BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, August 30, 2010

:mood beraya:

tinggal lagi 2 minggu nak beraya....tapi mood raya sudah membuak-buak nie..
tambah-tambah time sekarang nie pegi ke mana saja....lagu-lagu raya berkumandang
bercakap pasal raya, tahun nie saya bersama  incik b dan mirza  beraya bersama keluarga saya di sini....because tahun lepas sudah beraya di terengganu, kampung suami.
seawal tahun pertama lagi kami menggunakan konsep giliran senang tak payah nak gaduh-gaduh, tarik muka masam semua
 hurmm meh kite cerita tentang persiapan nak raya pulak, kamu kamu semua macammana?
persiapan raya saya tahun ini hampir lengkap semuanya...semacam ada tenaga kuasa lebih nak buat persiapan raya kerana tahun nie beraya di rumah family sendiri..hahahaa....

1. baju raya
sudah diselesaikan seawal yang mungkin...saya bukanlah jenis orang yang suka bersesak-sesak last minute, tambah-tambah dah ader anak nie.....incik b sepasang (baju melayu cukuplahkan sepasang jer), saya 3 pasang dan mirza berpasang-pasang....

2. kuih raya
kuih tunjuk-tunjuk saja....saya tunjuk yang itu, saya tunjuk yang ini dan ,incik b bayar..hahaaha.maybe dalam 3,4 jenis je kot.pastu beli kerepek tambah sudah...cuma satu kuih nie jer nak kene gagahkan diri buat jugak...kuih ape???tunggu entry akan dtg okeh..

3.duit raya
owh yang nie diserahkan sepenuhnya pada incik b....semalam tanya pada incik b,  dier kata belum di tukar lagi....
owh my husband nie suka wat keje last minute laaa.... 
(tahun nie mirza collect duit raya banyak-banyak ye sayang)

gambar di bawah ini sekadar hiasan...tiada kene mengena dengan entry ini
tapi disebabkan kecomelan kek kek cawan ini maka saya telah mengcopy paste kan ia di sini

 picture credit to damncoolpics.blogspot

*pagi tadi ke klinik bawa mirza for his 5 month jab...
kene jab langsung tak menangis...
macam magic jer tengok dier tak menangis...wuhuuu...
mirza memang anak yang baik
dan berat mirza hanya naik sedikit about 0.15kg
sebab ape naik sedikit coz mirza dah makin lasak...banyak bermain...

2 comments:

Mademoiselle Ctiey said...

memang seronok persiapan raya tahun nie coz dapat raya di rumah sendiri n ada mirza tersayang.. hehe.. eh.. mun nk wat kuih raya.. tinggalkan utk ct sikit tau.. mirza dah semakin menjadi lelaki dewasa.. sebab tue tak nangis..

mun said...

macam mimpi jer kan mun nak wat kuih raya...hahhaa....ape nak wat ct...permintaan dari suami...sebagai isteri kenelah penuhi permintaan tue...janji dier mau jaga itu budak kecik..hahaaaaaaaaaaaaa..........

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...