BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, September 28, 2010

:car seat mirza:

hyep semua...arinie saya masuk keje lambat sedikit..
coz membawa mirza pergi klinik
sebab ape ke klinik???sebab mirza kene cucuk 6 bulan....
 dah 6 bulan anak mama nie...sekejap saja.....
nanti tahu-tahu dah setahun......
ini hasil dari checkup tadi:
berat:7.1kg
panjang:67cm

owh yee arinie saya mahu bercerita tentang
car seat mirza



sebelum nie masa takde car seat nie nak tidokan mirza..punyalah susah....
pastue bile pegang...tak reti duduk diam..semua nak digapainya....
oooooohhhh..memang bahaya ok pegang anak dalam kereta...

so...kami decide sebelum raya kene pegi beli jugak car seat nie maka 2 hari sebelum raya aritue..kami suami isteri dengan gigihnya kuar bershopping..orang lain semua duk seronok bershopping raya..kami pulak mencari car seat...hahahhaar..tinjau punya tinjau..cari punya cari.........belek punya belek...dan akhirnyaaaaaaa...kami decide untuk ambik yang ini...

brand sweetcherry
harga rm299 after less rm239
Jusco Seremban 2

harga pown berpatutan takdelah mahal beriban-riban tue dan material pown tak panas...comfortable...okla...mirza pown ok jer duduk dalam tue.....mana tak oknye..masuk jer tido..masuk jer tido.....memula tue saya risau jugak takut dier takmo duk dalam tue tapi alhamdulillah mirza ok dan dier pon macam paham jer yang dier memang kene duduk dalam car seat tue....

so selamat la sikit kan bile travel jauh-jauh..balik terengganu ke...takdelah susah payah nak menselesakan mirza dalam kereta..dan takde lah nak merasa lenguh-lenguh tangan akibat mendukung mirza sepanjang jalan...semua masalah settle...

*ekceli dah lm kami duk survey car seat nie since mirza lahir lagi..
cuma takde yang berkenan di hati...
kalau nak beli infant car seat untuk newborn tue pulak macam tak berbalaoi la pulak..sebabnya nanti mirza dah besar tak leh pakai dah..

5 comments:

mamaelly said...

mun..elly smalam baru pestime letak putry dalam car seat...kesian sangat2..dah la dia ngantuk...terlentok2 kat car seat tu...mun letak car seat kat depan ke kat belkang

mun said...

mamaelly:yeke..takpe elly..memula mmg kesian elly tpkan utk keselamatan dier jugak tau..mun letak kt blkg.....

Mademoiselle Ctiey said...

selesanya mirza dgn carseat kesayangannyer tue.. mesti lena tdo dalam tue ek... hehehe..

mun said...

ctiey:haah ct..naik sekejap pown leh lena...

Ruzanna said...

o mirza dh de carseat yeah...sng la nk travel pasni...tgk dia tdo lena je...nk kene cucuk lak tu...tktnye...sktnye...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...