BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 31, 2011

:perbelanjaan membesarkan seorang anak:

okeh tengok gambar di bawah dulu then baru aku cite eik


- susu anmum essential 2 tin...1 tin rumah mak...1 tin rumah aku
- 2 pack drypers (size M ada 84 keping)...sama jugak
satu rumah mak..satu lagi rumah aku
- gripe water wajib ada...untuk masa2 mirza kembung
or sakit perut or nak tumbuh gigi kee
- scott emulsin (perisa oren) tue aku baru add kan dlm list
yelahkan sebab mirza sudah setahun maka boleh lah
nak makan scott emulsion nie kan
ekceli ianya untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat

hurm ini sajork dah berapa kos nya tau....
barang memang mahal sekarang nie
tambah-tambah susu..makin naik....makin naik...
bukan taknak tukar ke susu lain
tapi mirza dari kecik hanya minum susu anmum...
bile sudah serasi aku malas nak tukar

pampers pon gitu jugak, bile sudah serasi dengan drypers 
maka itu jelah yang aku beli
kalau untuk jalan-jalan aku beli drypers drypantz...
senang sarung sajork....

ini belum lagi cite bab baju, toilettris...makanan mirza lagi
hurm perbelanjaan untuk besarkan seorang anak memang MAHAL kan
walaupun begitu kami sebagai parents mirza sentiasa 
mahu berikan yang terbaik untuk mirza dan
 syukur alhamdulillah ALLAH sentiasa murahkan rezeki kami sekeluarga

*semua ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak nya kan

:resepi triffle:

semalam aku hanya blogkan pasal triffle
tapi aku tak blogkan pun pasal resepinya
sebab aku agak mesti ramai yang tahu resepi nya

tapi di sebabkan permintaan ramai (eceeeee mcm ramai je)
arinie aku blogkan pulak pasal resepi triffle tue

ekceli nak buatnya senang..
cuma kene ada sikit kerajinan lah
1. lapisan paling bawah
- kek pandan...potong macam biasa dan letakkan dalam bekas kaca
(bekas kaca macam dalam gambar semalam tue)
kalau takde bekas papepon boleh

2. lapisan tengah
- 1 tin susu cair (aku pakai susu ideal), 
tepung kastard 2 sudu besar, air sejuk 3/4 mug, 3 sudu gula....
semua bahan tadi di masak atas api kecil sehingga PEKAT
(aku capslock kan PEKAT tue sebab ianya penting okeh kalau tak nanti tak menjadi)

3. layer paling atas 
- 2 cawan air, masak sehingga menggelegak then masukkan 2 kotak jeli
perisa strawberry (aku guna brand nona)...then kacau sehingga larut...   
(means 1 kotak, 1 cawan air....kalau nak pakai 2 kotak, 2 cawan air)

sudah siap sejukkan dalam peti ais....dah sejuk apelagiiii makan lah


Monday, May 30, 2011

:nak sikit kuih sedap tue YANG:

hurm malas gile aku nak buat keje arinie
padahal banyak je keje +_____+
takpe-takpe jap lagi ada mood aku buat

"nak sikit kuih sedap tue yang" 

hurm gitulah incik b...makan sampai 2,3 kali sehari
tapi nama tak ingat..pastue duk panggil kuih sedap kuih sedap
eh eh jap eik korang tahu tak ape kuih sedap tue?? jom kite tengok
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaaaaaaaa ianya adalah triffle

i nie gambar dari en.google ye 

yang aku buat aku lupa nak snap sebab teruja
tapi gayanya macam gini lah....+_____+
first time aku buat dan first time jugak menjadi
auwww mak suka weyh lepas nie leh cuba resepi lain lagi

Friday, May 27, 2011

:semalaman laki aku tak balik rumah:

hyep semua
gud morning +_______+
pagi nie hujan lagi tapi aku tak jumpa pelangi laaa
hurm sebelum korang baca entry aku
of course lah korang baca tajuk entry aku dulu kan

hah betul...laki aku tak balik semalam
ini bukan dugaan ke...cobaan ke....tipu-tipu ke
yang penting semalam aku tido berdua-duan dengan mirza jek
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
korang nak tahu tak laki aku pegi mana???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hurm ekceli laki aku pegi 
KEJOHANAN RENTAP FUTSAL PUTRAJAYA KOSMO 2

