BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, April 29, 2011

:tak ada maknanya rumah lawa-lawa:

hai dalam kepala nie banyak benda yang nak di tulis
tapi hati ini macam setengah suka setengah lagi tidak
maksud aku di sini mood nak buat entry baru 50/50

mak aku cakap kalau nak sidai baju sidailah secara cantik2
hurm cantik-cantik itu maksudnya adalah


baju sama baju..kain sama kain..seluar sama seluar
cadar sama cadar....baju anak sama baju anak
dalam ertikata lain jangan sidai baju secara lintang pukang

dan lagi satu cuba memuatkan semua baju secara bijak di ampaian itu
maksud mak aku tue jangan sidai baju di pagar-pagar rumah
cacat katanya..bukan pagar itu yang cacat tapi
pemandangan di kawasan rumah kamu tue jadi cacat

rumah walau sebesar istana tapi kalau sidai baju di pagar
huh takde maknanya ada rumah lawa-lawa...itu kata mak aku lah


*hah ape aku merepek di pagi jumaat nie


Thursday, April 28, 2011

:aku dalam dilema 2:

wah sudah macam drama bersiri pulak eik
actually ini adalah rentetan dari kisah pertama dulu

selepas mengambil pandangan dan komen dari kawan2
maka aku dan incik b tekad untuk ambik cuti untuk jaga mirza
tapiiiii masalahnya belum selesai lagi nieee..

selepas aku bagitahu mak yang kami akan cuti untuk jaga mirza
mak aku pon cakaplah......., 
bapak aku pergi bukan untuk seminggu tapi 2 minggu
hah ape 2 minggu...gileeee lama 2 minggu....
habis arr cuti kami laki bini kalau nak cuti 2 minggu

maka aku lagi sekali dalam dilema....
macam-mana nie kawan-kawan huhu
+__________+

:vincent shoes:

hye semua...2 hari tak update blog tau
terasa rindu sangat nak update n baca cite terbaru korang semua
tapi yelahkan kita hanya merancang ALLAH yang menentukan

ok lah arinie mau cite sikit tentang kempunan
bukan kempunan sebab tak dapat makan ke ape
tapi kempunan sebab tak dapat nak beli sesuatu

al kisahnya macam nie...
sebenarnya aku sudah aim nak beli kasut vincet untuk mirza tau
bukan sepasang tapiiii aku nak beli 2 pasang...
(sepasang rm25...kalau beli 2 pasang baru rm40)




sampai jek kat FOS..punyalah gigih aku dengan incik b
carik design yang cantik2..yang agak2 sesuailah dengan mirza
tapiii aku hampa sebab dpt sepasang jek yang ada saiz mirza

pastu laki aku pon bertanya lah pada salesman kat situ
kot-kot diorang ada simpan stock kasut tue
tapiii sekali lagii aku hampa sebab nan ado saiz mirza

takpe..takpe..tak dapat 2 pasang sepasang pon jadilah
sebelum nak pegi bayar tue aku tanyalah kat salesman tue
boleh cuba tak dik kasut nie..takut nanti tak muat pulak

dia cakap boleh je...(terus dia bukakan kotak tue)
aku cubalah kat kaki mirza, masa tengah cuba nie
mulut mirza duk cakap "cantikkkk..cantik....."

dan aku sekali lagi hampa sebab kasut yang sepasang tue
hanyalah muat-muat jek dengan mirza
(rugilah weyh beli kasut anak muat2..xboleh pakai lama)

last-last tak dapat lah beli kasut vincent tue untuk mirza...
anak tak kempunan..mak nye pulak kempunan nak tengok 
anak pakai kasut vincent.....huhuhuh +____________+

*mirza pakai saiz 22cm

Monday, April 25, 2011

:betul ke aku underweight??:

hurm semalam masa pegi jusco seremban 2
aku ternampak lah penimbang yang boleh siap kira BMI tu
aku pon ape lagiii naiklah atas penimbang tue
(lama gile aku tak timbang tau...dlm 3 bulan ada kot)
so korang nak tahu tak ape result nya
jom scroll ke bawah
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
your weight = 41 kg
 your height = 163cm

seterusnya die kira body mass index aku


BMI aku adalah teeettttt****


you are underweight

gilerrr ahh berat aku 41kg
biar betik mesin nie..ke memang berat aku tue????
kalau tue memang berat aku sah sahlah aku UNDERWEIGHT

patutleee aku kurus jeee..(berat 41kg mana tak kurus)
tapi kan mak suka tau kalau berat mak macam nie..
nak tau kenapa??sebab mak nampak hotwww auwww...gediks

