BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, September 3, 2010

:kenapa aku ader jiran seperti dia:


Yang mana bile nampak jer aku, ditolehnya muka dan dipalingkan bontotnya ke arah aku..ahhh macamlah aku nak tegur ko sangat

Yang mana bile nampak jer suami aku atau bapak aku kat luar....dier pon dengan tanpa malu dan segan
menjadi seperamah yang mungkin berchit-chat dengan mereka..ko nie memang jenis tak layan pompuan layan laki orang je kot

Yang mana bile nampak jer aku, dier terus masuk dalam rumah...dan tutup pintu...wei,macamlah aku nak sembang sangat dengan ko....

Yang mana bile rumah aku ade buat kenduri kendara..dier takkan datang dan dier akan outstation di kampungnya..ala aku tak kisah pun,kalau ko tak datang lagiiii bagus...lancar-selancarnya kenduri aku tanpa ko...

Yang mana bile dier buang sampah sarapnya di belakang rumah aku tapi belakang rumah dier bersih yang amat...sikap pendengki tue memang sinonim dengan ko

Yang mana bile orang lain renovate rumah dan dier akan datang ke rumah orang tue dan dengan selambanya sound supaya jangan renovate rumah time cuti sebabnya die nak berehat...wah besarnye kepala ko..suka suki nak sound orang lain

Yang mana dier tak tahu adap berjiran....mendrill dan mengetuk rumah time maghrib waktu orrang sekeluarga mahu solat...solat pown tak tenang...

Yang mana si laki nya pulak kalau balik jer dari keje..terus hon hon depan rumah...ape kejadahnya nak hon hon..aku pown tak paham...

Yang mana bile aku keluar jer hospital dari delivery, sampai jer rumah tak bape minit...dier dah datang dengan geng-geng dier konon-kononnya nak melawat aku...melawat lah sangat kan...

Yang mana bile datang melawat aku dalam pantang...dier leh dengan gelak ketawa mengatakan mata anak aku sepet macam laki aku....What the ..what the....tttttt...time tue aku memang tak marah sebabnya aku masih lagi lemah dan malas nak pikir sangat, tapi  ko memang tak tahu adap eh...macamlah laki ko dengan anak ko tue hensem sesangat...dan macamlah ko tue lawaaaaa sangat...

Yang mana ko suke pergi rumah jiran-jiran lain menjaja nama aku dengan keluarga aku????kenapa eik???kalau ko tak puas hati ko face to face dengan aku lah wei...ada berani???

Yang mana tiap kali raya memang takdenye jiran-jiran datang rumah ko sebabnya ko mengamalkan dasar tutup pintu....tapi rumah orang nak je ko datang tanpa diundang...huh memang ko dasar tak tahu malu...

Yang mana ko suka tunjuk-tunjuk baik depan orang...bercakap lembut dari lidah...padahal kat belakang mulut ko busuk macam longkang...

Yang mana ko penah angkat selipar mahu pukul mak aku sebabnya mak aku bergurau dengan ko....ooo ko kalau bergurau kasar dengan orang takpe, tapi kalau orang bergurau dengan ko..selipar ko bagi eik...nasib aku takde masa tue..kalau tak jahanam ko aku kerjakan...

Yang mana ko nie memang tak tahu hidup berjiran..adab berjiran...aku tak kisah pun ko ader ke takde..ko ader pun macam takde...

Jangan sampai satu hari nanti orang datang dengan lori angkut barang-barang dalam rumah ko, aku ingat ko pindah rumah..padahal rumah ko kene ROMPAK..hahhaa...masa tue aku mahu gelak terguling-guling dalam rumah...

PUAS HATI AKU

*disebabkan aku tak leh pose laaa aku berani wat entry nie...

14 comments:

cik fiza said...

sabar2.. kdg jiran2 cmni menguji kesabaran.. doakan mereka dapat hidayah yer..

Mademoiselle Ctiey said...

Wah.. dasyat benor jiran mun yang sorang nie.. raya nanti jgn lupe tunjuk kt ct kalo dier ada.. nk tgk sapekah gerangan orangnyer tue..

chempaka said...

poser beb! poser... hahahaha

mun said...

cik fiza: yeah...sabar jelah

mun said...

ctiey:alaa..tak jauh pown ct....dekat jer..

mun said...
This comment has been removed by the author.
mun said...

chempaka:saya tak boleh pose,so dibolehkanlah untuk hangin sebentar

sharEna said...

tensennya klu dapat jiran mcm tue yer. seb baek jiran2 kite oke jer. syukur huhuh

nurul aziyana said...

heheheh ayat last kaler merah tu mencuit hati..

sakit hati jugk berjiran dgn org mcm ni ek..ni la yg menyebabkan kita malas nk care jiran..tp itu la, xcare salah, care pun org layan mcm tu

mun said...

sharena:mmg tensen pun...org berbaik dgn jiran tp nie leh pulak bermusuh..

mun said...

nurul aziyana:haha....mana kite tahu kan...

[z][u][r][a] said...

wah..ni betul punye real..

mun said...

zura:memang real takde tipu punya...

Ruzanna said...

mari kt blasah jiran mun tu haha...pduli kan dia...ngarut je de org cmni...bek xyah hdp bjiran...g blah jauh2...sbr jela...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...