BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, October 14, 2010

:solid food schedule for mirza:


isnin: bubur nasi+ayam+carrot
selasa: bubur nasi+nestum cerelac (buah-buahan)
rabu: bubur nasi+daging+bayam
khamis: bubur nasi+nestum cerelac (sayur-sayuran)
jumaat: bubur nasi+ikan+carrot
sabtu: bubur nasi+ nestum cerelac (buah-buahan)
ahad: bubur nasi+ayam+bayam

 ini adelah jadual pemakanan mirza dalam masa seminggu..haaa..msti ader yang tertanya-tanya kann nape mesti nak bagi anak makan nestum cerelac tue...kan ke manis..lagipun kan ke tak elok makanan dalam kotak...

Hurm ok..ekceli lain orang lain caranya...dan inilah cara saya..mahu memvariasikan makan seharian mirza supaya mirza tak cepat bosan dan die jugak dapat merasa macam-macam jenis makanan....

lagipun kalau uolls rasa nestum cerelac tue ianya takdelah semanis mana pun terutama perisa sayur-sayuran....memang terasa sayurnya..dan ianya akan jadik manis if uolls added it with FM 

lagi best kalau nestum nie dibancuh dengan bubur coz ianya langsung tak rasa manis tau....kalau tak percaya cubalah sendiri...
walau apepun makanan yang akan diberi pada mirza....sayalah yang akan merasa dulu sebelum mirza merasa makanan itu

dn sebelum saya terlupa..jadual ini hanyalah untuk seminggu sahaja..so untuk minggu depan uolls boleh tukar sayur yang ada tue kepada kentang ke...labu ke..ikan bilis kee....

*ekceli first time solid food mirza adelah pada masa dier 5 bulan lagii....
*more info from nestle



5 comments:

mamaelly said...

mun..elly ikut menu mun ni sbg panduan leh tak...elly ngah cari2 gak menu utk putry..ye la..9hb depan dia dah 5 bulan..

mun said...

mamaelly:boleh je elly....

Mademoiselle Ctiey said...

idea yang bagus tue.. patutla t suggest kitaorg pun wat jadual nk masak ape setiap hari... hehehe.. rupanya dier amik idea kt sini.. sangat lazat menu makanan harian mirza.. ct pun mcm nk rasa jgk la.. hehehe..

mun said...

ctiey:haaa..ms t duk ckp tue mun dah agak dah..mesti terkesan bc entry mun nie,....hehehe..

Ruzanna said...

sdp la mknn mirza...kt sk tp xsk buah n carrot....mirza dh leh mkn...lg la dia cpt mbsr...agresif...mun wat jadual tu mirza, ct pun nk wat gk ek kt tgk t cm dh wat je...tp bl kt wat schedule mknn, kt btl2 follow ke cm kt follow jadual kelas ms zmn bljr dl hmmmm

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...