Thursday, May 26, 2011

:living in malaysia is VERY expensive???:

hurm betul ke nie...takpe takpe relax okeh
papepown uolls semua boleh baca 2 entry dari 2 belog yang berlainan
 tapi masing-masing menceritakan tentang benda yang sama

.
.
.
.
sudah baca
BINCANGKAN

:pelangi pagi:

arinie pagi-pagi lagi sudah hujan renyai-renyai
dan aku nampak pelangi pagi, sambil dalam hati aku terdetik
"aku mengharapkan hari ini dan seterusnya lebih baik dari semalam"
.
.
.
.
.
.
.
INSYAALLAH
AMIN
 

Wednesday, May 25, 2011

:berhenti kerja:

+____________+

Tuesday, May 24, 2011

:aku dengan makeup:

pergh tajuk macam sinonim jek
macam aur dengan tebing
tapi yang sebenarnya tidak ye kengkawan
sebabnya aku nie jenis yang ikut mood kalau ber makeup
kalau rajin makeup lah....kalau tak haram, lipstick pon maleh nak calit

hurm itulah aku..kalau sesape yang kenal aku tahulah kan
kadang-kadang tue muka pucattt lesi je pegi keje
bedak muka pon aku pakai bedak johnson n johnson tau


 lipstick, compact powder, blusher, eyeshadow, eyeliner semua ada aku beli
tapi itu lah kan sudah dasar makeup ikut mood maka nya 
berbulan-bulan jugaklah nak habis kan tue semua
kadang-kadang tue tak sempat habis pakai aku sudah buang
sebabnya sudah lama sangat aku simpan

cuma sekarang nie jek aku sudah mula merajinkan diri
untuk bermakeup ke tempat kerja...sebab ape tau
mungkin sebab usia aku meningkat kot

yelah dulu-dulu tak makeup pon muka nampak ok jek kan
sekarang nie kalau tak makeup..nampak macam aku sudah 30 an
serius aku takut weyh bile orang tengok aku 
die akan cakap "tuanya die"..padahal tak masuk pon lagik angka 30

makanya sebelum ada mulut-mulut yang berkata begitu  
aku kenelah rajin-rajinkan diri makeup pagi2 sebelum pegi keje

cumanya di sini aku rasa aku kene banyak belajar ber makeup
supaya makeup aku nanti takdelah nampak out of date kan ekekee

Monday, May 23, 2011

:safety baby gate:

hye semua +________+
arinie keje adalah sangat-sangat banyak
tapi aku semacam takde mood sangat nak buat keje
bile takde mood...otak tak dapat nak pikir
so stop sekejap buat keje sebab aku nak tengok belog
niat nak tengok2 je...last-last tangan nie tergatal
pulak maka kene lah update (baru hilang gatal nie)

ekceli takde sangat pon cite menarik nak cite
cuma nya hari nie aku nak tempek gambar  mirza
(hurm belog nie sudah jadik blog mirza)

meh tengok peel mirza bile tak boleh nak masuk dapur
sebab ape tau mirza  tak boleh masuk dapur???
haaa sebab aku kunci safety gate tue ekekek...padan muka

duduk lat kat luar pagar tue yee
sambil mulut duk "bruuuurrrr"

menjadi penunggu setia 
comot - habis baju basah air liur meleleh

buat muka kesian mintak pagar dibuka
aku - "no no no"

bile tak di layan dier masuk dalam bilik aku
amik baldi baju die bawak kuar...then ask papa 
suruh masukkan die ke dalam baldi tue
ok daaa nak continue buat keje jap

