BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, July 28, 2011

:belum rezeki kami:

arinie ada lagi berita gembira
yun mama mya sudah pregnant.
makin bertambahlah umat Nabi kita

memula dulu aishah
then diikuti dengan hannah
kemudian hari nie yun
lepas nie entah giliran sapelah pulak

giliran aku mungkin akan datang kot hehehe
ekceli bukan menolak ketentuan Tuhan
kalau di beri kan rezeki aku tak menolak
syukur alhamdulillah sebab aku tahu
setiap anak itu ada rezekinya

hurm uolls semua ingat tak
tup-tup hari nie...sudah datang
maka nya aku mungkin lah tak sempat nak
sambut first puasa tahun nie...huhuhuh
agak sedih di situ okay....

:tips melembutkan hati anak:

okay arinie aku mahu share sikit dengan uolls semua
tentang bagaimana nak melembutkan hati anak
tipsnya takdelah panjang lebar sangat
ok cepat-cepat semua ambik pen dan kertas 
salin ini resepi tips:-


tips nya sentiasa amalkan baca surah taha ayat 1-5 
sebanyak tiga kali dan hembuskan pada
ubun-ubun anak yang tengah
nyenyak tidur tue dan isyaallah.....


Wednesday, July 27, 2011

:menunggu bulan penuh:

alamakkkkk napelah dengan aku bulan nie eh
bulan penuh aku takde pon tanda-tanda nak dtg lagi nie
adakah aku?????owh tidak..huhuhuhu

atau adakah bulan penuh itu akan datang
pada minggu pertama berpuasa
owh lagi lah TIDAK
tak bestt tu mai masa tue
baru tengah feeling-feeling nak puasa
tetiba bulan penuh...

papepon tunggu jelah update dari aku eh
+____________+

:bos laki vs bos perempuan:

bos lelaki atau bos perempuan
mana satu idaman kalbu??
hehe maksud aku idaman kalbu tue 
adalah yang paling ok lah kan jadik BOS


bagi aku lah kan aku lagi prefer bos laki dari bos pompuan
sebab kalau bos itu adalah pompuan sama gender macam aku
sudah sudah tentulah die seorang cerewet aka kerek

eh tidak tidak +__________+
bukan bermaksud bos laki tak cerewet
cerewet jugak tapi taklah secerewet bos pompuan
papepon itu hanyalah pendapat aku..hehehe
pendapat korang pulak macam-mana

*kalau aku jadik bos adakah aku akan cerewet
sighhh berangan jelah kan...tapi mana tahu hahaha

:rabu itu wednesday:

hari nie semua aku tengok duk wat entry ww
tapi aku takde idea nak wat entry ww
maka nya tatap jelah gambar anak bujang aku nie

ekceli masa nie mirza belum setahun lagiii

tapiii ha tengok....bukan main lagi tue

 aku tak letak duit pon sebab nan ado syilling
tapi mirza tetap gak eksited..hehehe

tapi sekarang kalau aku tak letak syilling
selagi tue dier takmo turun...nak jugak
hehehe so sabar jelah melayan ragam anak nie

Tuesday, July 26, 2011

:kacukan ke??:

ahad malam tue kami sekeluarga 
keluar pergi ke zemart untuk membeli barang dapur
(sape yang duduk area enstek..tentu tahu pasaraya zemart)

lepas membeli dan membelah...
masa nak membayar tue aku tunggu lah
kat tepi kaunter tue..kat area susu budak tue

then ada lah kan sekumpulan girls nie
(actually diorang nie keje kat situ)
tegur aku yang masa tue tengah mendokong mirza

"akak anak akak nie macam mix lah"
"owh yeke" (aku gelak2 jek)
"yelah akak..akak mix ke"
"haah akak mix..nape?"
"mix ape kak???"
"inggeris dan pakistan"
"owhhhh..patutlah anak akak nampak mix"
"owh yeke..hehehe...+______+"

 ada jugak yang kata muka aku seiras ana ivanovic
hahaha..aku taram gelak jelah kan.
sebab aku rasa die beribu kali lawa dari aku

sejujurnya aku malu nak cite kat orang yang
mak aku adalah kacukan inggeris dan pakistan
tapi bila orang sudah tanya aku akan ia akan aja..


