BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, October 12, 2010

:tips anak sihat dan genius:

sape tak nak anak yang sihat lagi genius..
semua mak bapak..ibu ayah..papa mama, mummy daddy kat dunia nie nakkan..
tapi tuelah kalau nak kenelah rajin usaha...sebenarnya pendidikan awal itu penting..
lagi penting yang kite patut tahu bahawa baby nie dier akan pelajari ape yang dier lihat dari dier dengar...
so watch out your behaviour in front of your baby okay
 
sooooooooo.........
jangan jadi pengotor depan anak...nanti anak kamu pun pengotor..
jangan menengking-nengking anak..nanti anak kamu pon nak menengking kamu
jangan buruk lantak depan anak..nanti anak kamu pon buruk lantak kat rumah orang
jangan maki hamun orang depan anak..nanti anak kamu pon pandai memaki hamun orang lain..
yang penting hormatilah kedua orang tua kamu depan anak..coz nanti anak kamu pon akan hormati kamu
 

banyak sangat-sangat tips yang ader yang membolehkan kamu semua membesarkan anak kamu sihat dan genius...
nak tips lagi..beli buku ini yeee...bertajuk anak sihat dan genius...
banyak tips-tips yang kita boleh amalkan dari anak newborn sehinggalah berumur 6 tahun
ekceli saya beli buku nie since saya preggy lagi di alamanda...
bukan di bookstore tapi saya beli di kedai jual majalah n komik tu..
haaa memang tak sangka sangat2 kedai mcm tue pon ader jual buku ilmiah nie

*masih lagi membaca buku ini...

7 comments:

NURUL said...

mun org banting ke? estate bkt cggang? mun duduk mana? ada fb add nurul mun

mun said...

taklah..keje saje di situ..nurul tau tak megasteel kt mn??mun keje situlah skrg nie...mun duduk kt bndr enstek dkt kuarters KLIA tue...alaasoryla mun takde fb

NURUL said...

ohhh tak ada fb. ohh mun keja megasteel ke? dekat dgn rumah tok wan raina tp tak la dekat sgt. rumah atok n tok wan raina kat banting. tok wan raina dulu keja kat kolej mara labohan dagang tu dkt sgt dgn megasteel tu kan? rasanya lah.

Mademoiselle Ctiey said...

wah mun... suggestion yang bagus tue.. boleh dijadikan teladan utk mama n papa di luar sana.. ct doakan semoga baby mirza jadi anak yang sihat n genius.. amin..

mun said...

nurul:haah dekatlah tue dengan megasteel...

mun said...

ctiey:insyaallah..aminnn

Ruzanna said...

baby ni kck g kn...dia kn wat pe yg dinmpk n diorg ni curious dgn surrounding nye...tp kn bl dh bsr bkn dia igt pe yg dia wat tp bl pk2 blk leh jd tabiat. bl dh jd tabiat mmg ssh nk buang tabiat tu...so mmg ptt de buku2 sedemikian...nk mbentuk bdk2...bak kate pepatah..melentur buluh biar la dr rebung nye...xpun...baby umpama kain puteh n kt mewarnai kain puteh itu...cewah...btl ke peribahasa kt gn ni haha...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...