BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, February 10, 2011

:allergic telur:

semalam balik keje aku buat bubur mirza campur telur dadar
suruh incik b suap sebabnya aku nak memasak di dapur...
dari dapur dengar senyap je dua beranak tu tau.
pastu aku duk berpikir.."makan ke mirza tu"
.
.
.
.
.
tiba-tiba aku dengar suara incik b cakap
"yeay dah habis..good boy mirza"
 lepas dengar tue aku yang berada di dapur 
sambil memotong bawang tersenyum +__+

sebab apa aku senyum????korang nak tahu tak????
sebab hati aku gembira bila anak suka makanan 
yang aku buat , walaupun simple


 muka budak yang kekenyangan


ini adelah kali ketiga aku bagi mirza makan telur
so far die takde allergic pun bile makan telur nie...
syukur alhamdulillah senang hati mama 

sape nak cuba boleh cuba
-first masak bubur kosong seperti biasa
-pastu ambil sebiji telur,pecahkan dalam mangkuk then kacau 
-sudah kacau kacau goreng(letak skit je minyak..better minyak zaitun)
-passtikan telur masak sepenuhnya..takde lembik2 atau separuh masak ke
-pastu hancurkan guna sudu or garfu (depend pada korang nak hancur mana)
(aku buat takdelah hancur sangat..hancur macam scrambell egg je)
-sudah hancur gaulkan sekali bubur dengan telur tue


*tak sempat aku nak tangkap gambar semalam...


7 comments:

nanonano said...

owhh na kdang2 ade gak suap telur..
tp ntah la elergik ek x..
huhuhu

sharEna said...

mun, naurah rasanya alergik telur. nk kompem tggu injection 1 year next week. huhuh..

pernah bg telur putih rebus bln lepas. naik ruam kt dua2 belah tangan. merah2..

rase bersalah giler. rasanya sbb telur tue. dia punye reaction mmg sgt cepat. dlm sejam gitu kot dah naek.

bersalah sungguh rase. hmphh..

NURUL said...

raina pun tak alecgic telur dah pernah try

antalya said...

my doter alergic telur.teruk sgt naik ruam kt leher ngan tengkuk dia.ni ntah camne la nk kena cucuk 1thn nanti ishh

mun said...

nanonano:yeke na..kalau takde naik bintik2 merah-merah tue ok lee..

mun said...

sharena:owh takpelah tue...dah tahu kan naurah mmg allergic..so lepas nie kenelah berhati2 skit...

mun said...

nurul:yeke nurul...so raina leh geng ngn mirza ler

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...