BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 31, 2011

:pindah:

masih ingat lagi entry ari jumaat aritue
hah inya pasal perpindahan

ekceli ianya bukan berpindah kerja
bukan jugak berpindah belog
tapi ini yang sebenarnya..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
berpindah dari rumah parents aku ke rumah sendiri :)

:posisi terbaik punye:

hye semua selamat pagi (hati berbunga-bunga)
semalam hujan seharian....bile hujan langsung xbesh
sebabnya nak pegi mana dan nak buat ape pon xbesh....
nasib dah basuh segala baju, towel..tudung semua ari sabtu tue
kalau tak leh mengamuk aku baju tak boleh nak basuh tau...... 

pagi tadi bangun pon hujan lagiiii....sejuk sangat-sangat sejuk okeh..
 selalunya bile bangun jek aku akan jenguk kat dalam playpen mirza..
tengok-tengok si kecik tue sebelum masuk toilet mandi...


dan pagi tadi bile aku tengok jeee..
aku rasa nak tergelak tapi aku tahankan je
kang aku gelak pagi-pagi buta...sorang-sorang...
nanti kang jiran kata aku gile...

 korang nak tahu x kenapa aku nak tergelak...
hah korang tengok gambar kat bawah tue
(sempat lagik aku snap gambar mirza pagi tadi)




hurmm apehal laa anak aku pagi-pagi tidur menongeng nie...
aku pown heran..selalunya kalau dier menongeng..
confirm dier akan terus bangun...sambil panggil "mama"
tapi pagi tadi lain pulak jadiknya...
maybe sebab dier mengantuk sangat kotttt....
pastu terasa sejukkk rasa macam malas nak bangun....



* tengok..anak kecil pown tahu malas nak bangun pagi bile hari hujan

Friday, January 28, 2011

:+__+ nak tahu kene lah baca:

ini adalah entry autopublish

kenapa auto publish mun...????

sebabnya di saat korang baca entry nie, aku takde depan pc aku..

aku mungkin tengah berjalan.....menuju ke parking lot bawah tanah tue

atau pown maybe aku tengah drive kete menuju ke pak guard untuk scan id aku sebelum kuar..

atau pown jugak maybe aku tengah drive sambil dengar macam-macam jenis lagu...

hurm ini bermaksud aku berada di luar opis @ kat mana2 pown lah

maksudnya lagi disini..aku amik halfday tengahari nie...+__+

sebab ape aku amik halfday?????korang nak tahu tak???

kalau korang taknak tahu pon aku nak bagitahu.....hehehee

sebelum aku cakap panjang2 korang tengok dulu kat "when mrs amir says"

haaa..dah tengok ke belum????tengok arr dulu baru korang paham....

hah dah tengokkan....tue maksudnya aku ade hal la.....

hal ape???adelah nanti aku kaborkan kat korang eik....

oklah ..bye..thanks sebab sudi baca...hehehe..

jumpa uolls dalam entry seterusnya +__+


Thursday, January 27, 2011

:kalau kau nak peluk-peluk,nak cium-cium pon......:

agak-agak la weyhhhh....memang aku bengang tau...

hurm kejadian nya mcam nie...semalam lepas keje
incik b text aku mintak tlg amikkan dier kat tempat keje dier
so aku pon takpelah kan...cakap ok jelah....

masa tengah2 drive tuh..ade lah sebijik kete MYVI kaler OREN 
(haaa kau aku capslock skit bagi terang.....)  kat depan aku nie
aku pown follow jek macam besa arr...pastue kan....
pastue kan aku tengok kete dier jap ke kanan jap ke kiri...

aku pown tengok arr kete tue..apehal tayar pancit ke, ke mengantuk
sekali aku tengok hah kau siap duk berpeluk,bercium bagai....
tue dalam kete tue sambil duk drive....

aku pon apelagiii..mulalah terasa macam panas membara jek
aku follow dekat-dekat...pastu aku overtake kete dier....
sambil aku overtake tue aku HON2 sebanyak yg mungkin
skali aku tengok mamat tue duk tengok aku....
dan uolls nak tahu x yg couple tue melayu okeh...

arghhhh sungguh memalukan.....sungguh sungguh ok...
kalau kau nak sangat beromen bermesra-mesra pegilah cari satu tempat...
nie tidak atas jalanraya sambil drive korang duk buat keje tak senonoh...
membahayakan orang lain tahu tak??????oh tidak...sabar jelah mun

gambar di bawah takde kene mengena dengan kejadian....

aku tengah menunggu incik b di pintu masuk...
aku takde dalam gambar,hanya gambar pagar jek.......