*sebenarnya bile kurus nie banyak pilihan baju boleh pakai 

:aktiviti hujung minggu:

hyep uolls semua
selamat kembali bekerja +____+
sesungguhnya cuti dua hari nie sangat sekejap kan
kalau boleh mau cuti banyak hari..baru rasa macam betul2 CUTI

cuti baru-baru nie aku telah selamat membeli barang2 dalam wishlist aku
(ala nama jek wishlist tapi barangnya takde berkaitan sangat dengan aku)

yang pertama aku sudah berjaya membeli safety baby gate
gile lama aku hold benda alah nie disebabkan stock tak sampai2
so bile ada stock....aku tak pikir panjang okeh terus rembat satu

yang kedua sudah tentulah barang2 aku
tak payahlah kan aku cite secara detail barang apee

muka mirza bersedia nak makan kfc

yang ketiga adalah barang2 mirza sikit
yang penting buku mirza memang wajib aku beli tiap2 bulan

haah tengok aku sibuk duk shopping
anak aku sibuk duk layan buku dalam stroller

barang laki aku ada satu jek aku beli iaitu wallet paul smith
yang lain nan ado sebab laki aku nie jenis cerewet sikit
kang aku beli die tak pakai rugi weyh..membazir sudah di situ


Friday, April 22, 2011

:decoration wall frame:

cun tak wall frame nie

 haaa nie aku buat sendiri tau
macam mana aku buat tungguuuu nanti aku cite
alaaaa tak best arr cite sekarang...mau kasi surprise maaa


:aku dalam dilema:

salam jumaat pada semua
sorilah semalam tak sempat nak tinggal komen kat uolls nye blog
sebab aku kene attend CIDB course...nasib sehari jek
kalau berhari-hari..tepu kepala otak tau..

ekceli arinie aku di dalam dilema
sebab ape korang nak tau tak???
sebabnyaa dalam masa terdekat nie
abah aku kene pergi outstation ke kedah seminggu
then mak aku nak ikut skali sebab mau jenguk2 rumah kami di sana


yang membuatkan aku dalan dilema sekarang nie adalah
sape nak jaga mirza???seminggu tue mak bapak aku pegi
semalam mak aku cakap die boleh bawa mirza sekali dengan die

tapiii kan aku rasa berat arr nak bagi mirza kat mak
kalau 2..3 hari boleh tahan lagi tau..ini seminggu lama tuu
mau kami laki bini menangung rindu bergunung-gunung
(aku tak penah berpisah dengan anak tau)

so aku tak tau lah macam-mana sekarang nie????
apa cadangan korang......???

Thursday, April 21, 2011

:kecoh kecoh:

tak pasal-pasal kecoh hal tentang
sape yang tak guna account google untuk blog 
maka blog die akan di hapuskan
memula aku baca entry nanonano tue aku cuak jugak
apekehal nya lah yang diorang nak padam semua 
blog yang guna akaun yahoo...

setahu aku lah kan ramai jek blogger yang guna acc yahoo
termasuklah aku..tuan punya belog munlovestrawberry ini
tapi hasil carian maklumat aku sepanjang hari semalam
aku jumpa ini..+____________+


klik pada gambar untuk paparan lebih jelas
sumber dari blogger buzz

maksudnya disini pada sesape yang tak aktif dalam blogger
sejak 2007 maka account blog die akan di tutup

jadinya disini kalau account die aktif  maka blog dier akan terselamat
even die guna account yahoo or account hotmail untuk log in blog
(uihhh banyak betul ayat di sini ye...skema..skema)


*aku ada course cidb arinie..dari kul 9pg sampai ke 4 ptg..letih letih

Wednesday, April 20, 2011

:aku ada masalah peribadi:

puan maimun tue ok ke???
saya tengok die macam ada masalah jee???
family die ok ke......???
suami die ok ke...???
anak die ok ke...????
.
.
.
.
.
.
.
wah soalan ko....mcm bgs jek amik berat eik
kalau ko nak tahu sebenarnya aku OK SAJE

nape pulak ko tanya macam tue?
ko tengok muka aku macam ada masalah ke???
ke sebab aku tak senyum kat ko, tue yang ko ckp cmtue??

sorilah ye...aku takde masa nak senyum-senyum dengan ko
senyum nie kene ikhlas..tapii kalau setakat aku senyum
tapi hati aku tak ikhlas....baik aku tak payah senyum
lagiii satu aku nie bukan suka bermuka-muka....

