BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, June 30, 2010

:hari-hari yang dilalui:


takde bezanye ok....

:malas:


malas....takde mood

malas....nak update blog

malas....nak wat pape pown

malas nak pegi jalan-jalan

malas...semalas..malas nyeeee

arghhh...tolonglah saya.......

virus MALAS saya dah melanda nih....

hurm.....bnyk lagi entry-entry yang terbengkalai...

sudah mahu masuk julai....

sempat ke eh....

*aci tak kalau entry-entry tue di extend ke bulan Julai....

Sunday, June 27, 2010

:dari incik b untuk saya:

tema...maroon +gold+white
mengikut warna tema di sebelah saya....

-wang hantaran+mas kawin+set barangan kemas-

-jam tangan-

-kasut dan beg tangan-

-perfume and toiletris set-

-kain pasang n tudung-

-sirih junjung-

dan juga...kain smayang ( soriiii..takde gambar yang sesuai nak tunjuk)
cukuplah sekadar 7 berbalas 9 dulang...

Friday, June 25, 2010

:genap 3 bulan:

arinie...25 June 2010 bersamaan hari Jumaat...
maka genaplah muhammad uwais mirza 3 bulan...
cepatnya masa berlalu...
sudah 3 bulan anak mama nie melihat dunia...
selama 3 bulan nie...banyak perkembangan nya...
jom...kite update perkembangan mirza...


- mirza sudah pandai meniarap....dah lama sebenarnya mirza cuba nak meniarap...tapi semalam secara rasmi mirza sudah boleh meniarap dengan sendirinya....masa dalam sesi percubaan tue..mengamuk-mengamuk jugak die nak cuba meniarap...asal baringkan jer..terus nak meniarap..tapi tak boleh..bile tak boleh...mulalah...menjerit-jerit tak puas hati...tapiii..bile dah boleh,pandai pulak dier senyum sampai nampak2 gusi..

-mirza sudah tidak menangis lagi bile kita bukakan baju die time nak mandi....ingat lagi masa memula mirza lahir...bile time nak mandi jer..menjerit-jerit menangis...tak suka dibogelkan....menangis tak hengat...macam kene pukul...kalau sapa2 dengar dier nangis..memang sayulah hati ingat budak nie kene dera...hahaa...padahal nak mandi jer...dah masuk dalam air..automatik dier senyap...suka pulak tue..siap sengih-sengih lagiii...

-mirza sudah kenal orang...terutama mama n papa die, kalau saya balik keje die akan tengok jer saya ke mana saya pergi dan takkan lepaskan pandangan sehinggalah saya amik n dukung die....
bile dah amik n dukung die....mulalah dier buat2 senyum sampai ke gusi...comel...

-mirza sudah mula nak pegang barang...terutama botol susu,time nak menyusu jer...mesti dier pown sibuk nak pegang botol susu...mengagau-gagau tangan dier nak pegang botol susu...pastu bile dah dapat pegang....di main2nya botol susu tue...mainan pown cmtue jugak....dah dapat pegang terus masuk dalam mulut...haaaa...

-mirza jugak dah pandai main air liur....penuh jer air liur kat bibir...kadang2 tue sampai meleleh-leleh..aisyhhh mirza..habislah gugur rambut mama..huhuhu...

-mirza sudah tidak menangis lagi bile time nak pupu....sekarang nie just pupu macam biasa jer..tahu2 dah penuh..hahaha...tapi pengeli tue ader lagilah....cuma tak menangis jer...

-mirza jugak dah pandai memanggil orang melayan dier....haaa...kalau dulu bile kita tinggalkan dier...dier senyap jer duk tengok tv..tapi sekarang..bile dier dah bosan tengok tv....dier mulalah menjerit-jerit "aaaaaa" memanggil orang datang tepi die dan layan dier....memang manja coz ader jer orang nak melayan dier..

-mirza juga dah pandai main tangan sendiri....di belek-beleknya tangan dier...pastu bile dah puas belek die masukkan tangan dalam mulut n hisap sarung tangan...sudahnya...habis basah sarung tangan tue...