:set bersalin idaman hati:

mak aihh tajuk nak best ajeee....
ok ok nape idaman hati...maybe sbb aku suka kot....
sungguh tak kukuh..sudah ader maybe pastu ader kot pulak tue....

hurm nak tahu aku pakai set bersalin ape tak???
aku guna SET BERSALIN JAMU MAK DARA....
haaa kau dengar nama jamu tue macam mantoop best jeek...
elehhh nama jek mantap tapi kalau kau tue malas nak pakai nak ikut betul2 
memang harapan nak jadik mantap tue terkubur jelah



okaylah first skali aku review secara am ....
kalau secara amnya produk nie memang best sangat2....
aku suka part tang nak makan jamu tue....
sebabnya aku tak suka minum jamu...makan jamu aku suka
jadinya kalau kau xnak tak suka minum jamu kau leh amik pil jamu...
sebabnya dier bagi kau jamu serbuk dan jugak jamu tak serbuk pil

keduanya kalau nak review secara detail..satu persatu
korang boleh lah klik kat sini rahsiacantik

haa tentang harga pulak klu xsilap aku satu set nie dalam RM350
tapi masa aku beli aritue ader promotion so leh dapat murah skit la kan..


Wednesday, January 26, 2011

:account facebook aku kene ceroboh:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ekekekeee...+__+
takde aar korang aku tipu jeek
sebenarnya aku langsung takde account FB....NAN ADO okayyy..
maka nya di sini tak payah le duk mencari-cari saya dalam fesbuk tue...


:macamana aku boleh lupa nieee:

aku lupa yang semalam adelah 25hb january 2011
aku lupa yang semalam adelah genap 
aku membesarkan mirza selama sepuluh bulan
aku lupa yang semalam adelah birthday anak aku yang ke sepuluh bulan

hurm manusia memang cepat lupa kan....+__+
nie picture mirza di satu taman....
 belum buat entry nya lagi...so tunggu tau....

mirza sudah 10 bulan...sudah boleh ape yee...???
sudah pandai macam-macam....melasak jerr kejenya...



Tuesday, January 25, 2011

:baby room @GIANT:

bagi aku yang selalu duk shopping kat GIANT nie...
aku rasa perlulah GIANT lebih mesra pengguna....
maksud aku disini perlulah sediakan baby room untuk 
pengunjung pengunjung yang ader anak macam aku nie kan..........

hurm memanglah kalau nak diikutkan kite takdelah sopink lelama sangat 
dalam GIANT tue berbanding bile kite berada di JUSCO or ALAMANDA keee..
tapi....kan..kan...aku rasa memang perlu lah baby room niee..
tak besar kecik jadilah..at least ader jugak dari takde langsung....

aku bukan ape kalau ader senang skit sbb kalau anak dah poo poo then
nak tukar diapers dier atau tiba-tiba anak nak susu keee
(even boleh breastfeed kat tepi tue pakai nursing cover pon)
tapi kan lebih selesa if ade baby room...betul tak kawan2...???

GIANT yang aku maksud kan nie kat area kawasan aku....
iaitu GIANT@NILAI (memang takde tau...)
kerusi pown leh bilang untuk di duduki mama macam aku nie...
so aku tak tahulah kan GIANT area kawasan korang macam-mana.....

nie baby room kat alamanda...cantik kan decoration dier....

