BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, September 28, 2011

:cara deco frame paling murah:

penah tak uolls rasa dinding kat rumah seperti kosong
means takde decorations...takde frame-frame
aku penah +__________+

keinginan aku nak deco wall memang sentiasa ada
cuma kadang-kadang kekangan budget
al maklumlah kan....
once u dah buat mesti nak buat yg tercantik
nak buat yang cantik pulak mesti kene ade ongkosnya

tapi takpe walaupun ada kekangan budget
itu tak bermakna kite tak boleh deco wall
hehehe uolls boleh ikut jeee cara aku nie...



- first beli frame murah-murah di ikea
(ala yang kayu jeee tue)
- then beli solatape yang bercorak
(aku beli dalam rm2.50 ada 7 corak)
- nak lekat kan frame beli double side tape 
(if tanak lekat, uolls boleh paku je)
- gambar -gambar yang bersesuaian
(aku print jeee gambar kat opis)

caranya hias frame gambar tue dengan solatape bercorak
mengikut citarasa sendiri...pastue masukkan gambar dan tutup 
frame rapat-rapat, .n then lekatkan double side tape di belakang frame
cari spot yang sesuai untuk diletakkan frame-frame gambar itue
dah sesuai semuanya lekat jelah....dan hasilnya cantik jugak
haaa senang je kan jimat pon jimat...hehehe

4 comments:

nanonano said...

na lsg xde nk tempek2 gmbar gantung frame bagai
maybe sbb bukan rumah sdiri
so nafsu nk deco2 tu xde :(

sharEna said...

penah..penah..tp kite x serajin mun..ekekek

mun, kite dah tukar url blog..singgah k! url lama da buang..ade lalats =p

http://teppeilifejourney.blogspot.com/

mun said...

nanonano:mun pon bukan rumah sendiri syg oiiiii...rumah sewa jek..tp verangan mcm rumah sendiri....

mun said...

sharena:rajin ke mun nie ena....hahahaha....

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...