BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, April 28, 2010

:takde tajuk:

hurmmm..cepat je kan masa berlalu...
tahu-tahu dah sebulan lebey berpantang...
cuti pown tinggal sebulan je lagi...
isnin lepas adalah hari pertama saya keluar rumah sejak bersalin bulan lepas...
keluar bukan pergi mana pown..pergi klinik bawa uwais mirza pegi cucuk...

kalau mama ader buku pink ,mirza ade buku biru...

lepas tue..trus jer balik umah...
niat kat hati nak jer jalan-jalan..tapi takleh la coz mak awal-awal lagi dah pesan
lepas selesai urusan..balik umah trus..jangan pegi mana-mana...
so takdelah kemana lagi....

dan ini hasil dari checkup bulanan mirza
berat mirza: 4.2kg
panjang mirza: 57cm
*gambar pegi klinik tak sempat nak snap...coz mirza dah nangis-nangis nak tido....
saya pown dah takde mood coz berlakunya satu incident kat klinik yang menbuatkan saya geram sesangat...

Saturday, April 17, 2010

:semakin sihat:

fuhh...fuhhh....buang habuk skit.....dah naik sawang blog nie...
yelahkan tuan punya blog nie...sudah seakan tiada masa untuk berblog...
sejak berkain batik...berpilis...berbedak sejuk...bertungku....dan ber bagai2 lagi la...
24 jam yang diberi seakan tidak cukup untuk buat segala-galanya..
kini tumpuannya sekarang hanyalah untuk uwais mirza dan target untuk men'slim'kan diri...
arinie dah masuk 3 minggu lebih saya berpantang....
juga sudah 3 minggu lebih mirza menatap dunia.....
uwais mirza semakin sihat..alhamdulillah....
meh kiter tengok perkembangan mirza
......
...
.
masa memula lahir...berat mirza 2.95kg

lepas 7 hari..berat mirza 3.2 kg

then,pada hari ke 20..berat mirza sudah 4.1kg

mirza jugak sudah pandai mengenal orang...
sudah pandai senyum bila di ajak main..
sudah mengeluarkan suara..."aaaaa"....
.....

*anak mama nie penggeli orangnyer...uk uk skit..dah bising minta pampersnya ditukar...
lepas tukar...boleh pulak dier sambung uk..uk..hahaha....:)
* mirza jugak bgn awl....kul 5 pg dah bangun ajak mama n papa dier main....layankan jelah...

Thursday, April 8, 2010

:edd:

sepatutnye entry nie di postkan kelmarin...7 april 2010....kenapa????
sebab ianya adalah my edd...nama pown edd kannn....
ternyata uwais dah tak sabar- sabar mahu menatap wajah papa n mama...
tak sabar mahu menatap wajah -wajah di sekelilingnya..
dan tak sabar juga mahu melihat dunia.....
maka bila kandungan saya genap 38 minggu uwais keluar dari perut saya
uwais jugak pandai memilih tarikh....25 march 2010...
uwais keluar time papa die gaji...hahaha :)
so..tiap2 tahun,bile birthday uwais tiba
papa wajib bagi hadiah....takde alasan okay...

-anak mama nie pandai bergambar lah-

saya ingat lagi tahun lepas bulan 7...bile period dtg lewat....

excited suh hubby pegi beli pregnancy test kit dekat guardian di alamanda...
balik umah,buat ujian dan keputusannya double line....seronok sangat2...
n then kami suami isteri ke klinik untuk checkup...hasilnye double line jugak..
kemudian dalam bulan 8,kami decide untuk pergi scan setelah kandungan mencecah 6 minggu,
tujuannya untuk lihat perkembangan anak kami tapi hasil yang kami trima amatlah mendukacitakan..
tahu kenapa??sebabnya masa scan tue memang doc tak nampak papepown kecuali kantung jer
kosong....kosong tanpa ade pape....bayangkanlah perasaan saya n hubby masa tue...rasa mcm mimpi
checkup tidak habis disitu..doctor wat surat n dier rujuk saya ke Hospital Seremban....
bile pegi Hospital Seremban hasil scan masih sama yang kelihatan hanyalah kantung kosong...
bile doctor ckp kandungan saya tak menjadi dan saya perlu wat D&C,saya dan hubby mcm hilang arah...
saya tertanya-tanya pada diri sendiri..nape tak menjadi...nape perlu jadi macam nie...
nape saya perlu lalui semua ini....sedih..serabut....kecewa....semua perasaan ada...
saya minta doctor beri saya tempoh 2minggu lagi...saya tak mahu cuci sekaraang
sebabnya saya yakin kandungan saya masih ada..saya dapat merasainya...
balik rumah...saya dan hubby..tak putus-putus berdoa...berdoa..berdoa...
dengan harapan kandungan ini masih ada....cuma belum muncul lagi pada masa tue
lepas 2minggu..kami kembali semula ke Hospital Seremban untuk wat scan...
masa scan tue hati saya berdebar-debar....dengan harapan kandungan saya masih ada...
masa scan tue jugak,saya langsung tak pandang screen tue....
taknak pandang coz takut tak leh nak trima kenyataan...