-mirza jugaaa...sudah pandai tengok orang makan...pastue mulalah buat-buat mulut..keluarkan lidah...mcm nak makan jugak..tak padan ngan kecik....






dan ini hasil dari checkup bulanan mirza:
berat mirza: 5.6kg
panjang mirza: 61cm



*bahagia sungguh bile ader anak nie..tension dan segala masalah semuanya hilang tengok muka mirza

:aku dah P.E.N.A.T:


bukan sebab hidup...bukan sebab anak....bukan sebab kerja...
tapi disebabkan seseorang....
seseorang ok...

hurmmm...
.......

Thursday, June 24, 2010

:kalau la boleh undur semula:

arghhhhh....silap...tersilap....kesilapan..
semuanya adalah sesuatu yang tidak di sengajakan....
kalau la boleh undur semula...
cepat-cepat putar masa kembali ke asalnya..
dan bangkit dari khayalan....
OMG..memang tak boleh putar ok...
dah buat silap tue..memang silap la...
taklehnyer nak dibetulkan lagi...
ok..mun....silalah kecewa dengan diri sendiri ok...

Wednesday, June 23, 2010

:hadiah pintu:

ape yang tetamu nanti-nantikan bile datang ke majlis perkahwinan kita????
dah tentulah hadiah pintu atau nama yang sedap didengar...doorgift..
yelahkan..orang datang dari jauh...takkan lah nak bagi semata-mata... bunga telur,baulu 2 bijik n kepek bungkus ala2 dlm 30sen...
mestilah yang special skit kan....dah orang pown datang kenduri kita bawa hadiah....
saya selalu pening dan rambang mata untuk membuat pilihan nak bagi ape kat tetamu-tetamu nanti....
coz bile survey jer tentang doorgift..saya mesti tak tahu nak memilih yang mana satu cantikk...,yang mana satu sesuai...yang mana lagi menarik..senang cakap banyak sangatlah....
at last....bile dah membeli..banyak pulak item untuk dijadikan doorgift...
takpelah kan..bukan selalu pown..sekali seumur hidup jeeee..


--bag yang siap ada nama saya dan incik b-


-doorgift mengikut tema-


*janganlah kedekut dalam hal-hal meraikan tetamu nie....murah rezeki kita nanti..

Tuesday, June 22, 2010

:dari saya untuk incik b:

arinie mau cerita tentang hantaran...
bagi sesape yang tak mahu tahu...tak payah baca ok...
lagipun saya tulis entry nie untuk diri sendiri ajee....
Actually saya nak sangat deco hantaran saya guna fresh flower tapiii mak saya kata
"tak payahla kak guna fresh flower,nanti layu dah tak cantik doh..."
adik saya plak kata " nanti akak deco nyer deco hancur semua bunga-bunga tuh"
ok...ok..akak tahu ler tangan akak nie keras ok..takde seni..tapi cantik lah mak...
so..saya malas nak pikir bnyk2..terpulangla pada mak n adik nak deco mcm mana...
maka nie la hasilnya....
Cream+Gold..mengikut tema sebelah lelaki..
hantaran nie semuanya digubah oleh ibunda terchenta dan dibantu oleh adindaku yang kreatif tue...
saya pulak????cuma tengok and bagi komen ajer...jangan marah!!!
sebabnye saya tak pandai n kreatif sangat ok...cuma pandai mencomment ajer..


-kasut-

-kemeja-

-jam-

-perfume set-

-sejadah-

-Al-Quran-

-belt n wallet-

-cincin-

-sirih junjung-

pelikkan gambar nie...sebabnye gambar nie di snap masa bertandang..
masa kt rumah saya mak just buat potpouri jer...(pict di bawah)

-potpouri-

*time sy dulu...kami takde tukar2 barang2 hantaran,sebabnya kami mahu bw sendiri hantaran dari pihak perempuan masa bertandang ke rumah pengantin lelaki....


Monday, June 21, 2010

:wish list+hadiah kawen:

saya ingt lagi..dulu masa sebelum kawen...saya ader wat wish list...
barang ape yang sy nak sebagai hadiah perkahwinan saya...
bukan demand ok....just suka-suka jer..
dah wat list,pastue tunjuk kt member-member opis....
tujuannya...supaya takdelah saya dapat rice cooker sampai 2,3 bijik...
atau pown seterika sampai 4 bijik...
tak pun...water heater sampai berbijik-bijik...
kan rugi tue...hadiah yg banyak..tapi item yang sama..
so..itula gunanya ader wish list..
taraaaa....niela wish list saya tue..
...................
- iPhone 3G..coz time tue hp sony saye rosak...
-cadar..queen size eh...brand akemi or aussino..
-microwave...leh panas2kan lauk-pauk..
-toaster..pagi2 leh le wat roti bakar kat incik b
-blender...yang boleh blend buah2han jadik jus...aishh...best..best..
-dapur...lagi best kalau dapat yang induction cooker tue..tak payah susah2 beli gas..
-iron...nak iron yang ader steam tue..senang nak gosok2 baju..tak payah dah sembur2 air..
-couple mug..nampak romantik sket...