Monday, July 25, 2011

:selesai sudah exam aku:

fuhh...lama gila aku tak update ehh
bukan sengaja takmo update tau

cuma aku kene settlekan dulu exam aku tue 

 

aku exam kat UPM serdang...takdelah jauh sangatkan
itu pon aku tumpang kawan aku..
nasiblah kawan aku tue jenis yang sporting..
awek kawan aku tue pon tak kisah aku tumpang bf dia

maka nya dua-dua hari aku pegi dengan dia..
 thanks a lots to hasyim sebab sudi tumpangkan mun dan
 thanks juga pada nadia sebab tak kisah mun tumpang hasyim

so sekarang sudah settle 
(sabtu 2 paper dan ahad pulak 1 paper)
bolehlah aku update dengan senang hati lepas nie

Tuesday, July 19, 2011

:status terkini aku:

harinie sudah selasa 
4hari lagi mau exam tapi
persiapan macam nak tak nak jek
bertambah malas pabila aku balik rumah
tengok muka mirza...yang merengek minta di layan

hah tengok peel mirza 

rambut baru mirza

so kalau kat rumah kan nota-nota aku memang 
tak dibuka langsung..MEMANG ok

kalau dalam file..dalam file lah ia
kalau atas meja..atas meja lah ia
kalau dalam kete..dalam kete lah ia

pastu dengan mana nak masak lagi..
kemas rumah lagi ..basuh baju lagii...
hurm so many work to do in one time
boleh fengsan aku macam nie tau

kalau macam inielah kan macam-mana mahu 
tambah lagi sorang anak +_____+

actually aku takde idea sebenarnya hari nie
tapi hati nak nak NAK jugak update blog
maka ini jelah cerita untuk hari ini yeee

*status terkini sibuk amat sibuk

Monday, July 18, 2011

:tikar evamatic:

hye semua +____+
arinie datang keje bawak mood 
yang tak berapa nak best :(

orang tua cakap tak baik moody- moody
pagi-pagi nie....nanti rezeki tak masuk
bila  mengingatkan statement itu 
membuatkan aku rasa mengalah
so takde nak moody-moody di pagi hari

oklah arinie aku just nak cite pasal tikar evamatic
 niat aku nak membeli tikar evamatic
 sudah menjadi kenyataan...hehehe

 mirza suka betul dengan tikar ABC nie

 hah tengok tak sempat nak capture
mirza sudah berpusing....

sebenarnya dah sebulan lebih aku beli tikar nie
tapi baru sekarang nak show off kat blog
aku beli dengan zura +_____+

so pada sesape yang berminat bolehlah
klik pada link yang aku bagi tue ok

Friday, July 15, 2011

:mirza mandi laut:

semalam aku emergency leave lagiii
ada hal nak kene uruskan...

ingat tak hari itu aku janji nak cite
kat uolls semua tentang mirza mandi laut
ekceli sape yang belum tahu rumah mak mentua
aku kat terengganu tue tepi laut...

maka bila balik baru-baru nie
aku tekad nak bawa mirza main laut
aku siap beli pelampung ikan dolphin lagi tau

muka mirza takde reaksi...

incik b di amanahkan untuk jaga mirza
sementara aku pulak nak amik gambar

uih....teiba datang sorang kawan mirza

incik b tarik mirza ke tengah sikit
 
eh-eh nak terbalik pulak 

hah main lepas-lepas pulak incik b nie
ralit - dua-dua tengah tengok awek cun


Wednesday, July 13, 2011

:mirza demam panas:

semalam aku terpaksa emergency leave
sebabnya anak aku mirza demam
suhu badan mencecah 39 darjah
pukul 5 pagi badan die mengigil-gigil

hari isnin petang tue lepas balik keje
aku amik mirza kat rumah mak macam biasa
dan mak cakap badan mirza panas..
aku balik rumah..terus bagi ubat demam
tengok-tengok kul 11 malam badan mirza makin panas
aku pon decide masuk ubat bontot lah kan
lepas bagi ubat bontot tue...mirza tidur
bila mirza sudah tido..so masa tue lah aku amik
peluang nak jerlum kepala n badan die dengan air

aku tido pon tak lena...sebab risaukan mirza
jap-jap aku bangun nak jerlum mirza
entah waktu bile aku terlena pon tak tahu
tahu-tahu....aku terdengar mirza merengek

aku terus bangun dengan terkejut...
terus peluk mirza...dan masa tue
aku dapat rasa badan mirza mengeletar
aku pon ape lagi terus ajak incik b ke klinik
pegi klinik lepas doctor check semua
die bagik ubat bontot....bagi antibiotik dan
balik rumah mirza tidur....aku pon tido
bila suhu badan mirza sudah turun...
aku pon tido jugak..hehehehe