- picture sumber dari leonalim

Monday, January 24, 2011

:kawan laki aku baca blog aku:

haaaa korang tengok tajuk tue dulu....
tengok betul-betul tau....

ekceli aku tak kisah pon sape-sape yang nak baca belog aku
yang aku tahu mostly kawan aku jek yang duk baca belog aku....
lepas kawan...kawan bloggers pulak kan..means kawan alam maya aku..
lepas kawan alam maya aku...maybe sedikit sebanyak musuh aku....
uiksss aku tak penah nak bermusuh-musuh dengan orang kayyy...
tapi manalah tahu kan ader yang nak berkawan bermusuh dengan aku di alam maya nie
lepas tue....aku ingat takde dah senarai pembaca aku...

tup-tup aritue aku dapat komen dari sorang laki nie....
siap suh kim salam kat laki aku lagi....
aku ape lagi kan dengan tak semena-mena nak cuak...
terus text incik b tanya itu dan ini....
lepas tue barulah tahu yang mamat tue kawan laki aku...
hahahaa...giler ahhh kawan laki aku baca belog aku...
dahle belog nie aku tulis secara caca marba...
maklumlahkan belum pon lagik setahun menulis...
uihhh segan weyh aku segan.....

segan-segan pon best gak weiii sebab dier follow aku...
aku sempatlahkan menerjah ke blog dier...
rupanya-rupanya dier baru jek melangkah ke alam bloggers...
so welcome ayie.....moga-moga bertambahlah kawan u di alam maya nie


*kenapa aku guna align left untuk entry nie...???aku pon tak tahu kenapa...macam best...


:mun...umur ko brape eik????+___+

  hye uolls semua...
how's ur weekend???how's ur day today?????

 mine?sangatlah happy sebab my bos not in da house....
maksud not in da house tue maybe dier pegi hq kot...
so lehla kami berjimba-jimba tanpe perlu berpura-pura....

arinie takde cite pape yang menarik sangat pown...
cuma....CUMA nyaaa....kat opis nie semua duk bz-bz 
review pasal perkahwinan zaquan dan ayu raudhah tue.....

 selalunya aku akan wat satu entry khas mengenai artis kawen tapi
tang diorang nie aku rasa macam malas pulak nak buat....
sebabnya aku rasa mesti dah ramai yang sudah buatkan...
so takyah ler nak buat banyak-banyak kan....

oklah....ekceli harinie nak share dengan uolls semua...

  beg baru aku...baru takdelah BARU sangat kan...dah seminggu guna..
(hehe kepochi sungguh aku nie...beg baru pon nak habaq kt orang kan)

dan yang penting nak habaq ianya adelah koleksi MEETO aku yang kedua..
ape???baru kedua ke....???ingat kan dah berlambak-lambak dah..
bagus duk cite macam dah banyak koleksi jekkkk....HAHAHA..
(haa amik kau skali gelak dah capslock.....gelak untuk diri sendiri)
hurm ape boleh buatkan???minat tue ader tapi semangat kurang

even aku nie dah jadi bini dan mak orang tapi minat 
tang benda-benda comeii nie sukar nak kikis tau
suka hati laa orang nak cakap ape pown..tapi dah aku MINAT
yang penting skali minat aku nie tak mengganggu orang sekeliling
bagi sape yg nak tengok ape dier koleksi pertamaaku
leh klik di sini yaaa  koleksi pertama

*pelikkakn aku nie sbb orang sebaya aku duk terliur gucci lah....prada lah...lv lahhh

Friday, January 21, 2011

:kek mun:

"kek mun..kek mun....meh cnie jap....ader benda nak cite nie"
.
.
.
.
haaaaa APE????KEK MUN????
.
.
.
owhhh...tidakkkk
.
.
.

dari kak mun jadi ke kek mun....
 sungguh saya tak paham mengapa kamu panggil saya begitu...

:top 20 happy baby contest:

baru tadi bukak belog MY CONTEST & GA BLOG
pastue tengok ader update terbaru tentang happy baby contest...

tengok punya tengok..belek punya belek...
rupa-rupanya mirza tersenarai dalam top 20 kategori A...
 syukur alhamdulillah...ader jugak rezeki mirza nak menang

eh tak menang lagi..tapi bile dah tersenarai dalam top 20 tue 
kiranya tinggal lagi satu step arrr nak menang kan.....

wah anak yang masuk kontest mama dier yang teruja lebey...
teruja sangat macamlah anak tue masuk mr universe....

hahaha...papepown tahniah kepada yang tersenarai
dalam top 20 tueeee......

