BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, July 28, 2010

:kalau dah rezeki kami:

syukur alhamdulillah...............

http://www.emocutez.com
*bersyukur sangat-sangat....
*bulan nie murah betol rezeki kami...
*incik b dapat duit kutu...saya pulak dpt bonus...

:sharing is caring:

is good okeh...

*i'm speechless


Tuesday, July 27, 2010

:hello..hello...kitty:

sejak bc blog kak ju...
saya jadi teruja pulak dengan Hello Kitty...
sebelum nie buat-buat tak namapak je bile terpandang item yang bercirikan hello kitty
sebab ape eik???entahle...maybe masa tue rasa mcm..owh..hello kitty..
hanyalah sebuah patung...

tapi sebenarnya tidak...
contohnya di Taiwan....boleh pulak eik diorg nie terpikir nak wat hotel yang bercirikan hello kitty...
memang teruja..rasa mcm nak pergi ke sana dan tengok dengan sendirinya..

Hello Kitty Townhouse Hotel, Hsinchu, Taiwan

living room

bedroom

wah..sungguh cantik...teruja sangat-sangat.....

*pic kredit to hellokitty gift
*incik b saya mau deco rumah mcm nie leh tak
*haha..confirm incik b tak bagi...
*atau pun dier akan ckp..boleh...white its ok..but not pink la syg


:jom pergi beramai-ramai:

kepada ibu-ibu...bapa-bapa...
atau pun bakal ibu dan bapa..
jom kite pergi beramai-ramai ke myBBstore mega sale nie...
owh..bile dpt newsletter dr diorg nie..
dan tengok harga selepas potongan memang ber
baloi...
bukan memang tapi berbaloi-baloi okeh...
tak tipunye
kalau tak percaya..tengoklah picture kt bawah nie...


dan ini lagi....

dan banyak lagi tau

kalau mahu tengok barang ape lagi yang sale...
sila jangan malu dan segan untuk klik disini myBBstore


*nak pergi jugak untuk mendapatkan car seat mirza

Monday, July 26, 2010

:sekejapan:

masa semakin memcemburui kita...
pejam celik,pejam celik..tahu-tahu dah nak masuk ogos...
tahu-tahu anak mama sudah masuk 4 bulan semalam...
actually sudah pandai me
niarap since 3 bulan lagi...

ooooh tida
k....tahu-tahu nanti anak mama dah pandai merangkak...
dah pandai berjalan sambil panggil mama..mama...
takpun papa...papa...
sekejapan je
r....
biler dah 4 bulan nie...dah nmpk gaya mcm mahu melonjak badan ke depan..
dan sudah pandai pegang barang..alhamdulillah
.
makin kuat gelaknye bile kite mengagah-agah...
pandai tengok tv....terutama cartoon...
suka meloncat-loncat atas peha kita...

siap terangakt-angkat lagi kaki tue
nak melonjak ke depan

hohoho....nape muka mcm tueee..
..????
tak berjaya lagi ye anak mama nie..takpe usa
ha lagi...

ini adelah hasil dari checkup bulanan mirza
berat mirza: 66kg
panjang mirza: 64cm


*tak sabar mahu melihat mirza merangkak..dalam masa yang sama tak mahu masa cepat berlalu
uiks....boleh ker???

:ceritera di hari persandingan part 2:

mood pagi nie kureng sedikit...
bcoz...kawan baik sudah dtg..nasib baik bawa bekalan

kalau tak..mahu nye mengela
bah mencari stock..
takde cite pape yg menarik ming
gu nie
coz incik b saya tidak sihat...
demam+batuk+selsema..
so we all just duduk kat rumah
menyiapkan hadiah pintu untuk majlis akika
h mirza
jadi nye arinie saya mau sambung ceriter
a persandingan part 1...
.........................................................................................
..........................
..............
..........eh.knape pengantin yg duduk
dulu..mn rombongannya mana...???

