BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, July 9, 2010

:unplanned:

good morning semua....arinie sudah hari jumaat.....
esok dan lusa cuti..yeay..tak sabar nak duk kat rumah melayan
si mirza....hehehe..hurm...uolls pernah tak p shopping mall dan beli barang yang sebenarnya tak plan nak beli pown....
actually plan nak beli lain..tapi lain pulak yang terbeli....
mesti pernahkannn...???
saya pown camtue jugak tau...membeli tak hengat..
ambik..ambik...dan ambik...pastue p kat cashier bayar....balik rumah..bile belek-belek semula barang yang terbeli tadi....
rupa-rupanay barang yang nak beli tak beli pown...
sungguhla..perancangan itu lebih baik....
.......................................
......contohnya cam benda kat atas nie tak penting pown sebenarnya..tapi tangan gatal jugak nak beli...
sebabnya comel..muahahaaa...tootbrush holder and nail clipper...
nak cari warna pink tapi takde...kalau ader pown hanyalah...b_b_...jer..

nie adalah wet tissue, banyak okeh..3 botol di pack sekali..
selalunya beli brand anakku....tetiba pulak time tue nak beli brand yang nie....
sebabnya comel dan warna pink....memang gile lah mama mirza nie..
anak boy tapi belikan wet tissue mirza color pink...
(actually kat rumah ader lagi wet tissue nie..tapi nak beli jugak hehehe...takpe boleh buat bekalan)

kasut nie untuk mirza...papa dier yang nak beli....tak tahu bile nak pakai..kasut kat rumah pown dah banyak, yang boleh jadi banyak tue sebabnya asal comel jer beli...comel jer beli...

yang nie bukan shampoo or baby bath tau tapi baby organic cleanser...
digunakan untuk cuci botol susu,puting..soother...
tak pernah beli pown tapi sajejer nak cuba..kalau ok leh teruskan guna
senang jer nak guna benda alah nie ...spray jer dalam botol yang nak di cuci tue n then rinse dengan air....

yang nie pulak drying rack untuk segala jenis botol dan puting....
bile dah beli benda alah nie takdelah letak botol susu merata-rata..
simpan n keringkan dalam satu tempat...

siap ader penutup lagi... penutup nie nak elakkan dari habuk masuk
lagi satu benda alah nie leh wat steril botol-botol n puting yang ada...


tak lupa juga membeli playmate untuk mirza....
puaslah kami laki bini berpusing satu kedai tue nak cari design playmate yang sesuai untuk mirza..
last-last pilih design 'hipopotamus'....

*dan sekarang masih lagi mau p shopping....

7 comments:

nanonano said...

bru nk tanye,
mirza ni laki ke pompuan?
maknye asek nk cri brg2 yg ke'pink'ngan jekk..
huhuuhu :p

ha ahh, slalu gak jd cmni,
tp kalau2 xnk jd cmni,
bwk duit ckup2 tuk beli brg keperluan je ar :p

ehh, brminat ngn baby organic cleanser tu ar,
nanti nk cri gak..
xyah rodok2 ngn berus dah eh??

mun said...

nanonano:anak teruna....tapi maknye yg terlebih dasyat mau beli brg pink..bukan untuk anaknya..tapi untuk diri sendiri..hahahaa....bgsla pencuci tue..tak berbiuh sgtla tapi oklah kan takdelah basuh gitu jer ngn air...

Mademoiselle Ctiey said...

Comel betul toothbrush holder tue.. kalo ada kaler pink kan best kan mun? hehehe.. yeap.. ct leh bayangkan kalo ada nail clipper hello kitty yang kaler pink n putih... mesti comel kan... hehehe.. Wet tissue tu pun nampak mcm ala2 hello kitty.. kaler pink putih lg... best2.. kasut tikus tu pun comel.. tapi nampak macam besar je tue.. takpe.. mirza dah besar nanti bole pakai.. hehe.. Cleanser dan bekas steril tu ct rasa mmg bagus untuk kebersihan botol susu kan.. takdelah bercampur dengan pencuci pinggan mangkuk yang biasa.. teruskan guna jika elok mun..

Mademoiselle Ctiey said...

Cakap mengenai beli barang yang tak diperlukan nie.. teringat plak masa ct pi shopping ngan nadia.. ingat nak keluar nak pi beli selipar dalam rumah yang cute mute tue n yang pastinya kaler pink.. n nadia plak nak beli pengepit kuku.. last2 bila ct dah nak sampai rumah baru teringat dua2 benda penting tu kitaorg lupe nak beli.. benda2 yang takde dalam list bukan main banyak kitaorg beli... hehehe.. eh.. actually takde list pun.. sebab tu la bole lupe.. hehe.. lenkali kene bawak kertas list kecik utk barang penting yg perlu dibeli.. :p

mun said...

ctiey:owh..mun tahu cite tue....nadia dah cite kt mun...hehehe....yup ctiey..kene wat list n bw duit ckup2 jer kan..kalau tak main beli jer..hehehehe

Ruzanna said...

haha mun dh tau kn psl kt n ct psl nk bl brg kn. nk wat cmna pun, nmpk bnd len menarik dr brg yg nk bl. later ktorg kuar, ktorg wat list hehe ptt le mun bl terbeli brg2 yg xptt dibeli. mmg comel. sk tgk toothbrush holder, kepit kuku, wet tisu etc. kt plg teruja tmpt letak botol. de gk bnd cmtu ek nmpk sistematik sket. xde la brg bsepah ke misplace ke bgs btl designer ni. tp kn nsb brg2 mun bl xde unsur pink sgt. sk sgt pink ek tp mirza xsk pink :p dia sk hijau hehe

mun said...

ruzanna:mun tahu..lain yg korang nak beli,lain pulak yg dibelinya...hehehe...haah..mun rimas la tgk botol2 susu anak mun bersepah jer....nasib anak mun boy kan kalau tak semuanya mun borong kaler pink....
eh..mirza tak suka hijau la....dier suka kaler merah...yang suka kaler hijau tue laki mun...heheee

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...