BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 29, 2010

:boleh pandang-pandang,jangan pegang-pegang:

eh eh sudah petang la kawan-kawan....sudah pukul 4.15 minit petang...yeay...yeay...jap lagi dah boleh balik....hehhee..
kalau diizinkan malam nie mahu keluar berjalan-jalan n shopping kalau diizinkanlah...means diiziankan tue bukanlah tentang izin suami...coz suami saya sentiasa mengizinkan saya pergi ke mana jua pon janji tak lupakan dier.. uiks ader tanda cemburu disitu..ok..ok....maksud "izin" tue jika malam nie tak hujan..mirza pon tak cranky...so bolehla i keluar malam nie.... dan saya nak share dengan uolls semua tentang lagu nie....best sangat-sanagt tau..entah brape kali duk repeat dengar lagu nie je....nasib pakai earphone..kalau tak mesti member-member semua duk bising nape lagu nie jeee mun oiii

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang


Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah
 tue lirik lagu KALAU BERPACARAN...
ana raffali,sohaimi mior hassan dan altimet
saya suka-sangat-sangat lagu nie coz ianya lagu yang penuh dengan nasihat untuk yang sedang memadu kasih
 dann setiap lirik dalam lagu nie semuanya betul....kalau sekadar dengar tapi tak amalkan tak tahulah....
tue yang sekarang nie  banyak kes-kes buang bayi.....benda-benda nie terjadi bile nafsu mengawal fikiran

:baju sendat siti nurhaliza:

hye semua-semua nya.....................
selamat pagi....tempat uolls hujan tak..tempat saya hujan pagi nie...
rasa malasss je nak datang kerja....tapi disebabkan arinie dah jumaat so saya datang jugak..
dan rutin pagi-pagi saya seperti biasalah kan...malas dah nak ulang-ulang cite nanti uolls semua malas nak baca...
hehehehee.paham-paham sendiri lah yeee....tapi pagi nie ade spesel sket yang saya nak cerite...

tentang  "baju sendat siti nurhaliza".....bukan baju ketat ok..tapi baju SENDAT...
 ok ok relax ok..bertenang semuanya..papepon  kita tengok gambar dulu....

-keyword minggu ini-
klik pada gambar untuk lebih jelas

huh..ader ke patut search baju sendat siti nurhaliza...
sapelah punya keje nie.....semalam takde lagi..tapi harinie ade pulak...
means orang nie maybe search pukul 2,3 pagi kotttt..........hahaha...papelah..
yang penting orang itu takkan jumpa pon cite pasal "baju sendat siti nurhaliza" tue dalam belog saya nie

*first time saya dapat keyword yang tak munasabah

Thursday, October 28, 2010

:ini rumah saya:

 hye semua
presenting our new house at bandar enstek
rumah kocik ajo......

nie adelah pintu masuk okay....

 kaler dinding rumah yang asal...

 our dining n lounge room

 living and dining room

 ruangan dapur tempat saya akan menari-nari sambil memasak

 living room pandangan dari tangga

 our master bedroom

1 room

2nd room

cantik tak kawan-kawan...
silalah cakap cantik untuk ambik hati kawan korang nie...
sebabnya dier adelah dalam mood happy tak sabar mahu masuk rumah baru...
dahlah rumah baru...masuk pulak cuci kaki sajeeee......bawa pakaian daan hadiah-hadiah kawin
hahaaarrr....saya suka..kamu suka tak....saya hepi kamu semua hepy tak....
saya rasa tak sabar nak masuk rumah baru.....
kamu semua sabar ye....nanti bile dah masuk saya akan cerita lebih lanjut disini
...............................................
....................................
..........................
...............
..........
......
....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nape ader titik-titik noktah nie
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
saya belum habis cerita lagi lah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aik de lagi titik titik nie
.
.
.
.
.
.
.
camner nak hilangkan titik-titik nie.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
wuhaaaa..wuhaaaaaarghh......
hah saya tiba-tiba terjaga dari tido sebbnya terdengar mirza menangis...
rupa-rupanya saya bermimpi....mimpi baik punya...cet ingat betul-betullah tadi tue...
kalau betul ingat nak wat enrty khas di sini tapi tak betul pun tetap jugak buat entry nie...


