BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, May 31, 2011

:perbelanjaan membesarkan seorang anak:

okeh tengok gambar di bawah dulu then baru aku cite eik


- susu anmum essential 2 tin...1 tin rumah mak...1 tin rumah aku
- 2 pack drypers (size M ada 84 keping)...sama jugak
satu rumah mak..satu lagi rumah aku
- gripe water wajib ada...untuk masa2 mirza kembung
or sakit perut or nak tumbuh gigi kee
- scott emulsin (perisa oren) tue aku baru add kan dlm list
yelahkan sebab mirza sudah setahun maka boleh lah
nak makan scott emulsion nie kan
ekceli ianya untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat

hurm ini sajork dah berapa kos nya tau....
barang memang mahal sekarang nie
tambah-tambah susu..makin naik....makin naik...
bukan taknak tukar ke susu lain
tapi mirza dari kecik hanya minum susu anmum...
bile sudah serasi aku malas nak tukar

pampers pon gitu jugak, bile sudah serasi dengan drypers 
maka itu jelah yang aku beli
kalau untuk jalan-jalan aku beli drypers drypantz...
senang sarung sajork....

ini belum lagi cite bab baju, toilettris...makanan mirza lagi
hurm perbelanjaan untuk besarkan seorang anak memang MAHAL kan
walaupun begitu kami sebagai parents mirza sentiasa 
mahu berikan yang terbaik untuk mirza dan
 syukur alhamdulillah ALLAH sentiasa murahkan rezeki kami sekeluarga

*semua ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak nya kan

9 comments:

Luv like this.... said...

yela mun..bkn merungut @ ungkit tapi tu la fakta nye!!tapi ape pon kita mak ayah kena buat y terbaik utk anak2

aziyana said...

alhamdulillah nampaknya mirza ckup makan dan pakai..
insyaAllah mirza jugak akan mendapat bekalan utk kahirat juga :)

sharEna said...

lebih kurang dgn brg2 naurah je mirza nih..hihi =p

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

adehh.. apesal korang beli2 set je ..jue beli tlebih ke hape.. hehehe.. jue slalu beli susu.. 4-5 kotak sbulan..pempes wajib 3 bag sebulan.pening2..tp takpelah.. demi anak2 kan..:)

Fai Ayie said...

my first visit…will visit you again ;)

tinggal jejak kat sini

antalya said...

mun: at least dh jimat part kos nursery/bb sitter.eh ke mun byr upah jgk kt mak? tp xmahal kan.
jue: kita geng lah. pampes 3pek sebulan.susu pon 3tin.sy punya bajet utk susu ngan pampes je 3ratus sebulan.mula2 dulu je mengeluh.tp lelama xkisah dah.rezeki ank sentiasa ada kann

NURUL JAMIAN said...

tak pe mun demi anak kan mun

afni+hafiz=dani said...

betul tu mun. cost utk sorang anak skang memang mahal. tp tu la, anak ni rezeki, insyallah duit tu sentiasa ada

ila' said...

betul tu mun.. belom kira baju-baju & mainan dia.. brg baby semuanya mahal-mahal..tu le salah satu sbb ila terjebak dlm menjual brg2 baby ni..jimatkan sikit belanja hehe

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...