BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, February 28, 2011

:gila bini orang:











HAHAHAHAHAHAHAAA
memang buat aku gelak tau huh
sapelah yang bijak pandai nih
+__+

:penggunaan carseat mengikut umur:

hye semua gud morning +__+
hahaa..pagi-pagi lagi aku dah sajikan korang
dengan muka blurr anak bujang aku nie

muka mirza blurr sebab sedap-sedap tido
aku kejut bangun nak pegi rumah mak

arinie aku mau share dengan uolls semua
tentang penggunaan car seat mengikut umur
ekceli entry nie tercetus bile baca entry nanonano
aku cuma nak membantu puan na kite

aku tahu na mesti baca entry aku 
macam-mana aku tahu???haaahaaa
sebab na selalu nya akan tinggalkan jejak komen
thanks na sbb sudi baca entry merapu merapan mun

opsss sudah terbabas lah pulak
aku kalau cerite cepat jek nak menyimpang tau
ok mun cepat kembali ke pangkal jalan cerita sebenar

aku ada jumpa satu info nie tapi aku malas nak copy n paste...
(haaah ko tengok betapa malasnya aku)

maka nya korang kene la klik link nie carseat
untuk baca dengan lebih lanjut +__+

*mirza muka blurr..gambar pon blurr jugak...


Saturday, February 26, 2011

:bekalan di hari sabtu:

kafe tutup arinie so aku dengan gigihnya membawa bekal 
punyalah gigih sampai nak cite kat korang aku bawa ape hari ini


cuba teka ape dalam beg kunig tue...
alaa teka lah cepat..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa pasta goreng..


 macam sikit tapi banyak tau tueee
hehehe...sengaja jee aku bawa banyak
boleh aku kongsi dengan nadia dan ct nanti

:saturday morning:


arghhh tak bestnya kene keje hari sabtu
nasible ada ct dan nadia...
kalau tak keje duk sangap jelah kat opis nie

Friday, February 25, 2011

:gripe water:

hye selamat pagi semua, arinie sudah jumaat tapi
perasaan aku tak macam selalu sebabnya
esok aku kene keje....huhuhuh :(

semalam mirza meragam..
sebab dia mengalami kembung perut
aku tak pasti kenapa dia boleh jadi macam tu
makan sudah..minum susu pon sudah

sudah jadi macam tu aku pun sapulah
minyak berubat nona roguy kt perut dan tapak kaki mirza
pastue aku letak satu sudu gripe water dalam air masak die
bagi die minum ....habis 4oz mirza minum tau....
lepas 15 minit mirza dah ok dan die pon tido

aku memang selalu bagi gripe water nie pada mirza


maklumlah kan budak tengah nak tumbuh gigi
pastue kadang-kadang di tambah dengan kembung perut
tentu meragam dan tido pon tak lena kan....
maka gripe water adalah penyelesaian terbaik...

Thursday, February 24, 2011

:no update for today:

*sorry*

Wednesday, February 23, 2011

:rosakkan mood aku jelah:

"eh nape tak jalan lagi nie...anak si A tue dah boleh berjalan dah"
.
.
.
.
.
.
.
woitttt leh tak ko jangan nak banding
bandingkan anak aku dengan anak si A tue
apesal ko pulak yang kecoh bila anak aku tak berjalan lagi???

untuk pengetahuan ko..anak aku belum lagi setahun...
baru sepuloh bulan..sabar lah weiii....
setiap anak ader perkembangannya sendiri

takkan arr ko nak paksa anak aku suh berjalan jugak
yang aku pelik nie kenapa ko kecoh sangat eik???
anak sendiri tak terjaga nak sibuk hal anak orang..uhhh plissss ahh...

aku memang tak paham arr orang macam nie
aku rasa macam nak bagi penampar jee kt muka dier tu


Tuesday, February 22, 2011

:pukul 4 petang:

bile jam pukul 4 mulalah kepala aku dok pikir
"petang nanti balik keje nak masak ape eik"
pastue mulalah mengoogle cari resepi
masa dulu-dulu masa aku duk rumah mak
aku tak payah susah-susah nak pikir nak masak ape
balik keje jee..hah terhidang siap atas meja tunggu makan jee

sekarang nie takde dah macam dulu
balik pon belum dah pikir nak masak ape...

tambah-tambah ada anak kecik macam aku nie
mahu bersilat aku kat dapur dengan die
incik b tiap2 hari balik lewat..
keje banyak lah katakan

aku bersyukur sangat-sangat
ALLAH murahkan rezeki kami sekeluarga

eh lari topik pulak..hehehee..
oklah..aku nak google resepi nie
tengok semua macam sedap....
berangan nak masak banyak-banyak
tapi kang sapa yang nak habiskan semuanya