Friday, May 20, 2011

:trudy & teddy:

semalam aku pegi alamanda
aku masuk parkson, jalan-jalan dalam parkson
then aku jumpa butik pakaian baby brand trudy & teddy


ihsan gambar dari sini

hurm aku penah dengar ini brand di blog ceeramon & redmummy
betullah apa yang diorang  blogkan pasal trudy & teddy nie
baju-baju die semua ehem ehem sangatttt comel n cute tau
sudahlah cute, meterial die mak aihhh lembut weyh..sejuk jeee

aku jadik rambang mata....niat di hati hanyalah mahu melihat saja
tapi niat memang niatlah kan so aku tak grab pape pon hehee

tapiii aku nak jugak grab sepasang untuk mirza pakai masa raya nanti
mestiii comel kan bila mirza pakai (hehehe puji anak sendiri)
hah aku sudah berangan dulu walhal tak beli lagik pon



:keadaan dapur aku bila..:

aku rasa lah kan semua yang ada anak
akan mengalami situasi yang sama macam aku nie

aku sibuk memasak
"die" pon sibuk jugak lah kan
sibuk buat ape eik???hah sibuk duk buat sepah

tengok sajalah gambar-gambar di bawah nie

 habis bersepah barang-barang dalam almari tue

 tak cukup sepah lagi...bawa pulak main kat tengah2 dapur

aduh mahu marah pon tak guna..budak2 lah katakan
makin di marah..makin di buatnya lagi
 last2 aku bagi jek die buat sepah..hah sudah sepah dapur
die blah laaa pegi main kat depan tv pulak

*mirza jeles gamaknya tengok rumah bersih jek

:roti dan sup ayam:

gud morning uolls...
arinie sudah jumaat..
hurm cepat kan masa berlalu
tahu tahu sudah habis seminggu
tahu tahu jugak sudah hujung bulan

hurm sape penah makan roti cicah sup ayam
erkk sup ke mun??? ye sup ayam.. +____+
selalu biasa dengar orang cicah curry kan

aku tak penah sebenarnya makan roti cicah sup
tapi dua malam yang lepas di sebabkan aku
sayang nak buang akan baki sup ayam tue
(ayam nye sudah habis tinggal kentang jek..hehe) 

maka aku bagi lah mirza makan roti gardenia cicah sup
 
korang tahu tak 2-3 keping roti mirza makan tau
sedaplah gamaknya tue....(aku pon makan sikit jugak)
memang sedap pon...tapi nak buat makan selalu tak kot
ekekeke...sebab aku rasa kalau selalu makan muak rasanya
  
*mirza siap duduk bersila lagi depan aku tau masa nak makan nie

Wednesday, May 18, 2011

:bila mirza pakai stokin mama:

hye semua...+____________+
cuti semalam mcm-mana..pegi mana???
aku duduk rumah saja sebab incik b keje

sebenarnya duduk rumah pon best jugak tau
sebab dapat tengok keletah mirza  24/7

tengoklah gambar-gambar  kat bawah nie
masa aku duk sibuk mengemas almari
mirza pon sama-sama sibuk nak kemas jugak
pastue di ambiknya stokin tue buat-buat nak pakai sendiri

lama jugak mirza nak gayakan stokin tue
supaya masuk ke kaki nya tapi
sian mirza tak masuk-masuk jugak

sampaikan aku dah sudah kemas almari pon
tak sudah-sudah lagi mirza nak pakai stokin tue
akhirnya aku tolong lah pakai kan stokin tue kat mirza

hah bile sudah pakai macam gini lah gaya nya
pastue buat muka ala-ala malu kucing 


haa tengok siap duduk lagi suh aku amik gamba die
 (sebenarnya mirza jatuh terduduk sebab licin..tapi die cover beb)
best kan dapat duduk rumah tengok keletah anak....+___+

Monday, May 16, 2011

:aku redha:

ini kisah benar bukanlah rekaan semata-mata tau
sebenarnya ini bukanlah luahan hati aku
cuma nya aku rasa kan aku sama jek seperti fasya ..jiha 
yang mana membesarkan anak keseorangan...

hurm kenapa aku cakap keseorangan??
sebab aku sorang-sorang lah weiiii
yee aku dengan incik b bukanlah duduk berjauhan
kami duduk sebumbung..tido sebantal...
cuma nya aku rasa aku keseorangan...