saya hanya pandang siling jer....dan terus berdoa dan berdoa....moga-moga ini rezeki kami...
dan..alhamdullilah....ianya memang rezeki saya dengan hubby....
bile hasilnye positif...saya rasa air mata nie mengalir perlahan-lahan....syukur alhamdullilah....
setelah 9 bulan mengendong si kecik ini..akhirnye saya selamat juga melahirkan muhammad uwais mirza....

Monday, April 5, 2010

:anak papa:

incik amir sungguh teruja bile dpt tahu saya peknen
keterujaan dier lagi bertambah bile dapat tahu anak yang dikandung adalah anak lelaki
owh..ok....saya pown teruja jugak tau...tapi incik amir lagiiiiiiiiii teruja...
bile uwais mirza hadir dalam hidup kami berdua.....
kami rasa hidup ini sudah lengkap....
uwais mirza adalah tanda cinta kami berdua....

- tido pown sebelah anak-


-nyenyaknye tido sampai tak sedar kite snap pic dier-

-anak papa yang suka buat aksi comel ketika tido-

Saturday, April 3, 2010

:kenapa hospital serdang:

ehhh.....bersalin di mana?
di hospital serdang....kenapa hospital serdang????
kenapa tak pegi private hospital....???
gaji besarr...duit banyak....nape pegi hospital kerajaan jer????itulah..

mentaliti orang sekarang..asal name govt jer tak elok,servis tak ok, tak selesa lah.
bagi saya pula....govt ker,private ker...sama jer...
owhh..ok kalau u`olls nak tahu sakit bersalin tue sama jer kat mana-mana pown
ko pegi private or goverment sakit tetap sakit ok..
ko kene hadapi contraction.....
ko kene jugak hadapi sakit jahit di situ...takde bezanye...

bukannya kat private tue dijahit dengan benang emas....
takder parut dan tak sakit.....
kalau nak selesa sangat,ape ade hal..

ko amiklah wad class 1...confirm selesa..


-lobi dewan bersalin hospital serdang-

-suami booked wad kelas pertama untuk saya dan uwais-


- niela bilik yang dihuni selama 3 hari di sana...wad 8B,bilik no.8-

*kalau sesape yang mmg ader niat nak bersalin kat hospital kerajaan...saya syorkan hospital serdang..
servis yang bagus...jururawat n doctor yang baik dan layan korang ngn ikhlas
kemudahan yang setanding private hospital..
kesimpulannya..memang ok la....

*update:wad kelas 1 nie...sorang satu bilik...ada bilik air ...berhawa dingin....dan suami boleh temankan kite...


Friday, April 2, 2010

:sesi melawat ye:

rabu baru2 nie...geng2 opis datang melawat....
so..banyakle hadiah yang anak mama dapatkan.....
thanks bebanyak pada diorang..
...
semua kawan-kawan saya nie tak kawen lagi...
so bile diorang tengok jer uwais....semua dah jadi teruja....hehehe...:)
takpe-takpe....giliran korang akan sampai jugakkan....
yang paling excited...ctiey la...
banyak betul gambar uwais dier snap.....
uwais senyum...ct snap
uwais ngeliat...ct snap
uwais minum susu...ct snap...
uwais termenung pown..ct snap...
aihhh..jatuh cinta betul aunty ct pada uwais kan...


-yang ader beg tue dari nadia n hasyim-
-kat sebelah nye pulak dari watie n azahari-
-yang hujung tue dari ctiey-


-hadiah2 nie dari nenek2 sedara n mak sedara uwais-

-suka tengok set coklat tue..comel...-

Thursday, April 1, 2010

:buah hati mama:

owhhh...sekejap jer kan..
pejam celik..pejam celik....
tahu-tahu dah bergelar mama...
masih lagi terasa seperti uwais di dalam perut mama...
menendang-nendang perut mama....seng
et sana..seget sini perut mama....
malam-malam papa n mama duk bacakan buku-buku cerita untuk uwais....
ingat lagi mama...papa terlentok2 bacakan buku untuk uwais ketika uwais masih lagi dalam perut mama

-hari terakhir uwais di dalam perot mama-


hari ini...uwais sudah ada di depan mata mama n papa...alhamdulillah.....


- baru kluar dari dewan bersalin-


-agak2nyer uwais ikut muka sape eik-


-uwais genap seminggu arinie-

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...