BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, November 1, 2011

:sippy cup ohh sippy cup:

semalam nak update tapi tak sempat
so hari nie pagi-pagi aku update
hujung minggu aku tak kemana-mana
musim hujan lah sekarang nie
tak best kuar time hujan-hujan nie

aku kan sejak-sejak mirza nak 
masuk dua tahun nie (dlm 5 bulan lagi)
aku cuba nak train mirza minum susu
atau air masak guna sippy cup @ training cup

haaa ni sippy cup yang ada setakat nie....

 merah kuning cam bendera selangor tue brand annakku
yang biru dinosaur ader straw tue brand tesco
dan yang paling latest warna hijau tue brand fiffy
seme murah-murah jeee...tapi yang penting BPA free

bukan takmo beli yang mahal...
tapi rasa macam membazir lak sebab
mirza jenis yang ikut mood..kalau nak oklah
kalau tak duduk lah semua sippy cup tue dlm almari

dan bile mirza sudah sebati dengan sippy cup hmmm
baru aku usha yang branded-branded lak hehehe

setakat nie mirza masih lagi menggunakan botol susu
belum sepenuhnya menggunakan sippy cup
bile mood mirza ok...dan die nak, aku bagi lah
kalau die takmo janganlah duk sibuk nak bagi
memang die tenyeh jeee susu tue kat lantai
takpun tak minum langsung..huhuhu

dan harapan aku...bile mirza dua tahun
die sudah sebati dengan sippy cup
dan akan say NO pada botol susu +________+
ini harapan jee tau belum tentu termakbul

tapiiii kalau termakbul alhamdulillah syukur
dan macam aku cakap tadi lah kan
kalau mirza ok boleh lah aku beli yang mahal sikit
geram aku tengok sippy cup comel-comel nie..hihihi

8 comments:

nanonano said...

mika klu air msk dia lg gemor bg dgn cawan/gelas dr dlm botl cmni
maybe cpt teguk kot,
susu aku xpenah try lg,sbb dia nk nyusu mesti nak baring, acane?? huhu

aziyana said...

org kater kalau nk ajar guna straw, kite bg die minum yg dlm kotak tu..kiter tekan kotak biar air kuar kt hujung..sampai hujng die isap..nnt lame2 die pandai isap..tp buat kt husna xpandai2 lg skrg ni

murn!e said...

aleesya memang sejak baby tak suka minum pakai botol susu yang ade puting. so memang aleesya setahun dia dah tau minum pakai botol straw. saya lagi banyak botol ade straw dari sippy cup tu. sebab aleesya malas nak togak botol kalo nakminum. kalo botol straw dia just pegang je. tkyah togak togak botolkan? hehehhe.

xpe, kejap je nak ajar minum pakai sippy cup tu :)

sharEna said...

norah kalo air masak je pakai botol straw tu. itu pon kkdg nk pakai cawan je menom. susu x pernah try lg nk bg dlm sippy cup bagai neh. nak kena tukar eh? x elok eh kalo bg botol sampai sudah? hahahha...rosak gg gaknye..entah...kuikui..

mun said...

nanonano:owh..mirz suka gak pakai cawan..tp munlak tak suka sebab banyak tumpah dari minum..hukhuk

mun said...

aziyana:mirza dulu pon tak pandai gak yana gna straw...pastue entah cmner..masa bagi minum vitagen tueee terus die sedut..lepas tue die sudah pandai.....sekarang terlebih pandai kot....sekejap jee habis vitagen sebotol die sedut....

mun said...

murnie;eh yeke....harap-harap macam tu lah....

mun said...

sharena:entahla sebab mun tgk nanny 911 tue..die ckp budak bile sudah masuk 2 years old...elok train guna sippy cup or straw...sbb kalau tak lagi susah nak pisahkan die dengan botol...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...