BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, January 12, 2012

:aku perlu kerja baru:

 membaca entry sharena membuatkan aku terpikir
alangkah bagusnya kalau aku dapat tawaran macam tu
bukan aku tak bersyukur dengan kerja aku sekarang
yeee aku bersyukur...tapi sepanjang 3 tahun aku berada di sini
aku tak rasa aku happy dengan keje sekrang nie +____+

aku perlu kerja baru, aku perlu persekitaran baru
aku perlu cuba sesuatu yang baru...
pendek kata aku perlukan pembaharuan

ini gambar dulu.....dan sekarang project nie gitu jugak
takde perubahan...dari setahun ke setahun delay jeee

kadang-kadang aku rasa macam nak berenti gitu je
duduk rumah sementara nak dapat kerja baru
tapi itu tak mungkin kot sebab aku rasa
aku ada banyak benda nak dibayar setiap bulan

lagipun aku tak berani nak ambil risiko tau
buatnya kang tak dapat keje....susahlah kan
hurm bukan susah apelah..cuma tak best lah kan
 sebab selama nie duk pegang duit sendiri tetiba haaaa

lagipun aku rasa susah gak kalau sorang jeee keje
walaupun laki kite akan bagi duitnafkah, duit belanja dapur
tapi aku rasa tak sama  macam pegang duit gaji sendiri

haish.....merata dah aku mintak keje tau tak
tapi satu pon tak dapat tau...mencik betul...
dan  bile susah begini terus aku rasa bersyukur sebab
walaupun aku tak happy tapi aku ade jugak keje
ader jugak income tiap-tiap bulan kan

*susah kot cari keje sekarang nie

5 comments:

NURUL JAMIAN said...

dulu nurul tekad nak cari kerja baru. memang tak nafikan kerja skrg ni double susah dari dulu byk benda dan perkara nak kena handle tp nurul anggap benda tu cabaran dlm hidup nurul.

tak pe mun ada rezeki mun nanti ye. InsyaAllah

sharEna said...

mmg susah nk dpt keje skrg mun. persaingan makin byk. degree holder melambak. blm rezeki mun lg gaknye..

kite pon xtawu lagi camne. ntah jadi ke tak offer tu. xdelah mengharap sgt sbb sini pon ok. cuma kena fikir kalo offer tu btl2 muncul mcm mane nk buat kptsn huhuh

nanonano said...

cuba bertahan dgn ape yg ade skrg,
anggap je tu punca rezeki mun, hehe

antalya said...

kalo ada peluang keje kt tempat lain boleh la mun cuba. berhijrah kata org kan

eyndayusoff said...

Mungkin perlu bercuti lama skit utk dapatkan mood hepi kat tempat keje ;-)

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...