sesi menghidang makan
an

doa dibacakan oleh pengantin
sendiri...

eh..sempat lagi tue bersembang
....

belakang nie pown leh menselit untuk nak
ambik gmbr...????

selesai makan....sesi bersanding dan menepung tawar pulak
ramai gileeeeeee okeh yang menepung tawar...sampaikan bunga rampai dan segala air mawar habis...
diorg tak dapat menepuung tawar pown takpe...janji diorg l
eh bersalam ngan pengantin...
fuhhhhh...glamer habis kami laki bini time
tue....

family picture

wif incik amir family

us

sorila ye...tak dpt nak upload picca bnyk2...
so ini jer yang termampu....
habis jugak...
habis update entry nie...
tapi cite tentang inie belum habis lagi...
akan di sambung kemudian dengan tajuk yg lain pulak..
thank coz sudi baca ...
thanks lagi skali pada yang sudi mencomment tue...

Saturday, July 24, 2010

:meeto:

fuh..akhirnya tido jugak anak bujang mama nie..
hampir 2 jam duk melayan dier main....
ngntuk-ngntuk pown still ader hati lagi nak main
tue...
jap merengek...jap tersengih..jap tergelak..jap nak meniarap
bagai la...
mirza..mirza...mcm tahu-tahu jer mama na
k online...
last-last dier surrender jugak....tepuk-tepuk..dodoikan dier....
akhirnya lena dibuai mimpi...
eh??baby tido mimpi ke eik???
ahh..papelah....yang penting mirza tido lena...
nak tahu dier tido lena senang jer..kalau dah kuarkan puting
dari mulut tue..
maknanya dier dah tido lena lah tue..
tak perlu nak sumbat-sumbat lagi puting tue..tak nak dah dier...

-tido siap depa tangan lagi tue...-

owh hampir lupa pulak nak cite satu benda nie...aritu masa jenjalan ngn incik b...
ternampak ler satu benda nie...benda nye besa sahaja..
tapi bile diprinted dengan sesuatu yg comel...maka com
ellah dier..
ala...senang cite tengok jer pi
cture kat bawah tue...

-meeto-

-ada 2 compartments-

-tangkai zip berbentuk lurve-

comel tak bekas nie....
saya tak tahu orang pggl ape
bekas nie...
tapi yang saya tahu selalunya bekas nie
org letak handphone n duit..
tapi saya pulak le
tak makeup...
boleh ker camtu????

*biler letak makeup dlm bekas nie..saya jadi tersuka pulak nak bermakeup...
*sungguh tak boleh di terima akal...


Friday, July 23, 2010

:eh ape tue??:

owh..tidak..nape arinie br nak kongsi cerite nie??
nape tak masa memula beli aritue...
sorry ye...saya bukannya bertangguh...
tapi saya perlu mencuri-curi masa dan
mengambil mood unt
uk wat post nie...
aritue saya terbeli chocolate cupcake...
opsssss.....cuba ulang lagi sekali...terbeli.....
(tipu lah tue..bukan terbeli, mmg nak beli pown)
tapikan....cupcake nie bukan untuk dimakan tau..
eh???kalau bukan untuk dimakan nape nak dibeli???
dan kalau bukan untuk dimakan..abis tue nak watpe????
haaaa..nak tahu tak ape benda alah itue...
cepat-cepatlah scroll ke bawah
..............................................
...................................
........................
..............
........
.

-eh like cholocate cupcake lah????-

bile dibuka.....tadaaaaaaaaaaaaa

-ianya adelah lipgloss berperisa coklat-

saya suka bentuk lipgloss nie...
like cupcake...yummy..yummy..............
bile dipakai rasa macam baru lepas makan coklat cupcake...
lagi satu saya suka sangat ngn bau lipgloss nie...
baunya sungguh wangi n manis...