*picture ihsan dari encik google

Wednesday, October 27, 2010

:beku seperti ais:

permulaan hari yang baik pagi yang indah........ pagi yang tenang...pagi yang sejuk...maka
kami-kami nie kesejukan sehingga otak pon menjadi beku....sebeku kiub-kiub ais di kutub utara....
beku hingga tak mampu untuk dipecahkan....bila tak mampu nak dipecahkan maka otak pon beku untuk berpikir....
bile dah tak mampu untuk berpikir...maka masing-masing senyap duduk depan pc or laptop buat kerja masing-masing....
takde suara...takde gelak tawa...takde yang terbatuk...takde yang berlepak-lepak..takde juga yang wat grouping discussion..
semuanya kebekuan...include badan yang tak mahu gerak-gerak,.mulut yang tak mahu bercakap-cakap,.otak yang tak mahu berpikir-pikir....tangan yang tak mahu melambai-lambai,.kaki yang tak mahu berjalan-jalan.... maka kami KEBEKUAN!!!

Tuesday, October 26, 2010

:kenapa perlu bosan:

sebab takde kerja!!!!!!!

  hurmmm muka tekun duk membaca blog orang

  lagi tekun bile baca belog sendiri....
 menjadi teruja bile tengok keecomelan anak-anak blogger

 kembali tekun semula

 terbuntang mata bile baca entry entry pelik yang de gambar pelik

fakta tentang gambar di atas:

-muka tak mekap..hanya pakai bedak n lip blam sajo
-baju uniform keje yang sangatlah tidak cantik
-di ambil di waktu pagi ketika aku keseorangan di opis



*merapu meraban

Monday, October 25, 2010

:umurnya sudah 7 bulan:


arinie anak mama genap 7 bulan...
wahhh cepat jeee masa berlalu eik
rasa mcm baru jee 2,3 hari lepas wat entry pasal mirza..
tahu-tahu hari nie mirza sudah 7 bulan
sudah pandai merangkak ke sana ke sini...
sibuk nak duduk..walaupon masih tak tegap lagi..
sibuk jugak nak berdiri, asal jumpa kerusi ke,..sofa ke...mesti nak cuba berdiri...
 sudah meunjukkan tanda-tanda hendak tumbuh gigi.....gusi pon dah de rasa tajam skit2...

:kerja sapekah ini:

 hye selamat pagi semua
arinie mood "panas" coz aircond kt dlm opis nie tak kuat....
so saya dalam kepanasan pagi nie....

 seperti biasa rutin setiap pagi....adalah membuka belog
dan mengecheck comment...
 bila buka haaaa ko terkejut gile saya tengok
ade 50 komen okeh...

- klik pada gambar untuk lebih jelas-

eh....biar betul...
banyak kali aku duk refresh refresh 
tapi still jugak duk papar 50 komen......

bile aku bukak nak tegok sape yang komen
rup-rupanya semua komen adelah dari ruzanna nadia...
dan adelah 2,3 komen dari kawan-kawan blog...
uihhh banyak giler komen ko nadia....
membalas dendam nampaknya nadia.......

nadia nie jenis suka kumpul banyak-banyak baru de semangat nak baca...
aku kagum ngn ko lah nadia....
walaupon takde broadband....dan hanya bersandarkan pada internet opis...
yang bengong-bengong....jap boleh buka..jap tak boleh bukak....
ko tetap jugak bukak blog aku....baca blog aku dan part yang paling best ko komen belog aku....
ko bukan sekadar meninggalkan jejak..tapi ko jugak meninggalkan kesan pada belog aku...
pape pown thanks to NADIA...sudi membaca..dan sudi menkomen belog nie......