:cejuknyeee:

bile aircond kat opis nie sudah di servis...
maka hasil dari servis ituuu
adelah
.
.
.
keadaan opis yang sangatlah sejuk...
sampaikan tangan dan jari jemari ni rasa 
sejuk macam baru lepas pegang ais ketul dalam peti sejuk
takpun rasa spt berada di sesuatu tempat yang bersuhu - 10 darjah celcius
takpun terasa seperti ikan+daging+aiskrim dan segala benda yang ader dalam peti sejuk beku 

Wednesday, January 19, 2011

:blue rabbit adalah arnab biru:

 kalau tertengok gambar nie mesti ader yang berkata
"ehhh mirza dapat basikal rabbit la...warna biru lagiii"

hahahaaa tidak..tidak sama sekali....
ekceli basikal tue bukan mirza punye...
tapi tesco seremban 2 punye untuk di jual...

yang pastinya basikal tue belum berpunya lagiiiii
 so sape suke leh pegi grab laju-laju cepat-cepat
sebelum ianya kehabisan stock 

mirza hanya jadik model jek pada hari tue....
model sepenuh masa mama....hahahar

mama letak mirza dalam basikal tue...
ambik gambar comel-comel
pastue postkan di blog...


memula letak..mirza dalam ketakutan...
"eh.eh..pebenda nie mama"

pastue bile dibiarkan lama...
mirza cuba pelan2 gerakkan basikal tue
dengan bantuan kakinya...

bile basikal tue mula bergerak ke depan skit
mirza dah suka....melompat-lompat kegirangan...

bile anak dah suka..happy dapat tunggang motosikal basikal
maka mama kenelah keluarkan anaknya secepat yang mungkin
kalau tak..mungkin anak akan menangis...ingat basikal tue kepunyaan dier

*bosan dowh arinie....tak tahu nak watpe


Tuesday, January 18, 2011

:saya dah tahu taska tue:

ingat tak lagi pada entry nie
untuk pengetahuan semua taska tue adelah

Taska Kenari Cerdik Kota Perdana
maka pada sesape yang area seri kembangan nak hantar anak 
ke taska...berhati-hatilah yeee...ingat nama taska tue...
supaya kita tak terhantar anak kita kat sana....

sumber di sini lakaranhati

Monday, January 17, 2011

:pagi isnin yang sejuk:

 hye semua...selamat pagi isnin...
de sesape tak yang monday blueessss pagi nie...
kalau ader samalah dengan saya........
 sungguh tak berdedikasi kan....
pagi-pagi masuk keje je dah takde semangat...


hurm....weekend aritue opkos ramai yang join 
blogger gathering kan kat midvalley...
sorryla uolls semua saya memang tak dapat pegi
sebab ade hal peribadi yang perlu di uruskan terlebey dahulu..

pagi2 sebelum uruskan hal tue...dengan gigihnya 
kami suami isteri bawak mirza ke bistro as-salam untuk sarapan
(nampak sangat lah kan saya nie memang jenis pemalas..hahahar)


bukan malas okeh tapi incik b cakap takyah nak susah2 buat sarapan
just sarapan kat luar jeeek...hurm hati sape tak suka kan...


haaa nie gambar mirza di bistro as-salam @ mydin

mata terbuntang luas nengok orang makan...

 papa....mirza sudah ader kawan....
nak kawan dengan pompuan jek......
 
motif entry nie..hahaha takde motif ape sebenarnya
cuma nak mintak maaf pada kawan2 blogger sbb tak dapek join gath tue...
 
*kenkawan cepat lah update pasal gath tue....
tak dapat pegi dapat baca pon jadiiilah

Friday, January 14, 2011

:rezeki di awal tahun:

sesungguhnya ALLAH itu MAHA PEMURAH...
.
.
.
.
.
.
sebabnya


saya dapat bonus bulan nie
syukur alhamdullillah

*baru jek dapat slip bonus tadi...suke suke....

