BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, January 18, 2012

:confirm ke second baby nie perempuan???:

baru lepas baca entry ena hehehe
ena bagitau for second baby die plan nak anak lelaki 
aku pulak plan nak anak perempuan...

ok kat bawah nie adelah chinese chart
aku tak pasti sangat keberkesanannya
uolls boleh kaji dan selidik betul-betul....
kalau tak nampak seperti biasa klik untuk lebih jelas


perkiraannya mengikut umur,aku bagi contoh aku lah eik
contoh aku nak anak perempuan (insyaALLAH)
so sekarang umur aku 29 tahun (auwww tua dah mak ye)
so aku boleh start bikin pada oct,nov and december tahun nie

sebab kebarangkalian mendapatkan anak perempuan pada waktu tue
adalah amat tiggi tau...tapi kalau nak lagi bagus boleh bikin
next year masa umur 30 tahun..berderet-deret anak perempuan hehehe
papepown macam aku cakap di awal tadi lah aku tak pasti betul ke tidak

selain tue aku nak share dengan uolls petua nak dapat anak perempuan :


1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk dapat bayi perempuan.

2.  Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, sosperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.

3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm kedalam rahim isteri supaya gen XY dpt diseimbangkan;Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)


5. Memperbanyakkan baca surah Yusuf dan Maryam..
tapi lebihkan baca surah Maryam. 

6. Berdoa dan tawakal kepada ALLAH s.w.t

papepon kita hanya merancang 
ALLAH s.w.t yang menentukan segala nya

6 comments:

rDnA said...

nk baby girl gak for 2nd child..thnks for the tips :)..

sharEna said...

kite terbalik kan mun? moga cita2 kite berdua tercapai. amin.

J u l i a 。.゜✿ said...

Hi Mun ! =)

ju siap beli buku "how to choose the sex of your baby" by dr.landrum shettles from Amazon. =) punyalah kemaruk nak babygirl juga lepas ni.

pemakanan harian suami isteri juga mempengaruhi tau.

mun said...

rdna:owh really..sama lah kite...

mun said...

sharena:insyaAllah kan ena..usaha dan tawakal....

mun said...

julia:owh yeke..ini lagi advance nie..hehe..mun de gak dgr pasal pemakanan....papepon kita hanya merancang Allah menentukan segalanya kan

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...