dan entry nie mun buat khas untuk
kamu

 cik nadia yang comel

Saturday, October 23, 2010

:pagi yang indah:

uihhh tajuk nak best sajeee.
kenapa???selama nie tiap-tiap pagi tak indah ke...
well..indah jugak tapi hari nie adelah pagi paling indah..
sebabnya saya tak kerja...ulang lagi sekali TAK BEKERJA..

 so...bangun pagi..mandi n solat subuh...lepas solat mirza bangun mintak-mintak susu....
uiks ekceli mirza mintak susu dengan rengekan dier la...
merengek with saying "mamamama"...
owh im so soo sooo touching when he says"mamamaa"

i pun ape lagi....cepat-cepatla buat susu....
bagi mirza minum dan tukar pampars dier....
elok-elok..ngam-ngam jer susu abis dier tido semula....

bile mirza dah tido semula.....saya cepat-cepat ke dapur buatkan sarapan.....
bukan mee goreng..nasi goreng...bihun goreng mahupun nasi lemak..
 tapi hanyalah 2 keping roti WHOLEGRAIN FIBERMEAL dannn NESCAFE panas...
kalau i kata panas tue memang panas okayyy...
dan bersarapan sambil menaip entry ini.... whoaaa heavennya minum nescafe panas pagi-pagi buta sambil surfing internet...


*uiks...lupa pulak  nak habaq,,yang incik b kerja arinie...
that y la i tak mention pon nama dier..hahhaa..

Friday, October 22, 2010

:saya sudah pandai merangkak:


semalam secara rasmi nya mirza sudah boleh merangkak
muka bangga giler bile dapat merangkak merata-rata...
satu rumah habis ko di tawafnya....pusing sana pusing sini....
sambil mulut bising..aaaaaaaaaaaaaaaaaaa menjerit......
takpun bising duk memanggil mamamamaa....nenenenekkkkk
memang havoc la rumah pada masa nie dengar suara mirza jeee..
bile dah boleh merangkak,dier nak cuba berdiri pulak
jumpa sofa...tatih-tatih bangun panjat sofa nak berdiri...
jumpa tangga nak panjat....jumpa kerusi nak panjat...
jumpa ape-ape sajelah yang dier boleh panjat akan sedaya upaya dier memanjat...
termasuklah bile saya duk baring-baring tengok tv..badan saya pon di panjatnya....
syukur alhamdulillah kerana saya diberi anurgerah terindah ini dannnn
syukur alhamdulillah juga kerana perkembangan mirza sungguh cepat...
yelahkan dulu masa  umor mirza 3 bulan die dah boleh meniarap..
 6 bulan pula dah boleh merangkak dan menunjukkan tanda-tanda nak berdiri....
tak lama lagi berjalan sambil mulut bising bercakap INSYAALLAH

:pelawat saya:

.
.
.
.
.
thanks kerana sudi melawat belog merapu saya nie

Thursday, October 21, 2010

:ape yang terjadi bile bos takde:

 haiyooo bergambar berlatar belakangkan opis yang bersepah-sepah..
nampak sangat kami-kami nie kuat bekerja kan...
hahahaaar...kuatlah sangat tue...
al maklumlah kan semuanya terlibat dengan project

tapiiiii bile bos tak datang or bos pegi keje luar
maka inilah kerja kami..
berjimba-jimba yehuuuu dalam opis