sebab hari-hari aku kene melayan mirza sorang2
incik b balik lambat, kul 9 - 10 malam baru sampai rumah
(kerjanya di subang..tinggalnya pulak di enstek sepang)
hari minggu pulak sama seperti hari-hari biasa
incik b keja..keja & keje...susah betol nak tengok dia cuti ok

kadang-kadang tue nak ajak kuar jalan-jalan pon tak sampai hati tau
kalau nak membeli barang dapur ke barang-barang mirza ke....
terpaksa aku bagitahu awal2 supaya incik b balik awal..
kalau tak jangan berangan lah nak keluar kalau sampai rumah
pon sudah gelap sudah pukul 9-10 malam

eh eh jap eik ekceli aku bukan merungut ke ape
aku redha okeh sebab laki aku cari rezeki untuk aku dan mirza
bukan untuk sesape pon untuk kami sekeluarga jugak
TETAPI..okeh ada tetapi nya di sini..
tetapi ada certain certain orang yang pandang serong lah kan 

katanya laki aku nie keje kuat sebab aku duk menghabiskan duit die jek
helooooo aku pon keje okeh ada duit sendiri..hahaha
kalau aku habiskan duit die pon ko ape kesah aku bini die

ekceli kat atas tue adalah salah satu jek yang aku boleh cite kat uolls
yang lain tue biarlah aku simpan sendiri...tak dapat aku nak cite
aku memang marah tak puas hati tapi aku kene jugak jaga hati suami aku
so itu jelah yang aku boley dedahkan kat korang semua...

*argh lupakan itu semua mun...ceriakan hati mu dengan mirza

:makan rumput pulak:

hye semua +____+
hows ur weekend??? mesti bestkan
ada yang balik kampung ada yang berjalan2 dengan family
dan ada juga yang ber gathering...aku????hehehe kat rumah jek

sebenarnya aku takde menda sangat nak cite pon kat uolls semua
cuma saje-saje jek nak update blog sebab dah lama tak update kan


aku sajikan dulu gambar mirza tengah tolong mama die cabut rumput 
hahaa cabutlah sangat kan...padahal niat sebenarnya nak buat sepah

pastue sudah sepah-sepah die kutip makan pulak rumput tue
jenuhlah aku duk korek mulut die nak kuarkan semula rumput tu tau
masa aku tengah duk korek mulut tue dier nangis arr jugak...
pastu agaknya geram kan tak dpt mkn rumput dia gigit pulak jari aku
nasiblah anak sendirikan..relakan jelah jari kene gigit

hurm aku malas sebenarnya nak bawa mirza jalan-jalan kat luar rumah nie
sebabnya mirza bile sudah keluar die jadi tak boleh di kawal tau
bile tak bagi buat jek melalaklah dia..(haha kira ape aku die melalak)

Friday, May 13, 2011

:EMAK mahu aku ada title IR:

hye semua
pagi tadi masa on d way pegi keje aku dengar radio sinar
ada tetamu khas iaitu Datuk Dr. Fadhilah Kamsah
 (aku memang minat giler lah dengan beliau nie)

pastu aku pon kuatkan lah sikit volune radio tue
baru terang sikit dengar ape beliau cakap
aku tersentuh beb pagi tadi sebab dia cakap pasal IBU
 pastu kan tetiba aku teringat yang aku tak buat lagi
entry tentang HARI IBU

aku takde IBU tapi aku ada EMAK

EMAK dengan ABAH aku

EMAK aku adalah segala-galanya bagi aku

EMAK aku banyak bersusah-payah membesarkan aku, menjaga aku sebab EMAK aku bukan saja kene jaga aku tapi jugak kene jaga abang aku sebab EMAK telah melahirkan kembar sulung dalam keluarga kami iaitu aku dan abang aku..