:kacang penyebab jerawat??:

 hye morning semua
arinie pecah rekod diri sendiri
sebab ngam-ngam aku swap kul 8 pg
 awal kan korang aku datangkeje

ape ntah mimpi aku semalam
aku bangun macam besa
aku pegi keje macam besa
tapi sampai awal ke tempat keje

okeh sape suka makan kacang???
aku takdelah suka sangatkan...
tapi kalau ada depan mata aku makan jee

ada orang kata jangan makan kacang sebab
nanti kulit muka tumbuh jerawat...

hah betul ke statement nie...
korang rasa betul ke tidak??

sebab bagi aku kalau jerawat nak tumbuh
tumbuh jugak dier...tak leh di tahan-tahan lagiii.
hurm maka ape kaitan nya kacang dengan jerawat tue???

*entry nie tercetus bile nasi lemak yang aku makan pagi tadi ada kacang

Monday, February 21, 2011

:troli 2 dalam 1:

hye semua...
uolls penah tak pergi jalan-jalan...
tetiba terlupa nak bawa stroller anak????

saya pernah semalam...pergi melawat makcik di KPJ seremban
pastue balik dari KPJ tue singgahlah di tesco sana...
tetiba alamak...stroller mirza tertinggal la pulak...
selalu mmg ade jee stroller dalam kete incik b
tapi semalam bawa kete aku makanya 
tak teringat pulak nak alih stroller tue......

oooh pening buntu kejap..sebab ape tau??
sebab aku duk pikir takkanlah aku nak kendong 
si kecik nie sepanjang berada dalam tesco tue
  nak letak dalam troli bagi dier berdiri tak bestla pulak
sebab nanti dier tak duk diam....hurm camne nieeee

tetiba mata tertumpu pada sesuatu...+__+
eh eh....kite pakai troli tue lah mirza
mirza pon macam senyum2 takmo jek
hah aku letak jugak kalau dier takmo duduk pon

 seat belt dier tue aku ikat ala2 jek sbb dah rosak
dah letak pastue sumbat dengan puting...
mata mirza dah kuyu nak tido......zZzZZZ
mentang-mentanglah sejuk terus jek die tido

hah senang sangat kalau pakai benda alah nie...
tak payah nak tolak stroller pastu dengan nak tolak troli lagi
 pakai jek troli 2 in 1 nie....memang memudahkan keje kite

Friday, February 18, 2011

:pegang botol sendiri:

hye semua....+__+
arinie ari jumaat so aku pakai baju kurung
huh ape motip aku bagitahu korang pon aku tak tahu
yang aku tahu aku nak jugak bagitahu...hehehee

nie pulak si jantung hati saya
dier pegang botol sendiri bile minum air masak
mirza nie kalau bab minum air masak bergelen-gelen
hah aku tipu jek...takde arr bergelen-gelen pon..
kang boncit pulak perut anak teruna ai tau..


sekali minum adelah dlm 2oz gitu..
kalau dier haus sangat-sangat 4oz leh habis tau
cuma nya kan mirza nie MALAS nak pegang botol sendiri
bukan tak pandai..pandai tapi malas nak pegang

kalau kita pegang memang sampai habis arr dier minum
kalau kite bagi die pegang sendiri, die main2 gigit2 jek puting tue 
pastue sudahnya tak minum pon...habis sememeh...

 * budak memang malas eik nak pegang botol sendiri???

Thursday, February 17, 2011

:arghh aku benci bile....:

aku ada hajat yang patut di penuhi
tapi hajat tue tak dapat di penuhi
sebab
.
.
.
.
.
ada orang bonggok mana ntah
yang tak FLUSH bile kuar dari toilet
dah arr ko tak FLUSH  pastue 
ko tinggalkan pulak hasil ko bagi tatapan kat orang lain

ke nak kene letak sign nie baru korang nak flush???


