BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, March 31, 2011

:mamaelly first contest:

haiii dah lama aku tak join mana-mana contest tau
tapi arinie tergerak hati nak join contest mamaelly
even elly tak bagitahu pon hadiah nye ape...
arghh ape aku kesah..janji aku join
mengapa aku suka baca isyaputry.blogsopt.com

- sebab elly selalu update
-sebab entry elly tak panjang dan merapu meraban
- sebab mun suka tengok perkembangan isya
-sebab elly kawan blog mun sejak dari mun takde blog lagiii

ok cukuplahkan 4 sebab tue
harap-harap leh menanglah...+___+

syarat-syaratnya
1. jadi follower mamaelly - done
2. letakkan banner di bawah dekat sidebar blog anda - done
3. buat entry kat blog dan letakkan banner di atas di dalam entry itu - done
4.tinggalkan link entry dalam ruangan komen- done
5. kalau takde blog leh letak entry dalam ruangan komen elly- ada blog
6. tag 3 rakan anda - aku tag sharena,yun dan nanonano
7. tarikh tutup 4 april 2011

:sekejap jer sudah SETAHUN:

aku sudah buat entry nie... hari ini dalam sejarah
dan jugak entry ini 1st birthday uwais mirza
tapi dalam dua-dua entry nie aku tak update pon 
tentang perkembangan uwais mirza...

maka entry nie aku buat khas
untuk cite tentang perkembangan anak bujang aku tue

- sekarang nie pantang dengar lagu jek..duk menari-menari
terangguk-angguk..tak kira lah lagu ape pon...


-sudah pandai tadah tangan nak baca doa sebelum makan

- sudah pandai bersalaman dengan orang

- sudah bertatih-tatih nak berjalan sendiri

- sudah punya 8 batang gigi...banyak woo 
tue yang sedap jek duk gigit jari mama n papa


- kalau aku cakap "mirz apandai"..terus die tepuk tangan tau

- asyik lah duk sebut papa..papa..nampak jek incik b balik terus die 
panggil papa..auwww so sweet okay...sudah pandai panggil papa
maka mama di tinggalkan..huhuuhh

- dah pandai mengajuk cakap kite...
aku cakap tak nak..die pon cakap tak nak
aku cakap bird..die pon cakap bird..
bile nampak bus die sebut bus
bile nampak bapak aku die panggil "abah" sebab duk dgr kami
panggil abah....kadang-kadang jer die panggil tok wan....

suka benor minum air masak tau

- sudah pandai sikit-sikit pegang botol sendiri 

- sudah kenal benda contoh kalau aku cakap
"mirza mana bola mirza"...die akan pergi amik bola tue
"atau mirza mana buku mirza" ....dia akan pergi cepat2 amik buku...
- kalau nak minum air masak..mirza akan ambik sendiri botol tue
pastue die akan cuba sedaya upaya nak buka penutup botol tue
kadang-kadang boleh buka sendiri..kalau tak aku yang tolong bukak kan
sudah bukak die angkat dan masukkan sendiri dalam mulut nak minum

:BPA free pureen bottle:

hye semua gud morning
uolls semua sudah baca entry di blog hannah
 kalau belum baca..better uolls pegi baca cepat 

ok sejak kerajaan umumkan pengaharaman botol susu PC
ramai yang buat entry tentang botol susu free BPA
tapi kebanyakkannya brand avent....mam...tomee tipee
dr brown....momma....nuk....hah macam-macam lagilah

tapi aritue aku tengok website pureen kan kan
aku TERjumpa botol susu free BPA tau
tak sangka pulak aku brand pureen ada keluarkan
botol susu free BPA +___+

kat bawah nie sebahagian botol susu BPA free




  cantik kan botol susu die, warna -warni lagiii
kalau nak tengok pattern lain
uolls boleh klik website pureen

Wednesday, March 30, 2011

:wordLESS wednesday:


Tuesday, March 29, 2011

: 1st birthday uwais mirza:

ape aku nak taip nie eik??
*buntu sekejap*
+____+

klah malas nak mengomel banyak2
meh kite layan je gambar -gambar
sekitar majlis bacaan yasin dan doa selamat mirza

 
mirza excited nak berjalan dan 
juga excited sebab pakai baju baru...

 makanan pada malam tue

 kek birthday mirza yang sarat dengan hiasan

 moscot birthday mirza

 budak yang kejap nak berjalan
yang kejap nak hisap puting nak tido
dan yang kejap nak pk topi birthday...huh

  aku guide mirza untuk potong kek...
incik b pulak pegang lagi sebelah tangan mirza
sebab takott mirza kecepek kek tue...hehehe..


