BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, April 25, 2012

:ruginye anak ko tak full BF:

#1. rugilah mun anak ko tak full BF
#2. berapa lah ko kuor modal beli FM eik???mesti banyakkan.....
      kalau BF senang tak payah kuor modal
#3. nape susu sikit eh??ko tak pump ke???
#4. minum susu ibu, anak kuat tak sakit sakit mcm minum FM

harinie genap mirza dua tahun 1 bulan perkembangan mirza syukur alhamdulillah positif sangat plus dah bijak macam budak berumur 3..4 tahun.aku bersyukur jugak selama 2 tahun mirza tak pernah sakit...demam sikit-sikit tue adelah....takdelah melarat sampai ke hospital, mirza pon tak pernah masuk hospital kecuali masa melahirkan die lah

syukur sangat-sangat anak aku membesar dengan sihat, walaupun anak aku tak full breastfeed sampai umur 2 tahun cuma setakat 2-3 bulan je minum susu aku pastu dah minum susu FM....hurm sebab ape sekejap je mirza minum susu aku??sebab pertama susu aku sedikit sangatttt dan sebab kedua bile aku dah start keje mirza keliru puting 

walaupun mirza minum susu FM alhamdulillah mirza sihat, tak mudah sakit....antibodi pon kuat insyaallah semoga berterusan ader yang kata bagi anak minum susu ibu anak tak mudah sakit...tapiiii aku tengok ader gak yang full BF anak dier tapi anak dier asyik sakit so macam mana??hurmmmmmm aku rasa susu mana pon sama kottt cuma kite kene berbalik kepada keadaan kite semasa peknen dulu dulu......

aku masa peknen....memang mak aku jaga betul-betul..tak boleh kuar malam...kalau keluar pon sebelum pukul 10 dah kene balik, jangan pakai baju terdedah sana terdedah sini..angin masuk, jaga kelakuan jaga percakapan..jaga mata...jaga telinga...jangan terlalu enjoy di luar..tengok wayang...jangan makan fastfood sangat...makan kene makanan yang berkhasiat, memperbanyakkan bacaan ayat-ayat Al-Quran dan selalulah  mendekatkan diri dengan ALLAH

hah banyak sungguhlah pantang larang mak aku masa aku peknen dulukan tapi aku ikutkan jee....ye aku mengaku memang aku anak yang mengikut perintah mak walaupun kadang-kadang aku rasa "banyak nye benda tak boleh dari boleh"...hati merungut tapi aku still ikutkan jugak...aku pasti orang tua-tua ade alasan tersendiri..lagipun dier makan garam dulu dari aku......dan hasilnya alhadulillah  mirza sekarang ini lah... 

ekceli entry nie bukanlah bermakna aku riak dan memperlekehkan susu ibu tue tapi sometimes aku tak paham ape teruk benor ke bagi anak minum FM hah???kite sebagai ibu bapa memang nak bagi yang terbaik untuk anak kite BUT jika tak mampu kite cari alternatif lain.....dan aku tak pernah pon nak merungut keluarkan duit tiap-tiap bulan nak beli susu mirza....ANMUM lagiii..ko ader???so sebelum bercakap...sebelum bertanya dan sebelum ko riak aku rasa better ko kaji selidiklah dulu yerp....okbai +_______+

8 comments:

sya said...

same la dgn sya, slalu dpt soalan 'cepumas' camtu, dorg nih pttnye bersyukur dgn kelebihan yg dorg dpt bukannye memperlekehkan kekurangan org lain...Allah tarik balik nikmat tuh baru tau :P

Luv like this.... said...

same la mun..salu kena camtu.

siap ade y label anak itu la..ank ini la.lantak situ lerr.

Qaid so far pon alhamdulilah..sakit skit2 biasa la

mun said...

sya:tue lah pasal..sabar jelah eik

mun said...

luv like this:owh yeke....hurm takpelah kan janji anak kite sihat

aziyana said...

xfaham jugk yg nk banding2kan susu ibu ngn fm ni...
tp pendpt yana, Allah yg bg semua..ank pintar, ank cerdik, ank sihat semua Allah yg bg, bukan ibu yg bg..kalo hidup berkat, Allah bg nikmat anak sihat pintar..tp kalu hidup tak berkat, Allah tarik la nikmat tu..xkire la die bg susu cap ape

mun said...

yana:tue lah pasal kadang2 tak phm lah dengan diorg nih...

rDnA said...

ignore je ape org nak cakap..yela tak semua orang ada rezeki nak full bf anak.kalau ada rezeki tu dah tentu takde orang nak lepaskan..janji anak sihat,cerdas,cergas sudah..

mun said...

rdna:betul betul betul.....janji anak kite sihattttt

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...