Tuesday, April 19, 2011

:ikut sape nie??:

hye semua
harinie ada mood sikit nak update
sebab pagi-pagi lagi saya sudah murah rezeki
yang sebenarnya tak sangka tau boleh menang
walaupun peserta tak ramai..tapi syukur

pagi nie mau cite sikit tentang habit mirza
time tengah minum susu...@ tgk tv keee
bukan pintal-pintal bantal tapiiii
haaa tu dia baik punya silang kaki

ikut sape nie???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ceer teka cer teka
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ikut kamii berdua lah 
+___+

*uolls punya anak macam-mana pulak..kongsi2 kan lah...

Monday, April 18, 2011

:i kene warning letter:

kene WARNING
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehehe saje jek aku letak tajuk macam tuh
baru gempak sikit korang nak baca kan
ekceli bukan aku yang kene la
tapi adelah somebody tue
nama tak perlulah aku mention kat cnie kan

* sepandai-pandai kau melompat akhirnya jatuh ke tanah jugak



Friday, April 15, 2011

:today is friday:

arinie sudah jumaat
mood bekerja kelaut...
mood berblogging pulak entah ke mana
 maka ini saje tatapan buat pembaca tegar blog aku

Thursday, April 14, 2011

:bukan mudah menjadi fulltime working mum:

salam uolls semua sejak 2 menjak nie mood berblogging aku menurun..bukan sebab takde benda hendak di ceritakan adaaa..banyak tau especially about my little son, mirza...akan tetapi aku rasa penat sangat ..pagi-pagi sudah bangun..bersiap-siap hendak pergi keje, sebelum hantar mirza ke rumah mak..tukar diapers dia dulu...basuh muka mirza sikit letak bedak kat muka supaya wangi sikit...ekeke..dasar pemalas kan.kalau terlebih rajin tukar baju mirza....n then hantar mirza..(nasib dekat jee dalam 5 min)


selesai hantar mirza, peluk cium semua pergi keje sudah tue terperaplah kat opis sampai pukul 6 ptg, 6:30 ptg sampai rumah mak amik mirza...sembang-sembang sikit dengan mak pastu balik rumah, kalau mirza belum mandi lagi mandi kan die dulu, bagi makan jika mak bekalkan makanan untuk mirza, kalau tak kenelah aku masak dulu

haaaaaah part memasak nie memang mencabar betul tau...dah lah aku nak memasak secara cepat...tapi tak boleh nak cepat sebabnya banyak betul rintangan berduri yang kene aku lalui , hurm baru nak potong bawang..mirza sudah selongkar kabinet dapur ,baru nak goreng ikan mirza nak tarik rice cooker, baru nak buat sambal mirza sudah mula nak hisap penyapu

mencabar ke tak keje aku kat dapur...hah SANGAT MENCABAR..sudahla aku sorang-sorang nak kene handle si kecik nie, dengan mana nak masak lah...buat keje rumah lah hurm ok ada yang tertanya kan laki aku buat apa?? incik b pukul 9  malam baru balik rumah..so nak taknak terpaksalah aku memasak jugak walaupun banyak rintangan nya (takkan le aku nak tunggu laki balik baru nak masak)

sudah masak...kemas dapur...sudah kemas dapur....makan secara berjemah dengan mirza plus incik b..sudah makan...barulah leh rileks-rileks jap tengok tv, tapiii takde lah rileks mana pon sebabnya mirza kan tengah lasak..panjat tuelah, main inilah....ketuk2 tv lah..nak alih astro lah ...huh..tengok tv pon tak paham sangat cite ape, yang aku tahu..tahu-tahu sudah habiiiisssssssss...duk berperang dengan mirza sampailah ke pukul 11, 

pastue bawa mirza masuk bilik untuk tidokan die...last-last bukan die yang tido..aku yang tertidoooo, jaga-jaga sudah pukul 3 pagi......itu yang ada kisah aku sidai baju pukul 3 pagi tue.....maka nya masa untuk diri sendiri memang takde tau, tak boleh nak mandi lama-lama....tak boleh nak belek-belek muka...tak boleh nak buat facial muka....tak boleh nak kemas rumah secara detail...semuanya memang TAK BOLEH

tapiii aku bernasib dalam satu hal sebab incik b jenis rajin...mungkin sebab kesiankan bini yang tertidur keletihan maka dengan sukarela...sukarela okeh bukan paksarela...die sendiri akan tolong sapu rumah..mop lantai..kemas rumah...kemas dapur...clear kan lauk-lauk..clear kan pinggan mangkuk dalam sink...lap dan simpan dlm kabinet...buang sampah segala...pendek cite incik b akan tolong lah clearkan pape keje aku yang belum settle sebelum die masuk tido...untung kan aku ada suami mcm tue...

*huh panjang giler entry aku kali nie...mungkin ini adalah entry membalas dendam..MUNGKIN

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...