-ok dah tamat-



:ketagih...:

 hye ingat tak lagi aku duk cite pasal
shopping online aritueeee..???
nak tahu apa kesannya pada aku
kesan nya aku kini sudah ketagih...

tiap-tiap hari duk usha blogsop jeee
sampaikan lupa nak ber blogwalking....
hurm meh tengok ape yang aku sudah beli 
dalam masa seminggu ini

- gap pyjamas-



- carter's set-



yang nie pulak pre-order dari blogshop yana
 

hehehe tak banyak pon kan
keypoh jeee lebih....+___+

thanks pada uolls semua yang bagi link-link blogshop 
aku tengok semua blogshop tue..mata aku jadik rambang okayyy

Monday, March 28, 2011

:muar..johor darul takzim:

hye semua.....macam-mana weekend uolls semua
mine??...huh padat sangat tau +__+

sabtu lepas kami anak beranak pegi muar johor
bukan pegi berjalan-jalan makan angin
tapi pegi sebab attend kenduri kawen kawan laki aku

 nie on d way pegi johor...
mirza behave jer dalam car seat...
belum pon masuk tol mirza sudah tido...

aku pon ape lagi bantai tido arr dalam kete.
hehehehe....sian incik b sensorang drive 
sedap-sedap tido..tahu dah exit tol muar


muka gembira sebab selamat sampai ke rumah kenduri
plus mirza yang sudah charge baterry sepanjang perjalanan 


makan-makan dulu sambil tunggu pengantin sampai
mirza aku suap jek nasi minyak tue..
sambil-sambil makan kami di hiburkan dengan lagu
bukan lagu dari cd tau tapi dari band
die sore penyanyi die..huh sedap gilerrr sore okeh
 mirza pulak sambil makan sambil menari jeee


mirza with tok wan...
mata tertumpu pada pengantin baru


pengantin baru..syamil dengan pasangannya...
with pengantin basiiii...(aku dan incik b)
with kawan2 incik b yang belum kawen lagiii
sibuk nak tangkap gambar dengan pengantin sampaikan
aku lupa nak bawa mirza sekali....+__+
lagipun masa nie mirza duk merengek nak balik jeee

masuk jeee dalam kete...bagi susu terus tido
mirza terus-terusan tido samapilah ke rumah kami
maybe penat sangat kot....hehehheee

haa tengok sudah terjaga...bawa keluar dari car seat...
belum sempat kuar dari kereta mirza sudah main stereng
mirza nie suka sangat main stereng tau....
stereng mainan kat rumah tue takmo die main pulak

Friday, March 25, 2011

:hari ini dalam sejarah:

hyep semua +__+
harinie adelah hari dalam sejarah
waaah cayalah mun anak ko sudah setahun
then.....next baby biler lagi??? 
huh penuh inbox aku dengan pertanyaan yang macam ini
sudah-sudahlah tue bertanya...ada rezeki adelah kan



okeh...mirza sudah setahun
makanya bile party birthday mirza
hurm nie yang tak best sikit nak becerita part party nie

tapi bile ada orang terdekat yang nak menumpang
(menumpang tue means die nak join skali sambut birthday anak die
tapiiii takmo menyumbang pape pown...boleh gitu??)
oleh itu aku amik keputusan...takde birthday party mirza
cumanya malam sabtu nie nanti mak aku buat baca yasin n doa selamat
dan di sekali kan dengan pemotongan kek anak aku...+__+

sorry yee sayang mama....+__+
kalau boleh mama n papa nak mirza jek sorang potong kek
tapi kalau dah berdua..bertiga nak potong kek...
maka hilanglah  keistimewaan parti tue untuk mirza

