BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, September 20, 2010

:memilih hospital bersalin:

sebelum bersalin aritue....saya dengan suami ke hulu-ke hilir mencari hospital yang sesuai untuk bersalin
minggu nie ke hospital seremban, minggu depan ke hospital serdang, minggu lagi satu ke hospital putrajaya
at last saya dengan suami mepilih hospital serdang...sape-sape  yang pernah bersalin di situ tahu lah kan servis di situ macam mana..EXCELLENT....memang EXCELLENT okeh...so disini saya ada tips @ panduan memilih hospital bersalin
memilih hospital merupakan antara langkah yang tidak boleh dipandang ringan..beberapa ciri boleh dijadikan panduan umum untuk memilih hospital yang baik...antaranya ialah:


1. reputasi hospital dan kepakaran doktor.
    - doc yang baik, ada kepakaran dan beretika lebih mudah mendapat tempat di hati pesakit.

2. penampilan hospital
    - persekitaran hospital yang cantik,selesa dan terjaga boleh memberi pengaruh besar pada pesakit.

3. kesediaan hospital untuk bersikap terbuka dan sentiasa mendekati masyarakat melalui aktiviti kemasyarakatan yang   diadakan.

4. mempunyai logo pengurusan berkualiti seperti ISO9000 @ pengiktirafan drpd Persatuan Kualiti Kesihatan Malaysia   (MSQH). Senarai Hospital yang mendapat ekreditasi

5. ibu yang berisiko utk mengalami komplikasi semasa kelahiran dinasihatkan memilih hospital yang mempunyai   kelengkapan dan kepakaran yang cukup di samping mempunyai tabung darah.

6.  pilih hospital rakan bayi
    - Hospital Rakan Bayi adalah hospital yang menyokong dan menyediakan persekitaran yang sesuai untuk penyusuan susu ibu. Kesemua hospital kerajaan di Malaysia adalah rakan bayi.

7. pilih hospital yang sesuai dengan bajet anda...


*sumber dari ratuhati

3 comments:

Mademoiselle Ctiey said...

Banyak jgk kene consider kalo nk pilih hospital untuk lahirkan baby nie.. adeh... siap ada checklist lg... tips yang bagus mun... boleh dijadikan reference di masa hadapan... insyaallah... hehe..

mun said...

ctiey:hurm..duit banyak mana-mana pon boleh pegi ct....

Ruzanna said...

hospital serdang mjadi plhn mun...hospital tu hospital br kn...nsb sini de plhn tuk plh hospital.kl tmpt kt duk tu juz de 1 je, mmg kene amik tu jela..

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...