BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, April 14, 2011

:bukan mudah menjadi fulltime working mum:

salam uolls semua sejak 2 menjak nie mood berblogging aku menurun..bukan sebab takde benda hendak di ceritakan adaaa..banyak tau especially about my little son, mirza...akan tetapi aku rasa penat sangat ..pagi-pagi sudah bangun..bersiap-siap hendak pergi keje, sebelum hantar mirza ke rumah mak..tukar diapers dia dulu...basuh muka mirza sikit letak bedak kat muka supaya wangi sikit...ekeke..dasar pemalas kan.kalau terlebih rajin tukar baju mirza....n then hantar mirza..(nasib dekat jee dalam 5 min)


selesai hantar mirza, peluk cium semua pergi keje sudah tue terperaplah kat opis sampai pukul 6 ptg, 6:30 ptg sampai rumah mak amik mirza...sembang-sembang sikit dengan mak pastu balik rumah, kalau mirza belum mandi lagi mandi kan die dulu, bagi makan jika mak bekalkan makanan untuk mirza, kalau tak kenelah aku masak dulu

haaaaaah part memasak nie memang mencabar betul tau...dah lah aku nak memasak secara cepat...tapi tak boleh nak cepat sebabnya banyak betul rintangan berduri yang kene aku lalui , hurm baru nak potong bawang..mirza sudah selongkar kabinet dapur ,baru nak goreng ikan mirza nak tarik rice cooker, baru nak buat sambal mirza sudah mula nak hisap penyapu

mencabar ke tak keje aku kat dapur...hah SANGAT MENCABAR..sudahla aku sorang-sorang nak kene handle si kecik nie, dengan mana nak masak lah...buat keje rumah lah hurm ok ada yang tertanya kan laki aku buat apa?? incik b pukul 9  malam baru balik rumah..so nak taknak terpaksalah aku memasak jugak walaupun banyak rintangan nya (takkan le aku nak tunggu laki balik baru nak masak)

sudah masak...kemas dapur...sudah kemas dapur....makan secara berjemah dengan mirza plus incik b..sudah makan...barulah leh rileks-rileks jap tengok tv, tapiii takde lah rileks mana pon sebabnya mirza kan tengah lasak..panjat tuelah, main inilah....ketuk2 tv lah..nak alih astro lah ...huh..tengok tv pon tak paham sangat cite ape, yang aku tahu..tahu-tahu sudah habiiiisssssssss...duk berperang dengan mirza sampailah ke pukul 11, 

pastue bawa mirza masuk bilik untuk tidokan die...last-last bukan die yang tido..aku yang tertidoooo, jaga-jaga sudah pukul 3 pagi......itu yang ada kisah aku sidai baju pukul 3 pagi tue.....maka nya masa untuk diri sendiri memang takde tau, tak boleh nak mandi lama-lama....tak boleh nak belek-belek muka...tak boleh nak buat facial muka....tak boleh nak kemas rumah secara detail...semuanya memang TAK BOLEH

tapiii aku bernasib dalam satu hal sebab incik b jenis rajin...mungkin sebab kesiankan bini yang tertidur keletihan maka dengan sukarela...sukarela okeh bukan paksarela...die sendiri akan tolong sapu rumah..mop lantai..kemas rumah...kemas dapur...clear kan lauk-lauk..clear kan pinggan mangkuk dalam sink...lap dan simpan dlm kabinet...buang sampah segala...pendek cite incik b akan tolong lah clearkan pape keje aku yang belum settle sebelum die masuk tido...untung kan aku ada suami mcm tue...

*huh panjang giler entry aku kali nie...mungkin ini adalah entry membalas dendam..MUNGKIN

6 comments:

nanonano said...

hahaha ok la tu mun,
ade gak incik b
mcm na somi keje mlm
sbb tu na xmsak
na beli ns sbungkus share2 je ngn mika
xsnggup nkg dapur bwk hero tu
memang ade je ape2 yg pecah kang :p

mamaelly said...

hihihi sama la kita mun..penat sangat kadang2 kan..nasib baik ada suami yang memang memahami..membantu kita kan...

nurul aziyana said...

bertuahnya mun..encik b sanggup sapu sampah semua..ahahha mine non ado..disuruh br buat kecuali basuh baju..eh terngumpat suami plk..ya ampun..

nanonano said...

mun! scoot mika tu harga RM 160 xsilap, tp tawar2 dpt la 120 gtu kot? hehehe harusla rembat 1 kat mirza, ehehe tp kan mirza dah ade jip :p

NURUL JAMIAN said...

jarang tgk mun update entri panjang2 tapi i love to reading

antalya said...

bertuah mun dpt suami yg rajin sebegitu.suami sy ikut mood lah.kebiasaan nya dia rajin layan game jer heehehe

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...