BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, February 1, 2011

:courts vs senheng:

disebabkan aku tak dapat upload gambar 
so mari kite bercerita tanpa gambar pada hari nie

ehhh kalau tengok tajuk macam nak cerita perlawana bola
tapi tengokkan nama tue bukan nama team bole ke hape...
tapi nama kedai elektrik dan perabut...yeahh kamu memang betul

nie kisah si courts dan si senheng
bukan nak kutuk la..cuma nak buat sikit perbandigan...
mmm mari-mari semua baca dan buat kisah ini jadik teladan...

alkisahnya biasalah kan...kalau nak masuk rumah baru semua nak baru
so aku dengan laki aku gigihla mensurvey barang-barang elektrik rumah
tengok kt mana lagi bagus dan ader sale (boleh dapat murahkan)
makanya bab peti sejuk kami beli di senheng...
tang mesin basuh pulak belilah di courts (2 pon sbb ader sale)

masa beli peti sejuk...esok beli..harinie dah sp rumah
tapi mesin basuh takde stock..so kenelah tunggu 2 minggu br dapat...
ok fine..lgpown bukan nak masuk rumah lagi...
so kami bayar dan tunggu jelah...

tunggu punya tunggu dah masuk 3 minggu....
no call,no feedback....and no barang....
hmmm ape sudah jadik nie... 
on 28 January aku suruh laki aku col diorang
laki aku col..pastue diorang kata akan check and col back..
tunggu punya tunggu tak col-col back........

dari pagi sampai lah ke petang benda sama duk berlaku...
dan kami tak tahu status barang kami tue...
aku pown ape lagik...
mulalah naik hantu berang...
then aku sendirik yg col mereka.....
bile aku col pown keadaan sama jugak yang berlaku...
asyik-asyik cakap nak col back tp takde pun kau nak col aku....

then semalam diorang col incik b kata brg yang aku nak tue takde
so kene replace amik barang lain ataupon amik yang display...
haaaahhh what the h****...
aku bayar cash semua barang tue ko suruh aku amik brg display jek..???

aku hangin..memang aku hangin okay....
lepas keje semalam kami laki bini terus ke courts untuk settle kan benda nie
sampai jek kat sana ...kami jumpa salesgirl yang handle brg kami tue...
pastue minah tue leh pulak tanya laki aku "hurm macama mana nie"
aikkkk sepatutnya laki aku yang tanya ko....nie tak...

laki aku pown ape lagi...maki lah berbakul-bakul...
memang kene amuklah minah tue dengan laki aku.....
habis semua customer tengok...
lagik nak puaskan hati kami yang panas nie..
kami jumpa direct dengan asst manager kat situ...
bincang-bincang tolak tambah semua....
last2 aku decide aku nak refund semula....

dapat jek refund aku terus ke senheng....pilih2 barang..
bayar dan balik rumah dengan tenang.......
hati gembira....dapat balik duit..dapat barang di senheng ..
malam nie barang aku sampai..yeayyyy.... 
dan bonusnya ko kene amuk dengan laki aku....
*PUAS HATI AKU*

*dari ape yang aku cerita nie korang bolehlahkan buat perbandingan sendiri



12 comments:

sharEna said...

mun, mmg x suke courts. suke sen heng. lg murah sen heng pon sbnrnye. courts pekerja dia mmg byk yg xleh pakai. x pandai tackle customer. buat sakit hati jer. brg pon xdelah murah sgt.

ღnFashyaღ said...

huhu, penah jugak beli di court tapi ok alhamdulillah dapat barang dalam masa 2hari.

mun, nak request boleh?hihihi..jgn marah eh...

#boleh x mun besarkan sikit tulisan, kecik sangat.tak jelas, mata rabun nih...hihi....sori eh mun..:)) peace..

NaNaRuZaNa said...

try tgk kedai2 cine yg lousy2 la..na aitu sevei2,kedai biase2 dapat murah bnyk...ade jugak dah yg wat pembayaran ansuran...

Mrs Azhar said...

isk teruknye. sy pun sblm ni survey2 brg keperluan rumaah kat banyak kedai termasuk la seng heng and courts tu. tp xde satu pun kitorang beli kt courts. hehe

mun said...

sharena:huh lepas nie memang band terus rr courts...

mun said...

fashya:owh yeke fasya....sorylah eik..nanti mun cuba godek2 tukar..
sbb dah cuba tak bley la...sori yek...klau kecik cuba besarkan guna (tekan ctrl dan pd masa yang sama gunakan mouse)

mun said...

nanaruzana:ader jugak na tp lebih kurang jek..lgla..dier charge transport...

mun said...

mrs azhar:ooh yeke....hehehe...

afni+hafiz=dani said...

memang da biasa dgr org complain pasal courts nie..plus brg2 die mahal kan? x reasonable lgsg

antalya said...

sy kalo nk beli brg letrik cash pegi kedai letrik biasa je.leh kautim price dpt jauhh lg murah.tp kalo nk utang mmg akan pilih senheng lah

annie ann said...

dua2 pun same jerk...me dekat courts pun dah pernah terkena..beralih ke senheng,pun sama..ni tgh hangin menunggu stock x sampai2..hurfff...ape la nasib malang..

Man Siakap said...

courts barang lagi banyak dari senheng

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...