*nanti mahu beli lagi tapi perisa strawberry pulak

:berubah wajah:

meh cnie dekat-dekat..tengok my handphone...sudah berhello kitty...
comel comel...comel san
gat -sangat..thank to ct..

dah lama mun
cari sticker cmnie..
tapi tak jumpa-jumpa...bukan takde..ader..tapi......
yang ader ituew hanyalah sticker biasa..
dan bukannya bling-bling camnie....
dahle sticker nie mudah ditampal..dan tak rosakkan surface..
owh...sungguh come
l pemberian ct nie...
ct memang pandai pilih..n paham kesukaan mun....
papepown tengkiu very muchhhh ctiey...

*biile ditanya pada ct beli kt mana...dier tak mahu bagitahu...huhuhuh...
*bukan ct kedekut..tp dier kata ader sebabnya...
surprise kah itu??????
kite tunggu je okeh...

Thursday, July 22, 2010

:mom:

22 July 2010

Mom

You've been by my side since I was small
Whenever I needed you I just had to call
You've nursed my wounds and soothed my fears
Healed my heart and wiped away my tears
You've shared my laughter and life's many joys
Put up with me rebellion and all of my noise
On this special day I cannot express
How my thoughts turn to you as I put on this dress
All that you've taught me has brought me here
Knowing you're at my side I feel no fear
Times may change but hearts never do
It may seem I'm moving on but I'll always love you
My Husband's love will complete my life
With all you've taught me I'll be a good wife
As I take this step and walk down this aisle
I'll think of you and can't help but smile
I can't thank you enough for all of your time
My heart will always be with Mother of mine

happy birthday to my mom...
Fauziah Bt Abd Latif

*tak tahu nak bagi ape..last-last bagi seutas jam tangan..harap-harap mak suka lah..

:tangan itu:

semalam terpaksa amik emergency leave....
sebabnye...
.....
....
..
.tengoklah tue bawah mata anak bujang saya...
melecet dan merah....
penangan tangan nya yag suka mengeset mata...
sebelum nie duk apply sebamed jer..
kering ah jugak..bile dah kering..di garu nye balik..jadilah lagiii..
last-last sebamed pown dah takde function...
luka tue makin besar dan merah...
so..semalam terpaksalah saya bawa mirza ke klinik....
n doctor pesan suh basuh luka tue dengan syampoo no tears...( johnson head to toe)
pastu apply krim yg dier bg...
dan doc jugak ader bg ubat dlm bentuk syrup...iaitu ubat alahan...
alhamdulillah..semalam tak sampai sehari pown...luka tue dah kering dan nampak dah nak baik...
mirza pown takde lagi mengaru-garu mata dier tue...

*susah nak kawal tangan dier supaya jgn mengeset mata...
last-last..kene bedung...
memang mengamuk lah dier...



Tuesday, July 20, 2010

:ceritera di hari persandingan part 1:

nikah dah sudah...
.berinai pown dah sudah.....
so,hari persandingan pown tiba...

-begitu gigih pak andam ku..memakai baju melayu mengikut tema..._

-menjawab panggilan telefon dari incik b-

-dah settle semua br leh pakai lipstick-

-dari kejauhan dapat dilihat,tetamu dah mula datang-

-officemate yang setia menunggu-

-rombongan incik amir-

-menyambut sang suami-

-seiring dan sejalan-

to be continued.................

:poupee girl:


sudah ader hobi baru...
selalunye duk update blog jer...
kalau tak update...blogwalking...
tapi kini saya ader "poupee girl"...
suka main "poupee girl nie coz ianya sungguh comel....
boleh..change baju..dressup cantik-cantik....makeup comel-comel...
pastu snapshot...n then tulislah ape yang kamu nak tulis...
memang comel...
kalau nak tahu cuba lah....

*seperti main barbie doll je....