*pagi- pagi buat mood aku spoiled arr

:apabila kulit muka sudah mengerutu part 2:

ini sambungan daripada entry bahagian pertama
sape yang tak baca lagi leh klik di sini part1 

  kulit die sangat cantik..bikin aku jeles

selalunya lepas aku pakai face mask
aku akan cuci muka guna facial scrub
lepas scubbing muka, buang segala kotoran
aku cuci pulak muka guna foaming wash

selesai menscrubbing dan menfoaming
aku akan pakai toner
sebenarnya aku jarang pakai toner tau sebab
kulit muka aku jenis yang tak boleh pakai toner

sebab ape aku cakap tak boleh???
sebab kalau aku pakai hari-hari 
kulit muka aku akan naik merah dan berbintik2
oleh itu aku pakai bile perlu je...+__+

hurmm bila muka sudah bertoner
last skali jangan lupa pakai pelembab....
pelembab tue penting tau sebab tue kene pakai...

kulit muka aku bukanlah flawless sangat kan..
tapi aku saja je nak share dengan uolls semua.......
thanks banyak-banyak sebab sudi baca entry nie

Wednesday, February 16, 2011

:tuala sulaman nama anak:

hye semua
selamat kembali bekerja

aritu saya ada terima parcel +__+
sebelum belek dari sapa aku memang dah agak dah
mesti towel yang aku tempah tue dah sampai kan

aku tempah dah seminggu tapi lupa pulak nak masukkan duitnya
lupa bukan sebab buat-buat lupa 
tapi sebab aku sibuk dengan urusan pindah rumah
nasibla tuan punya kedai tue tak marahkan aku

bile aku buka dan tengok towel-towel nya
aku memang berpuas hati sebab 
towel tue tebal
towel tue tak berbulu
sulaman pada towel tue kemas


sebenarnya towel hijau tue jee yang aku tempah
tapi disebabkan ada balance rm4 
maka tuan kedai tue bagi aku option
samada nak balance balik atau
dier bagi satu lagi towel tapi warna lain
hurm dah orang nak bagi kan aku ok jek


meh close up skit sulaman yang dier buat 
cantikkan korang siap ade basikal lagiii....
aku suka sebab tuan kedai nie baik orangnya
overall memang aku suka la dengan perkhidmatannya

*berminat nak tempah leh bagi email korang kat aku...aku akan bagi link web dier kt korang

Monday, February 14, 2011

:apabila kulit muka sudah mengerutu:

hurm tajuk tak mau mau...
nak jugak letak tajuk yang best dan menarik
tapi aku tak reti weyh...nanti kang tajuk aku tak seiring dengan cite aku
last2 orang pon menyampah nak baca belog aku....hahahaaa+__+

ok..ok back to the main topic
hurm sejak ade anak nie aku rasa dah 
tak sempat dah aku nak manja2kan diri
nak buat facial muka ke atau facial badan ke.....
memang sudah tak sempat...:(

kadang-kadang bile aku pegang kulit muka aku
aku rasa eiii teruk nya muka ko mun....
mengalahkan permukaan bulan
mengerutu sangat nie


haha bile hati tak tenang
maka nak tak nak kene lah jugak aku
mencuri masa buat facial sendiri kat rumah
aku buat facial takde arr macam kat salon tue
  aku buat seringkas yang mungkin tapi hasil terbaik....

ihsan dari en google

first sekali pastikan mirza sudah tido
pastu barulah leh apply mask nie kat muka
haaa duduk senyap2 sambil mengadap tv..
dan sambil tunggu mask tue kering

sudah kering sepenuhnya barulah korang pell off mask tue..
sakit memang sakit wooo sampai naik merah muka aku
tapi berbaloi-baloi sebabnya muka korang licin dan gebu jeee

dah selesai ape lagi pegi arr basuh muka tue cepat 
nanti karang anak dah bangun tak sempat nak buat yang seterusnya...
yang seterusnya next entry lah ye...aku takde mood nak sambung..mengantuk +__+


:cubaan pertama tak menjadi:

hah cubaan pertama aku nak buat muffin tak menjadi langsung


sebab ape tak menjadi???
bukan sebab tak cukup bahan
bukan sebab tak cukup suhu
bukan sebab tak cukup pandai
tapi sebab
.
.
.
.
.
.
.
aku tertinggal resepi kat opis
dah tertinggal maka malaslah aku nak google semula kat rumah
dengan adenya si kecik nie memang susah nak on laptop tau...

*baru aku duk berangan nak guna microwave oven pemberian watie tue

Friday, February 11, 2011

:aku perlu seluar baru:

ohh my goodness
pagi tadi masa bersiap-siap nak pegi keje 
aku duk pikir...nak pakai seluar ape nihhhh..???

bukan sebab takde stock seluar sebab seluar semua basuh
tapi sebab semua collection seluar yang aku ade besar
besar sampaikan aku pakai tali pinggang pon masih lagi besar

pinggang aku jadik kecik.....peha aku jadik kecik
maka semua seluar sudah nampak geloboh kalau aku pakai jugak
so aku rasa aku kene beli jugak seluar baru nihhhh....

aku kurus bukan sebab berdiet...
aku makan macam besa orang makan..
makan pagi aku amik
makan tengahari aku amik
minum petang aku amik
makan malam aku amik
kadg2 makan lewat malam pon aku amik tau

tapi tak tahu  kemana pegi nya makanan yang aku makan tue

*kawan2 aku ckp lepas nie bolehla aku melaram kebaya pulak...


