di rendam tadi
- masukkan sagu tue cepat2 ke dalam periuk air mendidih dan
kacau pelan pelan sampailah sagu tue mengembang dan jernih
 -bile sagu dah mengembang dan jernih, tuang sagu ke dalam penapis
dan lalukan ke air paip hingga cairan sagu hilang
- dan tinggal jelah biji sagu yang kembang tue
- n then tuangkan sagu ke dalam bekas yang di kehendaki
dan seterusnya sejukkan di dalam peti ais

bile dah sejuk tuang le susu cair, gula melaka pastu makan
mudahkan cara membuatnya.....aku pon nak buat untuk kali kedua tau

:beza:

kerap benor aku sakit kepala sekarang nie
nape ntah..banyak sangat pikir kot....
hopefully cepatlah reda sakit pala nih huhuhu


okeh cer korang tengok gambar kat atas tue
haaa tue trafik belog aku dalam seminggu lepas
nampak sangat perbezaan nya kan
kalau aku tak update aku punye traficc so so je
tapi tengok semalam aku update traffic aku naik melebihi 50

50 je pun....takde banyak sangat..
tapi aku tetap bersyukur...alhamdulillah sebab
itulah yang menaikkan belog aku sekarang nie
so thanks pada blogger-blogger yang sudi singgah blog aku nih
okeh cau dulu sebab aku ader discussion lah pulak

Monday, May 7, 2012

:penyejuk tekak:

sekarang kan musim panas cuma 
sehari dua nie jerp yang sejuk sebab hujan
 maka tetiba terdetik nak buat satu resepi penyejuk badan

dan resepi yang terpilih adelah sagu gula melaka
sebab ape? sebab aku tengok cara membuatnya senang
tengok bahan pulak ader jeee seme kat rumah
so ape lagi kan lepas keje....masak dinner
pastu aku terus leee buat sagu gula melaka tue

ini festime aku buat harapnya menjadi lah yeeee

 pestime buat aku buat sikit je dulu dalam 6 gelas jek
sebab takut tak menjadi haha, dah jadi nanti buat bnyk sikit
 dah siap buat seme aku sejukkan dulu dalam peti ais

niat hati nak makan malam tue jugak 
tapi tak boleh sebab tak sejuk lagi huhuh
so esoknya bangun pagi breakfast tue dulu.....hahaha


 okeh nie gambo aku amik sebelum aku makan...
letak gula melaka yang dah dicairkan n then letak susu cair pulak
ader orang guna santan tapi aku guna susu cair..ok jugak rasa nya
nak letak banyak mana..ikut kesedapan korang lah yeeee

aku buat macam tueee jerp sebab senang nak di makan
pergh sekali makan memang ko rasa nak lagiiii....
memang terbaiklah...tambah kalau makan waktu tengahari buta
boleh bikin tekak dan badan kau sejuk tau..

*nak sejuk lagi korang boleh tambah ais ketul

:100 biji rm40:

assalamualaikum seme +___+
hah seminggu kau belog aku tak berupdate
mesti seme duk tertanya kemana kah aku menghilang
hahahaha ayat bajet retis..macam le ader orang kesah kan

ekceli aku tak hilang kemana ponnn 
aku ader jeeee cuma saje je nak menyepikan diri
sesambil menyepikan diri bolehlah aku kumpul 
bahan-bahan nak mengupdate belog nanti kan

sekarang kan aku tengok seme duk kisahkan
apam polkadot lah...apam beee lah...
apam ladybird lah..apam angry bird lahhh
maka aku pon duk terikut-ikut nak kesah kan jugak

 kebetulan haritue mak aku ader buat majlis bacaan yasin 
dan kebetulan pulak aku tak tahu nak bawak ape


maka aku tempah sajeeee apam tue 100 biji


ikutkan nak buat tema polkadot jee tapi
disebabkan keterujaan aku terlebih maka aku tempah 
50 bj apam bee filling perisa bluberry dan
  50 bj apam ladybird filling perisa strawberry.....

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...