EMAK aku juga bersusah payah membuat sendiri segala kerja rumah supaya aku dapat belajar dengan tenang tanpa perlu memikirkan untuk menolong EMAK membuat kerja-kerja di rumah...(sebab tue aku masak pon tak pandai ekekeee)

EMAK adalah insan yang paling gembira apabila aku grad dari politeknik dalam kejuruteraan mekanikal dengan anugerah pelajar terbaik jabatan politeknik...(ini hadiah pertama aku untuk EMAK)

EMAK juga adalah pendorong utama aku untuk sambung belajar ke peringkat lebih tinggi dan alhamdulillah aku dapat sambung belajar ke peringkat ijazah kejuruteraan.(berkat doa EMAK)

EMAK sekali lagi gembira apabila aku grad dalam bidang ijazah kejuruteraan pada tahun 2008 (ini hadiah kedua aku untuk EMAK)

EMAK rupa-rupanya dalam diam menyimpan angan-angan supaya aku menjadi seorang engineer apabila sudah grad nanti dan alhamdulillah aku berjaya mendapat kerja as an engineer  seperti mana harapan emak pada aku..(ini hadiah ketiga aku untuk emak)

EMAK seorang yang serba-boleh dalam segala bidang dan dia lah orang yang paling banyak menyumbang tenaga ketika aku hendak kahwin dulu....semuanya emak usahakan sendiri demi anak kesayangan emak ini....(lagipun itu adalah kenduri pertama keluarga aku)

EMAK sentiasa menjaga aku ketika aku mengandung...menjaga pemakanan aku, memasak ikut selera aku....dan EMAK jugalah yang menunggu aku ketika aku sakit hendak bersalin di hospital pada tahun lepas sambil membacakan surah yasin di ruang menunggu sehinggalah aku selamat melahirkan uwais mirza.( ini hadiah keempat untuk emak)

EMAK sanggup berjaga malam..bersengkang mata menjaga aku dan mirza dalam pantang....aku tahu EMAK penat tapi EMAK buat jugak sebab yang aku tahu EMAK nak aku sembuh dan sihat sepenuhnya...

EMAK juga sanggup untuk menjaga uwais mirza....EMAK sanggup penat demi menjaga cucu kesayangan nya....EMAK tak kisah dia penat janji aku tak penat..EMAK sanggup suruh aku balik masak dulu..kemas rumah dulu..selesaikan kerja rumah dulu nanti EMAK hantar mirza...tapiiii aku tak sanggup..cukuplah aku memenatkan EMAK sepanjang hari untuk mejaga mirza....

EMAK terima kasih buat segala-galanya...memang tak terbalas jasa EMAK pada aku...besar sungguh pengorbanan EMAK pada aku.....aku harap EMAK sentiasa di panjangkan umur agar aku dapat membahagiakan EMAK lagiiii...memberi hadiah kepadanya lagi....

*EMAK mahu aku ada title IR....insyaallah EMAK...kakak akan usahakan jugak untuk EMAK.
SELAMAT HARI EMAK +_______+



Wednesday, May 11, 2011

:charity match.family day & handsome boy:

hyep semua +___________+
pagi semalam ingat  nak update laju-laju 
tapi tak sempat sebab ada keje nak buat
petang pulak ada meeting CCS
maka lambatlah sikit nak update kan

hari sabtu lepas tempat keje incik b buat family day
(ekceli takde lah sgt mcm family day..tp bolehlahkan)
 tak best sangat pon sebab aku tak dpt cabutan bertuah ekekee

aku sampai awal dalam kul 7 kot
(al maklumlah kan orang jauh)
sebelum pegi sana aku tapau mcd untuk mirza
tak sempat nak masak makanan untuk mirza
 yelahkan hari sabtu pagi tue aku keje balik pon dah kul 4ptg
mana lah ada masa kan (haha alasan sungguh)

oklah aku nak cite panjang pon takde cite
so moh kite layan gambar jek













* semua kawan2 incik b duk panggil mirza "handsome boy"
(hah kembang semangkuk laaa aku ngn incik b sekejap)


Friday, May 6, 2011

:perancangan hari esok:


huh esok keje..lepas keje bersiap-siap nak g shah alam
sebab ada family day tempat keje incik b....

 memula aku memang ingat takmo pegi
satu sebab diorang buat malam
keduanya sebab anak aku tengah melasak
ketiga nya pulak sebab aku nie bukan peramah sangat kan

tapi setelah di tolak..campur bahagi darab semua
aku mengalah jugaklah.(bagi can arr kat laki aku kan)

harap-harap mirza sihat dan segalanya berjalan lancar lah ye

*festime weyh aku join family day nie...