Thursday, February 10, 2011

:allergic telur:

semalam balik keje aku buat bubur mirza campur telur dadar
suruh incik b suap sebabnya aku nak memasak di dapur...
dari dapur dengar senyap je dua beranak tu tau.
pastu aku duk berpikir.."makan ke mirza tu"
.
.
.
.
.
tiba-tiba aku dengar suara incik b cakap
"yeay dah habis..good boy mirza"
 lepas dengar tue aku yang berada di dapur 
sambil memotong bawang tersenyum +__+

sebab apa aku senyum????korang nak tahu tak????
sebab hati aku gembira bila anak suka makanan 
yang aku buat , walaupun simple


 muka budak yang kekenyangan


ini adelah kali ketiga aku bagi mirza makan telur
so far die takde allergic pun bile makan telur nie...
syukur alhamdulillah senang hati mama 

sape nak cuba boleh cuba
-first masak bubur kosong seperti biasa
-pastu ambil sebiji telur,pecahkan dalam mangkuk then kacau 
-sudah kacau kacau goreng(letak skit je minyak..better minyak zaitun)
-passtikan telur masak sepenuhnya..takde lembik2 atau separuh masak ke
-pastu hancurkan guna sudu or garfu (depend pada korang nak hancur mana)
(aku buat takdelah hancur sangat..hancur macam scrambell egg je)
-sudah hancur gaulkan sekali bubur dengan telur tue


*tak sempat aku nak tangkap gambar semalam...


Wednesday, February 9, 2011

:mampukah aku:

huh..mata berair coz malam tadi tido lewat 
gaara-gara tengok the biggest loser
akhirnya tracey kecundang jugak....

tapikan dier kurus okeh lepas kuar tue..
memang betul2 semangat nak kurus arr dier tue...
cumanya dier suka buat drama jek...

ok lupakan sebentar kisah tue...
arinie kan masa aku duk berblogwalking...
rata-rata blogger semua duk cakap pasal 
1st birthday party anak diorang


bile aku baca.....aku tengok deco-deco yang diorang buat dan
ade sesetengah tue siap ade tema lagi...huh aku jadi TERUJA
cantik wooo...sweet sangat tau....
 
ekceli hujung bulan depan mirza cukup setahun...
aku ade ingat nak organiza satu party...
takde ar besar-besaran, kecik jee...
tapi mampukah aku nak buat semuanya....????

Tuesday, February 8, 2011

:kenapa perlu bazirkan rm150....:

kalau uolls boleh buat sendirikan.
.
.
.
.
hurmm ekceli aku bercakap tentang pemasangan semula astro..
di mana pabila uolls nak transfer (buka pasang) astro dari rumah lama ke rumah baru

sebelum aku buat sendiri aku dah call customer service astro..
tanya macamana mau transfer itu piring dan berapa kos nya.
maka jawapan yang aku terima
"puan kene bayar rm150 untuk transferkan astro tue"

hah apeee rm150????mahalnya caj uolls...
macam nie punya mahal baik i pasang baru..
 so aku decide mahu buka dan pasang sendiri 

nak pasang sendiri bolehhh
yang penting uolls kene ade tool seperti
-tangga
- spanar
-screwdriver
-drill

*dan yang paling penting uolls kene ader keberanian..
(maksud aku di sini kene berani nak panjat bumbung)

panjat....buka piring astro...panjat lagiii...pasang balik piring tue
then buat la papepown pada wayar dier yang panjang tue..
yang penting nampak kemas...
then setting semula untuk dapatkan signal

setting pada astro
1. tekan menu pada remote astro
2.cari satellite signal (no.2)
-dapatkan box signal
-dapatkan signal hijau (65% dah kira ok)

nak dapatkan signal hijau
- arahkan piring ke kiblat,kemudian pesong ke kiri sikit
- arm (batang astro) kene betl-betul tegak.
- belakang disk ade screw dan nombor 50,60,70,80,90
- pilih 70-80 untuk perfect vision

3. sudah selesai semua tekan menu 
4.tengok channel...dapat ke x..or clear ke x...

kalau tak dapat..uolls adjust arr piring tue sp dapat...hehehee 

*malam tadi dapatlah aku ngan incik b tengok tv...



:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...