kalau ader yang nak bagi rice cooker..set pinggn mangkuk or set cawan ngn teko or vacuum...ok jugak
dah lengkap dah set barang elektrik rumah saya..muahahhaaaa...
apepown nie hanyalah wish list saya...

-majlis apepown tak mula lagi...tapi saya dah dapat hadiah..

-banyak sangat ok...-

tapi tak sangka pulak..kawan2 n sedara2 tahu ape yang saya inginkan sebagai hadiah perkahwinan saya...
sebabnya..semua barang yang saya listkan tue..saya dapat..ngeh ngeh ngeh.. sila jangan jeles ok..
kiranya..kalau barang-barang elektrik and peralatan dapur ...semuanya sudah lengkap...
tak payah dah nak membeli...
hehehe....

-frame ayat2 suci,set pinggan mangkuk..pown ader-

-set sudu pown ader tau-

:peneman setia di hujung minggu:

telatah mirza betul-betul mencuit hati....
kadang-kadang rasa macam nak stay jer kat rumah..tak mo pegi keje
coz mau tengok telatah mirza...perkembangan mirza...
tapi apakan daya...huhuhu...
maka hari minggu adalah hari untuk mirza...
so...bile dah hari untuk mirza...maka nak keluar berjalan-jalan pown malas...
so duduk terperap di rumah...melayan si mirza...
shurgaa....memang shurga ok....
kalau dulu time cuti...bile incik b kene keje....
maka kebosanan lah saya sensorang di rumah...
tapi sekarang tak lagiii,saya sudah ada mirza...
peneman setia saya di rumah...
hehehe
....................
..........
.
-mula2....tengok dulu ape benda alah nie-

-pandang lagi sambil muncungkan mulut-

-pastue dah start nak pegang-

-tak dapat-

-tak dapat lagi-

-yeay dapat jugak pegang benda alah nie-

-nie kipas lah sayang-

*sebenarnye saya dah lama mau buat entry nie....tapi takde kesempatan...

tapi hari nie dah berjaya postkan entry nie..

Wednesday, June 16, 2010

:keriangan berganda:

mengimbau kembali kenangan setahun yang lepas....
masa duk sibuk2 wat preparation nak kawen...cari itu lah...cari ini lah....
salah satu benda yang saya cari time tue adalah lampu tidur untuk bilik pengantin saya
mahu yang lovely lace..tapi harga boleh tahan seh...
niat memang nak beli...nak lovely lace jugak...

takde duit pown..nak adakan jugak...
saya nak dua lampu meja.....
hahaha...tamakkan saya...
nak buat camner dah hati berkenan...
dalam duk sibuk-sibuk tue nak dijadikan cerita....
adalah sorang hamba ALLAH yang baik hati nie nak sponsor lampu tidur untuk side table bilik tidur saya
bukan satu tapi dua...maknenya sepasang la,belah kanan n kiri katil saya...
Alhamdullilah....saya hepy, hepy sesangat rasa cam nak melompat pown ader...
bak kata pepatah melayu 'bagai dicita ulam mendatang" (betulke pepatah nie??
saya hentam jer)yang menbuatkan keriangan saya lagi berganda-ganda kerana...diorang nie siap tanye lagi pada saya...
nak lampu macam-mana...???
tema apa...???pastu nak Lovely Lace or Vintage...???
owhhh...ok... bile dengar jer LOVELY LACE (dalam hati dah berbunga riang)...
hurm,tapi kan bile dipikir2 semula takkanlah saya nak demand pulak orang dah nak bagi pown dah besar rahmat ok...
at last...saya hanya jawab terpulanglah nak bagi yang mana pown...
maka inilah pemberianya...
..................
..........
....
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaaa

Lovely..
Lovely Lace...

lampu dalam versi off

lampu dalam versi on (bunga tersenget skit...)

tengkiu...tengkiu so muchhhhh


:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...