:ko apehal sangap sangat ke???:

korang kan penah tak dapat spam email???
hurm bohonglah kan kalau sape jawab tak penah tue

sebenarnya kan isu di sini bukanlah tentang spam email tue 
tapi  tentang spam message..(eh ape benda tue)
haaa sebelum aku cite lagi dalam aku nak tanya lagi nie
korang kan penah tak dapat spam msg??
ala message yang korang tak tahu dari sapa
tahu-tahu masuk dlm fon korang...

massagenya lebih kurang camnie lah

"hi sayang..tengah buat ape tue...
u rindukan i tak..kalau rindu tekanlah on pada bla..blaa.blaaa"

"hi sayang....tengah buat ape tue....
nak tengok video hangat dari saya tak...bla..bla...blaaaaa"

inilah yang dinamakan spam message...@ bahasa teruknya mesej lucah
serius aku benci betul bila dapat message-message lucah nie...
rasa macam nak balas jek..ko apehal sangap sangat keee...???

aku marah nie tau sebab nye nombor tue macam 012-578xxxx
haah...of cozlah kan nombor orang persorangan kan...
uhhh plizzz lah uolls...tolonglah buat keje yang berfaedah sikit

lagi satu yang buat aku bengang..bile time ada keje, msg masuk
aku pon terkocoh-kocoh check msg tue sbb takut msg penting
at last message lucah yang aku dapat dan aku kenelah delete kan
(hurm sudah membuang masa di situ- masa itu kan emas)

so janganlah hantar message-message yang tak elok tue
buat penuh inbox aku je huhuhuh...
(al maklumlahkan aku pakai henpon cikai saje)


Thursday, May 5, 2011

:cara ajar anak makan duduk setempat:

huih sejuknyeeee kat opis nie
kalau lah dapat tido nie..best..best
(gila hapo nak tido time opis...jangan buat pasal
nanti tak pasal-pasal kene warning letter..oppsss terlepas sudah)
hurm sebenarnya kan aku tengok sharena wat entry pasal my girl
aku pon terigin jugak nak buat entry tentang my son

aku kan kalau bab bagi makan pada mirza
memang lemah....malas....takde semangat langsung
bukan ape...cuma aku malas nak mengekor jek
mirza masa bagi makan tue +______+
lagipun aku nak ajar anak aku duduk makan setempat

hurmm biasalah kan budak-budak..
makan sekejap pastu pegi main depan tv lah
pastu 10 min lagi makan pulak
(tue pon aku yang pegi kat dia tau)

pastue pegi pulak main mainan yang lain
pastue masuk bilik..main lampu meja
pastu main suis lah..itulah inilah
sudahnya bile nak habis makan kan...
mahu sejam aku duk keras pegang mangkuk mirza tue

muka kelat sebab kene duduk dalam tue

dan semalam akibat sudah tak larat nak mengekor anak
aku masukkan jek die dalam buaian kecik die tue
pakai seat belt..duduk diam-diam dalam tue

haaa hasilnya tak sampai setengah jam pon
selesai sudah aktiviti makan mirza
anak korang macam-mana pulak???

*mcm mana eik nak ajar anak makan duduk setempat

Wednesday, May 4, 2011

:duit nuffnang:

hyep semua
+________+

ekceli aku nak tanya sikit nie kat uolls semua
hurm korang kan agak2 bile eik korang cash out duit nuffnang tue?
ke korang tunggu banyak-banyak baru cash out....@ mcm mana??

pastue kan sudah cash out korang buat ape eik dengan duit tue..
(huh itu pon ko nak tanya eik mun..
suka hati kau lah nak buat ape pon dgn duit tue)

huhu..yelah aku tau lah duit tue aku punya kan
sukahati lah aku nak buat pe kan...
tapiii tak salahkan kalau aku mintak pendapat korang

mugkin idea korang lagiii bernas dari idea aku...