:kosong:


kosong
ape yang kosongnya???

opis aku sekarang nie kosong....
sebab nyaaa semuanya duk sibuk 
dengan shipment....
dengan inspection.......

aku???
tak terlibat..
so duk dendiam dalam opis nie

*arghhh hari jumaat yang membosankan

Thursday, January 13, 2011

:peram sampai masak:

hurm lama sungguh draf nie duk terperam jeee...
tujuan pemeraman adalah untuk tunggu ianya lebam masak
bile dah masak barulah kite bawak publish ianya  keluar
 maka terima lah entry freah from oven my blog

tarikh berlakunya kejadian nie memang tak saya ingat...
cuma ingat tempat ajeee iaitu di dataran nilai....


beriadah di petang hari bersama anak kesayangan
dan jugak TANPA incik b kesayangan...

ok dear meh kite bergambar dulu yeee

bermain di gigi pantai padang

nape saya tutup mulut
entah...nak tahu tanyalah mirza

ok mirza lets warm up sayang...
satu..dua...tiga...empat...
mirza borink

bakal pemain bola sepak negara

yang akhirnya kecundang sebab asik duk men rumput

*thank to ct....


Wednesday, January 12, 2011

:inikah keadaan sebenar di taska???:

lokasi taska: seri kembangan selangor




huh..ape perasaan korang bile tengok gambar-gambar di atas nie....
aku  pelik sangat kenapa semua budak 
ade kain dan bantal kat muka diorang????
ape yang petugas taska dah buat kat budak-budak nie????
pastue kenapa tido atas tilam buruk...
dengan bantal takde sarung dengan bersempit2????

sumber dari belog nieee h-n-i


:Happy Baby Contest:

  contest sebelum nie takde rezeki mirza nak menang....
bukan setakat nak menang,
nak tersenarai dalam top 20 pon tak
hurmm takpelah kan....teruskan mencuba..
maka...saya telah di tag oleh sharena untuk join contest nie...


thanks sharena coz tag mun...

maka syarat-syaratnya adelahhhh:

1.terbuka kepada semua yang mempuyai blog 
dan mempunyai alamat di malaysia.
yeee saya ade belog

2. mesti menjadi follower OurdreamsOfLife dan MyLittleWonder.
yeay dah follow kedua dua blog

3. Buat entry pasal GA nie dengan tajuk 'HAPPY BABY CONTEST'
sudah buat...
4. Letakkan sekeping gambar anak anda berumur di antara
Category A: Berumur kurang dari 2 tahun pada 31 Januari 2011
Category B: Berumur diantara 2 tahun-4 tahun pada 31 Januari 2011
saya kategori A

dan berserta detail


Nama Anak:Muhammad Uwais Mirza b. Mohd Iftiah
Nama Ibu: Maimun
Tarikh Lahir Anak: 25 March 2010

5. copy dan letak gambar banner di atas di dalam 
entry anda bersama backlinknya..
sudah letak

6. Tag seberapa ramai kawan yang anda 
kehendaki (minimum 1 orang)
saya mahu tag nanonano dan mamaelly

7. boleh tinggalkan komen beserta link 
kat blog OurDreamsOfLife atau Contest
sudahhh

8. closing date :17 January 2011 at 5:00 pm

9. keputusan adalah muktamad...

*hadiah menarik menanti anda


:top 20 contest si manjaku comel:

...........
......
.
.
.
.
hurm...bukan rezeki mirza 
takpelah kan.....
lepas nie leh cuba lagiiiii
tahniah kepada yang tersenarai...

Tuesday, January 11, 2011

:manja ke mengada-ngada niee:

hye semua...gud gud morning
semalam saya emergency leave coz nak uruskan banyak perkara...
dan perkara utama nya adelah incik b demam....

aikk....suami demam pon kene cuti ke???
yeap..kenelah beb..kalau tak sape nak bawa dier p jumpa doctor....
pastu nanti kat rumah sapa yang nak masakkan bubur untuk dier...
dah kompem-kompem demam tak lalu makan kan....
so nak jadik isteri mithali...kenelah berkorban cuti....hahahahaa....
naseb baik arinie demam dier dah kebah...heheheee
kalau tak memang wajiblah kan berkorban lagi sehari cuti...

maka semalam memang tak menang tangan okeh...
mana nak jaga anak..nak jaga suami....
nasib baik jugak lah saya tak turut demam...

mirza pulak macam besalahkan....
bergantungan tak terhingga...
sungguh manja...
manja kee mengada-ngada eikk...

saya nak pegi tandas pon dier nangis....
saya nak masuk dapur pon dier nangis...
saya jauh sikit dari dier pon menangis....
sepanjang hariii duk dengar dier menangis jelah...

dier akan senyap bile kite di depan mata die....
hahaa...penakut plus manja plus mengada-ngada.......

