BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, April 6, 2011

:agak-agak lah nak buat statement pon:

semalam aku ada TERbaca satu blog nie
die pegi melawat orang baru bersalin
dan orang tue bersalin secara c-sect
dan dier dengan takde kene mengena mengeluarkan satu ayat
"uihh bersalin c-sect....alamatnya berat badan tak turun lah"
dier sambung lagiiii "huh seram-seram..takmo bersalin c-sect"

cet....statement pertama dier tue aku rasa salah
sebab ape aku rasa salah..???
sebab aku bersalin c-sect tapi berat badan aku turun jek
bukan setakat turun jek tapi menjunam okeh

dan statement kedua tue lagii lah tak boleh blahhh
sebab ape tau...hah ko ingat orang yang bersalin c-sect tue
saje -saje keee nak bersalin secara c-sect...????
ok memang ada orang yang pilih nak bersalin secara c-sect
tapi kebanyakkan yang bersalin secara c-sect nie tak ada pilihan
paham tak aku cakap nie..."tak ada pilihan"
means di antara hidup atau mati...

maknanya die kene bersalin secara c-sect sebab
degupan anak dlm kandungan sudah lemah
atau anak kurang pergerakan
atau takut anak lemas dlm kandungan
or ibu dah tak larat nak meneran...

8 comments:

NaNaRuZaNa said...

memang pon..kdg2 bace kat intenet..org yg boleh ngandung normal,cam memperlecehkan c-sect...cam tadek pengetahuan c-sect tu utk ape...mmg la kalo di beri pilihan nak normal delivery kan..na ni cuak gak ni..doa2 la sume ok yeh..

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

entahlah manusia ni..kdg2 tak pernah mengalami..tp sibuk komen memacam. Maafkan dia saja.

nanonano said...

dia xbrsalin lg?
sbb tu xtao selok belok kaedah nk brsalin bagai neh
ape risiko csect semua??
ishkk ingat semua org nak ke brsalin csect?
tgk mun, even c sect pun
selim dr na yg branak normal ni lg
hahahahha maluuuuuuuuuuu

sharEna said...

dah alami sndiri baru tau. kalo x mmg suke dok tulis bukan2. biasalahhh....=p

mamaelly said...

hihi mun.. kadang2kan pelik dengan manusia.. ape la yang dorang pikir kan..

macam elly lagi la..kalau orang tau..mmg elly sendiri yang pilih nak ceaser sebab takut nak normal..takut isya tak leh survive sebab dia suspec big baby..mesti lagi orang gelakkan elly kan..

tapi ape yang kita pilih..ada sebabnye kan.. cetek sungguh fikiran orang itu

Dayu said...

biasalah org
selagi tak merasa sendiri
main ikut suka hati je berkata2

Hayati's Story said...

salam..
saya pun czer gak..anak breech..doc kata boleh je kalo nk try normal. Tp byk risiko. Sama ada saya atau anak. Tp mungkin byk lbhnya risiko tu kat anak. Saya buat research sblm tentukan nk czer tp mmg jalan paling selamat adalah czer.

Semua org pun nk bersalin normal kan.Tp tu ketentuan Allah. Mcm sy, takkan saya nk selfish lak kan semata2 taknak org ejek saya czer so sy keras gak nk normal. Padahal nyawa anak tu lagik penting.

Pada org yang blom bersalin atau yg pk czer ni -ve, tlglah tukar tanggapan anda. Setiap ibu bekorban dgn cara masing2 tuk lahirkan anak. Kalo boleh saya pun taknak perut saya kena toreh2 tau. Tp saya tahu tu dah bahagian saya kan..mmg sedih jugak kalo org asik mperlekehkan czer nih..

Luv like this.... said...

agak la pon ayat tu kan..

c-sect ok je 4 me plus hal2 berat bdan tu deliver normal ke c-sect ke same je klu tak pndai control pemakanan!!y penting dri sendri la...:)

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...