BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, March 22, 2011

:alkisah mirza terkunci di dalam rumah:

kejadian berlaku pada hari ahad lepas
aku pegi rumah mak nak basuh 3 set comforter
almaklumlahkan mesin basuh kat rumah aku nie kecik ajo
lagipun kan mesin basuh mak aku tue leh buat air dry...
bawaklah segala nya termasuk biskut jari,kurma n kismis mirza

sudah siap basuh segalanya aku balik lah rumah cepat-cepat
sebabnya hari nak hujan dan mirza kalau kat rumah mak aku
memang susah sangat susah nak tido...nak mainnnn jerrr tau

sudah sampai rumah..aku tutuplah pagar..kunci siap2...
then aku bukak lah gril dan sliding door ....
kunci rumah pulak aku letak tepi tv....
then aku bawak keluar beg aku dan mirza aku letak dlm rumah

aku keluar semula nak pegi amik 3 set comforter tue dlm kete
sudah amik....berjalan menuju ke pintu rumah sambil 
membawa 3 set comforter yang berat tue...tup tup tangggg
mirza tutup grill rumah dan automatik grill terkunci....

masa tue aku sudah gelabah..yelah weiii anak terkunci dalam rumah
aku pulak kat luar rumah...kunci dalam rumah...hp pon dalam rumah
pagar rumah pulak terkunci...dan lagi dramatiknya hari hujan....

haa aku nak col mak bapak aku...hp takde...aku nak pegi rumah diorang
pagar terkunci camne aku nak bawak kuar kete....aku nak berjalan kaki
jauhhhh gileeerrr dah le hari hujan...anak aku pulak dalam rumah....

pikir punya pikir..aku NEKAD panjat pagar tue untuk mintak tolong jiran
jiran sebelah-menyebelah takde....tapiii nasib sebelah sebelah lagi satu ada
aku dengan muka tak malu pegilah rumah jiran tue..bagi salam..cerita bagai
semua nya..pastue die bg pinjam telefon kat aku..
aku col la bapak aku cite kat die
bapak aku duk tergelak-gelak...cettt 
aku dahle gelabah die boleh bantai gelak pulak

selesai col bapak aku..aku pon panjatle pagar tue semula..pastu zasss
seluar aku terkoyak...huhuu.. nasib seluar aku yang terkoyak.....
kalau betis aku yang terkoyak memang nanges tak berlagu lah aku

pastu tunggu punya tunggu....sampai jugaklah bapak aku.....
dier godek-godek grill tue....terbuka semula....nasib leh buka
kalau tak hurm...terpaksalah tunggu laki aku balik keje nanti...

itulah alkisahnya mirza terkunci di dalam rumah....+__+

4 comments:

sharEna said...

mirza mcm mane masa terkunci tue?

mun said...

sharena:mirza berdiri jelah kat grill tue....yelahkan budak tak paham pape lagiii

mamaelly said...

ala takutnye mun..nasib la mirza ok..tak main yang bukan2..yg boleh membuatkan hati kita lagi gelabah....hihih

antalya said...

mujurlah mirza tak nanges atau pon dia wat benda2 yg membahayakan dlm rumah tu sorang2

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...