Monday, July 11, 2011

:persiapan raya tahun ini:

hurm hari isnin tengah-tengah moody nie kan
boleh pulak aku terpikir nak buat entry pasal raya

ok ok aku tau yang puasa pon belom mai lagi
tapi aku dah kecoh pasai nak raya
aku bukan kecoh ape..cuma nya kan 
aku takmo lah wat preparation lasttt minute

so awal-awal lagik aku dah budget nak beli ape
berapa yang nak di tukar buat duit raya
baju-baju raya..nak tema ape....kasut raya...semualah

bertambah budget aku bila aku duduk rumah sendiri
yelahkan dulu duk dengan mak takde nye nak pikir
pasal open house bagai semua tapiiii bile 
sudah duduk sendiri aku terpikir lah kan
even kawan-kawan aku tak ramai tapi 
aku nak jugak lah buat rumah terbuka nanti

 dan sape yang sedia maklum rumah aku memang kosong
tak ada sofa...tak ada meja makan..meja kopi...karpet
kosong memang kosong....dan sebab itu lah salah satu
aim aku untuk hari raya nie adalah memenuhkan rumah aku
dan alhamdulillah ALLAH murahkan rezeki aku bulan nie


 dapatlah aku sofa L (sebab rumah aku tak besar cukuplah L pon)
meja makan 6 kerusi (sebab alang-alang dah nak beli kan)
karpet bulu-bulu yang coraknya abstrak
karpet kaki yang sama juga (kaler coklat)
 tikar yang mana atasnya boleh letak meja makan 

semua barang-barang nie aku beli minggu lepas 
aku takdelah beli perabot mahal2 pon
janji ada dan boleh guna +____+
lagipun aku ada anak kecik so kalau beli
mahal-mahal nanti kang rosak sayang pulak kan

*next month aku aim kabinet tv and langsir....

Friday, July 8, 2011

:hanya dengan 5 perkara:

 arinie hari jumaat kan, maka
 aku nak share sesuatu dengan uolls semua

1. mahukan wajah yang cantik
- tunaikan solat subuh
2. mahukan duit yang banyak
- tunaikan solat zuhur
3. mahukan kesihatan yang baik
- tunaikan solat asar
4. maahukan anak2 yang cerdik
- tunaikan solat maghrib
5. mahukan tido yang nyenyak
- tunaikan solat isyak
InsyaAllah....

Thursday, July 7, 2011

:anak adalah beban:

itulah yang aku dapat dari
kawan opis aku...
semalam sebelum balik
aku sempat bersembang dengannya mengenai anak
yelahkan masing-masing sudah jadik ibu-bapa
sudah tentu topik perbualan berkisar mengenai anak
 dan perbualan aku seperti ini

aku: anak u sudah berapa bulan?
dia: sudah 9 bulan
aku:waa sudah boleh ape??
dia: berdiri..memanjat..bla..bla..bla
aku:hurm..best kan ada anak...
dia:huh tak best langsung lah...
aku:kenapa??
dia: beban lah.....tido pon terganggu
aku:huih tak baik lah cakap mcm tue
dia:....banyak lasak lah
aku:biasalah budak-budak....

nampak tak kawan-kawan.....
die cakap anak itu adalah beban...
wooooo....sungguh aku tak penah jumpa orang mcm nie
ko buat anak pandai..tapi nak jaga anak ko cakap beban...

Wednesday, July 6, 2011

:doktor cakap aku mengandung:

hyep semua gud morning +____+
semalam aku mc...rasa tak sedap badan
rasa nak muntah...rasa pening-pening pala
semua rasa ada dalam masa yang sama
so arinie kembali bekerja seperti biasa
harap-harap arinie aku ok ok saja
ekceli aku nak cite pasal mirza mandi laut
tapiiiii aku lupa nak bawa pendrive so
tak dapatlah aku nak cite kan arinie


ini gambar mirza duk sibuk nak main paip air
aku bawa die keluar rumah suruh main bola
die boh layan okey...nak main benda yang tak boleh main
haih mirza...mirza..hurm budak-budak mmg macam nie kot
yang tak di bagi main..nak di main kan jugak....

*ekceli aku tak mengandung pon...doctor tue main teka jek...

Monday, July 4, 2011

:empire shopping gallery:

tunggu kete nak siap habis servis
lambat sangat so kami melencong
ke empire shopping gallery
teheee gambar gelap
tapi gedik nak upload jugak 

makan tengahari di kenny rogers

 hurm tengah pikir-pikir menu ape nak amik
incik b sengih sampai ke telinga

sudah selesai makan...perut pon dah kenyang
kami jalan-jalan cuci mata

comelkan baju nie....

 kiosk Hello kitty...
geram aku tengok barang2 nie semua
kalaulah dapat rembat semua..walahhhh

pastue singgah jap kat fitness first
gambar kat atas nie on d way nak g fitness first
sempat lagi kami duk tengok budak2 nie blaja ballet
gambar kat dalam fitness first lupa pulak nak amik

dah puas jalan-jalan kami balik semula ke pusat service tadi
sembahyang......lepas sembahyang ingatkan kete dah siap
rupa2nya tak siap lagi....nak tukar brake pad...wiper
so tunggulah kami di situ sambil cuci-cuci mata lagi

ada tv leh layan cite korea
ada sofa empuk yang bile kite duduk rasa macam nak tido
ada permainan untuk kanak-kanak

okeh nie bukan kete kami tau
saje jek tempek buat inspirasi..hehehehe
akhirnya kul 5 ptg kete sudah SIAP...



:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...