BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, September 29, 2010

:kenapa B:


di suatu malam yang tenang...
baring-baring sambil main dengan mirza...
dan ketenangan itu dipecahkan oleh soalan yang bertubi-tubi
soalan-soalan ini ditanya pada saya oleh budak standard 4..
nak tahu dier tanya ape????

budak itu :"kak mun, nape kak mun panggil abang amir B"
budak itu lagi: "nape tak panggil papa"
budak itu lagiii:"nape tak panggil abang amir ke"

wow..wow..wow...tuuu diaaaa banyaknye soklan ko
saya terus tergamam...dan berpikir
yelahkan budak nie baru standard four..
dan saya tak pernah pown terpikir yang dier akan tanya soklan-soklan yang macam tue 
nak tak nak kenelah jugak saya menjawab nye...

saya: " B tue adelah shortform untuk hubby"
budak itu: "hubby tue ape???"
saya: " hubby tue adelah husband"
saya lagi: "maksud husband adelah suami"
budak itu: "abis tue nape kak mun panggil dalam english nape tak pggil dlm bahasa melayu"???
saya: "OMG ini budak banyak betul soalannya...."
saya lagi: "yelahhhh takkanlah kak mun nak panggil abang amir ...suami..suami..suami..macam pelik jer.."
budak itu: "nape tak panggil papa??"
saya: "oooo..papa tue untuk mirza..kak mun bukan anak abg amir la....buatpe nak panggil papa"
budak itu: "abis tue nape tak panggil abang amir"
saya: "haiyoooo...sebabnya kak mun taknak panggillah..lgpown kak mun dengan abg amir sebaya..ada paham..?"
budak itu:"owh ok"...
saya: (dalam hati) "haha lega die dah paham..."


*budak ini memang suka bertanya dan dier penah tanya kat kat ibu dier mana ALLAH....???

7 comments:

sharEna said...

hehehe..besh bace entry nie..
bdk2 byk soklan sllu kite serah kt habi jer. sbb dia rajen layan. kite klu anak sedara tnya banyak2 kali..kite ckp

'cik na xtau dah la. g tanya cik iz (habi) kekeke'

mun said...

sharena:yeke...hehehe..mun mls jugak nak layan ta[i tuelah budak nie asik duk menanya jer....

Mademoiselle Ctiey said...

bijak betul budak tue.... dah besar nanti mesti jadi budak pandai..

[z][u][r][a] said...

hayoo...sekek jek skali...haha

mun said...

ctiey:hurm...bijak sangat ct..smpaikan bnyk sgt persoalan dier..tak larat nak jawab...

mun said...

zura:sekek??hahhaa

Ruzanna said...

bdk2 mun...diorg ni curious...sume bnda nk ty...byk btl dia ty ek...nsb tjwb sume psoalan dia haha

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...