HAPPY 1ST BIRTHDAY UWAIS MIRZA






Thursday, March 24, 2011

:aku berjaya pantang selama setahun:



esok tamatlah pantang aku selama setahun
uiksss pantang ape sampai setahun..???
 lama tuee weyhhh..365 hariiii

kalau korang nak tahu 
aku memang kene pantang (x boleh makan langsung)
pada 4 benda nie selama setahun
(setahun means selepas melahirkan mirza)

 1. minuman berais
 2. minuman bergas
3. air kelapa
4. laksa

fuh akhirnya dengan tekad dan semangat yang tinggi
aku berjaya jugak sudahkan pantang ini selama setahun
senyum sikit hehehe tahniah mun +____+

:cont:aku nampak HANTU pukul 3:30 pagi tadi:

 ok harinie kite sambung cite semalam
sape yang tak baca lagi cite semalam boleh klik link di bawah
dalam ketakutan nak tido...
aku alihkan mirza dari katil dier ke sebelah aku
risau tau kalau-kalau benda tue datang mengacau anak aku

sebelum tido aku bacalah ayat kursi dan 3 Qul....
selesai baca aku tido..tue pon dalam takut-takut nak pejam mata
last-last terlena jugak..jaga-jaga sudah pukul 6.15 pg...

 aku bangun mandi...solat seperti biasa
incik b biasalah kan kul 6:30 dah pegi keje
arinie dier lambat sikit sebab pegi dengan kawan

masa tengah bersiap-siap nie aku memang
totally lupa lansung dengan hantu yang aku nampak tue
dah siap semua...keluar rumah panaskan enjin kete

aku kejut mirza....masukkan dier dalam kete...
masukkan beg..kunci pintu...kunci grill
n then keluarkan kerete..pastue kunci pagar semula

then on d way aku nak ke kete...
aku TER pandang lah ke tasik tue semula
mata aku tertumpu pada tempat aku nampak hantu tue

aku tengok betul-betul....
dan korang tahu tak ape yang aku nampak
aku nampak bekas warna putih besar yang orang buat tanam pokok

dari jauh memang takkan perasaan itu adelah bekas
tapi kalau tengok dekat-dekat...hah...betol..memang bekas tanam pokok
aku tertipu...mungkin masa pagi tadi tue keadaan samar-samar
dan aku kene tipu dek bayangan bekas tue....

Wednesday, March 23, 2011

:aku nampak HANTU pukul 3.30 pagi tadi:

haa..tengok tajuk pon dah seram kan
apetah lagi aku yang melaluinya
citenya macam nie

pagi tadi tetiba aku terjaga pukul 3 lebih
tersedar tengok incik b takde dalam bilik
keluar dari bilik tengok elok jek die lena depan tv

peastu aku tengok mesin basuh tak tutup lagi
aku pon nak pegi tutup lah, cabut segala hos dan wayar
tup-tup aku tengok dalam mesin basuh tue
rupa-rupanya baju tak bersidai lagiiii......

aku pon amik bakul..letak baju dalam bakul
keluar lah ke porch kete nak pegi sidai baju
hurm masa aku keluar tue memang aku takde pikir papepon

udara sejuk dan keadaan amatlah sunyi
ekceli kawasan rumah aku tue memang selalu sunyi pon
  tanpa berlengah..aku sidailah baju-baju macam biasa

pastue aku TER...pandang satu lembaga putih...
jauh atas tasik buatan manusia di depan rumah aku tue
dalam samar-samar tue aku nampak benda tue......
berbaju putih....berrambut panjang menguraiiiii....
dan aku tak nampak depan die..sebab die membelakangi aku

huh memang seram bulu roma aku masa tue
aku pon ape lagi..terus masuk dalam rumah panggil incik b
sebenarnya aku tak bagitahu pon yang aku namapak benda tue...
aku just suruh dier keluar tolong aku sidai baju sambil temankan aku

sambil sidai baju sambil aku duk baca ayat kursi
selesai jek sidai baju cepat-cepat aku masuk dalam rumah...
pastue aku masuk dalam bilik aku jenguk ke tingkap nak tengok benda tue
sekali aku jenguk hah memang sah dier ader lagi kat situ

ok bersambung di lain entry..,,penat arr menaip nak rest jap

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...