Monday, July 19, 2010

:S for......:


hari yang memenatkan...penuh dengan aktiviti-aktiviti...
pagi sabtu,sementara incik b dan uwais mirza tido lagi
saya awal-awal lagi dah bangun....
sidai baju-baju yang dah dibasuh malam tadi di jemuran...
kemudian ke dapur buat sarapan....
dan sarapan seorang diri..coz perut sudah berbunyi...
selesai sarapan....naik ke bilik..tengok dua lelaki kesayangan saya sudah bangun
dan saya terus ambil mirza...mandikan dia...
bagi susu dan mirza tido semula...
saya????menyambung membuat kerja-kerja rumah
mengemas bilik....bilik nie tiap-tiap minggu kene kemas...
kemas tiap-tiap minggu pown berhabuk bagai jugak...
angkat segala comforter,tilam mirza jemur...
tukarkan set cadar mirza..dengan sarung bantal sekali..
pastu basuh segala cadar+comforter+towel dan sebagainya lah....
sementara tunggu trip basuhan nie selesai...
saya mandi....bersihkan diri...
selesai mandi...basuhan sudah selesai terus angkat dan jemur...
dan bla....bla..blaaaaaa.... (banyak okeh so malas nak tulis secara detail)
petang keluar pergi ke rumah ustaz..berbincg mengenai majlis akikah mirza...
malam...just stay dirumah..melipat baju mengemaskan wardrobe...
esoknye hari ahad...balik kg.Subang....lepak-lepak...lepas makan tengahari
terus pergi ke Bukit Rahman Putra rumah makcik...
lepak-lepak kt rumah makcik...lepas makan malam...
bertolak balik ke Sepang...
owh..memang memenatkan dan hari nie terasa malas mahu pergi kerja

tapi gagahkan juga pergi coz malas nak cuti

*ekceli S for Saturday and Sunday

*nasib incik b banyak menolong jugak.kalau tak mau pengsan sensorang...



Thursday, July 15, 2010

:masa itu emas...emas itu berharga:

hurm..sedey ok..coz arinie tak dapat nak curi-curi masa wat blog...
selalunya pagi-pagi lagi dah update blog..
tapi arinie lewat sedikit...kul 12 tghari baru nak update...
sibuk camner pown nak jugak update..
eh...mun sibuk???
yup...sibuk wat keje yang nak di hantar esok....


tengoklah...meja kerja saya tue..bersepah-sepah...
memang struggle ok...dari pukul 8.45pg td duk buat
dan akhirnya siap jugak pada pukul 12 tghari td...
dan petang nie mahu buat sedikit discussion bersama team member saya

* keje nie nak di presentationkan pada seseorang...
dan kami diberikan team member...
team member saya adalah zura...


Wednesday, July 14, 2010

:officially malam berinai:

sekarang nie saya jadi "pencuri"..hahahaaaa...
eh...tak..taklah bukan pencuri yang tue...
tue berdosa namanya...tapi saya menjadi pencuri masa...
curi-curi masa untuk buat entry pasal kawen nie...
kalau nak tunggu time free memang tak update lah jawabnyeee...

almaklumlah kan sejak-sejak berkeluarga dan ader anak nie...
hurmmm..so arinie cite ape eik???
yup cite pasal majlis nikah dah sudah....
so cite berinai la pulak

jom becerita sambil layan picture
...............

-dah siap tinggal pakai lipstick jer-

-senyum jer bile dah selamat jadi bini orang-

-giliran incik b pulak-
-saya tukang jadik pemerhati-

-jom turun..majlis dah nak mula-

-majlis dimulakan oleh abah-
-dan seterusnyaaa...-

-selesai jer majlis...para tetamu menjamu selera...termasuklah kami juga...-
-cepat-cepat makan coz nak bergambar lagi di pelamin dan bilik-


- kekok nak bergambar tapi layankan aje-

-sesi bergambar secara single-

- nak jugak bergambar dengan hantaran tue-

-perlukah macam nie-

-dan begini-
.............................
sudah-sudahlah ye...tak larat nak upload gambar banyak-banyak...
thanks sebab sudi membaca...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...