BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, November 22, 2010

:mama demam.... mirza pun demam:

fuhhh lamanya tak berupdate...
bukan takde mood or takde tajuk nak cite ader...
tapi apakan daya kita hanya merancang...Tuhan yang tentukan....

sehari sebelum raya haji saya mc 
coz kepala rasa berat dan badan pulak rasa sakit-sakit...
esoknya raya pon saya demam jugak....habis satu badan sejuk-sejuk....
demam demam pown masih lagi pegi beraya....
cuma selera jee takde nak makan...
sehari selepas raya demam dah kebah skit-skit....
bile demam dah kebah, perut pulak yang sakit....
maybe angin kot sebabnya tak makan sangat....

esoknya pulak bile dah ok semuanya....
mirza pulak DEMAM
 sepanjang 8 bulan ini
adelah pertama kali mirza demam 
suhu badan die 39.5 tau...
memang panas....sangat2 panas

bawa pegi jumpa doctor....
doctor decide masukkan ubat bo****
 mirza punyalah menangis time nak masukkan ubat tue...
sian saya tengok mirza masa tue..nangis tersedu-sedu panggil nenek...

pastu bile dah de kat rumah..
puaslah kami semua nie duk jerlum kepala dan badan mirza dengan air...
bile malam pulak jerlum dengam air asam jawa....
alhamdulillah keesokannya....suhu badan mirza turun ke 37...
even suhu dah turun kami masih lagi jerlum kepala mirza dengan air....
asal kering jer...jerlum dengan air.....
sampai biratlah bibir mirza...kesejukan...
syukur jugak mirza tak banyak kerenah.....
senyap jer bile di jerlum dengan air...dan air asam jawa
dan paling best mirza masih lagi mampu tersenyum bila di agah....

dan alhamdulillah semalam mirza sihat sepenuhnya....
dah boleh main...sudah mahu minum susu...sudah mahu makan...

*mirza dah pandai cakap tak nak.....


3 comments:

nanonano said...

alhamdulillah :)

sharEna said...

musim demam & segala penyakit dtg akhir tahun nie...

tabah & pasrah jelah =)

Mademoiselle Ctiey said...

semoga mun n mirza sentiasa sihat n ceria... amin..

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...