BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, March 31, 2010

:25 MARCH 2010:

sudah bergelar mama kepada.........
Muhammad Uwais Mirza
tanggal 9.12 pagi

berat 2.95kg
panjang 49cm
25 march 2010
di Hospital Serdang
.............
......
...
.
tak sempat nak cite bnyk2...so
cite selanjutnye akan di postkan kemudian

*uwais mirza sudah bangun mahu disusukan



Tuesday, March 23, 2010

:nak...nak...:

okehhh...saya bukan nak papepown...
tetiba jer terasa mau makan sesuatu...
mengidam lagi ker???
mungkin jugak..... tapi takdelah benda yang susah nak dicari
cuma saya mengidam nak makan NASI KENDURI..
hahaha......:) haruslah pegi cari....
tapi semalam dah bagitahu incik amir..tentang hal ini...
memula dier macam terkejut jugak...
mana nak cari nasi kenduri nie...????
huhuhu...sedih sebentar......
pastu tengah-tengah tengok tv...
incik amir cakap member dier kawin hujung minggu nie..
kalau nak jugak...kite pegi la...
okies....harap-harap sempatlah makan ye...
baby...sabar tau..tunggu hujung minggu nie kite p makan kenduri ehh..

:muncul jugak:

owh..owh..owh...
tidakkkkkkk...
apekah inie....???
bile tengok kiri dan kanan di depan cermin...
cari-cari dalam tenet maklumat yang ada..
dan baru saya tahu,ianya adalah........STRECTH MARKS
hyee...ko muncul jugak akhirnye...
pada minggu-minggu terakhir kehamilan.saya ingatkan
"owh ok saya sudah 37 minggu,so strecth mark takkan muncul"
tapiiiii...sejak dua tiga arinie "dier" sudah munculkan diri,
walaupun tak banyak...sikit ajo...tapi ianya membuatkan saya terpikir....
"owh memang benarlah kata orang....strecth mark itu tandanya seorang ibu"
hahahaa....akhirnye saya dapat jugak tanda itu..
walaupun saya mula ambil langkah awal dengan memakai strecth marks lotion itu
seawal 4 bulan peknen...tapi akhirnye ader jugak...


-niela lotion yang sy pakai...wangi n tak berminyak-

kat cnie ader info sikit mengenai lotion nie....
Description:
Pureen Stretch Mark Lotion with TRIPLE ACTION FORMULA, contains Cocoa Butter,Almond Oil,Rose Hip Seed Oil,Collagen Elastin and Vitamin E to relieve itchiness due to skin dryness,strengthen skin and enhance its elasticity.

Features:
TRIPLE ACTION FORMULA that contains:-
- Cocoa Butter,Shear Butter,Almond Oil and Rose Hip Seed Oil to moisturize skin and relieve itchiness due dryness of the skin.
- Collagen and Elastin to strengthen skin and enhance its elasticity
- Vitamin E to give antioxidant protection.

Uses of lotion:
For a revitalizing body massage during and after pregnancy,to firm up skin and increase its elasticity.


When and How often Should I Apply?
Using a circular motion,gently massage lotion all the strech marks prone areas of the body e.g. abdomen, upper thights, waist and breast, twice a day (in the morning and at night).
Ideally,you can start applying from 1st month of pregnancy (before strecth marks occur) and continue until 3 months after delivery.


*takpelah baby mama redha...ini tandanya mama pernah mengandungkan baby selama 9 bulan tau..




Monday, March 22, 2010

:kene tag:

owhh..tidak..dalam kemalasan arinie..saya di tag oleh mamaelly
maka....kenela merajinkan diri..hahaha


[#1] Siapakah diri anda di rumah?
seorang anak ...coz i masih lagi stay dengan mak i
seorang isteri......yang suka wat keje umah pada hjg minggu jer...hahaa
seorang yang suka terperap dalam bilik jer...layan tenet n tv
seorang yang kuat tido kalau kat umah..haha....senang cite pemalas

[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?
wah..susah jugak nie..maybe kalau sape2 yang berkawan dengan saya..tentulah
dah paham yang saya nie jenis "mood swing"


[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
-mahu rumah besar
-mahu kete besar
-mahu wang besar
-mahu pegi melancong bersama kluarga
-mahu selesaikan hutang PTPTN secepat yg mungkin
hahaha...



[#4] Siapakah nama pasangan anda?
Iftiah atau lebih dikenali sebagai Amir...
tak tahu nape nickname tue berbeza dari nama sebenar dier


[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
-caring....terutamanya ketika saya peknen...
-rajin....suka wat keje2 rumah tanpa di suruh
-bertanggungjwb...
-tak cerewet....
-tak suka memerintah....


[#6] Bila tarikh anda couple?
tak ingat sangat tarikh tue yang sebenar...coz tahu2 dah couple jer
just ingat tarikh kawin jer...06.06.2009
sorry ye..


[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
pahit tue nan ado la lagi..harap-harapnye takkan adelah..


[#8] Lagu tema cinta anda?
adeh...lagu tema....takde la...


[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
takde laaa...dier begitu sempurna...


[#10] Tag 10 rakan ada yang lain

saya nak tag sorang jer boleh....
-ctiey-

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...