- 4 dara pingitan-

- masih lagi empat dara pingitan-

 - besday girl pada hari itu-

 - tekun membuka hadiah-

 -orangnya comel tapi ganas-

-muka-muka yang setia menanti-

 - pembaris pon boleh dijadikan item untuk membuka hadiah tau-

 -baru buka sebelah.....huhuhu-

dan
dan
dan
tadaaaa...berakhirnya sebuah penantian

 -ianya adelah sebuah musical jewellery box-

 - konon-konon kusyukla duk tengok hadiah nadia tue-

 -senyuman paling manis dari nadia-

 -close up skit-

 -close up skit lagiiii..nampak tak bunga tue kawan-kawan-

-bile dibuka laci maka ianya akan berbunyi dan menari-narilah bunga itu-

ekceli hadiah tue pemberian dari cik ctiey...
kami yang berdua nie belum bagi hadiah tapi suka-suka menempek tgk hadiah orang

:ini cerita sebenarnya:

rentetan dari entry keguguran
dan entry respond dari kisah keguguran
maka arinie saya mahu menceritakan tentang hal sebenarnya
ye memang saya mengalami keguguran.....
...
.
.
.
tak percaya lahhh
.
.
.
.
.
.

ye saya keguguran
.
.
.
.
.
.
tak percaya lagi
.
.
.
.
.
.
.
percayalah saya mengalami 
keguguran
.
.
.
.
.
.
.
gugur ape...???
.
.
.
.
.
.
.
ekceli im not losing a baby
.
.
.
.
.
but im losing my hair
tiap-tiap hari gugur..gugur...gugur..
arinie gugur
esok gugur
pagi gugur 
tengahari gugur
malam gugur
tengah malam pon gugur
basah gugur
tak basah aka kering pun gugur
and im so depressed because my hair is still gugur..

Wednesday, October 20, 2010

:respond dari kisah keguguran:

rentetan dari entry semalam kisah keguguran maka ramai yang memberi respond tak paham..
confius...dan tak kurang jugak yang bertanyakan hal sebenarnya..
mesti ramai yang tertanya-tanyakan..
.
.
.
.
.

nape tetiba gugur pulak nie..???
.
.
.
.
.
bile pulak si mun nie peknen???
.
.
.
.
.
cepatnya dier pregnant semula???
.
.
.
.
.
bukankah anak dier baru 6 bulan???
.
.
.
.
.
bukankah dier bersalin c-zer????
.
.
.
.
.
nape secepat ini???
.
.
.
.
.
jangan risau ye kawan-kawan 
terima kasih atas keprihatinan kamu semua
dan kisah yang sebenarnya akan di beritahu kelak...

Tuesday, October 19, 2010

:keguguran:

..............................
.......................
.............
.......
....
...
.
.
:(

Monday, October 18, 2010

:mirza sudah boleh berdiri sendiri:

hye selamat pagi..seperti biasa...seperti minggu-minggu sebelum nie.....bile hari isnin jer malas... malas nak datang keje...
 dahle malam semalam.....kul 12:00  tengah malam  tepat-tepat jer cite rasukan ablasa tue habis....
budjet nak tidolaaa..then saya jenguk dalam katil mirza...ingat nak selimutkan die...
tahu-tahu haaa ko..terbuntang mata dier tengok saya..
senyum-senyum mintak diangkat...
memang saya takkan angkatla...
siap pesan kat incik b jangan angkat mirza 
biar jee die..tengok die nak buat ape...
pastu korang tahu tak dier buat ape...
die meniarap.....merangkak-rangkak dalam tue...
pastue pegang kuat-kuat tiang katil tue...
dannnnnn
.
.
.
.
.
.
.
.
.
die BERDIRI ...
mirza berdiri okay dalam katil dier...
haa itue lah kesannya bile mirza tido awal...(kul 7 mlm dah tido)
dan tengah malam terjaga ajak mama dan papa nya main-main
sudahnya saya pesan kat incik b..tolonglah layan mirza...saya dah tak larat nak buka mata dah nie
kebetulan incik b tengok bola pulak semalam so takde hal la nak main-main dengan mirza..........