*tak encemla mirza asek nangis jeee-mak uda mirza


Friday, January 7, 2011

:.......:

setiap jam ke tandas....
dah mengalahkan orang mengandung pulak...
minum air bergelen -gelen
pastue mulalah berulang-alik ke tandas....
dah naik malas dah kaki nie nak ke tandas....

kalau tak minum...
nanti dehidratelah....
nanti kulit keringlah....
nanti dahagalah.....


:barang semua naik:

minyak naik...
habis barang semua naik.....
.
.
.
.
.
kenapa tak bile...
minyak naik...
gaji pon naik........
kan ke bagus camtue.....

kalau macam nielah kan....
gaji 3-4 ribu tak cukup....

Thursday, January 6, 2011

:malas nak pegang botol sendiri:

gud morning semua...
pagi nie hujan....
malas gileeee nak bangun pagi nak pegi keje...
 nak cuti tapi bile pikirkan azam tahun nie malas la pulok...
hurm arinie nak kongsi dengan uolls semua 
gelagat mirza time minum susu...
suruh baring takmo....
pastu nak minum sambil duduk....
 
tengoklah tue mengebat...
dahle malas nak pegang botol sendiri 

 
haaa..sampai penyek hidung tue nak minum susu
hurm nak pegi mana lah pulak tue....
ish-ish mirza nie....
suka tau tak duk diam



Wednesday, January 5, 2011

:kenapa cukur:

hurm..ape mimpi ntah incik b pada malam tahun baru tue
saya pun tak tahu.....yang saya tahu....
pagi-pagi lagi dah kejutkan saya..

incik b: "yang....yang bangun le..tengok nie ok tak?"
saya: "apenye b....pagi2 buta nie"
incik b: "hurmmm..tengoklah cnie"

saya pon cubalah buka mata yang mengantuk tue kan

saya:"ape b tak de pape pon"
incik b:"tengoklah betul2"
saya: "oooo..dah cukur buang eeik"
incik b: "haah....ok tak yang"
saya: "mmm dah cukur ok jelah"
incik b: "encem tak b ayang"
saya: "mmm...macam bese jeee"
incik b:"alaaa....macam besa jeee ker?"
saya:"yelah..abis tue nak ckp ape g?"
incik b: "alaaa...tak hensemlah tue"
saya: "yelah-yelah...hensem..."


pastue incik b duk depan cermin duk belek-belek muka dier...
ape ke buang tebiat laki aku nie....
pagi awal tahun baru...
bangun awal-awal...
cukur janggut dier sampai habis licin.....



gambar di atas takde kene mengena dengan entry nie...
cumanya saya nie terlalu obses dengan cik fatin liyana nie...
cantik sangat dier pakai biru kan....
biru mata hitam ku.....

Tuesday, January 4, 2011

:penyelesaian untuk kulit sensitif:

sejak lahir mirza punya kulit memang sensitif...
macamana saya tau sensitif????
ehh..tahulah dah anak kite 
hari-hari duk ngadap dier...........

hurmmm..sudah jadi adatkan..
bile kite dapat anak...
maka hadiah pon banyak dapat...
dari set baju-baju yang comel.....
ke mitten n bootens yang comel jugak....
sampailah ke toilettris.....

macam-macam brand toilettris 
yang mirza dapat.....
anakku lah....
baby kiko lah...
pureen lah.....

tapikan....
semua brand kat atas tue....
 SEMUA tau....tak sesuai dengan mirza...

kalau ko pakai jugak sebab ko
suka dengan bau nye yang wangi...
maka anak ko akan terima kesan nya....
merah-merah satu badan.....ruam sana sini.....

hurm...maka penyelesaian nya....
.
.
.
.
ini

sebamed for baby

lepas pakai set nie...
baru nampak kulit muka mirza ok...
kulit badan mirza ok....
dan mirza pon ok...hehehee...

yang lagiii ok nyeee....
segala toilettris yang mirza dapat tue
mama mirza yang guna tau...hahahaa

haaa stok toilettris saya berbulan tak payah beli
sebabnye duk mengabehkan stok mirza....
hihihih....untung mama .....

*mirza ikut kulit saya..kulit sensitif

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...