:tiga belas bulan:

"tak baik mengeluh pagi-pagi"..hah tetiba jek kan aku nie

ok arinie aku nak cite sikit tentang perkembangan mirza
25 APRIL yang lepas mirza genap 13 bulan
(heh nak jugak bulan kat belakang tu)
mirza setahun sebulan (sudah toddler okeh bukan baby lagi)

percakapan
owh mirza bab cakap memang sudah lama boleh
tapi kali nie lagii banyakkk benda lah yang boleh
di sebut oleh mirza..contohnya 
kalau nampak bus..cepat jee mulut mirza sebut bus
kalau nampak bird..die sebut bird
kalau nampak pape yang cantik die akan sebut cantikkk
kalau nak kan sesuatu dia akan sebut nak nak nakkkk
hah comel gile mirza bile sudah boleh bercakap

pemakanan
bab makan memang senang sebab mirza jenis tak memilih
semua die boleh makan tau....bagilah apa saja semua di telan
sekarang nie aku masih lagi bagi bubur pada mirza
(sebab aku tengok mirza lagii suka makan bubur dari nasi)
nasi kadang-kadang jelah aku bagi (kalau aku malas nasi jelah)


pergaulan
hurm bab pergaulan nie aku tak tahu nak describe macam-mana
tapi dari pandangan mata aku..(pandangan mata aku ok)
anak aku nie nie jenis yang mudah bergaul
sebab ape tau??sebab kalau aku bawa die berjalan-jalan...
then die akan nampak baby or budak-budak die akan tegur....
wah kemain peramah anak aku nie kan kalah mak bapak die


perjalanan
hehehe perjalanan..hahah..berjalan lah tue
sudah boleh berjalan sendiri...tapi kadang2 jatuh ke tanah jugak
maybe tak tegap lagii kot....tapi kebanyakan pergerakan 
mirza akan berjalan berbanding merangkak..
(memang tak merangkak dah pon...hehehe)


pemikiran
alhamdulillah aku tengok mirza cepat tangkap apa yang aku ajar
pastue suka meniru apa yang aku buat...
kalau jumpa kasut...die akan amik n then nak pakai sendiri
kalau jumpa topi die macam tue jugak nak pakai sendiri
kalau jumpa hanger baju..dier akan amik dan sangkutkan kat playpen
kalau aku suruh masuk toilet die pegi terkedek2 masuk toilet
kalau nampak tootbrush die, die mintak nak berus gigi sendiri
(aku bagi jek dan memang dier akan gosok gigi sendiri)
kalau jumpa pape yang dier nak die akan mintak kat aku...

Tuesday, May 3, 2011

:3D2N @ SEPANG GOLDCOAST:

hye semua +___+
arinie adalah tuesday blues
monday blues takda ok sebab hari senin cuti
ok meh kite cite ape kite buat cuti 3 hari ini

hari pertama kite bangun pagi...mandi...buat sarapan..
layan si tecit tomel yang lasak tue
pastu masuk dapur buatkan lunch untuk isi perut kami berdua ..
lepas makan semua, lepak-lepak depan tv....
tekan-tekan channel carik cite best..pastu zzzzZZZZzz tidooo

pastu sebelum asar confirm si kecik tue akan bangun...
kite pon bangun jugaklah sebab anak kite sudah bangunkan
pegi dapur lagi sekali buatkan minum petang pulak 
lepas minum petang leapk2 lagi depan tv cari cite best
pukul 7 mandi manda...selesai mandi manda 
kite suapkan si kecik kite makan malam...
selesai makan malam....lepak-lepak lagi tengok tv

kul 10 incik b pulang ke rumah...
si tecit tue pulak berdiri di sliding door
sambil memanggil "papa..papa..papa"
muka si tecit ceria je nampak papa pulang
(nampak sangat si tecit bosan dengan kite tau)
kul 12 malam kite tido secara beramai-ramai depan tv

hari kedua sama jek schedule kite dengan hari pertama
hari ketiga pon sama jugak schedule kite dengan hari 1 dan 2
hurm nampak tak perbezaan nya antara hari 1...2 dan 3...???
hah sape tak nampak tue alamatnya kene lah baca balik dari mula

ekekeke sebenarnya takda beza pon..sama saja..
kite saja jek buat gimik (dkt tajuk ) sebab kite tak tahu nak cite ape tau
yelahkan semua orang ada aktiviti best-best selama 3 hari
tapi kite takdelah best sangat pon sebab laki kite kene keje...


:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...