*arinie saya berpuasa lagiiii 
*thanks to incik b coz jaga mirza malam tadi

Friday, October 15, 2010

:sesuatu yang tak di sangka......:

bahawa
.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
bahawa
.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
besday husband saya sama dengan kawan baik saya nadia dan sama dengan besday husband kawan baik saya..
so
.
.
.
.
.
happy birthday to incik b

.
.
.
.
.
.
hepy besday to cik nadia and 

.
.
.
.
.
hepy besday to
 suami kawan baik saya.....





Thursday, October 14, 2010

:solid food schedule for mirza:


isnin: bubur nasi+ayam+carrot
selasa: bubur nasi+nestum cerelac (buah-buahan)
rabu: bubur nasi+daging+bayam
khamis: bubur nasi+nestum cerelac (sayur-sayuran)
jumaat: bubur nasi+ikan+carrot
sabtu: bubur nasi+ nestum cerelac (buah-buahan)
ahad: bubur nasi+ayam+bayam

 ini adelah jadual pemakanan mirza dalam masa seminggu..haaa..msti ader yang tertanya-tanya kann nape mesti nak bagi anak makan nestum cerelac tue...kan ke manis..lagipun kan ke tak elok makanan dalam kotak...

Hurm ok..ekceli lain orang lain caranya...dan inilah cara saya..mahu memvariasikan makan seharian mirza supaya mirza tak cepat bosan dan die jugak dapat merasa macam-macam jenis makanan....

lagipun kalau uolls rasa nestum cerelac tue ianya takdelah semanis mana pun terutama perisa sayur-sayuran....memang terasa sayurnya..dan ianya akan jadik manis if uolls added it with FM 

lagi best kalau nestum nie dibancuh dengan bubur coz ianya langsung tak rasa manis tau....kalau tak percaya cubalah sendiri...
walau apepun makanan yang akan diberi pada mirza....sayalah yang akan merasa dulu sebelum mirza merasa makanan itu

dn sebelum saya terlupa..jadual ini hanyalah untuk seminggu sahaja..so untuk minggu depan uolls boleh tukar sayur yang ada tue kepada kentang ke...labu ke..ikan bilis kee....

*ekceli first time solid food mirza adelah pada masa dier 5 bulan lagii....
*more info from nestle



Tuesday, October 12, 2010

:tips anak sihat dan genius:

sape tak nak anak yang sihat lagi genius..
semua mak bapak..ibu ayah..papa mama, mummy daddy kat dunia nie nakkan..
tapi tuelah kalau nak kenelah rajin usaha...sebenarnya pendidikan awal itu penting..
lagi penting yang kite patut tahu bahawa baby nie dier akan pelajari ape yang dier lihat dari dier dengar...
so watch out your behaviour in front of your baby okay
 
sooooooooo.........
jangan jadi pengotor depan anak...nanti anak kamu pun pengotor..
jangan menengking-nengking anak..nanti anak kamu pon nak menengking kamu
jangan buruk lantak depan anak..nanti anak kamu pon buruk lantak kat rumah orang
jangan maki hamun orang depan anak..nanti anak kamu pon pandai memaki hamun orang lain..
yang penting hormatilah kedua orang tua kamu depan anak..coz nanti anak kamu pon akan hormati kamu
 

banyak sangat-sangat tips yang ader yang membolehkan kamu semua membesarkan anak kamu sihat dan genius...
nak tips lagi..beli buku ini yeee...bertajuk anak sihat dan genius...
banyak tips-tips yang kita boleh amalkan dari anak newborn sehinggalah berumur 6 tahun
ekceli saya beli buku nie since saya preggy lagi di alamanda...
bukan di bookstore tapi saya beli di kedai jual majalah n komik tu..
haaa memang tak sangka sangat2 kedai mcm tue pon ader jual buku ilmiah nie

*masih lagi membaca buku ini...

:persandingan Datuk Dr Sheikh Muszaphar dan Dr.Harlina

all picture credit to beautifulnara.com





















semoga berbahagialah ke akhirnya...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...